• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk mu? iki çocuk mu?

bir kızım var bir yaşına girecek... ikinciyi de doğurmak istiyorum kısmetse... çalışan biri olmasaydım üçüncü bile yapardım... kardeş iyidir....

Ya olmasada olur diye düşünüyorum...Tek çocuk sorunlu bir çocuk olur diye düşünmek saçma...ınsanlar sadece kardeşleriyle paylaşımda bulunmuyorlar...
Çünkü tanıdıklarım var gayette mutlu barışık paylaşımcı ...
Ama 2 çocuk olsa güzel olur ben çok seviyorum çocukları.. istiyorum.Kızım okula başlayıncada çalışmam biraz sıkıntı olacak o başlamadan istiyoruz aslında..
kızımda çok istiyor karnımda bebek varmış gibi seviyor ne zaman büyüycek burda kardeşim diyor...
Tam karar vermiştik aslında bu sene içinde olmasına ama talihsiz bir olay başımıza geldi 2 gün önce hırsız girdi evimize bütün birikimimiz çalındı :çok üzgünüm: Hiç olmazsa 2. bir bebek için bir hazırlıktıı .ışin maddiyatını düşünmek zorundayız.
Bizim içinde tam bir muallak yani...

Merhaba,
Ben 3 çocuk annesiyim. İyi ki onları doğurdum. Tek çocukla kalmak asla bana göre değildi zaten. Tamam, bazı zorlukları olmadı değil. Ama sanırım elim çabuk ve hiç bir şeye üşenmediğim için, hizmet dönemini bi şekilde kotardık. Artık genç oldular. Şimdi onlara bakarken, '' ne güzeller, iyi ki varlar'' diyorum. Bebek - çocuk seven doğursun diyorum.

bırakın artık şu klişe ona sağlıklı bir yaşam verebilecek miyim mevzularını ..o yaşamı o rızkı siz vermiyorsunuz ALLAH veriyor ..insan olarak herşeyi kendimizin oluşturduğu fikrine öyle alışmışızki olaylara bakış açımız hep böyle ..ALLAH kime ne rızık vereceğini bilir ..çok çocuğa ben de karşıyım ama tek çocuğa da şiddetle karşıyım ..kardeşsiz çocuk olur mu hiç ..kardeşsiz çocuklar hep sorunlu büyüyor ...bu hayattan siz gittiğinizde çocuğunuz ne yapacak ..madem çocuklara sağlam bir yaşam vermeyi düşünüyorsunuz onu kardeşsiz bırakmamayı da düşünmemiz lazım ..bencil olmayalım lütfen ..sadece kendimizi düşünerek çocuklarımızın da hayatını etkilemeyelim...

herkes fıkrını yazsın dıye actım bu konuyu bırbırımızın goruslerınede saygı duyalım herkez sızın gıbı dusunmek zorunda degıl yoksa fıkır alısverısının geregı kalmaz
kımı ınsan cok detaycıdır evhamlıdır derın dusunur ve bende oyleyım bu elde olan bırsey degıl ama sızın gıbı hele bır olsun Allah rıskını verır dıyenlerde var bende saygı duyuyorum herkesın yasam kalıtesı ruh saglıgı beden saglıgı evlılıgı farklı yerimseniben

valla çocuk yapmak yada yapmamak, 2 tane yapmak yada 1 tane yapmak kişisel tercih meselesi, yani insanların özel hayatı bi yerede, eleştriye kapalı bi durum yani aslında, tabii allah rızkını verir deyip 10 tane yapıp kenara atanlardan bahsetmiyorumsempatiksalakcinni
bence tek çocukların problemli olduğu palavra, hiç çevremde problemli tek çocuk görmedim, aksine özgüveni yüksek ve ataklar,
kardeş tabii ki de güzeldir, tatlıdır, o kadar çok güzel sebeb var ki kardeş yapmak için, nedeni tek çocuk problemli olura bağlanmamalı.
:hulya:

Son düzenleme:
bırakın artık şu klişe ona sağlıklı bir yaşam verebilecek miyim mevzularını ..o yaşamı o rızkı siz vermiyorsunuz ALLAH veriyor ..insan olarak herşeyi kendimizin oluşturduğu fikrine öyle alışmışızki olaylara bakış açımız hep böyle ..ALLAH kime ne rızık vereceğini bilir ..çok çocuğa ben de karşıyım ama tek çocuğa da şiddetle karşıyım ..kardeşsiz çocuk olur mu hiç ..kardeşsiz çocuklar hep sorunlu büyüyor ...bu hayattan siz gittiğinizde çocuğunuz ne yapacak ..madem çocuklara sağlam bir yaşam vermeyi düşünüyorsunuz onu kardeşsiz bırakmamayı da düşünmemiz lazım ..bencil olmayalım lütfen ..sadece kendimizi düşünerek çocuklarımızın da hayatını etkilemeyelim...

ne kadar saçma konuşmuşsunuz yaa o zaman neden bu kadar psikolojisi sapık yetersiz tatminsiz insanlar bu kadar çoğunlukta. neden hırsızlar bu kadar çok piyasada neden dilenen mendil satan çocuklar sokaklarda CEVAP sizin gibi düşünenler yüzünden. elbetteki allahımı inkar etmiyorum ama doğurup doğurup allahım bakar ona demekde bence cahilliktir.doğurup doğurup sokağa salmak analık müslümanlık değildir.maddi manevi ona yeterli olmalısınızz onunla ilgilenmelisinizki dengesiz çocuklar çoğalmasın yanlış büyütülen çocuk iyi bür çocuğu etkilemesin. KISACASI BAKAMAYACAKSINIZ DOĞURMAYIN KARDEŞİM.ONA BAKAMAMAK DAHA BÜYÜK GÜNAH. eğerki biz dünyadan göcüp gidersek onun bie ailesi vede arkadasları olur sadece kardeşle duran kaç kişi var tanıdığınız?

tek çocuk evet bencilim bencil olmak istiyorum oğlum 2 yaşına gircek anamdan emdiğim süt burnumdan geldi 10 yaş yaşlandım.çocuksa aldım hevesimi allah ona uzun ömürler versin.yalnız kalırsada herşey kader allah ne yazdıysa o olur.hem maddi olarakda gücüm buna zor yetiyor.ömrümü çocuk peşinde geçirmek istemiyorum..

tek çocuk evet bencilim bencil olmak istiyorum oğlum 2 yaşına gircek anamdan emdiğim süt burnumdan geldi 10 yaş yaşlandım.çocuksa aldım hevesimi allah ona uzun ömürler versin.yalnız kalırsada herşey kader allah ne yazdıysa o olur.hem maddi olarakda gücüm buna zor yetiyor.ömrümü çocuk peşinde geçirmek istemiyorum..

aynı fikirdeyim =)

:
:içelim:

çok hoşsun yaa 1 yıl önceki halimi gördüm sende...ama şu an 2.oğlum kucağımda ilki 4.5 yaşında bilgin olsun...yani insan zamanla çektiği sıkıntıları unutuyor.bende çok zor büyüttüm zor bir çocuktu.ha şimdiki kolay mı dersen eh işte tecrübeli olunca birazcık daha kolay ama tabiki bazen isyan etmiyor da değilim allah affetsinohaoldumsmile2. ciyi de sırf kendi kardeşlerimi çok sevdiğim, iyiki varlar can yoldaşlarım onlar dediğim için, bu duygu ve beraberliği oğlumun da yaşamasını istediğim için kardeş yaptım ona:hulya:ama beyefendi kıskanıyor şu ana kardeşini çoook sevdiğini sanmıyorumsempatiksalakcinni

Ya olmasada olur diye düşünüyorum...Tek çocuk sorunlu bir çocuk olur diye düşünmek saçma...İnsanlar sadece kardeşleriyle paylaşımda bulunmuyorlar...
Çünkü tanıdıklarım var gayette mutlu barışık paylaşımcı ...
Ama 2 çocuk olsa güzel olur ben çok seviyorum çocukları.. istiyorum.Kızım okula başlayıncada çalışmam biraz sıkıntı olacak o başlamadan istiyoruz aslında..
kızımda çok istiyor karnımda bebek varmış gibi seviyor ne zaman büyüycek burda kardeşim diyor...
Tam karar vermiştik aslında bu sene içinde olmasına ama talihsiz bir olay başımıza geldi 2 gün önce hırsız girdi evimize bütün birikimimiz çalındı :çok üzgünüm: Hiç olmazsa 2. bir bebek için bir hazırlıktıı .İşin maddiyatını düşünmek zorundayız.
Bizim içinde tam bir muallak yani...

geçmiş olsun,
bütün birikimim,bebeğimin altınları,evlilik altınlarım,eşimin hediyeleri,alyansım dahil çalındı,
bebekler kısmetiyle gelir,sende psikolojini bozma sakın,
teyzemin kızınınki de çalındı ama o psikolojik tedavi görüyor,diyazemlerle duruyor,
çünkü bir ev parasıydı çalınan ve kayınvalidesiyle ayrı eve çıkma umudu yok olup gitti,
herşeyin hayırlısı olsun ama insan atlatamıyor,sanki her an siyah maskeli birileri evin içinde geziyormuş hissi vardı bende o bile geçti,
ama kızgınlığım geçmedi,
aile yadigarı takılarım vardı,bende ilerde oğlumun eşine takacaktım,çok param olsa bile asla yerine koyamayacağım şeyler vardı,
hiç üzülme beterin beteri var bak bize,korkumuzdan hala alyans bile takamıyoruz,altın fobisi oluştu zincir bile istemiyorum
işin kötüsü ben hergün sadece altınların gittiğine şükür ediyorum çünkü kucağımda bebekle eve gelip karşılaşabilirdim hırsızlarla.

ne kadar saçma konuşmuşsunuz yaa o zaman neden bu kadar psikolojisi sapık yetersiz tatminsiz insanlar bu kadar çoğunlukta. neden hırsızlar bu kadar çok piyasada neden dilenen mendil satan çocuklar sokaklarda CEVAP sizin gibi düşünenler yüzünden. elbetteki allahımı inkar etmiyorum ama doğurup doğurup allahım bakar ona demekde bence cahilliktir.doğurup doğurup sokağa salmak analık müslümanlık değildir.maddi manevi ona yeterli olmalısınızz onunla ilgilenmelisinizki dengesiz çocuklar çoğalmasın yanlış büyütülen çocuk iyi bür çocuğu etkilemesin. KISACASI BAKAMAYACAKSINIZ DOĞURMAYIN KARDEŞİM.ONA BAKAMAMAK DAHA BÜYÜK GÜNAH. eğerki biz dünyadan göcüp gidersek onun bie ailesi vede arkadasları olur sadece kardeşle duran kaç kişi var tanıdığınız?

Arkadasım sende yanlıs bır tavır ıcerısıne gırmıssın tamam arkadasımızı bıraz sıvrı bır yazı yazmıs ama onun tavrı nekadar sert se sızınkı de dahada sert olmus onunda dogurun sokaga salacak bır yapıda ınsan oldugunu sanmıyorum boyle ınsanlar bellı zaten hele bu platformda oyle ınsanlar oldugunu sanmıyorum lutfen bıraz empatı

hayat şartları tek çocuk diyo ama ben dinlemiycem o şartları zorlıycam iyi günde kötü günde kardeşin yanında kendimden pay biçiyorum kardeşime gel demem yeterli neden diye bile sormaz canım kardeşim seviyorum seni opuyorumnanaktan

geçmiş olsun,
bütün birikimim,bebeğimin altınları,evlilik altınlarım,eşimin hediyeleri,alyansım dahil çalındı,
bebekler kısmetiyle gelir,sende psikolojini bozma sakın,
teyzemin kızınınki de çalındı ama o psikolojik tedavi görüyor,diyazemlerle duruyor,
çünkü bir ev parasıydı çalınan ve kayınvalidesiyle ayrı eve çıkma umudu yok olup gitti,
herşeyin hayırlısı olsun ama insan atlatamıyor,sanki her an siyah maskeli birileri evin içinde geziyormuş hissi vardı bende o bile geçti,
ama kızgınlığım geçmedi,
aile yadigarı takılarım vardı,bende ilerde oğlumun eşine takacaktım,çok param olsa bile asla yerine koyamayacağım şeyler vardı,
hiç üzülme beterin beteri var bak bize,korkumuzdan hala alyans bile takamıyoruz,altın fobisi oluştu zincir bile istemiyorum
işin kötüsü ben hergün sadece altınların gittiğine şükür ediyorum çünkü kucağımda bebekle eve gelip karşılaşabilirdim hırsızlarla.
sizede çok geçmiş olsun çok teşekkür ederim verdiğin teselli edici sözler için...
Bizim fazla bişey yoktu zaten ama yinede güvenceydi iştee..yerine koyulamayacak şeyler değil...
Allah can sağlığı versin ne diyelim...
Zaten olsun artıkk çok istiyoruz :ecrin_bebek:
Kısmetse olur işallahh... a.s.

ben doğurup doğurup sokağa salalım demiyorum ...her doğuran sokağamı salıyor ..biz 4 kardeş büyüdük babam tek maaşlı bir öğretmendi ..hiç de sokağa salınmadık ..biraz zor şartlar altında büyüdük ama tek çocuk olsun diğerlerine bakamam gibi düşünenlere inat hepimiz de ii üniversiteleri bitirip ii işler edindik ..o yüzden yok bu şartlarda tek çocuk ancak bakılır gibi laflara istinaden yazıyorum bunları ...tek çocuğu bakamam düşüncesiyle yapmamak saçmalıktır bana göre ama başka sebeplerden kendi şartlarından dolayı yapmak istemeyenlere lafım yok onu demek istiyorum ..benim etrafımda tek çocuk olanların hepsi sorunlu ..hep bir uhdeleri var içlerinde ve ailesine içten içe kızgınlıkları olanlar da var ...ve hep bunu sorun ediyorlar ...biz tek maaşla 4 tane pırlanta gibi insan olarak yetişmişiz de şimdi insanlar çift maaşlı oldukları halde tek çocuğa ancak bakabileceklerini nasıl düşünüyorlar anlamış değilim...
ben tek çocuk yetiştirip önüne bütün servetimi dökmektense 2-3 tane yapıp hepsini normal şartlarda yetiştirmeyi tercih ederim ....
sadece kardeşiyle durmak meselesi değil ..insanın arkdaşları olsa da kardeşinin sevgisini kimse veremez ona ..ii de olsa kötü de olsa kardeş kardeştir bir sığınaktır anne babadan yadigardır ....
bu ülke şartlarında çift maaşlı bir aile 2 çocuğa bakabilir diye düşünüyorum ..bakanlar da çok güzel bakıyor valla ...bakamam sadece işin bahanesi oluyor ..gerçekçi olmakta fayda var ...
ALLAH nasip eder de inş. ben de 2 çocuk yapmayı düşünüyorum ..biri uçunca diğeri bana teselli olur en azından ..hem birbirlerini büyürken kıskansalar sorunları olsa da yaş ilerleyip olgunlaştıklarında nasılsa birbirlerine sarılıp kenetleneceklerdir inş...
on tane doğurulmasına da karşıyım ama tek çocuğa da karşıyım ..herşeyin bir ortası olmalı ...

2 çocuklu biri olarak şunu söyleyebilirim efenim, HİÇ ÇOCUK:lepi:

Bunalmış durumdayım yaramazlıklarından, kafa dinlemeye ihtiyacım var, şu anki düşüncem bu valla. heleki yaşları birbirine çok yakınsa eyvah eyvahlaelaelaelaelae

Ama genel olarak bakarsak olaya tek çocukla iki çocuk arasında dağlar kadar fark var. tek çocuğun bakımı çok kolay Amaaaa +1 olursa devleşiyorlar sanki. İmdaaatkafamçokkarıştı

bu soruyu bende cok dusundum..
ama tek cocuk olan arkadasımı gordukden sonra kesınlıkle durumum el verdıkce dogurcam dedım :)..
tek cocuk ıstemem bencıl olmasından zıyade hayatta destek alca kardesım dıce bırının olmasını ısterım ıyı gunde kotu gunde canı yanında olsun ısterım abıme bakıncada ıyıkı var dıyorum ıyıkı..
aldıgım nefes boyunca yanımda durması yeter bana..
egerkı maddı durumu ıyı degılse dogurmam dogurupda onun gunahınıda almak ıstemem ona saglıklı bı yaşam veremedıkden sonra neden yapayım kı..
ama tercıhım kalabalık bı aıleden yana :)..

ben 3 kardeşim ama onların yanında büyümedim yani bi nevi tek çocuk büyüdüm diyebilirim haftanın bir günü annemleri görüyordum ki tabiki yabancıydım hep onlara bi kız bide erkek kardeşim var evlendim şuan kızımın dayım ve teyzem diyebiliceği iki muhteşem insan var hayatımda kabullenmem zor oldu ama kardeşlerimi seviyorum ve bende kızımı kardeşsiz bırakmıcam şuan 4 yaşında ve ikinci kızıma 4 aylık hamileyim ve inş. rabbim bana 3. çocuğumuda kucağıma almayı nasip eder zor olsada kardeş çok güzel ve bu güzel duyguyu onlardan almaya hiç hakkım yok die düşünüyorum..
Çocuk evin neşesi ama kızım çok zor bi çocuk ama şimdiden kardeşe ısındı ve biliyorum bundan bi 10 yıl sonra güzel bi ahlak terbiye ve eğitimle hepside birbirini seven ve bi dayanışma içine giricek olan bireyler haline gelicekler...
cefaları çok ama sefaları yok denilemez...

babamlar 5 kardeş ve dedem onları en cok yalandan uzak tutmuş ve şuan sırtımı dayayabiliceğim babamın kardeşleri var halalarım amcalarım ve inanın çok yokluk çekmişler ama iyi ahlak ve terbiye onları çok güzel yerlere getirmiş yani herşey para değil devir değişsede değişmicek değerleri hiçe sayamayız!..diğer taraftan annemin tek kardeşi teyzem oda harika bi insan anne yarısı ve ben kızımın çocuklarınada harika bi anne yarısı yetiştirmek istiyorum... sadce onu değil allahım sağlık versin ve inş. olucak olan torunlarımı bile düşünüyorum biraz komik ama gerçekler sonuçta...

ben varlıklı bir ailenin tek çocuğuyum ama ne çok şımarığım ne sevgi arsızıyım ne bencilim ne problemli bir yapım var. ben katılmıyorum tek çocuk problemli çocuk diyenlere ne yazıkki. şuan 1 yaşında bir oğlum var. çocukları çok seviyorum o yüzden belki 1 tane daha doğururum. ama şimdi çok küçük sevgisi bölünmesin diye biraz daha beklicem sanırım.

Back