• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk mu? iki çocuk mu?

Benim de 17 yaşında bir tane oğlum var ikinci çocuk ne ben düşünebildim ne de oğlumdan bir kez olsun bile duymadım kardeş istediğini, çünkü ben çalışan bir anne oldum, çocuğum bebekken ben şehirlerarası işe gidip geldim , sabahları babası bakıcıya götürdü akşam ben aldım, şansımıza iyi bir bakıcı bulmuştuk bunun yanında sıkıntılı ve zor dönemler geçirdim onun için ikinci bir çocuk düşünmedim ama çalışmayan bir anne olsaydım bir çocuğum daha olmasını isterdim.

bende tek çocuk olmasından yana değilim...yıllar önce bir yakınımdan dinlemiştim ...
annesi öldüğü zaman acısını babasıyla paylaşmış ...
babası da ölünce acısını kimseyle paylaşamamış ...herkes gelip gidiyordu evimize başsağlığına fakat benim kadar üzülen ağlayan acı çeken yoktu dedi...bir kardeşim daha olsaydı da beraber yaşayabilseydik acımızı da tatlımızı da diye anlattı...
bu beni çok etkilemişti ..
biz üç kardeşiz ne zaman konuşmaya paylaşmaya ihtiyacım olsa hiç düşünmeden arar paylaşır rahatlarım..bilirim ki kardeşlerim beni tanır beni anlar ...onlarda aynı şekilde ...annemize babamıza söylemediğimiz yada söylemek istemediğimiz şeyleri bile aramızda hallederiz ...
benim de üç tane çocuğum var ..üçüncüsü tanrının sürprizi ...aslında iki tane planlamıştık...bakıyorum da ne kadar yakın arkadaşları olsa kuzenleri olsa da herkes dışarda kalıyor ...kardeş olarak birbirlerini arıyorlar ...düşünmeden paylaşıyorlar destek oluyorlar ...kavga etseler bile üçbeş dakika sonra unutup tekrar oynamaya başlıyorlar...benzer yönleri var birbirlerine ne de olsa ...
eğer maddi durumunuz ikinci bir çocuğa bakacak kadar müsaitse hiç durmayın derim ben...:kahve:

bende hep isterdım 2. cocugu ama dogumun bu kadar zor oldugunu bılmıodum..ve gebelık suresı tekara göze alabılcekmıyım acaba hıccccccc bılmıom...şimdılık cok yoruluyom ve burda kımsem yok olmucakta hepsi ,izmrde..sora iyi br gelecek??? of cok zor hıc bılmıom valla hıcccc..yaş gemeden de yapmak lazım 28 oldum..eşim benden kucuk ..yıpranmakta istemem öle işte :kedi:

Benim kardesim yok cok isterdim olmasini. Yas ilerleyince anne baba olmayinca insan kardesi ariyor. Esim 11 kardes baba memur ve hepsini okutup büyütmeyi basarmislar. Para sorun olsaydi onlar basaramazdi. Ogluma bakinca üzülüyordum benim gibi ilerde yalniz kalir diye ama simdi 5 aylik hamileyim insallah eli ayagi saglikli dogum yaparim .Oglumu büyüttügüm gibi büyütürümde birbirlerine arkadas olurlar. Oglum cok hareketliydi aman baska cocukmu nasil olur diye düsünüyordum ama baktimki tek cocuk yaramaz oluyor kardesi oldumu sakinlesiyor.

arkadaşlar benim de günlerdir aklımda bu soru var, oğlum bir buçuk yaşında, evde yalnız çok sıkılıyor, nerde bir bebek görse peşinden koşuyo, çocukları çok seviyo, herkes kardeş yapmamı tavsiye ediyor ama ben cesaret edemiyorum, hamilelik doğum çok sıkıntılı bir süreç ayrıca çalışıyorum, evde oğlumu bırakıp işe gelmek çok zor geliyor, bir taraftan da düşünüyorum kardeşi olursa anne babayı fazla aramaz beraber oynarlar diye, ama iki çocuğa bakmak zor olur, birde eşim çok geç saatlere kadar çalışıyor, tek başıma nasıl bakarım bilmiyorum, ama oğluma kıyamıyorum onu kardeşsiz bırakmak istemiyorum

tam da yarama parmak basmışsınız arkadaşlar..bu günlerdeki tek derdim inanın bu! eşimi ısrarlı ve hevesli olarak 2. beek istiyor...kızım 3.5 yaşında şuan da ben 30 yaşındayım eşim 32... kardeşsiz olmaz diyor ben ise endişe ve korku yaşıyorum...büütüp bakmaktan ziyade anomolili bir çok vaka ile karşılaştım aile de sorun olmasa da artık bebekler sorunlu ve hastalıklı hayata acıyor gözlerini..:( bir yandan da elimdeki tüm maddi olanakları sadece 1 çoçuğa yetebileceği kanısındayım...ben ev hanımıyım artık eşim subay...2 çocuk olunca sunabileceğimiz imkanlarda kısıtlanacak..daha 3 ay önce 5 bin tl kredi çektik 24 ay vade ile araba aldık ...ama eşim bu aralar yapmalıyız yaş farkı çok olmamalı bizde uygun yaşlardayız ,bu zamanı çok ta geçirmemeliyiz diye düşünüyor,eşim beni olsun 2 .çocuk diye ikna etmeye çelışıyor şu günlerde ben ise bilemiyorum ...sizde bu durumda ne yapabilirim ve ne düşünebilirim ...

tek çocuk kesinlikle ve keinlikle bencillik zaten..etrafımda benle beraber okadar çok doğum yapan var ki ben dışında hepsi ay ben bidaha bu sıkıntılara katlanamam diye 2,yi istemiyorlar..ileride anne baba öldüğünde o çocuk bu dünyada yanlız kaldığında nolucak..yok bu zamanda iyi eğitim veremezmişiz gibi bahanelere de inanmıyorum....iyi eğitim illa çocuğu özel okullarda okutmak ona markalı kıyafetler almak değildir bence...benim oğlum 7 aylık..bende çalışmaya başlıcam..buna rağmen büyük özveride de bulunsam bir çocuk daha doğurucam..tabii Allah izin verirse..

hiç çocugu olmayan ve olabılecegıde kesın olmayan birisi olarak konusuyorum sakın bir tane kalıp bencılce hareket etme allah rızkıyla beraber verır cocugu bunu bütün din kitaplarında bulabılırsın hem bu dunyada onu yalnız basına bırakmak ne kadar kötü birsey hiçmi bayramı düğünü mezunuyei dogum guu olmıycak bu cocugun hep kalabalık ıcınde yalnızmı kalsın bence cok mantıklı düşün

Tek çocuğa bakmak 5 çocuğa bakmaktan çok daha zor. Sürekli canı sıkılır, etrafında sürekli çocuklar ister, sürekli oyun arkadaşı olmanızı ister. yorgun argın işten gelirsiniz yemek vs. sonra evde saklambaç dışarda top oynamak zorunda kalırsınız. kardeşleriyle oynayan çocuklara özenir, niye kardeşim yok diye sorular sorar. ne yapsanız mutlu olamaz. bende yıllarca çok zorlandığım için 2. yi istemedim. ben istemeye başladığımda eşim istemedi. benim de işime geldi doğrusu. şimdi ikimizde istiyoruz ama 2 yıldır olmuyor,zaman da çok hızlı geçiyor. mutlaka 2. yi yapın arkadaşlar. istemeye başladığınız zaman olmuyor çünkü...

ben 2.yi düşünmüyorum.. zaten çok zor büyüttüğüm bir oğlum var daha rahata kavuşamadım... hala yeni doğmuş bir bebek gibi geceleri ağlar hiç susmadan.. 2.5 senedir hiç deliksiz uyumadım..
ne zaman rahata kavuşacağımıda bilmiyorum.. 2.'yi doğurursam kendimi kaybederim heralde..
eşimde asla 2. bi çocuk istemediğini söylüyor.. zaten hiç çocuk istemiyordu hayatı boyunca ama süpriz oldu oğlum...
ayrıca hamileliğimde çok zor geçiyor::( hatırlamak dahi istemiyorum... o yüzden ben tek çocukla kalacağım..
ama eşim deli gibi çocuk isteyen bir erkek olsaydı ona 2 değil 10 çocuk doğururdum yağız tarafından rahata çıktıktan sonra tabi:) herşey onda bitiyor..

bana doğumdan çıkar çıkmaz ki çok zor bir hamilelik ve zor bidr doğum yaşadığım halde 2.yi doğrurumusun diye sordular. hemen evet dedim. çok şükür bir kardeşim var. aramzıda 7 yaş var, benim tutturmamla olmuş bir kardeş, iyikide tutturmuşum. kardeşim her zaman benim için apayrıdır.

şimdi kendi yavrum içinde bir kardeşi olsun isterim. isterimki benimle paylaşamadığını onla paylaşşsın, ara sıra kavga etsin, oynasın gülsün eğlensin, acılarını paylaşşsın sevinçleriyle coşsun.

şu an için imkanım yok, inşallah çok geç olmadan o şartlara kavuşurum ve benim kuşumunda canın ciğeri bir kardeşi olur.

hemen hemen 2 senedir 3-4saat aralıksız uyuduğumu bilmem, çalışan bri anneyim, keza bakımı sebebiyle eşimin ailesiyle çok probelemyaşadım halende yaşıyorum hatta bir çocuk aldırma durumumda oldu ama hep keşke diyorum keşke 21.12.2008 gününü hiç yaşmasaydımda yavruma bugünlerde bir kardeş verseydim

Ben de hep tek çocukla kalacağımı düşündüm. Çalıştığım için çocuğa babaanne bakıyordu ve ikinciyi bakamayacağını söyledi. Bakıcı tutmaya da eşim yanaşmadı. Oğlan 7 yaşına gelince istemeye başladık. Hemen de olmadı. Kısmetse aralıkta doğum yapacağım. Oğlum da 3. sınıfa gidiyor olacak. Keşke bu kadar ara vermeseydim diyorum.

benimde 11 yaşında oğlum var 2. bebeğimi gebelikte kaybettim Allah nasip ederse 2.yi hala düşünüyoruz yara vardı dr dondurttu sonrası Allah nasip eder inşallah.. Yani uzun lafın kısası 2 çocuk derim..

valla ben de aynı durumdayım.oğlum 3.5 yaşında kardeş istemiyo şimdilik eşim de istemiyo.çünkü oğluma iyi bir gelecek sunmak istiyoruz.2.olduğu zaman herşey ikiye bölünecek.oğluma veebileceklerimiz yarıya inecek.oğlumun zeka düzeyi çok iyi.onu iyi okullarda okutmak istiyorum, iyi yerlere gelebildiğini görmek istiyorum açıkcası.ama tek çocuk olması ne kadar doğru onu bilmiyorum işte.o kadar sabırlı biri değilim oğlumu zor büyüttüm zaten yeni toparlanıyorum daha.çok kararsızımmm ...:emir_bebek:

kardeş mutlaka olmalı diyenlerdenim ama cesaret edemeyenlerdenim.çünkü doğumum sezeryan oldu ve çok zor iyileştim.oğlum oldukça hareketli iştahsız ve doğal olarak zayıf bir çocuk.çok yoruluyorum.beynimin bir yarısı hemen yap diyor diğer yarısı sakın diyor.hayırlısı olsun diyorum.çevremde tek çocuk olarak büyümüş insanlar var.iyi örnekler okumuş meslek sahibi olmuş kardeş eksikliğini yaşamamış kişiler.istisnalar belki ama böyle iyi örnekler olunca ve ekonomik sebepler eklenince sanırım ben tek çocukta kalacağım..

etrafımda genelde herkes tek çoçuk herkes halinden memnun..bir oğlum var...3 yaşında..çok zor bir çoçuk eşimle kendimizden geçtik..

eşim kesinlikle 2.yi istemiyo..zaten kendide tek olduğu için ..kardeş vs olmasada olur diyor..
bu devirde çoçuk bakmak çok zor maddi manevi...
gücü cesareti olanlara göre 2.çoçuk..

vallaha kızlar bızımkı 5 yasında sıkıntıdan patlıyor cocuk yok etrafta ne komsu ne akraba her unde cocuklu yere gezmeye gıdılmezkı kardeste ısıtıyor ben pısmanım cok zor bır cocuk hala olye asırı ılgı beklıyor ama onceden yapsaydım boyle olmazdı annem hep dıyor ona hayır ıyıkıde yapmamısım dıyorum ama ıcten ıce pısmanım gecıktım ama yapcam Allah ızın verırse

Eğer sağlıklı bir çocuk daha yetiştirebileceğiniz düşünüyorsanız
ve geleceğini hazırlayabilecekseniz kaçınmayın
2.cocuktan.ama aralarında ne kadar az yaş farkı olursa
o kadar iyi olacağı kanısındayım.
sevgiler.

Back