Tek derdim kendi karakterim! akıl verin lütfen!

Berfpare

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
26
1
1
Konya
merhaba hanımlar. bu benim ilk konum. kk yı sırf kendimde değişiklikler yapabilmek için yaptığım araştırmalar sonucu keşfettim. üye olmadan önce ve olduktan sonra forumun her yerini didik didik gezdim.... (çok uzun oldu ama elimden geldiğince anlatmaya çalıştım)
Derdim kendi karakterim... o kadar fazla gerçekçiyim ki artık ben bile kendimden bunalır oldum. Gerçekçilik = sıkıcılık . üstelik birde şu yanı var ki gerçekçilik bende patavatsızlık yapıyor... yıllardır bununla mücadele ediyorum annem tek çaremdi sürekli beni yönlendirerek epey yol katedmemi sağladı.çocukluğumdan hatta bebekliğimden beri çok az gülen bir insanım... neredeyse hiçbirşey komik gelmiyor hatta saçma buluyorum... çocukluğumdan beri hiçbirşey garipte gelmiyor.hayatta herşey olabilir! kanaatti şaşırma yeteneğimi elimden almış. bende birşeylere şaşırmak istiyorum. bende planlamadan, saniyeleri hesaplamadan, olabilecekleri tahmin etmeden,yürekten gelen kahkalarla yaşamak istiyorum... Aslında numara yapabiliyorum artık ama sadece insanlar kanıyor buna ben yine içimde mutsuzum.
size bir kaç örnek ile ifade etmeye çalışayım..
Lise yıllarımda annesi birkaç yıl önce vefat eden bir arkadaşım vardı. çok maharetli bir kız...arkadaş bizi evine davet etmişti. ne isterseniz pişireyim dedi. bizim sınıfın kızları mevzuyu biraz fazla abarttılar ve o kadar ağır bir liste yaptılarki.. nekadar maharetlide olsa bu ona ağır gelirdi, üstelik anneside yoktu...bir anda bir patavatsızlık yaptım ve sesli bir şekilde "arkadaşlar çok ağır olmadımı o liste sizin anneleriniz var ama o tek başına yapacak hepsini" deyiverdim. tabi arkadaşımında kalbini istemeyerek incitmiştim, tüm tepkileri üstüme çektim... patavatsızlığımın üstesinden sessiz kalmaya çalışarak azda olsa geldim ama biri bana birşey yaptığında şaşırmayan, kızmayan biriyim de bu patavatsızlığım yüzünden farklı bir ortamda hiç fark etmeden bana yapılanın intikamını tek bir cümle ile alıveriyormuşum. bunu o kadar fazla arkadaşım söylediki...
asıl mevzu şu ki artık nişanlıyım. bir senedir nişanlım benim bu gerçekçiliğim ile uğraşıyor yazık garibim tek bir hayal bile kuramıyor... ne söylemek isterse benim hesaplarım ve planlarıma takılıyor... yapak istemiyorum ama engel olamıyorum... örneğin düğün hayali kurmak istiyor evlendikten sonra neler yaparız hayal etmek istiyor ama her seferinde kursağında kalıyor çocuğun. işin kötüsü telefonu kapattıktan sonra aklım başıma geliyor. resmen rolleri değişmiş gibiyiz. duyduğuma göre kızlar erkekleri hayal kurmaya yönlendirirmiş... örneğin uzun zamandır çocuk mevzu hakkında konuşmak hayal kurmak istiyordu. ama her seferinde "bunu evendikten sonra konuşmamız lazım şimdi çok erken... " dedim. baktım ki kendimi aşmam gerekiyor bari bu konu hakkında soğutmayayım dedim. bir gün çocuk konusunu açtığında olabilecek tüm herşeyi saydım döktüm. askerlik mevzunun çocuk yapmamıza engel olacağını ne hamile iken nede çocukla yalnız kalmak istemediğimi, evlendikten sonra atanacağımız şehirlerin farklı olması halinde olabilecekleri...." daha o kadar çok şey söyledim ki. en sonunda "sen çocuk istemiyormusun" dedi. "istemiyor değilim ama diye başladım ve yine herşeyin planlı olması gereğini söyledim.... bu sefer "herşeyi kötü düşünüyorsun dedi" hayır dedim "kötü düşündüğümden değil, iyi taraflarınıda düşünüyorum. fakat her mevzunun iyi ve kötü yönlerini planlamadn edemiyorum biliyorsun dedim"..... çok anlayışlı Allah razı olsun. ama evlendikten sonra gerçekçiliğim onada sıkıcı gelmeye başlayacak diye korkuyorum. birde herşeyi düşünüp planlayan yapım yüzünden ona yapacak bişey bırakmıyorum... bununda evlilikten sonra sıkıntı olmasından korkuyorum... affff affff bir akıl verin ne olur nasıl kurtulucam ben...

çok abartı olmasa da bu huy bende de var ve bende çok sinir oluyorum. yapacağım, söyleyeceğim her şeyin önünü ardını çok düşünüyorum.ya öyle olursa ya böyle olursa diye diye kurcalamaktan yoruluyorum :) amaaan deyip yaşayamıyorum. çok özeniyorum gamsız insanlara içinden geldiği gibi sıkmadan sıkılmadan yaşıyorlar :)

Son düzenleme:
Gerçekçi olmak sıkıcı değildir sadece anı olduğu gibi yaşamanın heyecanını biraz söndürür o kadar...
Ben de zamanla, büyüdükçe artık hayatta herşeyin olabileceğine inanmaya başladım şu an duyacağım hiçbir şey beni şaşırtmıyor. Önceleri de planlı programlıydım ama biraz hayal de kurardım artık o da azaldı çünkü hiçbir şey istediğim gibi olmadı. Yani planlar bile tutmadı Yani bu kötü birşey değil ama hayatını olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorsan bir psikologdan yardım alabilirsin çünkü oturmuş bir karakteri değiştirmek zordur belki sadece törpüleme yollarını öğrenmen gerekiyordur bu nedenle uzman desteği iyi gelebilir.

Son düzenleme:

Planların tutmaması kadar kötü bisey düşünemiyorum... Ama hayat bunu öğretmek için sanırım. Kötü değil aslında gerçekçilik de tek basıma yaşarken. Eğer kalabalık icindeysen bir sure sonra çok acı veriyor ve hatta dıslanmana sebep bile oluyor. Uzman desteği düşündüm ama ailem musade etmedi. Malum bizim türk ailelerine göre öyle yerlere deliler gider. Belki evlendikten sonra... Ama o zamana kadar az da olsa çözüm bulmak istiyorum. Dediğin gibi törpülemek istiyorum...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim de senin gibi bir arkadasim var ama senin kadar degil. O da soguk ve donuk bir insandir. Tepkileri yoktur. Hicbir seye gulmez. Leyla ve mecnun'da neye guluyorlar cok merak ediyorum demisti bir kere. Kendi de farkinda ama rahatsiz degil cunku nisanlisi da oyle bir insan. :) milletin kirildigi sinema filmlerine gidip hic gulmedik diye geri geliyorlar. :) bu mizah anlayislarinin cok yuksekte oldugu anlamina gelmesin. Ama mizac meselesi iste. Antidepresan kullandiktan sonra gulmeye basladi, benim kadar olmasa da. Benim nikahimda ne suratsiz kiz diye herkesten tepki cekmisti. Antidepresan kullaninca inanilmaz degisti. Artik guluyor. Ben de inanilmaz eglenceli, sebek bir insanimdir. Ve birbirimizi cok guzel dengeliyoruz. Sen de mustakbel esinle oyle olursun bence. Hic de sikilmaz.

Fazla karamsar ve plancı yaklaşıyorsun olaylara bende sen gibi hissederdim kendimi ama senin yazdıklarını okuyunca senin daha fazla plancı olduğunu gördüm. Bunda yapılacak tek şey bir psikologa gitmen bunu sen ve çevrendekiler değiştiremediyse uzman yardımı almanı tavsiye ederim çünkü bazı şeylerin neden böyle olduğunu biz anlayamıyoruz. Nasıl bir yerimiz ağrıdığında doktora gidiyorsak huylarımızdan şikayetçiysek ve değiştiremiyorsak bir uzman yardımı alınmasını gerektiğini düşünüyorum. Onlar soruna bizlerden farklı yaklaşıyorlar çünkü. Ve belkide böyle olmanda mutlaka hayatında küçükken bile yaşadığın bir olay etkili olmuştur. Ama evlenmeden önce ne yap et kurtul bu durumdan. Erkeklerin sabrı bir yere kadardır. Acı ve gerçek.

Aslına bakarsan donuk ve suratsız biri degilim. İnsanlara gulumsuyor pozitif enerji dagıtmak icon elimden geleni yapıyorum.Ama espiri yapıldığı zaman gulemiyorum.yani diyorsunki ilaç şart :/ doğru aslında müstakbel esimde olgun biri umarım dengeleriz...

Haklısın erkeklerin sabrıda bir yere kadar. Üstelik öğrendiğim ve gözlemlediğim kadarıyla erkekler neşeli kadınlardan hoslanıyorlar. Bunu öğrendiğimde ayrıca yıkılmıstım. Çünkü ben her ne kadar gülümseme yüzümden eksik etmemeye calısmasamda neşeli kelimesi bana hic uymuyor... Ve doktor yolu görünüyor sanırım bana. Ama kendi kendime yapabilecegim birşeyler olmalı diye düşünüyorum. Küçükken hep ağırbaşlı yetiştirmek için cabalamıslar ama bende biraz fazla kaçmış sanırım ...

Oğlak burcu musun ve tahminen tek çocuksun ?
Ben soracaktim ama sormadim. :) benim bahsettigim arkadasim ve nisanlisi da oglak. Hakikaten oglaklarin genelinde bu durum var. Gerci babam da oglak o boyle degil. Konu sahibi de yay imis zaten. Yine de oglaklarin cogunlugunda boyle bir durumu ben de gozlemledim.

Ben de maalesef bu sorunla ugrasiyorum ama yapacak bir sey yok, birileri dogrulari soylemeli. Esim de bu halime alisti artik ama soyle bir sey var, esim fazla hayalperest oldugu icin bizdeki durumu dengeliyorum sanirim. Hatta gecenlerde surekli is kurup batiran annesinin yeni bir is kurdugunu ogrenince esime dedim ki "fazla umitleniyorsunuz bu isin tutmayacagi simdiden belli". Bastan kizdi biraz karamsarsin falan dedi ama sonra kendi gelip haklisin annem is kurmayi artik birakmali dedi.

Benim de bu huyum yuzunden fazla arkadasim yok maalesef yalandan gulemiyorum, samimi rolu yapamiyorum bu yuzden beni fazla mesafeli bulur bir kac arkadasim disinda herkes. Dogru olan birseyi soyleyince insanlar direkt laf soktugumu dusunuyor ki hayatta beceremem. Sadece isin dogrusunun o oldugunu dusunemiyor insanlar.

Bir iyi bir kotu haberim var, kotu olan: karakterini degistiremezsin, bu durum omur boyu seninle.

Iyi haber: etrafinda ender guvenilir insanlardan birisin. Insanlar bilir ki berfpare soylemisse dogrudur. Gulmusse gercekten komiktir. Begenmisse gercekten guzeldir. Kiymetini anlayan birileri illa ki olacak ve emin ol hayatlarinin sonuna kadar yegane guvenilir arkadaslari olacaksin.

Tarafimdan test edilip onaylanmistir.

Bu arada ben de yayim...

Son düzenleme:

Benim bahsettigim arkadasimin sikintilari oldugu icin doktora gidip ilac kullandi. Ama zaten mizaci hep soguttu. Ilac ona biraz gulmeyi ogretti sadece.

Bu senin yapin olabilir ama baska sikintilarin varsa onlar da bu hale burunmeni daha da tetikler. Ona gore bir yardim almayi deneyebilirsin. He baska sikintim yok dersen biraz eglenmeye bakacaksin. Mantigi bir kenara birak, sacmalamak guzeldir bazen.

Ben de oğluma benzettim,ondan yazdım:) Tutturamamışım.

Kanaatti sasirma yetenegimi elimden almis yazmissin, kusura bakma bu cumleden sonra "kanaatti" ne demek acaba diye dusunmekten yazinin devamini okuyamadim.

Evet haklısın bende öyle yetiştirildim hep mantıklı düşünmeye itilmek zorunda bırakıldım hep sorumluluk almaya hep bişeylerin sonucu düşünerek hareket etmeye bazen anı yaşayamıyorum. Ve bu olgunlaşmamış insanlara özellikle erkeklere çok saçma geliyor onlar hep düz mantıkta yaşıyorlar çünkü. Bende pazartesi günü ilk işim psikologa gitmek olacak aşamıyorum artık kendi başıma. Ama size tavsiyem bu konularla ilgili kişisel gelişim kitapları okuyabilirsiniz az da olsa faydası oluyor.

Benim gibi birinin olduğunu görmek o kadar güzelmiski. Şuan yüzümde tarifsiz bir ifade var :) benden daha iyi tarif etmissiniz... Çok tesekkur ederim. Özellikle iyi haberiniz için. Doğru aslında birkaç insan olsada etrafımda hepsi o kadar sadıkki.neredeyse bana söylemeden birşey yapmazlar.degistiremezsin demissiniz ama en azından evlilik hayatım icin törpülemek istiyorum.esimle aramda cok sıkıntı olurmu? bu duruma alısmammı gerek yoksa sizde doktor tavsiye edermisiniz?

Belki ilaçlar kafa yapmıştır keşke mantıgımı birine bırakıp kacabilseydim. Zamana olan saygım bile mantıkla çalışır. Düşünün buluşmaya erkekten önce giden bir kız :/ üstelik ondanda dakik olmasını istiyorum. Ya tek yaşarken halimden o kadar memnunum ki. Ama insan ilişkileri isin içine girince çok zorlanıyorum

Kanaatti sasirma yetenegimi elimden almis yazmissin, kusura bakma bu cumleden sonra "kanaatti" ne demek acaba diye dusunmekten yazinin devamini okuyamadim.

Sanırım imla hatası. Şöyle yazmam gerekiyordu: " hayatta herşey olabilir" kanaati şaşırma yetenegimi yok etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…