Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Medicalpark İzmir embriyoloğu Milano’daki ivf konferansından bir görüntü paylaşmış. Düşük kaliteli 5. ve 6. gün blastları hakkında… evet yüksek kaliteli blastlara göre canlı doğum oranları düşük. Ama düşük kalite blastların doğum oranları % 14 ki; bu oran hiç de az değil. Bir de düşük kalite blastların canlı doğum oranlarında gebeliklerinde annenin yaşı veya doğan bebeğin kilosu önemli bir istatistik değilmiş.

Eklentiler

• CF542B7E-286A-4C56-89B6-A6CC4CE2D908.jpeg
    CF542B7E-286A-4C56-89B6-A6CC4CE2D908.jpeg
    71 KB · Görüntüleme: 46
Canlarım son durumum: en kalın yeri 8,1 olmuş. Daha fazlasını hiç görmediğiniz için transferi yapacağız. Daha önceki hamileliğimde de bu değerle hamile kalmıştım. Ortalama 7.8-8 gibi dedi doktor. Tutar mı dedim, tutar dedi. Gayet de iyi duruyor dedi. Kendi doktoruma da sordum ( tatildeydi, başka bir doktorla baktık kalınlığa) kendi doktorum da "tutar, gayet güzel" dedi. Artık Salı günü transfere hazırlanıyoruz. Bugün ilk progestan ignemi oldum. 2 ampül progestan 50 mg tek şırıngada her gün kalçadan olacağım. Estrofem günde 4 devam. Bantlar 2 Forte, 1 normal devam, oksapar günde 1 devam, prednol günde 1 eklendi. Yarından itibaren sabah akşam da 1 er progestan fitil. Vitaminler devam. Umarım bu sefer tutar.
Canım senle mayıs ayı tüp bebek transferleri topiğindeydik. Ikimizin de kaybı olmuştu. Ara ara ne durumda olduğunu görmek için seni takip ettim. Her zaman pozitif ve inançlıydın. Yılmadan usanmadan denedin ve şimdi görüyorum ki çok yaklaşmışsın, bu aşamaya kadar gelmen bile beni cok mutlu etti. Ben çok şükür yavrumu kucağıma aldım ve senin de alabilmen için senin adına dua edicem. Bu fedakarlığının mükafatını kat be kat almanı diliyorum ❤️

Canım senle mayıs ayı tüp bebek transferleri topiğindeydik. Ikimizin de kaybı olmuştu. Ara ara ne durumda olduğunu görmek için seni takip ettim. Her zaman pozitif ve inançlıydın. Yılmadan usanmadan denedin ve şimdi görüyorum ki çok yaklaşmışsın, bu aşamaya kadar gelmen bile beni cok mutlu etti. Ben çok şükür yavrumu kucağıma aldım ve senin de alabilmen için senin adına dua edicem. Bu fedakarlığının mükafatını kat be kat almanı diliyorum ❤️
Canım hatırlamaz mıyım seni, ne zor günlerdi ah, birbirimizi teselli etmiştik içimiz yana yana. Çok şükür sen kucağına almışsın, Allah sağlık versin kuzucuguna, anneli babalı mutlu büyüsün, hayırlı evlat olsun inşAllah bitanem. Ben duanın kaderin anahtarı olduğuna inanırım, duan benim için çok kıymetli, Allah razı olsun canım benim 🙏 inşAllah ben de güzel haberlerimi paylaşırim burdan. Tekrar çok ama çok teşekkürler, zor gün arkadaşım 💜🤗❤️🌺💐🌹

Canım hatırlamaz mıyım seni, ne zor günlerdi ah, birbirimizi teselli etmiştik içimiz yana yana. Çok şükür sen kucağına almışsın, Allah sağlık versin kuzucuguna, anneli babalı mutlu büyüsün, hayırlı evlat olsun inşAllah bitanem. Ben duanın kaderin anahtarı olduğuna inanırım, duan benim için çok kıymetli, Allah razı olsun canım benim 🙏 inşAllah ben de güzel haberlerimi paylaşırim burdan. Tekrar çok ama çok teşekkürler, zor gün arkadaşım 💜🤗❤️🌺💐🌹
Güzel haberlerini dört gözle bekliyorum canım benim ❤️❤️❤️

Canimmmm içime dogmus resmen . Bir girip sana bakayım dedim almissin minigini 🥰 inşallah bu kez pozitifi goreceksin bitanem. Dualarım senin ve miniginle ♥️🙏
Canım benim, arka arkaya negatif almıştık senle. Şimdi de arka arkaya pozitif alıp sağlıkla kucağımıza alırız inşAllah. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏

Ben de ngs’den geçer not aldım sonunda 🥰 regl başlangıcıyla hsg ardından da histereskopi yapılacak sonra da transfere geçeceğiz bi aksilik olmazsa inşallah 🙏🍀
Ay bi tuhafım ne yiyip ne içeyim hangi vitamine devam edeyim aklım karıştı. Hocam çinko ve folik asit yeterli dedi ama Allah ne verdiyse içesim var ☺️
Transfer idrara sıkışık oluyormuş, panik yaparmıyım bilemedim rahmi de kasar mıyım bu süreçte. Onu da anestezili mi olsam aklımda sorular sorular, bi bitiremedim bu soruları ☺️

Ben de ngs’den geçer not aldım sonunda 🥰 regl başlangıcıyla hsg ardından da histereskopi yapılacak sonra da transfere geçeceğiz bi aksilik olmazsa inşallah 🙏🍀
Ay bi tuhafım ne yiyip ne içeyim hangi vitamine devam edeyim aklım karıştı. Hocam çinko ve folik asit yeterli dedi ama Allah ne verdiyse içesim var ☺️
Transfer idrara sıkışık oluyormuş, panik yaparmıyım bilemedim rahmi de kasar mıyım bu süreçte. Onu da anestezili mi olsam aklımda sorular sorular, bi bitiremedim bu soruları ☺️
Ne güzel haber canım, tebrik ederim. Kaç gitmişti, kaç sağlıklı geldi?
Transfer idrara sıkışık yapılıyor. İdrar kesesi dolunca rahmi baskılayıp paralel hala getiriyormuş. O yüzden. Genelde 4 bardak falan su içmeni istiyorlar ama sen kendini bilirsin. Eğer 1-2 bardak suyla tuvalete gider hale geliyorsan sakın 4 bardak faln içme. Onlar zaten bir minik görüntüleme cihazıyla yeterli veya biraz daha iç diyorlar. Son transferimde “az kaldı, birazdan bitiyor iyisin dimi?” Diye soran doktoruma “ben iyiyim de idrar kesem için aynısını söyleyemem. Bir kaza olmazsa şanslıyız” demiştim 😂 sonra da altına sürgü verelim dediler olmaz diye tutturdum. Ben ameliyattan sonra bile sürgüye yapmam, tuvalete gidicem diye tutturan insanım 😂
Sakin kal, en zoru bitti. Transfer falan şu yaşadıklarımızın yanında çerez kalıyor.
Gelsin bir bebemiz daha 🥳

Ne güzel haber canım, tebrik ederim. Kaç gitmişti, kaç sağlıklı geldi?
Transfer idrara sıkışık yapılıyor. İdrar kesesi dolunca rahmi baskılayıp paralel hala getiriyormuş. O yüzden. Genelde 4 bardak falan su içmeni istiyorlar ama sen kendini bilirsin. Eğer 1-2 bardak suyla tuvalete gider hale geliyorsan sakın 4 bardak faln içme. Onlar zaten bir minik görüntüleme cihazıyla yeterli veya biraz daha iç diyorlar. Son transferimde “az kaldı, birazdan bitiyor iyisin dimi?” Diye soran doktoruma “ben iyiyim de idrar kesem için aynısını söyleyemem. Bir kaza olmazsa şanslıyız” demiştim 😂 sonra da altına sürgü verelim dediler olmaz diye tutturdum. Ben ameliyattan sonra bile sürgüye yapmam, tuvalete gidicem diye tutturan insanım 😂
Sakin kal, en zoru bitti. Transfer falan şu yaşadıklarımızın yanında çerez kalıyor.
Gelsin bir bebemiz daha 🥳

Ay hadi İnşallah, hep beraber 💖🧿💖
5 gitti, 3 euploid geldi, daha önceki deneyimlerime ve kendime geçmişte bakmamam nedeniyle 1 tane zor gelir diyordum, sonuca şoklar geçirdik 😊 A AnnelikUmudu 'nu fahri ord prof dr embriyologumuz ilan ediyorum bı tek o bildi 3 gelir diye🙃
Bana da bundan sonrası daha az stresli olur gibi geliyor, inşallah güzel geçer. Yalan yok, pek bir olumlu sonuç beklemedigim için opudan sonra çok salmistim kendimi. Sağlıklı disiplinli hayattan hoop serserilige geçmiştim şimdi gene hemen düzenlemeye girdim 😊
Şu yıl bitmeden hepberaber harika haberler alalım 🙏🏻 çok teşekkür ediyorum canım benim 🥰

X