Tek çözüm fırını mi atayım:(

Tepsinizin yalnızca alt kısmını yağlayı kenarlarini yağlamayin. Bi yerde okumuştum kek hamuru yağdan dolayi tepsiye tutunamiyor ve sönüyor. Tutunmasi icin kenar kisimlari yaglamamak lazimmis. Umarim işe yarar.

Ya fırından ya dakika mi az geliyor. Benim de içi pişmemiş vs oluyordu ilk başlarda.simdi 45 dk tutuyorum, tam oluyor.. bi de kalıbı tereyağ ile yağlıyorum

Sorun fırında olabilir. Bir ara hiç unutmam ne zaman kek yapsam bırak kabarmayı hiç pişmezdi, yanmazdı 30 dk ka da üstü olur altı çiğ çiğ oluyordu. En sonunda delirdim nedir, necidir ayarlarıyla oynadım, baktırdım, yaptırdım sonunda kabarmaya pişmeye başlamıştı.
Fırınınızı bir kontrol edin.

Bı tarif veren kişiden kekin kalınlığına göre ısının düşmesi gerektiğini duymuştum bu bir genelde aynı kalınlıkta pisirdigim için 170-180 o arada pişiriyorum ben

Eğer kabarıp piştikten sonra soniyorsa kek pişerken pişmez fırından çıkartıp üzerini biseyle ört

Benim kabarıp sonerdi çareyi böyle buldum

pek coknseyi lezzetli yaparim..keki her turlu denedim yok yapamadim. sonrs firinim bozuldu..arcelik buyuk firinlardandi. mini boy hatta en minisinden luxcel aldim. artik keke yapabiliyorum. firin cok önemli bence kekte
Bende öyle düşünüyorum haklisiniz onladsr püf noktadan sonra olmuyorsa firindandir artik
O dediklerinizi güzel yapip bunu tutturamayinva üzülüyorum ama artik olmuyorsa saliverecegik zaten

Tepsinizin yalnızca alt kısmını yağlayı kenarlarini yağlamayin. Bi yerde okumuştum kek hamuru yağdan dolayi tepsiye tutunamiyor ve sönüyor. Tutunmasi icin kenar kisimlari yaglamamak lazimmis. Umarim işe yarar.
Dün aksamki kekimi oyle yaptim yine olmadi
Ya fırından ya dakika mi az geliyor. Benim de içi pişmemiş vs oluyordu ilk başlarda.simdi 45 dk tutuyorum, tam oluyor.. bi de kalıbı tereyağ ile yağlıyorum
Fazla tutunca uzeri yaniyor alt kisma koyacagim bu sefer o fikir cok aklima yatti bence o da keki söndürüyor

Kullanma kilavuzuna bir daha bakayim teşekkürler

bir gün kek yapıp komşuda pişirin.
o zaman anlaşılır fırından mı olduğu
Son çare onu yaoacagim hic biri ise yaramazsa :)

Kağıt muffin kalıpları var ya onları deneyin bence en güzel onda kabarıyor.Ama küçük oldukları için yaklaşık 12, 15 dk ya pişiyor. İlk 10 dk kesinlikle açmayın fırını.

fırının fişi direk prizemi bağlı yoksa uzatma kablosu varmı. benimde fırınmım her şeyi pişirir, keke geldimi pişirmezdi. tamirciye sormuştuk.sorunumuz uzatma kablosuna bağlı olmasıymış. keklerimn kabarmamasının tek nedeni buymuş

Derdin büyük aslında :) zaman zaman hepimizin başına gelebiliyor. En önemlisi yumurta ile şekeri çok iyi çırpmalısın. Köpürtmelisin , şeker iyice erimiş olmalı. Katıları kendi aralarında sıvıları kendi aralarında karıştırmalısın. Un karışımını sıvı karışıma ilva ederken kesinlikle blander kullanmamalısı. İçindeki havayı çok kaybetmemelisin ki hem kabarsın hemde yumuşacık olsun. Tüm bunları yapıyorsan hala kabarmıyorsa fırınını gerçekten değiştirmen gerekebilir

Benim keklerim güzel olur aynen anlatayım.önce yumurta ve şekeri 5 dakika çırp en az 5 dakika yumırta kokusuda olmuyor böylelikle.ılık soğuk farketmez.daha sonra fırınını fanlıysa 180 derece.alt üst ısıtmaysa 150 dereceye getir.sonra sırasıyla sütünü ,yağını kat ondan sonra blendırı bırak gerisini bi el çırpıcısıyla devam et.daha sonra un kt üzerine 2 pk kabartma tozunu kat .fırın tepsini margarinle üzerini unlayıp faLa ununu silkele.harcını dök kalıbına fırına atıp 15 dakika kapağını hiç açma.kabardığı vakit dereceni 20 derece aşağı düşür.omdan sonra sürekli açıp kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsin.

Bende poğaça beceremedim.. kaç türlü tarif denedim hiç istediğim lezzet yumuşaklık olmuyor
Hamurun içine yumurta koymayın sorun düzelir.
1 bardak ılık süt
1bardak ılık su
1 bardak sıvıyağ
3 kaşık toz şeker
1 paket kuru maya
Tuz
Aldığı kadar un
Üzerine yumurta sarısı :)

Yumuşaklığına hayran kalacaksınız deneyin hamurda kesinlikle yumurta olmayacak

Yumurtasiz kek mi olur:)

Bi arkadasim var yumurtaya sute allerjisi var. Yumurta konmazsa sut yerine ne konabilir?

Peki sonra noldu sorun çözüldü mi priz sonrası tuhaf bı sorun mus

Benim fırınımın da yazıları silindi temizlik maddelerinden dolayı yapıyorum ama nerde piştiği belli değil o yüzden benimki de güzel olmuyor
Sizin yaptığınız her şey güzel oluyormuş kek de kusur kalsın boş verin

Kek hamurunun sadece karışmaya değil içine hava girmesine de ihtiyacı var. Blendır bunu yapamaz. Blendır yerine mikser kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…