- 8 Temmuz 2021
- 158
- 271
- Konu Sahibi Lady Starlight
Sizinle zaten iletisimdeyiz ama diger arkadaslar da bilgi sahibi olsunlar diye deneyimlerimi paylasmak istedim. Ben Memorial'da dort deneme yaptim, 3 opu oldu. 3 opu'da toplamda 14 yumurtadan 9 tanesi 5. gune gitti ve NGS yaptirdik. Sonuclar maalesef olumsuz geldi ancak 14'de 9 benim yasimda, gecmisinde sigara kullanmis biri icin guzel bir rakam. Labaratuvarinin gercekten iyi oldugunu dusunuyorum. Ayrica embriyologlari surec icerisinde sizi surekli bilgilendiriyor ve talep ettiginizde size ozel, durumunuz ile ilgili kisa konsultasyonlar da veriyorlar. NGS degerlendirmelerini yapan genetik bolumu de iletisime gecerseniz merak ettiginiz her turlu soruyu yanitliyor.Bugün kafamı kurcalayan günün sorusu: hangisinin lab. ı daha iyidir? Bahçeci mi yoksa Memorial mı? Bu zamana kadar Bahçeci’deydim. Ama bekleme süresi, son tecrübelerimiz falan soğudum biraz. İstanbul’da yaşadığım sürece 8 sene boyunca Kadın doğumcum Memorial Ataşehir’deydi. Miyom ameliyatım da orda oldu. Var mı tecrübesi olanlar lab ile ilgili?
Ancak unutulmamasi gereken yogun trafikli bir hastane oldugu. Saatlerce bekledigim olmadi ama ortalama 15-20 dakika bekleme sureleri dogal olarak olabiliyor. Yasadigim ana problem ilk baslarda doktorlarin surekli degismesiydi. Ben bu konuda rahatsizligimi belirttikten sonra sectigim doktor ile ilerleyebildim, ama acikcasi bu durumla ilgili biraz mucadele etmem gerekti. Ayrica bir suru hastaya bakmasi gereken doktorunuz hakli olarak cok yogun oldugu icin size cok fazla vakit ayiramayabiliyor. Yani ilgi isteyen biriyseniz mutsuz olabilirsiniz. Ben cok da ilgi meraklisi biri degilim, bu tarafi beni rahatsiz etmiyor acikcasi ve sectigim doktorum takiplerimi iyi yapiyor. Hemsireler ve resepsiyonistler inanilmaz iyiler hepsi her asamada guzel takip yaptiklari gibi surec icerisinde de her konuda yardimci olmaya calisiyorlar. Ancak surekli kendi takibinizi de yapmaniz gerekebiliyor. Bazen doktorunuz bilgi vermeyi unutabiliyor siz pesine dusmek zorunda kaliyorsunuz.
Guzel olan taraflarindan biri Semra Kahraman gibi Turkiye'de tup bebek konusunda duayen bir ismin de sizi ara ara degerlendiriyor olmasi. Ben ucuncu tedavi sonrasi kendisinden ucretsiz bana ozel bir konsultasyon aldim ve inanilmaz tespitleri oldu. Bu tespitler sonrasi olan opu'da toplanan dort yumurtadan dordu de besinci gune gitti ve en basarili siklus bu oldu. Bu arada tum embriyolar 4aa, 5ab, 5aa gibi morfolojik olarak oldukca basariliydilar ancak maalesef ki sagliksiz geldiler.
Ben Bahceci'den ucretler ile ilgili bilgi almistim, Memorial kesinlikle daha avantajli fiyatlar sunuyor, ozellikle uclu havuz paketi ile.
Yani labi kesinlikle iyi ama dedigim gibi ozel ilgi bekleyen birisi iseniz Ota Jinemed gibi daha butik bir hastanede de tedavi olabilirsiniz. Ama Memorial'in Bahceci'ye gore daha bilimsel odakli calisan ve ticari kaygilari ikinci planda tutan bir merkez oldugunu dusunuyorum.