- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 133
- 37
- Konu Sahibi four dahlia
-
Büyük ihtimal fırından kaynaklı. Bazı fırınlar ne olursa olsun keki kabartmıyor. Kabarsa da çöküyor son anda.
Ama ev için yapıyorsanız sorun değil bence. Önemli olan lezzeti. Ben çökmüş de severim.
beyazını ayrı çırpın mutlaka en az 5 dk sarısıyla şekerini ayrı ... ununuzu değiştirin ... eleyın ... once yuksek devır sonra duşuk devir..
Ben bu saydıklarınıza hiç dikkat etmiyorum. Malzemeyi direk dolaptan alıyorum. Komple bender kullanıyorum. Unu her seferinde elemiyorum. Bir paket kabartma tozu yetiyor. Fırını fansız çalıştırıyorum. 40 dakikadan önce açıp açıp kontrol ediyorum ama tam kıvamda oluyor..
Dikkat ettiğim püf noktaları; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırparım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı aynı anda koyarım.
Ceviz veya kuru meyve ekleyeceksem blenderla değil kaşıkla yavaş ama seri karıştırırım.
Hamurun havası sönmeden kalıba döküp 175-180 derecede fırına atarım.
Ama her fırının pişirme ayarı farklıdır. Yapa yapa öğreneceksiniz..
Beyaz eşya yla fazla ilgilenmez bilir ama anlamıyorum der herkese bı sorayım bakalım merak ettim :))eşin görmüştür belki bi sor bakalım
Sütü fazla koyup şekeri yarım kaşık fazla koyup deneyin bir de ben bu şekilde güzel olduğuna inanıyorum..Bende poğaça beceremedim.. kaç türlü tarif denedim hiç istediğim lezzet yumuşaklık olmuyor
Sütü fazla koyup şekeri yarım kaşık fazla koyup deneyin bir de ben bu şekilde güzel olduğuna inanıyorum..
Hamurun içine yumurta koymayın sorun düzelir.
1 bardak ılık süt
1bardak ılık su
1 bardak sıvıyağ
3 kaşık toz şeker
1 paket kuru maya
Tuz
Aldığı kadar un
Üzerine yumurta sarısı :)
Yumuşaklığına hayran kalacaksınız deneyin hamurda kesinlikle yumurta olmayacak
Kek yaparsam bende isitmam firinu sicak firinda kek söner çünkü en kata koyarim bide yavas yavas piser cokta guzel kabarirCok degisikmis her yerde onceden isitin yazıyor bunu ilk defa duydum bir sonrakine deneyeyim o zaman sagolun
Onu da denedim bacim bence fırından yaBen de bi dönem bahtsız kek sorunu yaşamıştım , ne yaparsam yapayım kabarmıyodu , daha doğrusu kabarıyodu ama birden sönüp içine siniyodu . En sonunda bir tarifte okudum , tepsinin kenarlarını çok yağlamayınki kekin kabarırken yapışıp tutunacak alanı olsun dedi , daha da hüsrana uğramadı keklerim .
Püf noktası tepsi.Selam herkese..
Öyle çok büyük bir derdim yok çok şükür ama bir kek derdim var ki artik keklerimin ziyan olmasina mi üzüleyim giden malzemeye mi bilemedim bana da bi el atin hanımlar daral geldi bu konudan bana
Elim lezzetlidir tatli olsun tuzlu olsun ya da yemek her türlüsünü yaparim cok da guzel olur ama gel gelelim kek e bir turlu kabartamadim şu nimeti
Olmuyor her şeyi denedim malzemeleri onceden cikardim ilimasini bekledim ununu falan eledim yeri geldi iki peket kabartma tozu koydum firinin fanindandir dedim fansiz yaptım şekeri yumurtayı çarptıktan sonra blanderla yapmayim dediler sonrasini tahta kaşıkla karistirdim yaptim da yaptim yani ama yok bana misin demiyor ha lezzeti yerinde ama hep sönük hep sönük eşim dalga geçiyor artik tabi eğlencesine ama bu kek mevzusu benim sinirimi bozmaya basladi
Yani cocuklar zaten surekli hazir abur cubur istiyor bende katkisiz olsun evimde yapayim diyorum kurabiye falan sorunum yok
Ama bu kek konusunda lütfen bana bi püf noktasi soyleyin sonunda ya firini atacagim ya da kek yapmaya tövbe edecegim .
Lütfen bu da dert mi milletin ne dertleri var demeyin biliyorum burayi surekli okurum rabbim herkesin yardimcisi olsun ama beni de bu durum üzüyor gercekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?