Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Ya bi de soyle bişey duydum bu dogru mu bılmıyorum ama bazı durumlarda parca alınan yer saglıklı olup bebek kısmı saglıksız olabılıyomuş o yuzden tutmuyomuş pgt li embrıyolar burda biri yazmıştı dogru mu bılemıyorum ama bana mantıklı gelmedi oyle bi ihtimalden doktorum hiç bahsetmedi
Bana da mantıklı gelmedi. O zaman bu sistem tümden çöker yani, bu kadar emek, masraf, sonra da başka bi kisinda farklı çıkabilme ihtimali 🤔🤔 cıks cıks 😓oturmadı bende..

Merhabalar arkadaşlar birbirimize dua edelim ben dua istiyorum sizden 36 yaşındayım işk tüp bebek denemem gebeliğim sonlandı down sendromuydu şimdi ikinci denememizi yaptık 11 olgun yumurtadan 3 ü döllendi 2 si 5. Güne ulaştı biri 4Aa diğeri 2Cc diye ne bilmiyorum ama Ngs yaptırdık sonuç bekliyoruz inşallah sağlıklı gelir de transfer oluruz süreç zor ve yıpratıcı ama birbirimize dua edelim lütfen 🥺
Benim bir tane 4AA ve bir tane 2AA gelmisti. Yas 42 olunca, NGS'den gecmez demistim. benim yasima gore en iyi durumda %20'si geciyordu. Yani yarım embriyo bile olmuyordu . Simdi o OPU'dan gelen 4AA embriyodan olan kizimi zorla uyuttum.
insallah sizinkide saglikli gelir.sevgiler

PGT de bilinen.bir genetik problem eleniyor, bilinen bir problem yoksa NGS ile kromozomlarin tamamı taraniyor, problemli olanlar eleniyor.
Ngs için bugün bende doktoruma yazdim..
Dondurulmuşlar için yaparız merak etmeyin demiş 🥺🌸
İnşallah bundan sonra herşey çok iyi ilerler

Bana da mantıklı gelmedi. O zaman bu sistem tümden çöker yani, bu kadar emek, masraf, sonra da başka bi kisinda farklı çıkabilme ihtimali 🤔🤔 cıks cıks 😓oturmadı bende..
Ben bunu genetik analizi yapan lab ile konusmustum. hic karsilasmamislar yillardir. onlar da tum sistem coker demislerdi.

Anladım canım,nasip kısmet ya..
Sonrasında yeni tedavi mi oldun
Benim durum çok karışık, çok uzun, çok yorucu, bir sürü soru işareti ve keşkelerle dolu. Yani hiç iyi bir örnek değilim. İki yıl boyunca dünyanın en boynu bükük hayatını yaşadım. Hatırlamak bile yoruyor beni, o kadar yıldım yani. Kaç kere opu olduğumu ben bile bilmiyorum artık, o kadar çok yani. Tanıdığım hiç kimsenin bu kadar zor olmadı yani bu sizi korkutmasın.

Benim durum çok karışık, çok uzun, çok yorucu, bir sürü soru işareti ve keşkelerle dolu. Yani hiç iyi bir örnek değilim. İki yıl boyunca dünyanın en boynu bükük hayatını yaşadım. Hatırlamak bile yoruyor beni, o kadar yıldım yani. Kaç kere opu olduğumu ben bile bilmiyorum artık, o kadar çok yani. Tanıdığım hiç kimsenin bu kadar zor olmadı yani bu sizi korkutmasın.
Canım ya, kusura bakma hatırlatmak istemedim 🥺
Ama sonunda kavusmussun çok mutlu oldum❤️❤️
Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin 🤲 aminnn

Canım ya, kusura bakma hatırlatmak istemedim 🥺
Ama sonunda kavusmussun çok mutlu oldum❤️❤️
Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin 🤲 aminnn
Ah yok bitanem esas ben sizi korkutmak istemiyorum, biri bana en başında bunları yaşayacaksın dese başlar mıydım yoksa korkar mıydım bilmiyorum. Ama dediğim gibi ben iyi bir örnek değilim, tanıdığım hiç kimsenin bu kadar zor olmadı. En büyük hatayı yumurta kalitem iyi olduğu halde bilgisizlikten NGS siz transfer olmakla yaptım. Hop travma 1. Ondan sonrası zaten tam hunilik. Allah'a çok şükür tuttu bu sefer, inşAllah sağlıkla ilerler. Allah hepimize sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin 🙏😘

Ah yok bitanem esas ben sizi korkutmak istemiyorum, biri bana en başında bunları yaşayacaksın dese başlar mıydım yoksa korkar mıydım bilmiyorum. Ama dediğim gibi ben iyi bir örnek değilim, tanıdığım hiç kimsenin bu kadar zor olmadı. En büyük hatayı yumurta kalitem iyi olduğu halde bilgisizlikten NGS siz transfer olmakla yaptım. Hop travma 1. Ondan sonrası zaten tam hunilik. Allah'a çok şükür tuttu bu sefer, inşAllah sağlıkla ilerler. Allah hepimize sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin 🙏😘
haklısın, ınsan bılemıyor kı ..
bir cesaret başlıyoruz ,ınsallah sonumuz guzel hayırlı olsun..
Ngs olayı benım hep aklımdaydı ama işte şimdi keske oncesınde baktırsaydım dıyorum bu benım ıcın pısmanlık şuan..
ınsallah dondurulmuslardan bır kacını yaptırcam artık risk almaksa rısk almak..
cok sevındım tatlım ınan kı ,
amiiinnnn hepımıze saglıkla ,hayırlı evlatlar versın Allahım :KK200: :KK36: :dua:

haklısın, ınsan bılemıyor kı ..
bir cesaret başlıyoruz ,ınsallah sonumuz guzel hayırlı olsun..
Ngs olayı benım hep aklımdaydı ama işte şimdi keske oncesınde baktırsaydım dıyorum bu benım ıcın pısmanlık şuan..
ınsallah dondurulmuslardan bır kacını yaptırcam artık risk almaksa rısk almak..
cok sevındım tatlım ınan kı ,
amiiinnnn hepımıze saglıkla ,hayırlı evlatlar versın Allahım :KK200: :KK36: :dua:
Canımcim az embriyon olsa bunu söylemeye cesaret edemezdim ama madem 11 tane iyi kalite var, en iyi kaliteleri ikiye böl, aa olanları özellikle. Yarısını yaptır, yarısını yaptırma derim. Zarar görseler bile elinde çok sayıda hiç işlemden geçmemiş embriyon da kalacak. Güzel sonuçlar gelsin inşAllah 🙏

Canımcim az embriyon olsa bunu söylemeye cesaret edemezdim ama madem 11 tane iyi kalite var, en iyi kaliteleri ikiye böl, aa olanları özellikle. Yarısını yaptır, yarısını yaptırma derim. Zarar görseler bile elinde çok sayıda hiç işlemden geçmemiş embriyon da kalacak. Güzel sonuçlar gelsin inşAllah 🙏
bende oyle dusundum kuzum, 10 tanesi 4aa, bır tane 6.gün var o kalsın onu göndermem,
İnşallahh Rabbım saglıkla ,hayırla nasip etsın hepımızee :KK200: :dua: :KK36:
elbet bır gun bızlerde saglıkla yavrularımızın kokusunu duyacagız, sabır lazım bu surecte .. sabırsız olan ben bunu ogrenmeye başladım

bende oyle dusundum kuzum, 10 tanesi 4aa, bır tane 6.gün var o kalsın onu göndermem,
İnşallahh Rabbım saglıkla ,hayırla nasip etsın hepımızee :KK200: :dua: :KK36:
elbet bır gun bızlerde saglıkla yavrularımızın kokusunu duyacagız, sabır lazım bu surecte .. sabırsız olan ben bunu ogrenmeye başladım
🙏

X