Yok ya sanmıyorum tesadüf olmuştur. Ama bir doktora git hemen. Önemsenmesi gereken bir konu. Memenle ilgili git diyorum yani. Bebeğinin ne zaman emip ne zaman emmeyi bırakacağına annesi olarak sen ve bebeğin karar verebilirsin. İnsanlar hep yeni doğum yaptığında 'emiyo mu, doyuyor mu, sütün var mı, yetiyor mu, emzir emzir' derler sonra da çocuk emerken bu soranların kendi belirledikleri bir zaman var o zaman gelince 'hala mı emiyo' derler.. Derler de derler yani.Masalah ya Bnde cok rastladım alt konsum 4 cocuk buyutmüş yadırgıyor arkadaslar ya bide bekarken birı aynı bu sekılde 2.5 yasında yanlıs hatırlamıyorsam cocugunu emzırıyordu Bnım cok tuhafıma gıtmıstı hala emzırıyomusun buyumus demıstm kadın bana kızıp bedduamı etti acaba aklıma geldi
Yavaş yavaş bıraktırıyırum gunduzlerı keserek basladım gece verıyorum arada
Bugun gittim muyane olamadım yarın giderim gene bu arada tesekuler canımYok ya sanmıyorum tesadüf olmuştur. Ama bir doktora git hemen. Önemsenmesi gereken bir konu. Memenle ilgili git diyorum yani. Bebeğinin ne zaman emip ne zaman emmeyi bırakacağına annesi olarak sen ve bebeğin karar verebilirsin. İnsanlar hep yeni doğum yaptığında 'emiyo mu, doyuyor mu, sütün var mı, yetiyor mu, emzir emzir' derler sonra da çocuk emerken bu soranların kendi belirledikleri bir zaman var o zaman gelince 'hala mı emiyo' derler.. Derler de derler yani.Emzirmek kadar kadına-anneye verilmiş daha ne kadar kutsal bir şey var ki anne ve bebek arasında. İçine şüphe düştüğünde doğaya bak hiç bir hayvan yavrusunu memeden ayırmak için yaş bekliyo mu hayır. Yavrusu Ne zaman isterse o zaman yapışıyor memeye. Diğer arkadaşlarım da yanlış anlamasın herkes kendi fikrini söyleyince ben de naçizane kendi fikrimi söylemek istedim hayırlı geceler
Geçmiş olsunBugun gittim muyane olamadım yarın giderim gene bu arada tesekuler canım
Fcbk ta emzirme akademisi var. Oraya yqzım yardımcı olacaklardır. Muhtemelen mastit başlangıcı elle sağım varsa pompa ile sağım yaparsınız. Ağrı şiddetlenip ateş yaparsa direk doktora gitmelisiniz.
Dipçe: Kaç yaşına kadar emzirdiğiniz kaç memeyi emzirdiğiniz kimseyi ilgilendirmez. O bık bık konuşanların çoğu ya henüz anne olmamış ya da emzirme konusunda deneyimsiz insanlar. Hiç takılmayın.
Bnım ilk defa boyle bısy oldu aradan 2.5 sene gectı sonucta sıkrıgımda sarı koyu ve yağlı süte benzer sıvı geliyor sıktıkca ama damla seklımdeBende iki cocugumuda tek gogus emzirdim birakali bir sene oldu hala sıkınca sari sut gelir emzirmedigim gogsumden ama sislik hic olmadi.
Tesekurler canım keske bugun muayene olabilseydim öğrenecektım ama işte olamadım
Olsun canım sen moralini bozma ya yarın olursun öbürgün olursun ama insanları takma yani. Sen mesela burda insanlara Ankara ne tarafta diye sorsan onlar sana Ankara çok uzak derler. Ama ne tarafta olduğunu söylemezlerTesekurler canım keske bugun muayene olabilseydim öğrenecektım ama işte olamadım
Yok canım olmadı hıcAteşin var mı peki ?
Benim eniştem ilkokula kadar emmiş konu sahibi de emzirecek herhalde.
Eniştenin durumu nasıl şu anda? O da burdaki bi konuda yazdıgı gibi annesine "sultanım senin ..... yerim" diyor mu acaba...
Şu an yalnız ben bişi merak ettim...ne kadar emerse o kadar süre süt gelmeye devam mı ediyor...2.5 sene süt gelmiş vay diyorum...vücut bitmiştir yani süt yapıcam diye...zararlı değil mi sürekli bu sekilde goguslere? Adam ömür boyu emse hep süt mü geliyo yani?? Biyerde sonlanması lazım belki de
Ooooo o nasıl iş.
Bi yaşıma daha girdim burda
Eniştem iyi yani 60 yaşında adam zaten. Köyde büyümüş öyle konuşabileceğini sanmam.
Kesince adam emmeye devam ederse gelir. İlaçla kesiyorlar öyle durumda. Mesela hiç çocuğu olmayan bir arkadaşım vardı evlenince eşi biraz fazla yumulmuş süt geliyor diye hastaneye gitti. Doktor da biraz geri dur yiğidim demiş. Kanalları dürtersen geliyor yani
Emzirme döneminde beslenmek de çok önemli. Dişleri çürüyen kadınlar var düzgün beslenemediği için. Beslenme iyiyse en fazla sarkma yapıyordur herhalde.
Ya Bn cok evhamlı biriyim 31 yasındayım ama hala şu bardağın dolu tarafından bakmayı öğrenemedim ve insanlara cokk cabalar inanıyorum yanı olumsuz bısy deseler bole olumu olan seylerı dusunmuyorum ama siz guzel ifade ettiniz Guldurdunüz beni sagolunOlsun canım sen moralini bozma ya yarın olursun öbürgün olursun ama insanları takma yani. Sen mesela burda insanlara Ankara ne tarafta diye sorsan onlar sana Ankara çok uzak derler. Ama ne tarafta olduğunu söylemezler
Hayır doğru biliyosunuz :)İlahi.. Beni guldurdunuz gece gece
Cok emince cocuk daha saglıklı buyuyor diye biliyorum ben de, yanlıs biliyorum ozaman
Ne demek rica ederimYa Bn cok evhamlı biriyim 31 yasındayım ama hala şu bardağın dolu tarafından bakmayı öğrenemedim ve insanlara cokk cabalar inanıyorum yanı olumsuz bısy deseler bole olumu olan seylerı dusunmuyorum ama siz guzel ifade ettiniz Guldurdunüz beni sagolun
Zararlıysa bıde ya koyu ve sarı gibi bide cok yaglıEmmeyince belli bir süre sonra koyulaşıyor renginde sarı oluyor uykudayken o tarafı ver boşaltsın ya da makineyle sağ süt birikmiş o yüzden ağrıyor
Sızede alah razı olsunNe demek rica ederimiyi geceler
Zararı olmaz bende de olurdu uykusunda verirdim boşaltırdı. Benimki de tek meme emerdi ama ben emmediği memeyi uykusunda verirdim geceleriZararlıysa bıde ya koyu ve sarı gibi bide cok yaglı
Ya Bn salaklık ettim vermedım zamanında sımdı ceremesini cekıyorum cevremde akıl verende yokkı soyle yap diyeZararı olmaz bende de olurdu uykusunda verirdim boşaltırdı. Benimki de tek meme emerdi ama ben emmediği memeyi uykusunda verirdim geceleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?