Benim gibi birinin olduğunu görmek o kadar güzelmiski. Şuan yüzümde tarifsiz bir ifade var :) benden daha iyi tarif etmissiniz... Çok tesekkur ederim. Özellikle iyi haberiniz için. Doğru aslında birkaç insan olsada etrafımda hepsi o kadar sadıkki.neredeyse bana söylemeden birşey yapmazlar.degistiremezsin demissiniz ama en azından evlilik hayatım icin törpülemek istiyorum.esimle aramda cok sıkıntı olurmu? bu duruma alısmammı gerek yoksa sizde doktor tavsiye edermisiniz?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Evet haklısın bende öyle yetiştirildim hep mantıklı düşünmeye itilmek zorunda bırakıldım hep sorumluluk almaya hep bişeylerin sonucu düşünerek hareket etmeye bazen anı yaşayamıyorum. Ve bu olgunlaşmamış insanlara özellikle erkeklere çok saçma geliyor onlar hep düz mantıkta yaşıyorlar çünkü. Bende pazartesi günü ilk işim psikologa gitmek olacak aşamıyorum artık kendi başıma. Ama size tavsiyem bu konularla ilgili kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz az da olsa faydası oluyor.
Seninle ben cok zit karakterler olmamiza ragmen ben senin gibi bir yakin arkadasim olsa rahatsiz olmazdim. Cunku hayat dedigimiz hep laylaylom degil. Bazen ciddiyet de gerekir. Tabii ki hep de olmaz. Arkadaslarinin eglencesine burun kiviriyorsan kimse seni eglenmek icin cagirmaz. Sen hep akli basinda, akil danisilacak arkadas olursun. Bence biraz eglenceyi hayatina sokabilirsin. Evet gerekirse rol yap gul, belki sonra gulumsemek aliskanlik haline gelir.Belki ilaçlar kafa yapmıştırkeşke mantıgımı birine bırakıp kacabilseydim. Zamana olan saygım bile mantıkla çalışır. Düşünün buluşmaya erkekten önce giden bir kız :/ üstelik ondanda dakik olmasını istiyorum. Ya tek yaşarken halimden o kadar memnunum ki. Ama insan ilişkileri isin içine girince çok zorlanıyorum
"Anı yasayamamak" cidden doğru bir tabir. Açıkçası kişisel gelişim ve gelişim psikolojisi üzerine oldukça ihtisas yaptım. Ama kelin merhemi olsa hesabı bendeki...
Sen de farketmissin aslinda ne kadar duzgun bir karakterinin oldugunu. Bence bunu kendi ellerinizle yok etmemelisin. Hos yapamazsin da zaten. Bir oyle bir boyle davranan yalandan rol yapan insanlara karaktersiz deriz. Sen bir karaktere sahipsin. Oncelikle bunu kabullenmelisin.
Evlilik konusundaysa sahsen hemen bu yanlis su yanlis vs. demiyorum ama mesela "dusunuyorum da bu yanlis gibi ne dersin" seklinde yumusatilmis bir sekilde kurabilirsin cumlelerini. Zaten esin de zamanla anlar seni ve karakterine hayran olur. Ama hayata renk katmak icin biraz espri biraz da komik seyler katmak lazim. Bunun icin kendine komik gelen seylere yogunlas. Bu konuda biraz zorlanacaksin cunku ben sadece zeka gerektiren seyleri begeniyorum ki etrafimdaki cogu kisi bu tur seyleri anlamiyor. Ama citani biraz dusurmen gerekebilir. Bu arada gercekci insanlarin zeka seviyesini fazla bulurum hep. Zaten yapilan son arastirmalara gore zeki insanlarin mutsuz olduklari tespit edilmis. Sebebiyse gercekci olmalari./QUOTE]
Çok tesekkur ederim. Daha yumuşatılmış cümleler kurarak karakterimi korumak mantıklı. Düşünmeden konuşan biri değilim fakat bazen cıkıveriyor dilimden.ve karsı tarafa çokta hoş gelmiyor doğruyu söylemem. Bu söyleme tarzımdan haklısın. Hayal kurarken nasıl davranmalıyım peki gerçekliği nasıl bir kenara bırakmalıyım. Çünkü hayal kurmuyor hep plan yapıyorum. Buda nisanlıma hoş gelmiyor. Dediğini zaten yaparız biz hayal kuruyoruz diye cevap veriyor. Hayal kurmak olmayacak şeyleri dusunmekse bana mantıklı gelmiyor diyorum. Bu seferde kırılıyor...
Guzel tespit zekilerin gercekci ve mutsuz olusları .. benim içinde geçerlidir umarım
Seninle ben cok zit karakterler olmamiza ragmen ben senin gibi bir yakin arkadasim olsa rahatsiz olmazdim. Cunku hayat dedigimiz hep laylaylom degil. Bazen ciddiyet de gerekir. Tabii ki hep de olmaz. Arkadaslarinin eglencesine burun kiviriyorsan kimse seni eglenmek icin cagirmaz. Sen hep akli basinda, akil danisilacak arkadas olursun. Bence biraz eglenceyi hayatina sokabilirsin. Evet gerekirse rol yap gul, belki sonra gulumsemek aliskanlik haline gelir.
Ben de bulusmalara once giderim ayrica. Olmasi gereken zamandan da once giderim. Bu guzel bir sey. Her davranisini kafana takma bence. Olmasi gereken davranislara da sahipsin cunku. Baskalarinda yoksa bu onlarin eksikligi. Sen bence once hayal kurmaya calismaktan baska. Nisanlinin hayallerine ortak ol.
Çok tesekkur ederim. Daha yumuşatılmış cümleler kurarak karakterimi korumak mantıklı. Düşünmeden konuşan biri değilim fakat bazen cıkıveriyor dilimden.ve karsı tarafa çokta hoş gelmiyor doğruyu söylemem. Bu söyleme tarzımdan haklısın. Hayal kurarken nasıl davranmalıyım peki gerçekliği nasıl bir kenara bırakmalıyım. Çünkü hayal kurmuyor hep plan yapıyorum. Buda nisanlıma hoş gelmiyor. Dediğini zaten yaparız biz hayal kuruyoruz diye cevap veriyor. Hayal kurmak olmayacak şeyleri dusunmekse bana mantıklı gelmiyor diyorum. Bu seferde kırılıyor...
Guzel tespit zekilerin gercekci ve mutsuz olusları .. benim içinde geçerlidir umarım
Sen de farketmissin aslinda ne kadar duzgun bir karakterinin oldugunu. Bence bunu kendi ellerinizle yok etmemelisin. Hos yapamazsin da zaten.Bir oyle bir boyle davranan yalandan rol yapan insanlara karaktersiz deriz. Sen bir karaktere sahipsin. Oncelikle bunu kabullenmelisin.
Evlilik konusundaysa sahsen hemen bu yanlis su yanlis vs. demiyorum ama mesela "dusunuyorum da bu yanlis gibi ne dersin" seklinde yumusatilmis bir sekilde kurabilirsin cumlelerini. Zaten esin de zamanla anlar seni ve karakterine hayran olur. Ama hayata renk katmak icin biraz espri biraz da komik seyler katmak lazim. Bunun icin kendine komik gelen seylere yogunlas. Bu konuda biraz zorlanacaksin cunku ben sadece zeka gerektiren seyleri begeniyorum ki etrafimdaki cogu kisi bu tur seyleri anlamiyor.Ama citani biraz dusurmen gerekebilir. Bu arada gercekci insanlarin zeka seviyesini fazla bulurum hep. Zaten yapilan son arastirmalara gore zeki insanlarin mutsuz olduklari tespit edilmis. Sebebiyse gercekci olmalari.
Burun kivirmasan bile insanlar bir seye odaklanip egleniyor veya hayal kuruyorlarken senin tepkisiz, sessiz kalman zaten onlara katilmiyormussun goruntusu cizer. Dolayisiyla sikici ve eglenmeyi bilmeyen bir insan olarak adlandirilirsin.İste problemim rol yapamıyorum artık. Rol yapmak beni mutsuz ediyor. İnanki kimsenin eglencesine burun kıvırmam, sadece sessizce izlerim. Olmayacak şeyleri hayalde edemiyorum. Ortak oluyorum ama sessizce onu dinliyorum ve onaylıyorum. Aslında onun sözledikleri ve hayalleri cok hosuma gidiyor. Bana diyorki; senin hic fikrin yokmu? İste ben orada kopuyorum olaydan ...
Sana bir puf noktasi: istedigin seyleri hayalinmis gibi anlat. Mesela ben mustakil bahceli, bahcesinde kopek tavuk vs bakabilecegim sehirden uzak bir ev istiyorum. Bu hayalden ote ihtiyacim olan sey. Apartmandan nefret ediyorum. Fakat baktigim zaman daha dairemiz bile yok ve esimin annesinin yuklu bir borcu var ve bizim bu evi almamiz Rabbim onumuze baska seyler cikarmadigi surece imkansiz. Bu konuda hayal kurmuyorum bu yuzden. Ama ben bu evi uzun uzun anlatiyorum esime sanki gelecekteki hayalimmis sanki planliyormusum gibi. Zamanla planlarla hayaller ic ice girecegi icin normale donersin zaten. Insanlarin gercekcilik onyargilari biraz kirilmis oluyor en azindan. Bu arada esinin hayallerine ortak olmalisin. Kimbilir belki de basarir
merhaba hanımlar. bu benim ilk konum. kk yı sırf kendimde değişiklikler yapabilmek için yaptığım araştırmalar sonucu keşfettim. üye olmadan önce ve olduktan sonra forumun her yerini didik didik gezdim.... (çok uzun oldu ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım)
Derdim kendi karakterim... o kadar fazla gerçekçiyim ki artık ben bile kendimden bunalır oldum. Gerçekçilik = sıkıcılık .üstelik birde şu yanı var ki gerçekçilik bende patavatsızlık yapıyor... yıllardır bununla mücadele ediyorum annem tek çaremdi sürekli beni yönlendirerek epey yol katedmemi sağladı.çocukluğumdan hatta bebekliğimden beri çok az gülen bir insanım... neredeyse hiçbirşey komik gelmiyor hatta saçma buluyorum... çocukluğumdan beri hiçbirşey garipte gelmiyor.hayatta herşey olabilir! kanaatti şaşırma yeteneğimi elimden almış. bende birşeylere şaşırmak istiyorum. bende planlamadan, saniyeleri hesaplamadan, olabilecekleri tahmin etmeden,yürekten gelen kahkalarla yaşamak istiyorum... Aslında numara yapabiliyorum artık ama sadece insanlar kanıyor buna ben yine içimde mutsuzum.
size bir kaç örnek ile ifade etmeye çalışayım..
Lise yıllarımda annesi birkaç yıl önce vefat eden bir arkadaşım vardı. çok maharetli bir kız...arkadaş bizi evine davet etmişti. ne isterseniz pişireyim dedi. bizim sınıfın kızları mevzuyu biraz fazla abarttılar ve o kadar ağır bir liste yaptılarki.. nekadar maharetlide olsa bu ona ağır gelirdi, üstelik anneside yoktu...bir anda bir patavatsızlık yaptım ve sesli bir şekilde "arkadaşlar çok ağır olmadımı o liste sizin anneleriniz var ama o tek başına yapacak hepsini" deyiverdim. tabi arkadaşımında kalbini istemeyerek incitmiştim, tüm tepkileri üstüme çektim... patavatsızlığımın üstesinden sessiz kalmaya çalışarak azda olsa geldim ama biri bana birşey yaptığında şaşırmayan, kızmayan biriyim de bu patavatsızlığım yüzünden farklı bir ortamda hiç fark etmeden bana yapılanın intikamını tek bir cümle ile alıveriyormuşum. bunu o kadar fazla arkadaşım söylediki...
asıl mevzu şu ki artık nişanlıyım. bir senedir nişanlım benim bu gerçekçiliğim ile uğraşıyoryazık garibim tek bir hayal bile kuramıyor... ne söylemek isterse benim hesaplarım ve planlarıma takılıyor... yapak istemiyorum ama engel olamıyorum... örneğin düğün hayali kurmak istiyor evlendikten sonra neler yaparız hayal etmek istiyor ama her seferinde kursağında kalıyor çocuğun. işin kötüsü telefonu kapattıktan sonra aklım başıma geliyor. resmen rolleri değişmiş gibiyiz. duyduğuma göre kızlar erkekleri hayal kurmaya yönlendirirmiş... örneğin uzun zamandır çocuk mevzu hakkında konuşmak hayal kurmak istiyordu. ama her seferinde "bunu evendikten sonra konuşmamız lazım şimdi çok erken... " dedim. baktım ki kendimi aşmam gerekiyor bari bu konu hakkında soğutmayayım dedim. bir gün çocuk konusunu açtığında olabilecek tüm herşeyi saydım döktüm. askerlik mevzunun çocuk yapmamıza engel olacağını ne hamile iken nede çocukla yalnız kalmak istemediğimi, evlendikten sonra atanacağımız şehirlerin farklı olması halinde olabilecekleri...." daha o kadar çok şey söyledim ki. en sonunda "sen çocuk istemiyormusun" dedi. "istemiyor değilim ama diye başladım ve yine herşeyin planlı olması gereğini söyledim.... bu sefer "herşeyi kötü düşünüyorsun dedi" hayır dedim "kötü düşündüğümden değil, iyi taraflarınıda düşünüyorum. fakat her mevzunun iyi ve kötü yönlerini planlamadn edemiyorum biliyorsun dedim"..... çok anlayışlı Allah razı olsun. ama evlendikten sonra gerçekçiliğim onada sıkıcı gelmeye başlayacak diye korkuyorum. birde herşeyi düşünüp planlayan yapım yüzünden ona yapacak bişey bırakmıyorum... bununda evlilikten sonra sıkıntı olmasından korkuyorum... affff affff bir akıl verin ne olur nasıl kurtulucam ben...
deneyeceğim... ortak olmak istiyor ama hep tökezliyorum işte :/ ama bunu bende deneyeceğim. elimden geldiğince planlarımı hayal olarak satacağım ona :) doğrudur içiçe geçiyordur tecrübene güveniyorum. bakalım birde ben test edeyim...
Burun kivirmasan bile insanlar bir seye odaklanip egleniyor veya hayal kuruyorlarken senin tepkisiz, sessiz kalman zaten onlara katilmiyormussun goruntusu cizer. Dolayisiyla sikici ve eglenmeyi bilmeyen bir insan olarak adlandirilirsin.
Daha once boyle dusunmemistim ama simdi soyle dusunuyorum. Bence sen bir psikologa git. Insanlarla empati yapamiyormussun gibi geldi bana. Belki senin bile bilmedigin bir sikintin sebebiyle boylesindir. Cunku bak canim, bana da bazi insanlarin eglence anlayislari, davranislari o kadar basit geliyor ki ama yaptigim sessiz kalmak olmuyor. Hunharca olmasa da asgari duzeyde katilip o insanlara kendilerini kotu hissettirmemeye calisiyorum. Ve tabii ki butun zamanimi onlarla gecirmiyorum. Sadece gerektigi zaman, gerektigi kadar. Fakat empati yapabiliyorum. Sen de akilli mantikli bir kizsin belli ki. Sorununu biliyorsun bir kere. Bence en azindan bir bilene danis canim. Hayal kurmanin zevkini aldiginda hic birakamazsin. :) hem nisanlinin en dogal hakki seninle hayallerini paylasmak.
Takildigin yer olursa ben buradayim
Bence sende bir prıblem yok herkrsin bit huyu vat yapısal olarak busun demek kendinle batışmayı öğren bnce
Beggyy
sessizce izliyorumama surat ifademde memnuniyetsizlik olmaz asla hatta ara ara gülümsemeye çalışırım ki yabancı hissetmesinler. bende senin gibi yapıyorum zaten sürekli görüştüklerim kafama uygun olan birkaç insan. uymayanlardan istemesemde uzak duruyorum yada nadir görüşüyorum... umarım hayal kurmayı bende öğrenebilirim bir gün
Daha cok kendini actiginda daha anlasilir oluyorsun. Sende bir sikinti yokmus ki canim. Arkadassiz degilsin, zevk aldigin insanlarla daha cok zaman geciriyor; zevk almadiklarinla daha az vakit geciriyorsun ve onlara burun kivirmiyorsun.
Sadece nisanlini sikabilecegini dusunuyorsun ki bu da dogru degil bence. Bir taraf cok hayalperestte ve diger taraf daha gercekciyse o iliski tadindan yenmez. Diyorum ya ben ve arkadasim da oyleyiz ve 10 senedir arkadasim. Cok guzel dengeliyoruz birbirimizi. Benim goremedigimi o goruyor, onun goremedigini ben goruyorum. E dusuncelerini sacma bulup burun kivirmadiktan asgari duzeyde ortak olduktan sonra hicbir sikinti olmaz. Sadece nisanlinin hayallerine ortak olmaya calisirsan hicbir sorun kalmaz bence. Ki halledersin sen. :)
merhaba hanımlar. bu benim ilk konum. kk yı sırf kendimde değişiklikler yapabilmek için yaptığım araştırmalar sonucu keşfettim. üye olmadan önce ve olduktan sonra forumun her yerini didik didik gezdim.... (çok uzun oldu ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım)
Derdim kendi karakterim... o kadar fazla gerçekçiyim ki artık ben bile kendimden bunalır oldum. Gerçekçilik = sıkıcılık .üstelik birde şu yanı var ki gerçekçilik bende patavatsızlık yapıyor... yıllardır bununla mücadele ediyorum annem tek çaremdi sürekli beni yönlendirerek epey yol katedmemi sağladı.çocukluğumdan hatta bebekliğimden beri çok az gülen bir insanım... neredeyse hiçbirşey komik gelmiyor hatta saçma buluyorum... çocukluğumdan beri hiçbirşey garipte gelmiyor.hayatta herşey olabilir! kanaatti şaşırma yeteneğimi elimden almış. bende birşeylere şaşırmak istiyorum. bende planlamadan, saniyeleri hesaplamadan, olabilecekleri tahmin etmeden,yürekten gelen kahkalarla yaşamak istiyorum... Aslında numara yapabiliyorum artık ama sadece insanlar kanıyor buna ben yine içimde mutsuzum.
size bir kaç örnek ile ifade etmeye çalışayım..
Lise yıllarımda annesi birkaç yıl önce vefat eden bir arkadaşım vardı. çok maharetli bir kız...arkadaş bizi evine davet etmişti. ne isterseniz pişireyim dedi. bizim sınıfın kızları mevzuyu biraz fazla abarttılar ve o kadar ağır bir liste yaptılarki.. nekadar maharetlide olsa bu ona ağır gelirdi, üstelik anneside yoktu...bir anda bir patavatsızlık yaptım ve sesli bir şekilde "arkadaşlar çok ağır olmadımı o liste sizin anneleriniz var ama o tek başına yapacak hepsini" deyiverdim. tabi arkadaşımında kalbini istemeyerek incitmiştim, tüm tepkileri üstüme çektim... patavatsızlığımın üstesinden sessiz kalmaya çalışarak azda olsa geldim ama biri bana birşey yaptığında şaşırmayan, kızmayan biriyim de bu patavatsızlığım yüzünden farklı bir ortamda hiç fark etmeden bana yapılanın intikamını tek bir cümle ile alıveriyormuşum. bunu o kadar fazla arkadaşım söylediki...
asıl mevzu şu ki artık nişanlıyım. bir senedir nişanlım benim bu gerçekçiliğim ile uğraşıyoryazık garibim tek bir hayal bile kuramıyor... ne söylemek isterse benim hesaplarım ve planlarıma takılıyor... yapak istemiyorum ama engel olamıyorum... örneğin düğün hayali kurmak istiyor evlendikten sonra neler yaparız hayal etmek istiyor ama her seferinde kursağında kalıyor çocuğun. işin kötüsü telefonu kapattıktan sonra aklım başıma geliyor. resmen rolleri değişmiş gibiyiz. duyduğuma göre kızlar erkekleri hayal kurmaya yönlendirirmiş... örneğin uzun zamandır çocuk mevzu hakkında konuşmak hayal kurmak istiyordu. ama her seferinde "bunu evendikten sonra konuşmamız lazım şimdi çok erken... " dedim. baktım ki kendimi aşmam gerekiyor bari bu konu hakkında soğutmayayım dedim. bir gün çocuk konusunu açtığında olabilecek tüm herşeyi saydım döktüm. askerlik mevzunun çocuk yapmamıza engel olacağını ne hamile iken nede çocukla yalnız kalmak istemediğimi, evlendikten sonra atanacağımız şehirlerin farklı olması halinde olabilecekleri...." daha o kadar çok şey söyledim ki. en sonunda "sen çocuk istemiyormusun" dedi. "istemiyor değilim ama diye başladım ve yine herşeyin planlı olması gereğini söyledim.... bu sefer "herşeyi kötü düşünüyorsun dedi" hayır dedim "kötü düşündüğümden değil, iyi taraflarınıda düşünüyorum. fakat her mevzunun iyi ve kötü yönlerini planlamadn edemiyorum biliyorsun dedim"..... çok anlayışlı Allah razı olsun. ama evlendikten sonra gerçekçiliğim onada sıkıcı gelmeye başlayacak diye korkuyorum. birde herşeyi düşünüp planlayan yapım yüzünden ona yapacak bişey bırakmıyorum... bununda evlilikten sonra sıkıntı olmasından korkuyorum... affff affff bir akıl verin ne olur nasıl kurtulucam ben...
umarım dengeleriz bizde birbirimizi ve hayal sorunumuda hallederim... ilgin için çok çok teşekkür ediyorum.. tanıdığıma çok memnun oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?