Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Burdaki perinatoloji doktorum İstanbul da bu konuda otör iki genetik hocasının ismini verdi Birisi Koç da çalışıyormuş direkt randevu alamadım A AnnelikUmudu Recep Has amniosentezlerini Premed lab a gönderiyormuş Şansıma diğer hoca Premed de genetik danışmanlık yapıyormuş Prof Dr Seher Başaran a gittim Toplumda sağlıklı bireylerde 400 de bir translokasyon ihtinali varmış Ben rutin kromozom analizi öneriliyor diye anladım Bizim hem mozaik hem de aneploid de aynı kromozom olduğu için baktırmamız elzem zaten aquamarine aquamarine haklısın canım Amniosentezde rutin yapılan testte küçük bozukluklar saptanamayabilirmiş Hem Seher hoca hem de Ninalia Nipty firması aynı şeyi söyledi Ekstra bir ücretle mikro array yöntemi önerildi

Burdaki perinatoloji doktorum İstanbul da bu konuda otör iki genetik hocasının ismini verdi Birisi Koç da çalışıyormuş direkt randevu alamadım A AnnelikUmudu Recep Has amniosentezlerini Premed lab a gönderiyormuş Şansıma diğer hoca Premed de genetik danışmanlık yapıyormuş Prof Dr Seher Başaran a gittim Toplumda sağlıklı bireylerde 400 de bir translokasyon ihtinali varmış Ben rutin kromozom analizi öneriliyor diye anladım Bizim hem mozaik hem de aneploid de aynı kromozom olduğu için baktırmamız elzem zaten aquamarine aquamarine haklısın canım Amniosentezde rutin yapılan testte küçük bozukluklar saptanamayabilirmiş Hem Seher hoca hem de Ninalia Nipty firması aynı şeyi söyledi Ekstra bir ücretle mikro array yöntemi önerildi
Canim ben de gecen hafta genetik doktoru ile gorustum. Sizlerde translokasyon oldugunu hic zannetmiyorum cunku genetik doktoru translokasyon buyuk parca kiriksa hic tutunma olmaz veya cok erken dusuk olur yada kimyasal vs olur dedi. Kucuk parca kiriksa da 8. hafta oncesi yine dusuk olur dedi. Ama sen Capa'ya gitmekle cok iyi yapmissin. Butun testleri yaptir, icin rahat etsin butun endislerden arin ki guzel bir hamilelik sureci gecir. 🧿 💕

Çok değerli bilgiler 🙏 peki, gebelikten önce kromozom testi yaptırdık, translokasyon çıktı, bu durumda ne yapılacak, embriyo ya başında yapılabilecek bir şey var mı pgt haricinde, yani translokasyon olduğumuz bilgisini nasıl kullanacağız

Anladım🙂 çok teşekkürler, sizin 1 tane pgtli embriyo nuz kaldı sanırım, yaşımız aynı hatırladığım kadarıyla, aksi bir durumda devam etmeyi düşünüyor musunuz? Benim 1 ya da 2 yumurta oluşuyor Lady starlight 🌼

Çok değerli bilgiler 🙏 peki, gebelikten önce kromozom testi yaptırdık, translokasyon çıktı, bu durumda ne yapılacak, embriyo ya başında yapılabilecek bir şey var mı pgt haricinde, yani translokasyon olduğumuz bilgisini nasıl kullanacağız
Isin uzmani degilim ve cok detayli da arastirmadim ama anladigim kadari ile oncelikle ozel veya devlet hastanesinde kan testi ile karyotip analizi yaptiriyorsunuz. Sonra esinizde veya sizde translokasyon saptandiysa bunun turune de bakiyorlar resiprokal ve robertsonian translokasyon olmak uzere iki ture ayriliyor. Bu genelde ailenizde de varolan bir kondisyon ama bazen de siz embriyoyken olusabiliyor. Tam olarak buna neyin sebep oldugunu bilmiyorlar ve farkli istatistikler de mevcut ama yaklasik her 400 kisiden birinde var ve dunyada yaklasik olarak 12 milyon insanda var. Bu acidan bakilinca oldukca yuksek bir rakam, Yunanistan gibi bir Avrupa ulkesi poupulasyonuna sahip. Lakin siz gayet saglikli bir birey olarak hayatiniza devam ediyorsunuz ta ki cocuk sahibi olmaya calisana kadar. Robertsonianlar resiprokallere gore daha sansli bu surecte, yani istatistiksel olarak yuzdesel anlamda daha cok sanslari var. Bunu tespit ettikten sonra erkeklere FISH testi uyguluyorlar, kadinlara uyguladiklari ek bir test yok. FISH testi ile spermlerin yuzde kacinin etkilendigi saptaniyor. Ama genelde kadin ve erkekte yakin oranlar soz konusu. Sonrasinda embriyolariniza PGT SR ile bakiliyor. PGT Ngs kromozomlardaki kiriklar sadece 7 mb uzerinde ve buyukse tespit edebiliyor kucukleri gozden kacirabiliyor dolayisi ile SR ile yapilmasi gerekiyor. Bu isin bir tedavisi yok, farzedelim ki embriyo genetikten saglikli geldi yani euploid sonra da tutundu, bu bebek ya normal bir kromozom yapisi ile doguyor yada translokasyon sahibi aile uyesi gibi tasiyici olarak doguyor. Tasiyici olup olmadigini embryo halindeyken tespit edemiyorlar. Ancak tasiyici ise gayet saglikli oluyor tipki bunu kendisine miras birakan aile uyesi gibi. Cok detayli arastirmadim emin degilim testlerden ama ileri tarama testlerinde sanirim 11. haftada CVS yapiliyor, sonrasinda amniyosentez oneriliyor galiba.

Arkadaşlar, benim 3 embriyom beşinci güne geldi, iki tanesinin gelişimi yavaş olduğu için biyopsi alınmayacak gibi, bir blast embriyo teste gidecek gibi duruyor. Bir tane gönderip de sağlıklı dönüş alan var mı acaba? Çok moralim bozuldu, şansım oldukça düşük gibi. Bilginiz, tecrübeniz varsa paylaşır mısınız?
Benim iki embriyodan biri saglikli geldi transfer olacağım ama yine korkuyorum eşimle tasiyiciyiz 2 ozel çocuğumuz var amniyosentez yada cvs yaptıracağım tekrar kontrol amaçlı inşallah saglikli hayırlı evlatlarımız olur🤲

Anladım🙂 çok teşekkürler, sizin 1 tane pgtli embriyo nuz kaldı sanırım, yaşımız aynı hatırladığım kadarıyla, aksi bir durumda devam etmeyi düşünüyor musunuz? Benim 1 ya da 2 yumurta oluşuyor Lady starlight 🌼
Canimcim Eylüle kadar bunları düşünmeyi birakmazsam aklımı kaybedicem. O yüzden hiçbir şey düşünmeden yazı yüzerek, tatillerde geçirmeye çalışıyorum. İnan ne bir stratejim var ne de düşünecek takatim kaldı. Şimdilik bu modda gitmeye çalışıyorum bakalım ne kadar başarabilecem. 🤷🏽‍♀️

Benim iki embriyodan biri saglikli geldi transfer olacağım ama yine korkuyorum eşimle tasiyiciyiz 2 ozel çocuğumuz var amniyosentez yada cvs yaptıracağım tekrar kontrol amaçlı inşallah saglikli hayırlı evlatlarımız olur🤲
Canım bebeğinin sağlıkla doğmasını çok yürekten diliyorum. Bildiğim kadarıyla sağlıklı gelen embriyoda sağlıksız olma ihtimali çok çok düşük, herşey güzel olacak inşAllah bitanem 🙏🤗

Rutin pgt A ya da amniosentezde saptanamayacak boyutta kusurlar olabiliyormuş Bana tüp bebek merkezinde sorduğumda değişen birşey yok denmişti ama genetik uzmanından ayrıntısını öğrenince gözden kaçabilecek şeyler olduğunu öğrendim

Canimcim Eylüle kadar bunları düşünmeyi birakmazsam aklımı kaybedicem. O yüzden hiçbir şey düşünmeden yazı yüzerek, tatillerde geçirmeye çalışıyorum. İnan ne bir stratejim var ne de düşünecek takatim kaldı. Şimdilik bu modda gitmeye çalışıyorum bakalım ne kadar başarabilecem. 🤷🏽‍♀️
İnanın üzmek istemedim, sadece paralel durumlar, ben de aynı şekildeyim

Rutin pgt A ya da amniosentezde saptanamayacak boyutta kusurlar olabiliyormuş Bana tüp bebek merkezinde sorduğumda değişen birşey yok denmişti ama genetik uzmanından ayrıntısını öğrenince gözden kaçabilecek şeyler olduğunu öğrendim
Gönlünü ferah tut, büyük riskler olsaydı baştan da transfer olmazdı, elinden gelen tüm kontrolleri de yapmıyorsun, inşallah güzel geçecek herşey. En hayırlısını diliyorum 💕

Yoruldun elbette ladycim, bizler yorulduğumuzda verdiğin pozitifliğin kat ve kat fazlasını yolluyorum sana 💙 doğa iyileştirir, tuzlu su da tüm senenin stresini alsın, gitsin aksın üstünden, çok çok öpüyorum. Ne zaman hazır olursan o zaman düşünmeye başlarsın iyi eğlenceler tüm ailenle beraber 😘

İnanın üzmek istemedim, sadece paralel durumlar, ben de aynı şekildeyim
Ah canım benim, estağfurullah olur mu hiç öyle şey. Tabi ki konuşacağız, beraber ölçüp tartacagiz, birbirimizin tecrübelerinden faydalanacagiz. Ben sadece çok garip bir durumdayım hicbir problem görünmemesine rağmen ilginç bir şekilde tutmuyor. Dolayısıyla ne yapayım ben de şaşırdım. En son biraz vücudu dinlendirelim, belki ilaçlara isyan ediyor biraz dinlensin dedik. En son bir Th1/Th2 testi yaptırıcam ama onunla da ilgisi olduğunu sanmıyorum, çünkü daha bir yıl önce hamile kalmıştım. Ne düşüneyim şaşırdım öyle bekliyorum. Artık yeni işlemler de yaptırmaya çağın rahime falan. Herşeye bakıldı zaten. Bir planım da yok, yeni bir strateji de yok, öyle Allah'a sığınıp transfer olucam dinlenme süresi bitince canimcim.

X