• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek Tüple Hamile Kalan Varmı ? Lütfen Yardım Edin İyi bir doktor arıyorum

Merhaba geçen ay echomar da rahim filmi çektirdim. Çektirecek arkadaşlar korkmayın ben çok stres yapmıştım ama korkulacak hiçbirşey yok. Hemen oldu bitti acı duyacak bir durum söz konusu olmuyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce düşük yaşadım. Sonra korunmadık ama hamile kalamadım. rahim filmi sonucu iki tüpte belli bi mesafeye kadar kontrast maddenin gittiği, sol tüpte göllenme olduğu, sağ tüpte kontrast maddenin serbest dağıldığı yazıyor. Sonrasında Acıbadem Hastanesinde bir doktora sonucumu gösterdim ve resmen o kadar moralimi bozdu ki. Benim tüp bebek yapmam gerektiğini doğal yollarla hamile kalma şansımın çok çok az olduğunu hatta tüpümde enfeksiyon hidrosalpink vs gibi şeylerin olabileceği... ultrasonla bakmadı bile. Cerrahpaşa Tıp Fak. den hocaya rahim filmimi gösterdim ve o ise doğal yolla hamile kalabileceğimi hidrosalpinks görünmediğini denememi söyledi. Kafam çok karışık filmden sonra ilk adetimi oldum. Buarada adetimin 2. ,3. günlerinden birinde kan testimi yaptırdım onda da sorun yok. Yumurtam kendiliğinden gelişiyor. 21 cm iken doktor ovitrelle verdi ama o ayda tutmayınca rahim filmi çekildim. Eşimin spermiyografisinde de sorun gözükmedi. yorumlarınızı bekliyorum.

Allah analı babalı büyütsün inşallah rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah
İnşaallah da bende hamiş olurum
Bende yumurta tembelliği de vardı sağ taraf da şimdi bal tarçın ve çörek otu karıştırıp yemeye başladım hayırlısı Allah dan tavsiyesi olan var sa tembellik için çok sevinirim şansımı artırmak istiyorum rabbim nasip ederse

Evet Allah her isteyene versin ben de hep öyle dua ediyorum . İnsallah sizin de olacak merak etmeyin. Benım de yumurta sayım azdı çörek otu bal tarcın her gün 1 kaşık yiyordum, onun dısında morali yuksek tutmak cok onemli kafada bunu çok takmamak lazım o da cok etkiliyor. Gerisi gelecektir. İnsallah güzel haberlerinizi alırız sizin de ☺️ Sevgiler

Hayırlı geceler kızlar tek tüple hamile kaldım inofollik kullandım bir kutu yumurta tembelliği vardı onun için şükürler olsun hamileyim
Rabbime şükürler olsun tüm isteyenlere nasip olur inşallah

Âmin âmin inşallah canım benim
Kızlar merhaba umarim görürsünüz aradan zaman gecmis çünkü.Konumuza gelelim bende Martta kurtaj ekimde dis gebelik gecirdim kendiliginden sonlandi hsg filminde sol tupte kontrast gecisi yok yazıyor yani kapali sol tüpüm.Sag tupte yumurtaliklarda sorun yok gebe kalıyorum ama ilerleyemiyorum doktor Marta kadar korunma verdi sag tarafta kist olusmus onun içinde dogum kontrol hapı verdi Martta korunma bitiyor ama tek tuple cok zor dedi doktor direk tup bebek dedi sonra once Asilama deneyelim dedi yani kafam corba oldu dis gebelik oykum olduğu icin tekrarlama riskim var Ankarada infertilite bolumune gidip memnun kalaniniz var mi arkadaslar

Kızlar merhaba umarim görürsünüz aradan zaman gecmis çünkü.Konumuza gelelim bende Martta kurtaj ekimde dis gebelik gecirdim kendiliginden sonlandi hsg filminde sol tupte kontrast gecisi yok yazıyor yani kapali sol tüpüm.Sag tupte yumurtaliklarda sorun yok gebe kalıyorum ama ilerleyemiyorum doktor Marta kadar korunma verdi sag tarafta kist olusmus onun içinde dogum kontrol hapı verdi Martta korunma bitiyor ama tek tuple cok zor dedi doktor direk tup bebek dedi sonra once Asilama deneyelim dedi yani kafam corba oldu dis gebelik oykum olduğu icin tekrarlama riskim var Ankarada infertilite bolumune gidip memnun kalaniniz var mi arkadaslar

canım dış gebeliğin sol tüpte mi olmuştu? eğer sol tüpteyse o da tıkalı diyorsun şuan,zaten o tupten gebe kalma ihtimalin yokki,sağ da sıkıntı yoksa sağdan olur ve dış gebelik olacak diye birşey yok.. benimde sol tüpüm alındı aralıkta hidrosalpenks sebebiyle.ben bu ay klomen ve iğne kullandım bekliyorum eğer olmazsa bir aşılama ki onda da umut verici bir şans yüzdesi vermiyorlar ne yazıkki,en mantıklısı tüp bebek.benim doktorum ki kendisi aynı zamaanda arkadaşım olur ben kendim de hemşireyim,bana tüp bebekte şansın çok yuksek kesin tutat.direk tüp bebek deneriz dedi.
benim durumumla seninkisi teknik olarak aynı oyuzden benim nacızane tavsiyen çok ta o yontem bu yonem vakit kaybetmemen.bir kere klomenle dene çunku sağ da yumurta olursa şansın var,he olmazsa demekki sağ tüpte de hsg de çıkmayan işlev bozuklugu olabiliyor,ozaman aşılama da bir işe yaramıyor.enguzeli tüp bebek kesin çözüm

canım dış gebeliğin sol tüpte mi olmuştu? eğer sol tüpteyse o da tıkalı diyorsun şuan,zaten o tupten gebe kalma ihtimalin yokki,sağ da sıkıntı yoksa sağdan olur ve dış gebelik olacak diye birşey yok.. benimde sol tüpüm alındı aralıkta hidrosalpenks sebebiyle.ben bu ay klomen ve iğne kullandım bekliyorum eğer olmazsa bir aşılama ki onda da umut verici bir şans yüzdesi vermiyorlar ne yazıkki,en mantıklısı tüp bebek.benim doktorum ki kendisi aynı zamaanda arkadaşım olur ben kendim de hemşireyim,bana tüp bebekte şansın çok yuksek kesin tutat.direk tüp bebek deneriz dedi.
benim durumumla seninkisi teknik olarak aynı oyuzden benim nacızane tavsiyen çok ta o yontem bu yonem vakit kaybetmemen.bir kere klomenle dene çunku sağ da yumurta olursa şansın var,he olmazsa demekki sağ tüpte de hsg de çıkmayan işlev bozuklugu olabiliyor,ozaman aşılama da bir işe yaramıyor.enguzeli tüp bebek kesin çözüm
Cevabın icin teşekkür ederim Canım sol tupte yaşadım dis gebeligi yanliz kendiliğinden sonlandi tedavisiz kimyasal sandim hatta ilk zamanlar neyse doktor hsg sonrasi sol tup tikali sag acik sagdan yumurtladiginda gebe kalirsin demisti benim 6 yasinda kizim var sonra 1 missed abortustan kurtaj oldum 2.side ekimde dis gebelik 1 tane hayatta cocugum oldugu icin devlet 2.hicbir masrafini karşılamıyor onunda maddi acidan altindan kalkamayiz asilama düşündüm ilk etapta ondada doktor gebe kalabildigim icin 6 ay sure verdi olmazsa asilama dedi ama o da sagda olacak diye birsey yok kapali olan tupude dolleyebilir dedi ondan cok korktum benim asil kastetmek istediğim sey kapali olan tupte tekrar dis gebelik yasayabilirmiyim

kapalı olan tüpün kapalılık oranına göre değişir bu.sonuçta yumurta da spermde çokçok minik olddukları için saol tüpte kapalı sanılan yerden accık bi griş bulsalar döllenirler ama yani bu çok uzak bir ihtimal kii bunu söyleyip nediye korkutuyor doktor sseni,yani bunun olma ihtimalindense türkiye araçla trafik kazasında ölme ihtimalin daha yüksek yanii sen düşün gerçekleşme olasılıgını,bence hiç takma kafanı ona.benimde işte sağda olsun diye klomen kullandım buay,oldu da sağda 17,5mmdi adetin 9.günü,ki ben genelde soldan yumurtlrım.bakalım bana da doktor sağda yumurtan oldu bu ay olmamaı için bir esebep yok dedi,nolcak bende bekliyorum.. belki ssen de önümüzdeki ay klomen kullanabilirsin doktoruna bir danış şansı arttırmak iiçin..

kapalı olan tüpün kapalılık oranına göre değişir bu.sonuçta yumurta da spermde çokçok minik olddukları için saol tüpte kapalı sanılan yerden accık bi griş bulsalar döllenirler ama yani bu çok uzak bir ihtimal kii bunu söyleyip nediye korkutuyor doktor sseni,yani bunun olma ihtimalindense türkiye araçla trafik kazasında ölme ihtimalin daha yüksek yanii sen düşün gerçekleşme olasılıgını,bence hiç takma kafanı ona.benimde işte sağda olsun diye klomen kullandım buay,oldu da sağda 17,5mmdi adetin 9.günü,ki ben genelde soldan yumurtlrım.bakalım bana da doktor sağda yumurtan oldu bu ay olmamaı için bir esebep yok dedi,nolcak bende bekliyorum.. belki ssen de önümüzdeki ay klomen kullanabilirsin doktoruna bir danış şansı arttırmak iiçin..
Bilemiyorum inan canim kafam allak bullak cok üzülüyorum benim kizimdayken soldan yumurtlamisim bir taraftan ondanda korkuyorum tamam sag taraf acik ama o taraftan yumurtam gelişiyor mu o da var acik olmasindan yumurta olusmasi da o kadar önemli klomen vs.hicbirsey denmedi bana iyi bir doktor bulmam sart dewlete gidiyorum ama 1. Çocuğum oldugu icin kimse umursamiyor onlarin ilk sorunu hic olmayanlarla ilgilenmek

Bilemiyorum inan canim kafam allak bullak cok üzülüyorum benim kizimdayken soldan yumurtlamisim bir taraftan ondanda korkuyorum tamam sag taraf acik ama o taraftan yumurtam gelişiyor mu o da var acik olmasindan yumurta olusmasi da o kadar önemli klomen vs.hicbirsey denmedi bana iyi bir doktor bulmam sart dewlete gidiyorum ama 1. Çocuğum oldugu icin kimse umursamiyor onlarin ilk sorunu hic olmayanlarla ilgilenmek

ahh arkadaşım senle halimiz okadar çok benziyorkii benimde kızım var 5yaşında hemencecik olmuştu doğal yolla ilk ayda,o yuzden de ikinciye gittiğim doktorlar benle hiç ilgilenmediler nsılsa bitane olmuş o da olur diye,benim şansım işte hemşire olmam,azbuçuk anlayınca kendim koşturdum kendi derdime.. ben de genelde hep soldan yumurtlarım,zaten bir yumurtaalık hep daha aktif oluyr.yani ya heray yumurta kontrolune gideceksin ki devlette bunu yapmazlar,ya da klomen ve çaatlatma iğnesiyle şansını deneyeceksin,bi doktora rica edip

ahh arkadaşım senle halimiz okadar çok benziyorkii benimde kızım var 5yaşında hemencecik olmuştu doğal yolla ilk ayda,o yuzden de ikinciye gittiğim doktorlar benle hiç ilgilenmediler nsılsa bitane olmuş o da olur diye,benim şansım işte hemşire olmam,azbuçuk anlayınca kendim koşturdum kendi derdime.. ben de genelde hep soldan yumurtlarım,zaten bir yumurtaalık hep daha aktif oluyr.yani ya heray yumurta kontrolune gideceksin ki devlette bunu yapmazlar,ya da klomen ve çaatlatma iğnesiyle şansını deneyeceksin,bi doktora rica edip
Bende evlendim ilk ayimda degil ikinci ayimda gebe olduğumu öğrendim dogal yolla kalmistim cok mutlu oldum sonra büyüdü gecen yil ocakta gebeydim kismer olmadi ekimde ogrendim ekimde kaybettim ikinci çocuk kısmet olmadi vardir Rabbimin bir bildigi ama zor surecler kizim cok ıstiyor 5 lafimizin 4 u kardeş kardes kardes benim niye kardesim yok ayni konu ayni mevzu ayni üzüntü cok üzülüyorum Allahim bilir ne zaman nasip edecegini bekleyelim bakalim 2.olduğu icin kimsenin umrunda degil ozelede guc yetmiyor martta bitiyor korunma suresi ama ben bu aydan sonra birakmak istiyorum rabbimin bileceği is insallah isteyen herkese Allah nasip eder yasta onemli sen kac yasindasin???

Kızıma 23te gebe kalmistim doktora sordugumda 23 yasindaki yumurtaliklarinla simdiki bir degil dedi o yuzden yas onemli dedim

Kızıma 23te gebe kalmistim doktora sordugumda 23 yasindaki yumurtaliklarinla simdiki bir degil dedi o yuzden yas onemli dedim

ben 29 yaşındayım,ben de kızıma 23te gebe kalmıştım :))benim kızımda deli oluyor kardes diye,hergun ona isimler buluyor :(( ben hep diyorum ikinci kez anne olmaktan daha çok istiyorum kızımın abla olmasını,inan o bukadar isttemeze benim hiç umrumda olmaz bikere anne olmuşum cok sükür tatmışım o duyguyu.. allahım onların duasını kabul etsin,onların yüzüsuyu hürmetine gülsün yüzümüze inşaallahh :dua:

ben 29 yaşındayım,ben de kızıma 23te gebe kalmıştım :))benim kızımda deli oluyor kardes diye,hergun ona isimler buluyor :KK43:( ben hep diyorum ikinci kez anne olmaktan daha çok istiyorum kızımın abla olmasını,inan o bukadar isttemeze benim hiç umrumda olmaz bikere anne olmuşum cok sükür tatmışım o duyguyu.. allahım onların duasını kabul etsin,onların yüzüsuyu hürmetine gülsün yüzümüze inşaallahh :dua:
Insallah canim her avm ye gittigimizde bebek emzirme odasina gidiyor ziyaret ediyoruz cok istiyor bende istiyorum ama kizim icin daha cok istiyorum agladigi bile oluyor kardesim niye yok diye Allah yardimcimiz olsun benimde yas 30

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama kısaca size hikayemi anlatacağım.7 yıl önce 3 defa üst üste kimyasal düşük yaşadım.akabinde doktorum rahim filmi istedi.filmde rahimde perde olduğunu bunun histeroskopiyle alınması gerektiğini bebeklerin bundan düştüğünü söyledi.ayrıca sol tüpüm tamamen kapalı sağdada tıkanıklık vardı film sırasında sağdaki tıkanıklığı giderdik dedi.hatta korktum tek tüple hamile kalabilirmiyim ki diye doktorumda kimyasalda olsa 3 defa hamile kaldın üstelik filmden öncede sağdada tıkanıklık vardı oda açılmış oldu dedi.ameliyat oldum 3 ay korunduk korunmayı bırakır bırakmaz aynı ay oğluma hamile kaldım.ve oğlum 8 aylıkken korunmama rağmen ikinci oğluma hamile kaldım.2.oğlumun doğumundan sonra spiral taktırdım.4 yıldır çok güzüel koruyodu geçen ayda spiralle hamile kaldım.gerçi düş0kle sonuçlandı o salak doktor spirali çıkardı oda düşüğe sebep oluyomuş bilmiyodum.herneyse ben tek tüple 7 yılda 6 defa hamile kaldım.üstelik ikisinde korunmama rağmen diğer 4 üde planladığım ayda sektirmeden oldu.yaa benim yumurtalıklar çok fazla çlışıyo anlamadım.hatta şuan bi çocuk daha yapıp tüpleri bağlatmayı düşünüyorum.tek merak ettiğim konu benim şimdi sol kapalıya sol yumurtalıktan döllenmede mi olmaz yada bu olay bebeğin cinsiyetini etkiler mi ?

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama kısaca size hikayemi anlatacağım.7 yıl önce 3 defa üst üste kimyasal düşük yaşadım.akabinde doktorum rahim filmi istedi.filmde rahimde perde olduğunu bunun histeroskopiyle alınması gerektiğini bebeklerin bundan düştüğünü söyledi.ayrıca sol tüpüm tamamen kapalı sağdada tıkanıklık vardı film sırasında sağdaki tıkanıklığı giderdik dedi.hatta korktum tek tüple hamile kalabilirmiyim ki diye doktorumda kimyasalda olsa 3 defa hamile kaldın üstelik filmden öncede sağdada tıkanıklık vardı oda açılmış oldu dedi.ameliyat oldum 3 ay korunduk korunmayı bırakır bırakmaz aynı ay oğluma hamile kaldım.ve oğlum 8 aylıkken korunmama rağmen ikinci oğluma hamile kaldım.2.oğlumun doğumundan sonra spiral taktırdım.4 yıldır çok güzüel koruyodu geçen ayda spiralle hamile kaldım.gerçi düş0kle sonuçlandı o salak doktor spirali çıkardı oda düşüğe sebep oluyomuş bilmiyodum.herneyse ben tek tüple 7 yılda 6 defa hamile kaldım.üstelik ikisinde korunmama rağmen diğer 4 üde planladığım ayda sektirmeden oldu.yaa benim yumurtalıklar çok fazla çlışıyo anlamadım.hatta şuan bi çocuk daha yapıp tüpleri bağlatmayı düşünüyorum.tek merak ettiğim konu benim şimdi sol kapalıya sol yumurtalıktan döllenmede mi olmaz yada bu olay bebeğin cinsiyetini etkiler mi ?

Masallah size ben hayatimda sadece 1 kez ogluma hamile kaldim hic bir saglik problemim yoktu sonra oglum 18 aylikken sag tupum hidrosalpinks nedeniyle aldirdim sol tupum hep acikti hala acik...
oglum suan 4 yasini doldurdu ama ven hala hamile kalamadim tek tuple ...
ogluma hamile kaldigimda iki tupumde vardi.
bu arada oglumun 18 aylik zamaninda sag yumurtaligimda kist olusmustu ayni ameliyatta onuda aldirdim 2015te bu yil 2017de sag yumurtaligimdan 2. kez kist icin ameliyat oldum ama yinede hamilelik yok :(
darisi basimiza ne diyelim...

Hamile kalan arkadaşlar tek tüp ile ameliyat sonrası ne kadar sürede hamile kaldınız benim altı ay oldu umudum tükeniyor

Back