Merhabalar. Birazdan anlatacağım şeye gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Benim arkadaş çevremde X adında bir erkek var. Kendisine arkadaşım diyemem, arkadaşlarımın arkadaşı desem daha doğru olur. Diğer arkadaşlarımla samimi olduğu için bizim arkadaş buluşmalarımıza o da dahil oluyor, bana bi zararı yok aslında ama son zamanlarda sürekli soktuğu lafları artık düşünmeden edemiyorum ki ben pek takmayan biriyim. Artık X varsa o buluşmalara gidesim gelmiyor ama arkadaşlarımı da kırmak istemiyorum. Mesele şu: X çok sigara içen birisi. Benim arkadaş çevremde de sigara içen ve içmeyen insanlar var. Ben sigara içmiyorum ama içene de mani olmuyorum. Olay şu ki bir araya geldiğimiz zaman sigara içmeyen tek kız benim, diğer 2 kız arkadaş sigara içiyor. 1 erkek arkadaşımız daha içmiyor, diğer herkes içiyor. Normalde içen içmeyene, içmeyen de içene karışmazdı ama X sürekli bana sigarayı övüp güzelliklerinden, keyfinden falan bahsediyor. İçmediğimi bildiği halde defalarca uzatıyor, ikram etmek istiyor. Sık sık da konuşup duruyor son zamanlarda, yok sen hayatın tadını bilmiyorsun, bu dünyanın keyfinin nasıl çıkacağından haberin yok falan... Sadece bu da değil, sigara içmeyen insanların daha çok psikolojik sorunları oluyormuş da, depresyon ve intihara daha meyilliymiş de... Sigara içmeyende, sigara içene göre daha fazla sağlık sorunu oluyormuş falan filan işte zırvalayıp duruyor. Artık iyice abarttı ve kadın dediğin sigara içecek falan demeye başladı. Ben sigara içip duran bir aile ortamında büyüdüm, şu an 22 yaşındayım ve bugüne kadar sadece 1 kere denedim o da alkollüyken arkadaşımın gazına gelerek yaptığım birşeydi geçen yıl ve hiç beğenmediğim için devamını getirmedim. Zaten dumanı ciğerime de çekmemiştim. X bunların hepsini biliyor, sen nasıl oldu da annenle karşılıklı tüttürmedin falan diyor yani. Ayrıca benim erkek arkadaşım da sigara içen birisi, çok aşırı içmez ama yine de içiyor ve ben bundan rahatsız olmuyorum belki de yıllarca pasif içici olmaya alıştığım içindir, bilemiyorum. :) Ben içmediğim için o benim yanımdayken bu duruma özen gösteriyor ama bugüne kadar bir kere bile benim için sigara konusuna özen göstermesi hakkında bir kelime dahi etmedim, nasıl rahat ediyorsa öyle olsun. Ha tabi sağlığı açısından uyarıyorum o ayrı konu. Ben sırf arkadaşlarımın sigara keyfi için kışın ortasında, mekanların sigara içilen alanlarında yani soğukta oturuyorum ama içlerinden bir tanesinin laf sokup durması artık rahatsız edici boyuta ulaştı. Bugüne kadar hiç ciddiye alıp da cevap vermedim bu konuda hani öyle ağzının payını vereyim de sussun diye düşünmedim. En iyi cevabın gülüp geçmek olduğunu düşünüyorum ama sanırım ben karşılık vermedikçe daha da arttırıyor bu tavrını. Ben hayatımda ilk defa sigarayı öven birini görüyorum gerçekten. Artık rahatsız olmaya başladım benimle uğraşmasından. Şimdi size sormak istediğim şey şu: Ben X'e bir laf daha söylerse cevap vereyim mi yoksa kaale almamaya devam mı edeyim? Şaka yapıyordur, iyi niyettir falan demezsiniz umarım çünkü niyetinin şaka olmadığını adım gibi biliyorum. Herkes sigara içmek zorunda mı yahu nedir bu yani ben anlam veremiyorum. X bana zaten pasif içicilik daha tehlikeli, sigara dumanını soluyorsun ama keyfini çıkarma yolunu tercih etmiyorsun falan gibi aptal saptal laflar ediyor yani. E bunun bir de masrafı var, her gün 7-8 lirayı şu kömüre mi vereyim? diyorum, seninki de cimrilik diyor. İşte o noktada edecek bir laf bulamıyorum, yani ben şimdi buna ne diyeyim Allah aşkına? Ne denir böyle birine?