Tek çocuk olanlar

Dilhunveleyl

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2021
1
5
16
26
Herkese merhaba.
Tek çocuk olanlara sormak isterim; çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerinde çoğunlukla arkadaş ortamlarında bir farklılık (iyi yada kötü ayrıcaklarını ) hissettiniz mi? Ben üç kardeşimle beraber büyüdüm. Fakat kızım tek çocuk olarak büyüyor bu yüzden merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim

benim de tek çocuğum var o yüzden ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum. gerçi cevaplar kardeş şart bile dese ben başka yapmayacağım ama neyse :)

Kesinlikle çok haklısınız. Annemde dayımdan çekmiş. Bizim sülalede kardeş yapmak hata sayılıyor artık.
Kesinlikle
Eşimin kardeşi var ,eşim senelerdir konuşmuyor,çünkü konuşsak başımıza bela oluyor.
Annemin kardeşleri hırsız-dolandırıcı tipler. Çantanı yanından ayırma bunların yanındayken diye anons yapılası tipler
Babamın kardeşi de babamın otlakçısıydı. Görüşmüyorum.
Eşimin annesi ayrı dert,kardeşlerinden sadece biri normal insan. Diğerleri problem.
Eşimin babası zaten problem sadece bir kardeşi iyidir,hep görüşürüz o kadar. Diğerleri köşe başı dedikoducu teyzelerden.
Al işte hepsi kardeş bunların.

Kesinlikle. Benim kardeşim söğüşleyip yatacak insan arar mesela. O yüzden kadın bulamadı bana sarmaya kalktı bir dönem. Dayım annemden altın çalan biri. Babamın kardeşleri ise işleri düşünce babamı ararlar. Bizim bir işimiz düşerse yoklar ortada. Ki kendileri 7 kardeş falan.

Tek çocuk olmak, çok kardeş olmak arasındaki fark diye bir şey yok bence. Nasıl bir ailede büyüdüğünle alakalı bir durum bu. Bilinçli bir anne ve baba ve duyarlı bir çevrede isen tek çocuk olarak ta mutlu olursun, on kardeş olarakta mutlu olursun. İki kardeş birbiri ile kavga ederken taraf tutan anne de var, ikisinin arasını bulan uzlaştıran annede var. Yada tek çocuk olan ailede çocuğunu anlamaya çalışan alakadar olan ailede var, tam aksine hiç söz hakkı olmadan büyütülen çocuklarda var.

Herkes kendi çocukluğuna bakarak cevap veriyor belki ama bence ikinci çocuğu yapacak annenin ben iki tane çocuğa nasıl bir ebeveyn olurum sorusunu kendisine sorması lazım bu birinci mevzu.

İkinci mevzuda bir tane daha çocuk dünyaya getirilecekse bu ilk doğan çocuk için bir kardeşi olsun diye değil anne baba ikinci bir çocuk daha istedikleri için olmalı. Aslında çok istenmediği halde sırf 1.ye kardeş olsun yalnız kalmasjn diye doğan bir sürü çocuk olduğunu düşünüyorum.

Benimde bir tane oğlum var eğer kendimi hazır hissedersem 2. Bebeği foguracağım olduki buna kendimi hazır hissetmesssem sırf kardeş olsun yalnız kalmasın diye doğurmayı düşünmüyorum açıkçası.

Özgüvenim yüksektir çok arkadaşım yoktur ama asla arkadaşsız kalmam kardeş hiç istemedim hayatımda. Tek çocuk candır .

Kızım 11 yaşında aklı çıkıyordu kardeş dediğimiz zaman hiç yalnız kaldığını görmedim öyle çok akraba olarak yaşıtı da yok ama kendi arkadaşları yetiyor. sorunsuz ilerliyoruz az biraz bencil ama bu devirde bencil olmayan var mı onuda göremedim

ben kardeslerimle buyudum ve bence cok guzel bir sey. ozellikle buyudukten sonra. bence herkesin kardesi olmali. hatta bi kadin icin de en guzel sey kizkardesinin ya da ablasinin olmasi bence

Merhabalar ben tek değilim ama eşim tek kardeşi vs yok . Haliyle çok zor tek olmak annesinin babasının bütün beklentisi kendinde imkanınız varsa çocuğunuzu tek bırakmayın çok sıkıntı çeker ilerde kız veya erkek bı kardeşi olursa arkasında hiç değilse bı dayanağı olur

Zor gercekten bende aynıyım tek başına çocuk buyutmek yoruyor insanı birde işin en kötü yani şu sürekli kimsesizsin tek basinasin ayyy şuraya bir cay icmeye gidiyim az nefes alayim olayi olmuyor anneyle çocuk daha çok vakit geçirmeye ihtiyaç duyuyor ama biz yalnizligin ortasinda çırpınıyoruz kızımla

Çocuk bakmak yetiştirmek zor ama tek çocuk riskli. Allah benzetmesin tek çocuğunu kaybedenleri gördüm. Veya anne babasını kaybedenleri. Kardeş iyi yetiştirilirse candır.

Ülkenin demografik yapısını düşününce bizim gibi insanların daha çok çocuk yapması gerekiyor. Biz aşırı çocukları korumacı yetiştiriyoruz ama aslınsa bu kadar sıkmaya gerek yok. İleride bir süre sonra çoğunluk eğitimsiz farkı kültürlerden gelenler çoğunluk gibi olabilir. Ciddi sıkıntılar var.

Benim işyerlerimde okulda birçok yakınım tek cocuk olduğumu tahmin etmiştir. Asla şımarık bir insan degilim ordan anlayamazlar ama çok ilgi beklerim, eşyalarımı hele ki yemeğimi paylaşmayı hiç sevmem. Buralardan mi nerden anliyolar bilmiyorum hep merak etmişimdir

Annem tek çocuk.
Büyürken çok yalnızlık çektim, çok da özendim kalabalık ailelere der her zaman.. Anneannem ve dedem yaşlanıp, elden ayaktan düştüğünde de hep tek başına ilgilendi. (Nurlarda uyusun ikisi de) Annem hep keşke dayanışacağım bir kardeşim olsaydı dedi..

İşte bu nedenle biz 3 kardeşiz

Ben ve eşim tek çocuğuz ve kızımda tek çocuk sonuç aile çok büyük etken, ben inanılmaz derece özgür, kendi kararlarımı saygı duyulan, yaparsın, edersin büyüdüm asla teksin şubu denmedi hep ailem arkamdaydı, çok güzel bir eğitim aldım, özel okul, özel üniversite hepsini tek cocuk olduğum için ailem rahatlıkla sağladılar bu yüzden ben hep tek çocuk olmanın artılarını kullandım hiç yalnız filan hissetmedim, hatta daha güzelini yapıp anlaştığım, dost dediğim insanlardan kendi akrabalarımı kurdum ve çok şanslıyım diyorum, iyiki tek çocuğum, eşim tam tersi devamlı yapamazsın, edemezsin, aman birşey olur oğlum, teksin, biz ne dersek o diye büyütülmüş hala bazı kararları alırken zorlanıyor, hatta uzun vadede karar alımlarında ailesini düşünür ne derler diye, sonra hep der ne kadar farklıyız ikimizde tekiz hep arkasına bakan benim ama sen hep ileri hiç arkana bakmıyorsun dediğim gb yetiştirme tarzı çok önemli. Ben hiç pohpohlanmadım olduğu kadar, eşim hep pohpohlanmış, herşey önüne gelmiş, bazen der çok kötülük yapmışlar. Kızım tek çocuk ama çok sosyal ve eşimin ve benim karmam herşey den var ama asla şımarık değil, durması gereken yeri bilir, hiçbir şeyi tutturmaz, ama çok istediği bir şeydende vaz geçmez, kendi kararlarını alır, saygı duyuyoruz, aldığı eğitim, kursları, sosyal hayatı çok güzel ve en önemlisi mutlu. Bence kardeş dengesi şaşmayan, terazisi eşit olan, evlat ayrımı yapmayan insanlardan olmalı. Annemin üç kardeşi var devamlı mahkemelik miras kavgası, kimse kimseyle konuşmuyor, babam beş kardeşi var, hepsi farklı yerde kavga gürültü kimse kimseyle konuşmuyor bakıyorum Allah evladında hayırlısı versin. Kaç çocuk olduğu önemli değil. Hayırlı ve düzgün çocuk yetiştirmek önemli.

Benim yaşımız çok yakın ablam var.Hiçbir paylaşımımız yok ,bir araya geleceğiniz zaman Allahım ne olur sorun çıkmasın diye dualar ettikten ediyorum ya da karşılaşmamak için bir bahaneyle evde bulunmuyorum.
Kısacası kardeşi olsun diye can sıkıntısı yapmaya gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…