- 30 Haziran 2020
- 883
- 899
- 32
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #3.521
Gunaydin ablalarim nasilsiniz uzun suredir yazmiyordum bi yazayim dedim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de aynısını yapardım canım. Bol şans diliyorumMustafa Bahçeci’nin bi yazısını okudum bu konuda. En başta stres etkiler diyor. Stresin en favori insanı olabilirim, o yüzden bu kriteri atlıyorum. Alkol kullanmadım bu ay, sigara hiç içmedim hayatımda.
40 yaş ve üzerinde kalan yumurtaların % 20 si sağlıklıdır ve hangi ay bu yumurtaya denk geleceğinizi bilemezsiniz diyor. O yüzden ve senin de verdiğin bilgiye dayanarak, yeni hobim olan folikül saydırmaya gideceğim. Bakalım ne çıkarsa artık :) (teşekkür ederim canım)
Günaydın canım, ben son hezimetimi hazmetmeye çalışıyorum. Biraz dinlenicem. Ağustos u da geçiririm. Sigaranın da dibine vurdum. Beslenme acayip kötü. Ama Ağustos'ta toparlarim. Sen nasılsın?Gunaydin ablalarim nasilsiniz uzun suredir yazmiyordum bi yazayim dedim
3 aylik bir surecte gelisiyor yumurtalar, son saniye yemedin diye birsey olacagini sanmiyorum canim. bir de soyle bir bilgi var, insanlar savas-stres vs donemlerinde bedenleri stres altinda ve aclik altindayken de bir hayli yumurtluyorlar. naturel bir nufus koruma yolu sanirim.Şimdi kızlar ben bu ay beslenmeme faln pek dikkat etmedim. Vejetaryenim ama mesela öğün atladım, eşim bayramdan beri görevde olduğundan evde yemek yapmak içimden gelmedi, dışardan yedim vs.
Bu ay yumurta toplama yaptırmasam mı? 3 aylık süreçten bahsediyoruz ya kalite anlamında ayşık etkileniyor mu yumurtalar? Ne dersiniz?
gunaydin gofretlisutcum :) biraktigin yerdeyiz. sen nasilsin canim?Gunaydin ablalarim nasilsiniz uzun suredir yazmiyordum bi yazayim dedim
Folikül sayısını in fazla olması yüzdesel artış sağlıyor tabii. Bakalım :)Bilimsel olarak ileri yaş başarı da folikül sayısı önemli diye okumuştum Hatta amh dan bile daha anlamlı 4 ve üzeri folikül sayısı varsa bence başlayabilirsiniz Öğün atlama olayı mesela ben hafta içi hiç kahvaltı yapmıyorum yıllardır
Evet Kamboçya’da aşevi açan bir arkadaşım var. Orada tüm açlığa ve sefalete rağmen daha önce ölüm tarlalarında soykırıma uğradıkları için ciddi şekilde doğum oranı yüksek. Bu soykırıma uğrayan toplumlarda çok görülen bir psikolojiymiş.3 aylik bir surecte gelisiyor yumurtalar, son saniye yemedin diye birsey olacagini sanmiyorum canim. bir de soyle bir bilgi var, insanlar savas-stres vs donemlerinde bedenleri stres altinda ve aclik altindayken de bir hayli yumurtluyorlar. naturel bir nufus koruma yolu sanirim.
Ben 39 yaşındayım. 40 olmak üzereyim. İlk toplamamdan 3 tane 5. Gün embriyom oldu. Birinin 9. haftada kalbi durdu, diğeri boş gebelikle sonuçlandı. 2 transferde 2 kürtaj olunca durdum. 3. donmuşumu bırakıp biraz ara verip geçen ay yeniden bu defa ngs liye başladım. Geçen ay 2. toplamamda malesef tek embriyodan sağlıklı sonuç gelmedi. 1 ay ara verdim. Bu ay yeniden başlayacağım.Herkese merhabalar, belki tek tek yorumlarda yazılmıştır ama şuan bu gruptaki bayanların yaşları ve deneme sayıları nedir? Ben 44 yaşındayım, ngs den olumlu dönüş alamıyorum, şu ana kadar 3 denemem oldu memorial da, bazen saçmalıyor muyum gereksiz zorluyor muyum diye düşünüyorum. 3 denemede sağlıklı gelmeyen yumurta niye 4- 5 de sağlıklı gelsin
Çok teşekkür ederim, dönüşünüz için. İnsanın anılara, görüntülere takılması ne kadar yıpratıcıBen 39 yaşındayım. 40 olmak üzereyim. İlk toplamamdan 3 tane 5. Gün embriyom oldu. Birinin 9. haftada kalbi durdu, diğeri boş gebelikle sonuçlandı. 2 transferde 2 kürtaj olunca durdum. 3. donmuşumu bırakıp biraz ara verip geçen ay yeniden bu defa ngs liye başladım. Geçen ay 2. toplamamda malesef tek embriyodan sağlıklı sonuç gelmedi. 1 ay ara verdim. Bu ay yeniden başlayacağım.
Deneme sayısı konusunda ben herkes için durumun farklı olduğunu düşünüyorum. Ben kendi deneyimlerimde çok fazla ilaç yan etkisi yaşadım. Kalp ritmim bozuldu, göğüs kitlem ödem yaptı, vs. Bu yüzden eşimle ortak kararımız sayıyı ortak şekilde ortak psikolojimizle belirlemek. 3-4-5-10 bence önemli değil.
Örneğin son 2 senedir her doğumgünümde hamileymişim. Ve 1-2 ay içşnde kürtaj olmuşum. Bu sene doğum günümü kutlamak bile gelmiyor içimden. Bu konuda travmatize oldum. Oysa 3 ay önceden doğum gününü ilan edip, partileyen biriydim. Bu ve buna benzer daha büyük yıpranmalar bir araya gelip, bir yerde “artık yeterli” dedirtecek. O güne dek moralimi olabildiğince yüksek tutup, denemeye devam ediyorum. Sayıya takılmayın bence, önemli olan ne hissettiğiniz. Ben kalbin bazen beyinden daha iyi karar verdiği konular olduğunu düşünüyorum. Tüp benekte deneme sayısı da böyle bir şey bence.
folikul saydirirsin ve en dogru karari verirsin canim.Evet Kamboçya’da aşevi açan bir arkadaşım var. Orada tüm açlığa ve sefalete rağmen daha önce ölüm tarlalarında soykırıma uğradıkları için ciddi şekilde doğum oranı yüksek. Bu soykırıma uğrayan toplumlarda çok görülen bir psikolojiymiş.
Ben daha senin başını çoook ağrıtıcamfolikul saydirirsin ve en dogru karari verirsin canim.
basimin ustunde yerin var :) her zaman.Ben daha senin başını çoook ağrıtıcam
Tam anlayamadim. Bazilari tekrar eden dusukler, bazilari yas nedeniyle yaptiriyor. Yas nedeni ile PGT yaptiran bir ciftinde mi direk kromozom analizine gitmesi gerektigini dusunuyor?Canlar dün Çapa mın genetik hocasıyla ramdevum vardı Belki sizler yaptırmışsınızdır. Ama hoca özellikle embriyoya PGT yapılan hastalarda çiftlerin tüp bebek öncesi mutlaka kromozom analizi olması gerektiği düşünüyor Biz eşimle kan verdik Bana fetal dna nipty testi uygun değilmiş Amniosentez hatta mikroarray analizi önerdi
Canım benim anladığım tüp bebek öncesi çiftlerin kromozom analizine gitmesi gerektiğini söylemiş. Önce anne babada birşey var mı yi görmek için heralde. Senin için geçerli değil yani, senin zaten pgt den geçebildi.Tam anlayamadim. Bazilari tekrar eden dusukler, bazilari yas nedeniyle yaptiriyor. Yas nedeni ile PGT yaptiran bir ciftinde mi direk kromozom analizine gitmesi gerektigini dusunuyor?
Canim maalesef o is oyle olmuyormus. PGT-A Ngs'den gecen bir embriyo diyelim ki ciftlerden birinde yada ikisinde translokasyon varsa ve kromozomlarindaki kiriklar kucukse, ngs bunu tespit edemiyor ve embriyoya euploid diyor halbuki embriyo euploid degil. Ama kiriklar buyukse bunu gorebiliyor. Bunun icin en saglam yol embriyonun PGT SR testi ile incelenmesi. Capa'daki doktor cok hakli tup bebege baslamadan once ciftlere karyotip analizi muhakkak yapilmaliymis.Canım benim anladığım tüp bebek öncesi çiftlerin kromozom analizine gitmesi gerektiğini söylemiş. Önce anne babada birşey var mı yi görmek için heralde. Senin için geçerli değil yani, senin zaten pgt den geçebildi.
Tesekkur ederim canim. hocanin her cift icin gerekli diye yorum yaptigini sandim biran.Canım benim anladığım tüp bebek öncesi çiftlerin kromozom analizine gitmesi gerektiğini söylemiş. Önce anne babada birşey var mı yi görmek için heralde. Senin için geçerli değil yani, senin zaten pgt den geçebildi.
Canim zaten Recep Hoca'ya gideceginizi yazmistin. TR'de gidilebilecek en top prenatolog hoca, suan tasidigin bebisine dair tum organ tetkiklerini 16. ve 22-24. haftalarinda yapiyor. Ileri tetkik icin yani Amnio ve kordondan yapilan testler icin o yonlendirir. Zaten 100% saglikli olduguna dair yanit veren ne ngs ne nifty, ancak ve ancak bu testler.Canlar dün Çapa mın genetik hocasıyla ramdevum vardı Belki sizler yaptırmışsınızdır. Ama hoca özellikle embriyoya PGT yapılan hastalarda çiftlerin tüp bebek öncesi mutlaka kromozom analizi olması gerektiği düşünüyor Biz eşimle kan verdik Bana fetal dna nipty testi uygun değilmiş Amniosentez hatta mikroarray analizi önerdi
Şimdi sen söyleyince mantıklı geldi canimcim, hiç böyle düşünmemiştim.Canim maalesef o is oyle olmuyormus. PGT-A Ngs'den gecen bir embriyo diyelim ki ciftlerden birinde yada ikisinde translokasyon varsa ve kromozomlarindaki kiriklar kucukse, ngs bunu tespit edemiyor ve embriyoya euploid diyor halbuki embriyo euploid degil. Ama kiriklar buyukse bunu gorebiliyor. Bunun icin en saglam yol embriyonun PGT SR testi ile incelenmesi. Capa'daki doktor cok hakli tup bebege baslamadan once ciftlere karyotip analizi muhakkak yapilmaliymis.