Tek çözüm fırını mi atayım:(

beyazını ayrı çırpın mutlaka en az 5 dk sarısıyla şekerini ayrı ... ununuzu değiştirin ... eleyın ... once yuksek devır sonra duşuk devir..

Hepinize cok tesekkur ediyorum söylediklerinizin hepsini dikkate alacağım benim icin onemli çünkü sagolun

Canım bence de sorun fırından kaynaklanıyor. Bizim fırın da markasını söylemeyim şimdi çok hızlı pişiriyor. Bakmazsan göz açıp kapayıncaya kadar börekleri vs.yakıyor .Hızlı pişirdiği için kek de kabarmıyor ve yanıyor aldığımızda.Şu an diyetteyim zaten, evdekiler için de çözümü dışarıdan hazır almakta bulduk. Zaten evde çocuk yok pek aramıyoruz fırının işlevsizliğini.

Kek konusunda bende büyük uğraş verdim en son anladım ki hamuru az yapıyormusum kalıbı yarısına kadar hamurla doldurunca bi tane kabartma tozu hep yetiyor iki katına kabartmaya çalışıyorum hep oluyor hamuru da hep tariflerin aksine biraz daha koyu yaparım..( bi de kabartma tozunu Dr ile başlayan marka kullaninca çok güzel farkediyor. )
Bi su bardağı süt yerine 2 3 bardak koyun unu da ona göre ayarlarsiniz k.tozu hep en son un ile koyulmali başka hiç bir ayrıntıya dikkat etmem ısı kalıp malzeme soğuk sıcak Çırpıcı robot bilmem ne hoc kullanmıyorum.

Fırın diğer şeylerde iyi pişiriyosa değiştirme keki tencerede yap
İlk fırınım 1,5 saatte milföyü bile pişirmiyodu fırlattım onu sonra aldığımda börekçi herşeyi çabucak pişiriyo kek güzel oluyo ama üstü sert oluyo oyüzden tencerede pişiriyorum

Teşekkür ederimmm inşaallah tutturabilirim

ben hıc bı zaman kek yaparken fırını onceden ısıtmam
bırde en once sekerle yumurtayı cırparım ama 5 dk hatta daha fazla
bulut gıbı köpük köpük olana kadar mikserle cırpar sonra dıger malzemelerı ekler en son unu eleyerek koyar spatula kasıkla yavas yavas yedırırım
borcam de yaglı kagıtla pişiririm yarım saat ve fanlıda orta kat da telın ustunde
devasa kabarık keklerım vardır benım

tek puf noktam bu sekerle yumurtayı beyaz bulut gıbı köpük olana dek cırpmak

Kek konusu bence fırınla alakalı.
Kek çok yaparım,kızım sever hiç öyle yumurta ayırma vs uğraşmıyorum,un elemiyorum,mikser bile her zaman kullanmam,el çırpıcısı ile çırparım ama genelde kabarır kekim.
Tek dikkat ettiğim ilk 30-35 dakika fırının kapağını açmamak,borcamda pişiriyorsam(bu börek vs içinde geçerli tabi) üstü pişince üst ayarı kapatıp altını 10 dakika daha pişiririm.

Ben de bi dönem bahtsız kek sorunu yaşamıştım , ne yaparsam yapayım kabarmıyodu , daha doğrusu kabarıyodu ama birden sönüp içine siniyodu . En sonunda bir tarifte okudum , tepsinin kenarlarını çok yağlamayınki kekin kabarırken yapışıp tutunacak alanı olsun dedi , daha da hüsrana uğramadı keklerim .

Onu da denedim bacim bence fırından ya

Ben kekleri 150 derecede 1 saat 15 dakika falan pisiriyorum. Yavaş piştigi icin icide iyice pişiyor.
Içi pişmediginde kek kabarsada yine sönüyor...

Bence fırında siemensten şaşmıycan :) Ben 10 yıldır kullanıyorum maşallah kekleri evde 5 yaşındaki ikizlere yaptırıyorum çırpmasından ,malzemeyi katmasına kadar harika kek yapıyorlar.Önceden fırını ısıtıyorum

Çoğu arkadaşın dedigi gibi kapağı açmamayı deneyin.
Bence fırın vs değil biraz da şans işi.
Ben hangi fırında yaparsam yapayım kekim kabarıyor. Hatta annemin fırında üst tele yapışacak kdr kabardı bi kere kapağı açıp söndürmeye çalıştım.
Portakal yada limon rendeledigimde iki kabartma tozu kullanırım. Eğer hemen bitmeyecekse yani misafirim yoksa asla fanda pişirmiyorum. Fan kurutuyor
Alt üst ayar iyi oluyor.
Fırını kuran servis görevlisi bazı önerilerde bulunmuştu. Kek yaparken mutlaka koyu renk kalıp kullanın dedi. Eğer ortası delik kalıp kullanırsan daha kolay pişermiş.

Ben yuvarlak büyük borcamda pişiriyorum. Tabana yağlı kağıt kayuyorum. Çünkü pastaya dönüştürmek için ve ortadan ikiye kesmek için sağlam çıkarmam lazım.
Alt üst ayarda 170 derecede ilk yarım saat kapağı hiç açmıyorum.borcamın en üstüne kdr çıkıyor bazende biraz taşıyor.
Eğer içinin çiğ kaldıgını sezersem sadece alt ayarda 150 derecede 15 dk daha pişiriyorum. Ne kdr geç açarsan okdr kabarır.
Bütün keklerime iki yumurta koyarım. Kokusundan rahatsız oldugum için. Öyle erken çıkarma şöyle çırp böyle çırp hiç dikkat etmiyorum valla...
Fırına atarken bide bildigim duaları okurum :)
Kullandıgınz kalıp yada tepsi sorunlu olabilir mi. Ölçü ve boyut olarak uyumsuzdur belki

Kekim her zaman çok iyi kabarır ben bunun elle alakalı bi durum olduğunu düşünüyorum, hiç özenmeden yapsam bile çok kabarıyır ama teyzeminki hiç kabarmaz o yüden kek yapmaz:))

Püf noktası tepsi.
Kek kalıbıyla yapın.
Ben de benzer sorunu yaşıyorum. İnternetteki tarifi uyguladığınız sürece sorun çıkmaması lazım. Çıkıyorsa sorun tepside. Borcamda mesela hiç olmuyor. Davul fırında kare tepsiyle, normal fırında da davul tepsisiyle olmuyor. Tepsi önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…