• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk mu? iki çocuk mu?

ınsanlar çok istiyorsa ve bakabileceklerse 2-3 çocuk yapabilir. Benim eşim de tek çocuk ama paylaşımcı. Tek çocuk sorunlu çocuk demek değildir asla. Paylaşımı insan sadece kardeşinden öğrenmiyor. Tek çocuk da arkadaşları ve ailesinin yardımıyla paylaşımı öğrenebilir. iKonu yalnızlıksa ilerde evlenip aile kurduğunda da yalnız kalmaz eşi, çocukları, arkadaşı olur. Ne kardeşler var ki birbirlerinden habersiz yaşıyorlar.
Çocuk sayısı konusu anne babanın sağlıkla düşünüp mantıkla vermesi gereken bir karar.
ınsan 1 çocukta doğurabilir 5 çocukta. Yeter ki onların maddi, manevi, duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilsin.

İnsanlar çok istiyorsa ve bakabileceklerse 2-3 çocuk yapabilir. Benim eşim de tek çocuk ama paylaşımcı. Tek çocuk sorunlu çocuk demek değildir asla. Paylaşımı insan sadece kardeşinden öğrenmiyor. Tek çocuk da arkadaşları ve ailesinin yardımıyla paylaşımı öğrenebilir. iKonu yalnızlıksa ilerde evlenip aile kurduğunda da yalnız kalmaz eşi, çocukları, arkadaşı olur. Ne kardeşler var ki birbirlerinden habersiz yaşıyorlar.
Çocuk sayısı konusu anne babanın sağlıkla düşünüp mantıkla vermesi gereken bir karar.
İnsan 1 çocukta doğurabilir 5 çocukta. Yeter ki onların maddi, manevi, duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilsin.

Benim eşim, eğer kardeşi olmasaydı, çok ama çok daha mutlu bir birey olurdu. Hem çocukluğunda, hem de şu an.. sengözlerimebaksanab

Tek çocuk olmak tabiki sorunlu bir çocuk olacağı anlamına gelmez. Ama iki olması her zaman iyidir. En az iki kardeş olmalı. Hayatı boyunca yalnız kalmaz, üzüntüsünü sevincini paylaşacağı bir arkadaşı olur ileride. Banada çok kızan oldu ailemden kimse ikinciyi yapmamı istemedi. Eşim bile aman aman istemedi ikinciyi. Sırf ben kendim istiyorum diye kimseyi dinlemedim ve çok şükür hamile kalabildim. Şuan 7 aylık hamileyim ikinci kızıma. Çok mutluyum iki kızım olacağı için. Fazlasını bende istemiyorum ama üçüncüyede karşı değilim. Çocuklarımıza hem maddi hem manevi sağlıklı, rahat bir gelecek verebileceksek neden olmasın üçüncü dördüncü....

kardeşiz çocuk meyvesiz ağaca benzer
bence kardeş şart destek olurlar birbirlerine
ben 4 sene sonra bi kızım daha olsun istiyorum
allahım gönlüme göre verir inş
hoş erkek olsada farketmez
ama abla kardeş olurlar birbirlerine destek olurlar daha iyi anlaşırlar
benimde 3 ablam var benden 2 yaş büyük ablamla hem ablam hemde arkadaşım
çokda iyi anlaşıyoruz iyiki kardeşelrim var diyorm
kızımında bi kız kardeşi olsun isterim ilerde inşş

Insallah mayis sonuna bir kizim dunyaya gelecek.asla onun yalniz buyumesini istemem.kardes gibisi var mi?Allahin da izniyle ben 3 cocuk dusunuyorum.

en fazla 1 tane:) cocugum kardessiz kalıcak diyede cocuk yapılmaz bana gore bakabilcek durumda olanlar yapar fakat istediginiz kadar imkanınız olsun bu zamanda fazla diye dusunuyorum

Insallah mayis sonuna bir kizim dunyaya gelecek.asla onun yalniz buyumesini istemem.kardes gibisi var mi?Allahin da izniyle ben 3 cocuk dusunuyorum.
ohh maşallah bebek dünyaya geldikten sonrada inş aynı fikirde olursun çok zor ama kardeşsiz olmaz benimde durumum el verse bende 3 tane doğururdum ama 2 sine anca bakarız allahım olmayanlarada versin:Saruboceq:

bencede en az 2 annemin hiç kardeşi yok ve çok üzülüyor hepsi doğar doğmaz ölmüş bu konu açıldığında hep ağlar bence kardeş gibisi yok bi tane oğlum var allah nasip ederse ikinciyi düşünüyorum kız erkek farketmez allahım sağlık versin...

valla benim bir abim var yıllardır görmüyorum.aileme çektirdiği üzüntüler çocukluktan beri beynime kazındı.sanırım 6 sene oluyor en son gördüğümden bu yana.kardeşim(abim)varmı var.nüfusta kayıtlı işte.ama kendi yok yıllarca tek çocukmuş gibi büyüdüm sorunlu da olmadım.paylaşmayı bildim.kardeşim olsaydı düşüncesine hiç kapılmadım.belki yaşadıklarımdan ötürüdür.kızım var şimdi 5 yaşında.herkes doğduğundan bu yana aman kardeş yap diyor.ben kızımı çok zor büyüttüm.çalışıyorum annem güç bela baktı birsürü olaylar yaşadım.en parasız dönemimde kreşe vermek zorunda kaldım.birsürü zorluk vs.poposunda beziyle kreş hayatına başlayan kızım hala okul hayatına devam ediyor.bu sene anaokuluna gidecek.ruhen de çok yorgunum henüz yeni rahata eriyorum kaldıki hala kızım benim üzerimde.yani bensiz bişey yapmak istemiyor.maddi kısmını geçtim sanırım gücümde kalmadı.yani diyeceğim o ki anam babam göçüp gitse varlığı belli olmayan abimle kalan hayatımımı paylaşıcam?eşim kızım var allah ömür versin dostlarım var.ben inanmıorum kardeş mutlaka olsun olayına.en canlı örnek benim kendime :delphin:

tek çocuğa ben de karşıyım
benim kardeşim yok ve çok büyük eksiklik benim için
keşke kardeşlerim olsaydı da durumumuz daha kısıtlı olsaydı
sanırım yaşamayan bilmiyor

Back