• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk mu? iki çocuk mu?

tek cocukmu 2 veya falzasımı cevremde tek cocukla kalmayı dusunen cok ınsan var 5 yasındakı kızım delı gıbı bebek sevıyor bazı tıpler oluyor bebeını elletmeyen sevdırmeyen onlar boyle yaptıklarında kızımdakı uzutu benı etkılıyor hemen dogurmak ısıtoyurm 2. yı ama bu zamanda cocuk buyutmek sorumlulu almak cok zor hep bebek kalmıyorlar ruh ve beden saglıklarından sorumlu olmak bırken ıkı olması endıselendırıyor benı

ayyy, kardeş istemesı cok degısık? cok samımı yakın arkadaslar bulsanız bak bu kardes desenız olmaz mı, ben o yaslarda barbılerımle oynardım dıger bebeklerımın de annesı olurdum
onun bır kaç gunluk bır kaç yıllık sevdası belkı de bu gecıcıdır sız hazır degılsenız cocuk yapın yapmayın dıyemem ama zor walla... ayyy :sinifsinif:

ikinci bebek gelince ilkine de zaman ayrılmalı.bu vakti bulabileceğine inananlar,3 kişinin arkasını toplayabilenler,sabırlı olanlar 2.yi düşünebilir ama çok zor görünüyor.en az 15 sene yorgun ve bitap dolaşmak...şu an bunu göze alamam.

kardeş yapamamak çocuğa yapılan en büyük bencillik bence kardeş gibisi varmı benim 2 yaşına kızım 6 aylık bir oğlum var nasıl ilgileniyor kardeşiyle anlatamam sürekli kardeşiyle zaman geçirmek istiyor buda beni çok mutlu ediyor.)

ben en büyüğüyüm ve birinde 14 yaşında birinde 18 yaşında abla oldum.çok istedim küçükken kardeşim olsun.o zamanki şartlar ve bazı nedenler anneme izin vermesede biraz geç abla oldum.ama yinede kardeş gibisi yok.bi çoçuğun kardeşi muhakkak olmalı ki paylaşmayı bilmeli ileride hayatta tek başına kaldığında gidecek bir kapısı sığınacak bir limanı olmalı,kardeşlerim belki bu konuda şanslılar ama keşke benimde bir ablam olsaydıda bende onun kapısını arşınlasaydım.deertlerim onunla paylaşıp onunla güle bilseydim.bence kardeş en samimi arkadaş kadar önemli bir insan için kız olsun erkek olsun muhakkak Rabbim nasip ettiği sürece kardeş düşüneceğim çoçuğuma..hayatta tek olmamalı..yanlızlık ALLAHA mahsus çünkü..:1hug:

bence de bir çocuğun kardeşi olmalı biz iki kardeşiz kız kardeşim büyüyene kadar abalsı olduğu halde hep bir kardeş istedi ama nafile annem sizle uğraşıyorum yeter derdi :)

benim bir oğlum var allah nasip ederse uygun zamanda ona bir kardeş daha yapmayı düşünüyorum...

bir insana anne babasından daha yakın olan kardeşidir ve anne babalar dünyaya kazık çakmıyorlar elbet göçecekler birgün..

Merhaba ...Benin kızım 3 yaşında daha Ben tamda bugün eşimle bu konuyu konuşup karara vardım... bence mutlaka bi kardeşi olması gerekiyor insanın benm 3 kardeşim var iyiki varmiş dedim hep en küçük benim ve çoooook hakları geçmiştir bana Gece odamızın kapısı kapandığında oynadığımız oyunlar..... Hele hep birlikte 6 kişilik bi akşam yemeği.... Harikaydı herşey yaaa... başım sıkıştığında canım yandığında koştuğum sığındığım hep biri var etrafımda.... onlar olmasa ben ne yapardım bilmiyorum... kızımı da böyle bi dünyada yanlız bırakmaya hiiiiiç mi hiç niyetim yok benim Biz 6 kişilik değil 4 kişilik bi aile olmayı planlıyoruz... Allah inşallah nasib eder... Kardeş iyidir her zaman arkadaşım Sevgiler.......bu oluyor :1hug:böyle de oluyor:teselli: böyle de oluyor:mymeka: hatta böyle de kaydirigubbakcemile:ama sonu hep bu :içelim:

evet herkes kendince haklı benimde 3 yaşında oğlum var kardeşi olsun istiyorum ama hayat çok zor ve giderekte zorlaşıyo çocuk doğurmak kolay fakat iyi bir gelecek hazırlamak zor bu nedenle cesaretim yok gerçi yeterli sabrımın olduğunuda düşünmüyorum bildiğiniz gibi çocuk büyütürken en çok ihtiyacımız olan şey sabır...

kızlar benim 8 aylık bi oğlum var acaba o 2 yaşındayken doğursam ona haksızlık mı etmiş olurum çok mu üzülür daha çok küçük olduğu için? hamileyken ya onu kucağıma alamazsam ya kardeşini emzirirken çok kıskanırsa. aklımda hep bunlar var ama ikinciyi de yapmak istiyorum. bi akıl verin sizce bekliimmi 4-5 yaşına gelene kadar. bu arada maddi sıkıntımız yok ikisinede herşeyin en iyisini sunabilecek durumdayız beni ilgilendiren oğlumun kardeşe vereceği tepki.

Son düzenleme:
9 yaşında oğlum var.33 yaşındayım.oğlum ve eşim istese hemen doğuracağım (Allah izin verirse tabi)hele oğlum asla ve asla konusunu bile andırmıyor.kardeş isteyen çocuklara imreniyorum. oğlum 3-4 yaşındayken kimseyi dinlemeyip doğurmadığım için çok pişmanım.

imkanı olan , goze alan , isteyen herkese allah 2. hatta 3.yu nasip etsin....
ama gozu yemiyorsa da zorlamanin alemi yok, allah ona saglık sıhhat versin

biz 3 kardeşiz ve kardeşlerim canlarımdır.onlarsız bir hayat düşünemem.onun içinde kızımın kardeşi olmasını çok istiyorum allah izin verirse.bu hayatta ona verilecek en güzel hediye ona ömür boyu arkadaş olacak,dost olacak kardeştir bence

çok isterdim 3tane yapmayı ama hayat şartları benim kapasitem kaldırmıyo 2 tane oğlu var eşim ev ve kendi bakımım ki kendime zor vakit ayırıyorum 5e bölünüyorum ben mi böyleyim herklesmi böyle bilmiyorum bakabilene aşk olsun.....3 veya daha fazlasını yapanlar tebrikler..

arkadaşlar benim 2 tane kızım var biri 5 yaşında biri 4 aylık prenseslerim benim irem ve sinem bence 2 cocugu düşünün büyük kızım kardeşini cok seviyor kardeşi olmadan önce hep başka bebkleri severdi evde sıkılırdı şimdi cok seviniyor bana diyorki anne iyiki kardeşimi dogurmuşun bayılıyorum böyle demesine bide iki bacı oldular beni kız kardeşim yok ama kızımın kız kardeşi olmasını cok istemiştim allahın izzniylede oldu allah herkesin yavrusunu korusun bence yapın hic düşünmeyin bencillik oluyo tek cocuk bence allah yanınızda olsun

bu arad beni yaşım 26 inanın yaş ilerlemnen olunca daha iyi genc taşta olunda bide araya fazla mesafe koymayınca daha iyi tafsiye ederim:))

2 olmalı dediler ,37 yaşında doğum yaptım kaydirigubbakcemile3... iyikide doğurmuşum ... canım oğullarım benim....

ben tek çoçugum....kardeşim olsun çok istedim ama olmadı...annem çalışan bi kadındı ve bakıcılarda büyüdüm...4 bakıcı değiştirmiş annem 3.bakıcının evi bahceliymiş kadın dışarda çamaşır yıkarken ben de evin içinde buz gibi taşın üstünde uyumuşum annem gelmiş beni görmüş ağlamış hala acısı duruyor onun içinde...bi tane daha dünyaya getirmeyim rezil olmasın diye düşünmüş ve bel ve boyun fıtıgı oldugu için bir daha dogurmamış...bazen kendimi çok yanlız hissediyorum...aileme çok düşkünüm onlara bişey olursa yaşayamam düşünüp düşünüp üzülüyorum zaman dursun onlar yaşlanmasın istiyorum...onlar giderse kimsem kalmıcak kime koşulsuz güvenicem kim beni kosulsuz sevecek....tek çoçuk bırakmayın yavrularınızı inanınki çok zorsenağlama

bende en azindan iki tane olmasi taraftariyim.tek olmak zor olsa gerek.oglu$umagamyoncuiremsu insallah en yakin zamanda Allahim saglikli bir karde$ :ecrin_bebek:nasip eder.ve isteyen herkeseee..:Saruboceq:

bence herkesin bir kardeşi olmalı.. 28 yaşındayım 1.5 yaşında bir oğlum var. keşke daha erken çocuk sahibi olsaydım diyorum çünkü bir kardeşi olsun istiyorum. ama ne oğlumun bebekten ötürü okula başlama döneminde huzursuz olmasını istiyorum ne de o küçükken bir bebek daha dünyaya getirip ikisine bölünecek ilgimle eğitimlerini aksatmak istiyorum.. şu anki düşüncem oğlumu 3 yaşına kreşe verip bir bebek sahibi olmak en azından onun okul çağı gelene kadar ikinci de biraz büyür..

ne guzel mantıklıda dusunuyosunuz tamam bebek yapmak guzel cocgunuza kardes yapmak ıyıde hıoşda ıkı cocugada guzel bı egıtım saglıklı bırer yaşam verebılcekmısın?..bunuda dusun sımdı kızın sever bebeklerı sende ıstersın dogurmakda dogurmakla kalmıyokı!..

doğru doğurmak işin en kolayı, sonuçta bu lahana bebek değil yani
herkes 2 çocuk yapmalı diye bi kaide yok, aslında bu karar ahaliye sorulup alıncak bi karar değil, tamamen annenin babanın kişisel, sosyal, maddi, manevi özellikleriyle alakalı, kişiye özel bi durum. Dünyada orjinal besin bile kalmamışken 2 çocuk beslemek zor, sorumluluğu zor, dünya bizim çocukşuğumuzdaki gibi değil artık, tehlikeler çok, çocukları kontrol etmek zor, bu bakış açısı karamsar gibi görünsede acımasız gerçekler malesef.
ayrıca 1. ye arkadaş olsun diye 2. yi yapmak, hiç mantıklı değil, eğer maddi manevi duygusal ve mental açıdan bakılabilinicekse 2. yapılmalı, 1. çocuğa oyuncak olsun diye değil

Back