Tek çocuk mu ? Kardeş mi ?

Cemren0604

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
1.835
2.411
133
Merhaba arkadaşlar 2016 doğumlu 1 oğlum var. Doğduğundan beri yaklaşık 4 yaşına kadar her evresinde gerçekten zorlu süreçler geçirdim.. bu yüzdende hep tek çocuk olmasını istedim 2. Ciyi düşünmedim. Yeni yeni şu sıralar artık daha iyi nefes alır durumdayım. Eşim 2. Çocuk istiyor yaş farkı açılmadan bu önümüzdeki sene olmasından yana yoksa kendiside istemeyeceğini dile getirdi. Ben evet yeni rahatladım. çevreden hem Allah sabır versin sözlerini duyup hemde 2. Yapmalısın kardeşsiz olmaz sözlerini duydum. Zaten Tek çocuk kalsın daha iyi imkanlarla büyütelim istiyordum çocuğum yokkende. Nefes dahi alamıyorken 2. Bakacak gücüde kendimde asla bulamadım bu yüzden 2. Cocuğa niyetim hiç yoktu. Şimdi nefes alabildiğim için mi artık bilmiyorum Biraz bebek özlemi duyuyorum fakat korkularımda var. Yine aynı süreçler...vs. Sadece oğlumun ileride bana neden kardeş yapmadın sözünü duyup üzülürsem diye düşünmeye başladım kardeşi. Fakat işin içinden hala kesin kararla çıkamıyorum. Tek çocuğu olan büyüten veya tek çocuk olan kardeş eksikliğini yaşayan var mı aranızda ? Bu kadar kötü mü tek çocuk olmak ? Gerçekten yazdıklarınız benim için yol gösterir nitelikte olacak.

Ben kardeşlerim olmadan ne yapardım hiç bilmiyorum. Allah annemin babamın yokluğunu göstermesin ama öyle bir durum olduğunda benim tek sığınağım, tek tesellim onlar olur. Bence ikinci çocuğu düşünmelisiniz

yeni dogum yaptım. eğer kendinizi psikolojik olarak 2.cocuga hazır hissetmiyorsaniz cocuguma kardes olsun yok insanlar şoyle dedi böyle dedi yok eşim bebek istiyor diye çocuk yapmayın çünkü bebek doğduğunda yuk annenin omuzlarına biniyor bu çok net. Belki bebeğin yarattığı stresi ilk çocuğunuzdan çıkaracaksınız farkında olmadan. Yani size bağlı ben iki çocuğa bakarım idare ederim o güç o sabır bende var diyorsanız yapın. İlk cocugunz 4 yaşında ama genede kucuk anne ilgisine muhtaç hala

Şubatta 5 yaşına girecek. Eşim yaş farkının açılmasını istemiyor keza bende öyle. Önceden 2nciyi yapma düşüncesi bile aklıma gelmezdi şimdi bende düşünebiliyorum. Keza olursa eve bi yardımcı alıp temizlik yemek vs işlerde yardımcı olmasını çocuklarıma kendim bakmak istiyorum yine de zor olur mu bilmiyorum. Oğlum çok ilgi sevgi istiyor. Diğeri keza küçük olacak. Oğlumda 1.5 yaşına kadar kolik sıkıntısı yaşadım aynı şeyler yine olursa felan korkutmuyor değil tabi ki. Daha yeni yeni uzun uykular uyumaya başladım nasıl bir süreç tekrar beni bekleyecek kestiremiyorum.. sadecee tek çocuğu olan ya da tek büyümüş kişilerin fikrini merak ettiğim içinde böyle bi konu açtım

Bende yazınızın altına imzamı atarim şimdi çocuğum 8 yaşında hamileyim bencillik etmemek gerek kardeşini nasıl seviyor daha karnimdayken

Bende yazınızın altına imzamı atarim şimdi çocuğum 8 yaşında hamileyim bencillik etmemek gerek kardeşini nasıl seviyor daha karnimdayken
teşekkür ederim Allah sizinde sağlıcakla kucağınıza almaya nasip etsin. İlk çocuğunuz kız mı acaba

teşekkür ederim Allah sizinde sağlıcakla kucağınıza almaya nasip etsin. İlk çocuğunuz kız mı acaba
Cok teşekkür ederim. Kız canim ama benim esi m polis memuru ve hep ordan oraya savrulduk tek büyüktüm çokta raharima düşündüm felan derken şimdi çalışmıyorum 8 yaş da çok oldu hatta 9 olcak ama en ideali 5 6 ymiş.. Allahım hayırlı sıhhatli gelecekler nasip etsin bizede yavrularımıza da

Olsun yaşın hiç bir önemi yok aslında bakıldığında evet paylaşımlar azalıyor ama o kan bağı neticede varlığıyla yetmesine sebep oluyor. Yeterki hayırlı evlat ve kardeş olsun. Benim bi büyüğüm ablam benden 15 yaş büyük. İlk okula başladığımda evlenmişti. Ne kadar çok şey paylaşamasakta bir şey danışmak istediğimde veya kötü birşey olursa bilirim ki koşar. Bende tek çocuk gibi büyüdüm. Aile bağlarımız çok kuvvetli değil belki bu yüzden en çok sorguluyorum. kardeşinde allah hayırlısını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…