- 13 Mayıs 2021
- 1
- 5
- 16
- 26
- Konu Sahibi Dilhunveleyl
-
benim de tek çocuğum var o yüzden ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. gerçi cevaplar kardeş şart bile dese ben başka yapmayacağım ama neyse :)Herkese merhaba.
Tek çocuk olanlara sormak isterim; çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerinde çoğunlukla arkadaş ortamlarında bir farklılık (iyi yada kötü ayrıcaklarını ) hissettiniz mi? Ben üç kardeşimle beraber büyüdüm. Fakat kızım tek çocuk olarak büyüyor bu yüzden merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
KesinlikleKesinlikle çok haklısınız. Annemde dayımdan çekmiş. Bizim sülalede kardeş yapmak hata sayılıyor artık.
Kesinlikle. Benim kardeşim söğüşleyip yatacak insan arar mesela. O yüzden kadın bulamadı bana sarmaya kalktı bir dönem. Dayım annemden altın çalan biri. Babamın kardeşleri ise işleri düşünce babamı ararlar. Bizim bir işimiz düşerse yoklar ortada. Ki kendileri 7 kardeş falan.Kesinlikle
Eşimin kardeşi var ,eşim senelerdir konuşmuyor,çünkü konuşsak başımıza bela oluyor.
Annemin kardeşleri hırsız-dolandırıcı tipler. Çantanı yanından ayırma bunların yanındayken diye anons yapılası tipler
Babamın kardeşi de babamın otlakçısıydı. Görüşmüyorum.
Eşimin annesi ayrı dert,kardeşlerinden sadece biri normal insan. Diğerleri problem.
Eşimin babası zaten problemsadece bir kardeşi iyidir,hep görüşürüz o kadar. Diğerleri köşe başı dedikoducu teyzelerden.
Al işte hepsi kardeş bunların.
Özgüvenim yüksektir çok arkadaşım yoktur ama asla arkadaşsız kalmam kardeş hiç istemedim hayatımda. Tek çocuk candır .Herkese merhaba.
Tek çocuk olanlara sormak isterim; çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerinde çoğunlukla arkadaş ortamlarında bir farklılık (iyi yada kötü ayrıcaklarını ) hissettiniz mi? Ben üç kardeşimle beraber büyüdüm. Fakat kızım tek çocuk olarak büyüyor bu yüzden merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
Kızım 11 yaşında aklı çıkıyordu kardeş dediğimiz zaman hiç yalnız kaldığını görmedim öyle çok akraba olarak yaşıtı da yok ama kendi arkadaşları yetiyor. sorunsuz ilerliyoruz az biraz bencil ama bu devirde bencil olmayan var mı onuda göremedimHerkese merhaba.
ben kardeslerimle buyudum ve bence cok guzel bir sey. ozellikle buyudukten sonra. bence herkesin kardesi olmali. hatta bi kadin icin de en guzel sey kizkardesinin ya da ablasinin olmasi benceHerkese merhaba.
Merhabalar ben tek değilim ama eşim tek kardeşi vs yok . Haliyle çok zor tek olmak annesinin babasının bütün beklentisi kendinde imkanınız varsa çocuğunuzu tek bırakmayın çok sıkıntı çeker ilerde kız veya erkek bı kardeşi olursa arkasında hiç değilse bı dayanağı olurHerkese merhaba.
Zor gercekten bende aynıyım tek başına çocuk buyutmek yoruyor insanı birde işin en kötü yani şu sürekli kimsesizsin tek basinasin ayyy şuraya bir cay icmeye gidiyim az nefes alayim olayi olmuyor anneyle çocuk daha çok vakit geçirmeye ihtiyaç duyuyor ama biz yalnizligin ortasinda çırpınıyoruz kızımlaBizde 4 kardes büyüdük kızım tek. Ama 2.için benmde cesaretim yok hele bu phalalıkta tekrar o bez masrafları,mama masrafı,o ek gıda sureci ona ayrı bize ayrı pişirme,memeden kesme süreci,yürümeye basladıgnda sürekli pesinde kosturma gözetme sureci,yemek yedirme cabaları,bez bırakma sureci ayyyahhhhh yok anam tekrar aynı seyleri yasamayı göze alamıyorumama kış memleketindeyiz 8-9 ay evden cıkamıyor oyun evi alanı falanda yok ve cok sıkılıyor sureklide ilgilenemiyorum bi kardesi olsa herseyı beraber oynayıp ogrenseler ne güzel plur diyorum. Mesela bir parka goturyorum vurup bagırmayı ogreniyor şimdi de brun karıstırmayı ogrenmiş baya burnuna sokuyor eliini pislik cıkarıp bana gösteriyor ayne iyyençç o ne diyorum üzerime sürüyor elini sen bunu nerden ogrendin diyorum yine yapıyor.yasıtı arkadasıda yok hep buyuk buyuk ablaları var binada mahallede onlarla oynuyor parkta uzak durekli cıkaramıyorım ama gunlyk cıkmaya calısıyoruz babası yokken bile aksam yemegnden sonra cıkıp 10 a kadr oynatırım eve geliyor yine sıkılıyor park istiyor uyu artık bre..Bari bi kardesi olsa birlikte büyüycekleri için dısarıdan vurma bagırma tuhaf seyleri ogrenmez diyorum ama işte onuda buralarda tek basıma asla o gücü görmüyorum kendimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?