- 30 Haziran 2020
- 883
- 899
- 32
-
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #4.621
Benim 3 embriyodan 3 ü de sağlıksız geldi sonraki toplamada da 1 yumurtam gelişti onu da transfer ettiler şimdi 5.5 aylık hamileyim 6. Tedavimde. O yüzden ümidini sakın kesmeArkadaşlar merhaba, bu siteden hep bir şeyleri takip ettim ama hiç bir zaman yazamadım.Allah gerçekten isteyen herkese sağlıklı evlat nasip etsin. Bizleri bizlerden başka kimse anlayamaz.
Benim sorunum şu; Amh'ım düşük az yumurtam çıkıyor. Daha önce 1 kimyasal ve 8. haftada kalp durması ile düşük hikayem var. 4. tüp bebek tedavimdeyim. Bu tedavide embriyoyu genetiğe göndereceğiz dediler. 3 yumurtam toplandı 1 tanesi 5.güne gitti onu da genetiğe gönderdiler. Genetik sonucum transfere uygun değil ''6 dan fazla kromozom çifti için anöpliod sonuç varlığı'' diye bir şey çıkmış. Artık tükenmiş durumdayım, daha önce embriyosu sağlıksız gelip sonraki embriyoları genetikte sağlam gelip hamile kalan var mıdır. Gerçekten artık mucizelere ihtiyacım var gibi hissediyorum. Maddi manevi çok yorulduk. Acıbadem kozyatağında Cem fıçıcıoğlunda tedavi görüyorum. Bugüne kadar da tüm işlemler yapıldı, prp,histeroskopi, vitamin, serum falan her şey artık neden olduğuna dair gerçekten bir fikrim yok. Bundan sonraki embriyolarda hep bu şekilde mi olacak
Merhaba Abla Ben de 25. Haftadayim detayli ultrasona girdim. Normaldi cok sukur. Ama bebegin pozisyonuna gore eger dönmezse uzun sürüyor bütün gün süren bile varmış benim 2 saat sürdü. Artık karnım baya büyüdü ve çok ayakta kalınca ayaklarım poğaça gibi şişiyorCanlarım nasılsınız, nasıl gidiyor? Biz 15. Haftaya geldik. Geçen hafta doktorum tek tek organlarını inceledi bebisleriin. Herşey yolunda çok şükür. Detaylıya henüz girmedim, daha ileri haftalarda perinatologla inceleyeceğiz ama kendi doktorum da sağolsun bayağı detaylı inceledi. Tek tek böbrek, mesane, kalp, ense kalınlığı, parmaklara baktı özenle. Korkumdan hala birşey almadım, bir de şehir değiştirme planım var biliyorsunuz. O yüzden de hiç alışveriş işine girmedim. İşe gitmeye devam ediyorum şimdilik çok zorlamıyor. Arada zorlanirsam bir iki gün evden çalışıp toparlıyorum. Bende durumlar böyle. Öpüyorum hepinizi.
Geçmiş olsun canım, benzer şeyler yaşıyoruz. Özelden yazdimMerhabalar, ben burdaki yazilanlari görünce mutlaka yazmak istedim..
36 yasindayim Almanyada yasiyorum ve translokasyon tasiyicisiyim. Bugüne kadar hic hamile kalmadim ne yazikki
Almanyada 3, istanbul Bahcecide 2 kez yumurta toplanma islemi gerceklesdi, yani toplamda 5 kez tüp bebek tedavisi gördüm. Almanyada iki transferim oldu tutmadi, istanbuldaki tedavilerde genetik taramali tüp bebek denedik fakat AMH düsük oldugu icin her denemede sadece 1 tane embriyo gönderildi ve her ikisindede sagliksiz geldiCok cagresizim, ne yapacagimi bilmiyorum, maddi manevi cökdüm. Dogal yoldanda hic kalmadigim icin kesinlikle tüp bebek yapmaya mecburum. Yine gidip yine toplama islemi yapmak zorundayim.. Artik ama hic ümidim kalmadi Sizler hamile kalabildinizmi? Türkcem pek iyi olmadigi icin kusura bakmayin
Canım Acıbademden fiyat alabildin mi, sezeryan yaklaşık ne kadar? En son 36.000 duydum. Ama neler dahil bilmiyorum. Biliyorsan detaylı yazar mısını? Ben de detaylı ultrason sonrası fiyat araştırmasına basliycam, fiyat aldıkça yazarım burdan.11. Haftaya girdik kızlar. Dün şehir hastanesine gittim 2li test için. Oda küçük dedi haftaya gel dedi doktor perinatolog takibim ama cok kısa sürdü. Özelde de artık doktorumla son kez görüşücez onunda doğum paketi var bıkac yerı aradım özel hastanelerde 30 35bin bandında. Perinatolog 40 bin civarı. Su an arastırma asamasındayım.
Devletle özel hastane aynı paketleri muayene tahlil olsun fakat benim özeldeki doktor iyi biryere git die ısrarla söyledi stres oldum devletteki doktor farklımı?
Allah sağlıkla kucağa almayı nasip etsin hepimiz için. Herkesin gönlünce olsun inşallah bekleyen arkadaşlarımız da güzel sonuclar alırlar.
Çok şükür canım. Detaylidan sonra ben yavaş yavaş başlıcam alışverişe ve sezeryan fiyatları araştırmasına. Benim ikiz olduğu için bebek yoğun bakıma ihtiyaç duyma olasılığım yüksek o yüzden bebek yoğun bakımı iyi bir hastane bulmam lazım. Bilen varsa yazın canlarım, Acıbadem Altunizade bebek yoğun bakımı iyi diye duydum, varsa başka bildiğiniz yazar mısınız? Sonrasında Yalova'ya geçeceğim için mümkünse Anadolu yakası bakacağım.Merhaba Abla Ben de 25. Haftadayim detayli ultrasona girdim. Normaldi cok sukur. Ama bebegin pozisyonuna gore eger dönmezse uzun sürüyor bütün gün süren bile varmış benim 2 saat sürdü. Artık karnım baya büyüdü ve çok ayakta kalınca ayaklarım poğaça gibi şişiyorBen de hala hiçbişey almadım bebişlere belki bikaç hafta sonra bakarım
Benim de doktorum bana bıraktı ama ben istemedim çünkü çok yoruldum. Önünüzdeki haftalarda detaylıya gireceğim. Herşey yolunda gidecek inşAllah canım, için rahat bekle sonucunu. Çok sevgilerDoktorum fetal dna (nifty) istedi bu hafta randevum var testi yaptırıcaz 2 haftaya sonuc cıkıyormuş. Genıs panel ve dar panel olmak üzere Geniş olanı yapılacak. Aslında pgd yapılan embriyo ama hoca gerek gördü. Fiyatı 6 7 bın bandında.
fetal dna yapınca 2li teste gerek kalmamış.
Slm nasıl cinsiyetleri belli oldumu bebişlerinBenim de doktorum bana bıraktı ama ben istemedim çünkü çok yoruldum. Önünüzdeki haftalarda detaylıya gireceğim. Herşey yolunda gidecek inşAllah canım, için rahat bekle sonucunu. Çok sevgiler
Selam canım, evet bir kızımız bir oğlumuz olacak inşAllahSlm nasıl cinsiyetleri belli oldumu bebişlerin
Ayy maşallah sevindim ne güzel iki meyvedende tatcan rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsinSelam canım, evet bir kızımız bir oğlumuz olacak inşAllah
Ay maşallahSelam canım, evet bir kızımız bir oğlumuz olacak inşAllah
Genetik test 5.güne ulasan embriyo ya yapılıyor belkide Doktorunuzda gerek görmemiş olabilir. İleri yaş yada daha once kayıpları olan kişilere vs. yapılıyor. Korkmayın sizin süreciniz farklıdır. 3. Gün de olsa genetik olmadan da tutar.Bu testler nasıl oluyor kızlar, ben geçen hafta transfer oldum hiç embriyoyu teste göndermedik, İyi kalite dendi 3. Gün transfer edildi. Korktum şimdi. Neye göre bu testler yapılıyor? Bize doktor hiç birşey demedi. Göndermeyince ne oluyor ki?
Daha önce düşüğüm yok sadece dış gebelik geçmişim var oda tüplerden kaynaklı. Yaşım 36 çok genç değil ama böyle değişik testleri duyduğum zaman keşke yaptırsaydık diyorumda doktor niye birşey demedi?bu testler kişinin isteği üzerine mi yapılıyor yoksa herhangi bir şüphe olduğunda doktor mu istiyorGenetik test 5.güne ulasan embriyo ya yapılıyor belkide Doktorunuzda gerek görmemiş olabilir. İleri yaş yada daha once kayıpları olan kişilere vs. yapılıyor. Korkmayın sizin süreciniz farklıdır. 3. Gün de olsa genetik olmadan da tutar.
şifa olsun tatlım. canını hiç sıkma. Elbette tek blastın sağlıklı gelme şansı var. PGT çok doğru bir karar. Sağlıksız embriyo transferi sonucun gebelik oluşup sonrasında kötü şeyler yaşamak çok daha kçtü. zaten sağlıklı gewlişim gösteren embriyonun genetik olarak sağlıklı olması daha yüksek ihtimalArkadaşlar, benim 3 embriyom beşinci güne geldi, iki tanesinin gelişimi yavaş olduğu için biyopsi alınmayacak gibi, bir blast embriyo teste gidecek gibi duruyor. Bir tane gönderip de sağlıklı dönüş alan var mı acaba? Çok moralim bozuldu, şansım oldukça düşük gibi. Bilginiz, tecrübeniz varsa paylaşır mısınız?
Doktor daha iyi bilir belirli sıkıntılardan sonra genetik yapılıyor herkese değil yasınız genç ve 39 yaştan sonra genetiğe ihtiyaç duyarım demıstı doktorum genetik te maliyet fazla cunku. Kafanızı hiç bulandırmayın düşük hikayeniz de yok.Daha önce düşüğüm yok sadece dış gebelik geçmişim var oda tüplerden kaynaklı. Yaşım 36 çok genç değil ama böyle değişik testleri duyduğum zaman keşke yaptırsaydık diyorumda doktor niye birşey demedi?bu testler kişinin isteği üzerine mi yapılıyor yoksa herhangi bir şüphe olduğunda doktor mu istiyor