Tek çocuk mu? iki çocuk mu?

doğurabilsem 4 tane olsun akannehirderine kardeş banada mıncıklıcak bir dolu bebeiş mesela ikiz denicem bakalım gelecek yılkaydirigubbakcemile3 inşallahhhhhhhhh olur hee tabii maddi ve sosoyal açıdan zayıf arkadaşlara önermemlmaz:

iki çocuk olanlarda hep büyük olan sorumluluk sahibi,küçük olanlarsa sorumsuz yetiştirilmiş gözlediğim kadarıyla.İkinci çocuğu yaparsam eğer,en az ilki kadar sorumluluk sahibi olsun isterim."Sen büyüksün, o kardeşin"diye diye birini ezik diğerini fırlama yapacaksam doğurmam daha iyi...

Çocuğa karşı bakış açımıza göre değişiyor galiba. maddi varlığın ve tüm sosyalliklerin içinde yetişmiş bir çocuğun, her zaman akıllı edepli ve terbiyeli bireyler olmadığına şahit oluyorum.. aksine imkanları her şeye müsait diye olur olmaz belalara kalkışan ve kendinden başkasını aşağı sınıf gören bir gençlikle sonuçlanıyor. ben kendi kanaatimle şunu çıkarıyorum , maddi ve sosyal imkanlarla iyi bir çocuk yetiştirmek ( en iyi eğitimi vermeye çalışsak bile) her zaman mümkün değil.
Tabi imkansızlıklar içinde büyütülür de demek istemiyorum. ikinci bir bebeği maddi kaygılarla ertelemeyi kendi şahsım adına uygun bulmuyorum. Çocuklarımızı biz korumuyoruz arkadaşlar. Eğer kendimiz bunu başarabilseydik, çocuklarımızın bebekken hiç düşmemeleri veya büyüdükçe hiç bi sıkıntılara uğramamaları gerekirdi. Rabbbimizin korumasına güvenmek kendimi daha donanımlı hissettiriyor. ve dualarımız bela ve musibetlere karşı çocuklarımızın etrafında zırhtır. biz kendi çocuğumuza bile hükmedecek durumda değiliz. bi hasta oluyorlar, dünyamız altüst oluyor..
velhasıl çocuğum üzerindeki yetkim, mevlanın verdiği kadardır. ıkinci bebek içinde aynı.. Rabbim kimseye çekemeyeceği yükü vermez. beni bu emanete layık olan annelerden eylesin. amin.

2 çocuğum var
biri 2 yaşında kız, diğeri 7 yaşında erkek
iyiki ikisinide doğurmuşum
allah sağlık sıhhat versin tüm yavrularımıza
kardeşsiz tek başına bırakamazdım oğlumu bu dünyada
rabbim nasip etti birde kız kardeşi oldu
genel anlamda iyi geçiniyo sayılırlar
aralarında yaş farkıda olduğu için çok zor olmuyo

ayne arkadaşlar 2 yaş arayla iki evladım var tabi zorlukları oluyo ama sonuçta 4-5 çocuk degil 2 diyoruz çocuklarımın herhangi olumsuz bir olayda kenetlendiğini görmek çok doğru yaptığımı düşündürüyor çünkü benimde en acı ve en güzel anlarımda hep kardeşlerim vardı yanımda anne baba bi yere kadar eşte öyle hele arkadaş hepsinin yeri ayrı ama kardeş hiç vazgeçilemeyen en iyi arkadaş en iyi sırdaş zor gününde yoldaş tek çocuklu anneler kendinizi düşünmeyi bırakın lütfen dünyanın en güzel kararını vermişim diyeceksiniz mutlu ve sağlıkla kalın

üç meleğim var benim çok da sık oldular ama her zaman iyikide doğurmuşum diyorum:1hug::asigim::asigim:
bence maddi manevi açıdan kendini hazır hisseden herkes 2 yada 3 çocuk yapmalı
her çocuğun kardeşi olmalıa.s

ben 1.ye hamileyim,onu sag salim dunyaya getireyim de bir sure sonra ikinciyi tabiki dusunuyorum.sagligim ve maddi durumum yolunda olursa 3.yu d dusunebilirim.cunku benim 1tek kiz kardesim var.ve herzaman keske 1 kardesim aha olsaydi diyorum.ben 3 cocuk yapabilirim ...Allah kismet ederse.

hep kalabalık ailelere özenmişimdir.
bayramlarda düğünlerde özel günlerde ne güzel ne şenlikli olur.
aynı şekilde sıkıntılı günlerde de birlikten kuvvet doğar.
başım sıkıştı mı kaardeşimi çağırıyorum ona da destek oluyorum elimden geldiği kadar. hele küçük kardeşim, canım benim, ablasının gülü diyerek severim onu. anneme hep iyiki doğurmuşsun derim.
dünyada her sevgi farklıdırr ama kardeş bambaaşkadır. keşke bir de kız kardeşim olsaydı :1rolleyes:
he şimdi ben kaç çocuk yapacağım?! şu bulantılar öldürdü beni, tek çocukta karar kılmıştım ama zaman unutturyor herşeyi, bir gönlüm kayıyor yani. bulantılar olmasa iki tane daha yapardım, belki bir çaresi bulunur :)

kesinlikle 3 çocuk istiyorum
Kardeş çok önemli hayatta
biz iki kardeşiz ama arkadaş gibiyiz ben de iki tanesinin yaş arası çok açık olmadan isiyorum

canım çok güzel yaklaşmışsın olaya.şu an benimde daha 3 aylık olan bir oğlum var.ve bende tek çocuğum. biliyorumki bir kardeş herşeyden farklı iyide olsa kötüde olsa kardeş adı üstünde.durumum elverse sağlığım elverdiği sürece doğururum. en büyük hayalimdi kalabalık bir ailemin olması bir sürü çocuğumun olup evin altını sütüne getirmeleri.ancak malum hayat şartları.bundan dolayı ikinciyi bile düşünemiyorum.evet çok çocuk güzel hangi kadın istemez gün gelip gözlerini kapadığında evladının sırdaşlarının geektiğinde sığınacağı canından birinin olmasını.ancak önemli olan o çocuğu yapmak deil ona gelecek hazırlayabilmek.eğer her ikisinide nacizanede olsa okutabilcek. onlara kimseye boyun eğmelerine gerek kalmadan bişeyler verebilecek durumdaysan hiç düşünme yap derim.ama çocuk karnını doyurup başına bir çatı kapamakla büyümüyor.ve ne güzelki sende bunun farkında olan bir annesin.fakat karşılayabilirim diyosanda çocuğunun duygularını iyice tart çünkü dışarıdaki çocuklara farklı yaklaşıp kardeş diye tutturup sonra eve gelen yeni bireyi kabullenemeyen çok çocuk oluyor. ruhsal durumunu düzelticem derken daha kötü sonuçlarlada karşılaşabilirsin.

Ben ikinci bir çocuğu düşünmüyorum açıkçası...Kardeşi olması iyi birşey ama birazda devire göre hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum ...Kim ne derse desin birden fazla çocuk olunca sevgi bölünüyo ve bir taraf mutlaka eksik kalıyo...Birine ilgini versen öbürü eksik kalabiliyor.Bir yandan da çok çocukla uğraşmaktan bazı sorunlar da atlanabiliyor.En iyisi tek çocuk olması ve bütün sevgini, ilgini ona vermen...Allah yavruma uzun ömürler versin, evimin tek meleği, tek neşesi olsun inşallah :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…