Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Canım hepsinin sorunlu olması mümkün değil ki, sende ve eşinde genetik bir problem yoksa? Mutlaka sağlıklı da olmalı içinde. Kaliteleri nasıl?
psikokoljk olarak var gibi hissediyorum canım ilk yaptırdıgım 2020 'dekiler çok iyi kaliteydi iki tane koyuldu,geçen yıl ki de iyi kaliteydi ondada iki tane koyuldu bir tanesi tuttu,bu sene şubat ayındakiler bir tık daha az kalite dedi diğerlerine göre ondada bir tanesi tuttu ve düştü,

O zaman eşin ve sen kan testi yaptırın canım. Laboratuvar da yapıyor. Sonuç 10-15 günde çıkıyor. Bir problem yoksa rahat edersin. Yaş 40 üzeri değilse, sizde de bir problem yoksa hepsinin sağlıksız olması pek mümkün değil. Sizde bir genetik problem çıkarsa o zaman embriyoları mecbur genetik teste gönderirsin. Maddi olarak zor biliyorum, biz de herşeyi tüketmiş durumdayız ama önünüzü görebilmek için ilk iş eşin ve sen kan verip genetiginize bakın derim ben.

Sanırım devlet ve üniversite hastanelerinde genetik test yapılıyor Tıbbi Genetik uzmanına gidebilirsiniz

Arkadaşlar benim 2 pgtli embriyo tutmayınca doktor yeni tedavide transfer öncesi serum ve rahime çizik yapalım dedi . Bunların yararı olur mu ? Yani kanıtlanmış pek yararı yok falan deniyor ama yaptıran tutan var mı ? Bilemedim yaptırmak mantıklı mı ?

merhaba arkadaşlar benim de yasim 42 ilk tup bebek denemem. daha once iki dusuk ve bir kimyasal gebeligim oldu. doktir pgt onerdi 7 yumurtadan 4ü dolu cikti. ikisi döllenmiş. su an 3.gun embriyosu biri 6 digeri 8 bölünmüş. embriyolog gunune gore uyumlu olduklarini soyledi. 5.gune varacaklar mi varirlarsa ngs den ne sonuc gelecek. busekilde tutacak mi cok merak ediyorum. burada sizleri okuyorum. Rabbim hepimizin yuzunu guldursun hayirlisiyla nasip etsin

Baktırdık canım geçen sene ,bende pıhtılaşma çıktı sadece,bilmiyorum artık zamana bıraktık

PGTli embriyo tutmayinca annenin rahmine ve bagisikliga bakmak gerekir. Ben histeroskopiye girdim. Cizik de atildi. Faydali oldugunu dusunuyorum ki hoca basari yuzdesini arttirdigini soylemisti.
Bagisikliginiza bakildi mi? Trombofoli panelinize? Yani bir endokrologa gidin (hatta tup bebek yapan hastanelerdeki birine) baksinlar bir sorununuz var mi yok mu. Ben de sub hipotirodizm yakalamislardi ki tutunmaya engel olabilir diye evvelden ilac baslamistim.

Benim de denemelerim 42'de baslamisti. Lab haberlerini beklemek, pgt sonucu beklemek vs bunlar kolay degil cidden. Kolayliklar dilerim. Guzel haberlerinizi umarim buradan duyacagiz.

Teşekkür ederim benim daha önce 2 gebeliğim oldu biri düşük birinden de kızım oldu . Benden hiç bir test istemediler haklısınız bakılsa iyi olur . Bunlarda sorun olsa hiç gebe kalamazdım sanırım . Ben yine de soracağım doktora çok sağolun

Canım benim gayet iyiyim kendiliğinden halloldu, zararsız atlattım sanırım Senin nasıl gidiyor hazırlıklar?
Çok şükür canım benim, bir sonraki transferinin yüzünü guldurmesini çok içten diliyorum. Progestan başladık balım, günde 2 tane tek şırıngada kalçadan+2 progestan fitil. Biraz zor kalinlasti ama sanırım yeterli hale geldi. İki doktor da problem yok diyince ben de saldım. Bir de bu akupuntur bana iyi geldi, önceki transferlerimden daha sakinim. Pek de inanmayarak gitmiştim ama hem sigara istegim gitti (ki onunla ilgili hiçbir şey dememiştim) hem de kendimi daha bı iyi hissediyorum. Bekliyoruz artık bitanem.

Çok çabaladın canım hepimiz gibi, bu sefer olacak ama bence sen de öyle düşün geçen sefer bi talihsizlik oldu ama bu sefer olmayacak akapunkturun sigarayı bırakmadaki etkisini çok duydum canım ama zaten bundan sonra transfer, gebelik derken istesen de içemezsin
Tek embriyo mu transfer olacak?

İşin ilginç tarafı canım da istemiyor. Bu sefer çok kolay oldu bırakmak. Evet canımcim tek embriyo transfer. İkizden korkuyorum, riskli gebelik sonuçta.

İşin ilginç tarafı canım da istemiyor. Bu sefer çok kolay oldu bırakmak. Evet canımcim tek embriyo transfer. İkizden korkuyorum, riskli gebelik sonuçta.
En hayırlısı en güzeli olsun umarım, ngsli olunca evet iki embriyo ikiz olma ihtimalini ve riski de yükseltiyor ama ben şahsen çok isterdim ikiz olsun

Canım, eşimde sperm çok ama ileri hareket yüzdesi düşük, morfoloji %2 ama bu ikisi tüp bebek için önemli değil diye biliyorum..birde eşimde translokasyon mevcut ,13 14. Günlerde.. döllenme noktasında çok çok şükür sıkıntı yok suanlik, onu ben sormuştum gönül hoca ya, o döllenme probleminde kullanılıyor demisti..bakalım yine arastirmalardayim..
Neresi hayirli pozitif sevineceğimiz haber olacak ise oraya karar vermek nasip olsun ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…