Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Canım cok sagolasin ,inşallah inşallah 🙏
bana normalde geçen ay yasmin kullan demişlerdi, Ben yine klasik normal hamile kalma umuduyla kullanmadım.. Bu aya da bakalım dedik..yine asenkron gelince kullanacağız artık.. burada senin ve tüm kızların her ağzından çıkan kelime o kadar değerli o kadar önemli ki benim icin, hep motive ediyor burası beni..dışarıdaki insanlar hayırlısıylaı,sağlıkla gelecekse gelsin dediklerinde bile batıyor bana..sanki ben dua ederken olsun olsun diyen bir insanmışım gibi😕
Hayat çok farklı, insanlar çok farklı...
Birbirimizin gectigi yollardan geciyoruz, ayni seyleri tecrube ediyoruz. Disardaki kisilerle cok konusmadim ben, cahil cahil bazen sacma sozler duymak ta insani delirtiyor. Benim suratima '' keske boyle bir seye kalkismasan sonra cok uzulebilirsin'' diyen de oldu. Bosver canim, ceken cekenin derdini anliyor ve burada hepimiz birbirimize yetiyoruz.

Yasin kucuk oldugu icin belki sende beklemeyi tercih ediyorlardir. Ben 43 olmak uzereydim, estrofem ile elimizden geldigince senkron yapmaya calistik ama bence yine de tam olmamisti. Hep gorunen folikulden az toplandi. Belki senin hocanin methodu daha dogrudur genc yastaki bir kadin icin. Estrofem bu arada inanilmaz yaglanma yapiyor, hem ciddi oranda sinirlerim gerilmisti hem de yaglanma yapti.

Rahim bagisikligi konusunda bir bilgim yok. Ancak histeroskopi, bana cok gerek gorulmemesine ragmen yapilmisti. O esnada da birkac duzeltme yapip, cizik atmisti hoca. Sansimiz 5-10%'da olsa kuvvetleniyor demisti. PRP'ye gereksiz diyen hoca cok.
Ben ekstra birsey yaptim histeroskopi sonrasinda buna deginmek isterim. Rahmin florasi tutunma ve tutunma sonrasi embriyonun gelisimi icin cok onemliymis. Malum ben ameliyatim da dahil olmak uzere, o kadar OPU ve Histeroskopi sonrasi deli gibi antibiyotik kullanmistim. Bakteri florasi mahfolmustu tabiiki. NBL'nin Gynobiotic diye bir probiyotigini aldim. 5 gun kullaniyorsun, sabah aksam 1 tane. Antibiyotik bittikten 2 gun sonra (probiyotige de saldirmasin diye) baslamistim.
Probiyotik bana da verildi bitanem. Duabalance bv diye bı ilaç verildi. Antibiyotik de akşamları kullanıyorum 500 lük. Estrofem sabah 1 akşam 1 ve progestan fitil sabah 1 akşam 1. Estrofem ve progestan histereskopi sonrası 10 gün yazmış.

Probiyotik bana da verildi bitanem. Duabalance bv diye bı ilaç verildi. Antibiyotik de akşamları kullanıyorum 500 lük. Estrofem sabah 1 akşam 1 ve progestan fitil sabah 1 akşam 1. Estrofem ve progestan histereskopi sonrası 10 gün yazmış.
inan tup bebek ilaclarindan ziyade, zarari antibiyotiklerden gorduk. 42 yasima kadar toplasan 2 kere falan antibiyotik kullanmak zorunda kalmisimdir. Sonra film koptu, sayisini hatirlamiyorum.
antibiyotigin bittikten sonra, kefir ve yogurtta florani toparlamana yardimci olur canim.

inan tup bebek ilaclarindan ziyade, zarari antibiyotiklerden gorduk. 42 yasima kadar toplasan 2 kere falan antibiyotik kullanmak zorunda kalmisimdir. Sonra film koptu, sayisini hatirlamiyorum.
antibiyotigin bittikten sonra, kefir ve yogurtta florani toparlamana yardimci olur canim.
Aynen bitanem. Ben de toplasan 4-5 kere dişim için falan kullanmıştım antibiyotiği bu işlere girene kadar. Hormon ilacını bırak ağrı kesici bile pek içmemiş biriydim. Son bir yılda arka arkaya opular, transfer hazırlıkları derken kısa devre yaptı bütün dengem. Şimdi bu ay ilaç kullanmadan rahim duvarı kalinlasirsa natürel transfer olabilir miyim onun derdine düştüm. Kefir alabilirim canimcim Altinkilic markayı beğendim.

Aynen bitanem. Ben de toplasan 4-5 kere dişim için falan kullanmıştım antibiyotiği bu işlere girene kadar. Hormon ilacını bırak ağrı kesici bile pek içmemiş biriydim. Son bir yılda arka arkaya opular, transfer hazırlıkları derken kısa devre yaptı bütün dengem. Şimdi bu ay ilaç kullanmadan rahim duvarı kalinlasirsa natürel transfer olabilir miyim onun derdine düştüm. Kefir alabilirim canimcim Altinkilic markayı beğendim.
Benim diyetisyen de en cok Altinkilic tavsiye etti, laktozsuzunu iciyorum.

Ben de onu alayım o zaman, teşekkürler bitanem 🙏😘💜
bu arada, OPU ve transfer doneminde vucut ilaclardan su tutmaya cok meyilli olurmus. Tukettigimiz tuz miktarina dikkat etmemiz gerekiyormus. Ben bunu cok gec ogrendim tabiiki :KK70: Ictigimiz sodalardan sodyumu en dusuk olan Beypazari sodasiymis. Diger sodalara dikkat etmek gerekirmis.

bu arada, OPU ve transfer doneminde vucut ilaclardan su tutmaya cok meyilli olurmus. Tukettigimiz tuz miktarina dikkat etmemiz gerekiyormus. Ben bunu cok gec ogrendim tabiiki :KK70: Ictigimiz sodalardan sodyumu en dusuk olan Beypazari sodasiymis. Diger sodalara dikkat etmek gerekirmis.
Bunu da yazdım canım, çok teşekkürler 🙏😘💜

Birbirimizin gectigi yollardan geciyoruz, ayni seyleri tecrube ediyoruz. Disardaki kisilerle cok konusmadim ben, cahil cahil bazen sacma sozler duymak ta insani delirtiyor. Benim suratima '' keske boyle bir seye kalkismasan sonra cok uzulebilirsin'' diyen de oldu. Bosver canim, ceken cekenin derdini anliyor ve burada hepimiz birbirimize yetiyoruz.

Yasin kucuk oldugu icin belki sende beklemeyi tercih ediyorlardir. Ben 43 olmak uzereydim, estrofem ile elimizden geldigince senkron yapmaya calistik ama bence yine de tam olmamisti. Hep gorunen folikulden az toplandi. Belki senin hocanin methodu daha dogrudur genc yastaki bir kadin icin. Estrofem bu arada inanilmaz yaglanma yapiyor, hem ciddi oranda sinirlerim gerilmisti hem de yaglanma yapti.
Dediğin gibi çeken bilir, çeken anlar..
Memorial aslında bu konuda çok da aheste davranmıyor, hemen yapalım tarzında.. ama son kez burada deneyecwgimiz icin en ideal durumu yakalamaya çalışıyor..bakalım hayırlısı bu ay da kendi başıma yine birseylere dikkat etmeye çalışacağım..

bir degil enaz 3 altin yumurta diliyorum canim :) biran once annelerine kavussunlar. kocaman sevgiler

istanbul'da cok iyi gorunenlerinde ici bir tuhaf cikiyor su aralar. esim internetten birkac firma buldu, Antalya-Mersin vs oralardan kasa ile gonderiyorlar. Istanbul'a gore de cok daha ucuz ve iyi cikiyorlar.
Ay inşallah, 3un 1ine de raziyim 😊 Cook teşekkür ediyorum 😘😘
Aslında bizim akrabaların avakado bahçesi var, bir iki istedim ama para da almıyorlar zorlasam da çekiniyorum artık. Ben de bakayım internetteki firmalara ♥️

'' keske boyle bir seye kalkismasan sonra cok uzulebilirsin"
Şu tiplere de hastayım sanki onlar bakcak dogacak çocuğa 🤬
Surreal bı dünyada yaşamıyoruz hepimiz biliyoruz sonunda uzulebilecegimizi içerde bı yerde ve en çok savastigimiz şey de bu zaten. Ne maliyeti, ne iğnesi ne de ağrısı, tam da bu düşünce en çok yoran bizi.
Ben de söylemedim kimseye abuk subuk yorum duymamak adına. Düşükler sonrası yaygın kanaat neredeyse benim olumsuz düşünmem stres yapmam nedeniyle düştüğü gibi biseydi, aşırı canım sıkılmıştı, o nedenle tüp bebeği hiiic söylemedim 🤷🏼‍♀️ anneme bile dün söyledim artık ona malum olduğu için 😊
Haklısın biz bize yeteriz, kocaman sarılıyorum ben de bu vesilesiyle herkese valla hislendim 🙃❤️

Kizlar dün negatiften sonra Recai hocayla ilk görüşmemiz yaptık. Embriyoda sorun olmadığı için doktorun rahmime bakacağını düşünmüştüm ancak hoca embriyologu arayıp 5aa genetikten geçmiş bir embriyo neden tutmaz diye embriyolaga söylendi. Ben hocam rahmim ile alakalı bir şey olabilir mi diye sordum O da hayır Rahmin 13mm olmus zımba gibi dedi. Yani nasıl zımba gibiymis anlamadim. Bana hiç tutunmadan gitti . ben açıkçası rahmimle ilgili işlem yapar diye düşünüyordum şimdi yine aynı tedaviyi yapacağıni söyledi. Bana hiç Histeroskopi yapılmadı. Doktora yine yapmayacak mıyız dedim gerek yok dedi. Rahim bağışıklığını sordum onlar para tuzağı dedi. Yani biraz kafam karıştı Çünkü yine aynı tedavi ile negatif sonucu almaktan korkuyorum. Ben biraz fazla ısrar edince hocam rahmimde belki polip falan vardır diye korkuyorum deyince polik falan yoktur ama yine de tamam madem istiyorsun histeroskopi yapalım dedi Bir de PRP istedim ona da tamam beraber yaparız dedi ama yani ben istediğim için. Sizin düşüncenizi merak ettim bu konu ile ilgili.
*Prp'nin literatürde kanıtlanmış pek bir başarısı yok sanirim o nedenle pek çok hoca uzak duruyor. Bir kaç arkadaşım yaptırdı ama majör bı degisiklik olmadı hatırladığım kadarıyla.
*Rahim bağışıklığı dediğin transfer sonrasinda bir kaç hafta verilen serum mu onu tam bilemedim ama faydasını gören olmuş, aklımda o da ben de hocama sorucam. Ama daha çok bebeği kabul etmeyen bağışıklık ile ilgili sıkıntılarda faydalı sanırım, ama örneğin ben daha önce kendi kendime hamile kalmıştım kromozomal sıkıntıdan düştüler hep, sanırım bana gerek yok ama kesin sorucam, ortaya karışık kumpir gibi ne varsa yapın diyip herşeyden koydurasim var 🙃
*Histereskopi aslında bende de elzem değil ancak hocam yapalım dedi. Hafif bı septum var o düzeltilecek. Hamile olmaya engel değil daha önce de olduğuma göre de, gene de girip bı bakicak çizik falan atılacak. Bı de kurtajlar sonrasında maraz falan varsa iyice de bakmış olacak. Büyükler düşüğün eşi içerde kalır gerisi gelir, hemen hamile kalınır der ya o doğru. Benim de hamilelikler ard arda oldu. Histereskopi de bu görevi görüyor gibi.Rahim travmatize olunca embriyoyu daha iyi kapıyor sanırım.
Ancak her rahim her hikaye farklı, doktorun da senin hikayene göre ilerliyor olabilir ama ben olsam histereskopide ısrar ederdim sanırım. Kolaylıklar gelsin çok ✨🙋🏼‍♀️

Cok sık yaşanıyor asenkron durumu buradaki kizlar çözdü şükür, seninki de inşallah çözülecektir, en güzel zamaninda gelsin🙏🏻🌠
Yaa canım inşallah hayırlısıyla🤲
inşallah hepimiz bu sene bu olayı pozitif bir şekilde çözeriz, misler gibi hamile kalıp bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz 🙏🤰🤰🤰

Canım benim doktorum en iyi ve genetikten geçen embriyo bile yüzde 70 dedi. Yani kalan yüzde 30 birçok bağımsız değişkenden de olabilir hiç sebepsiz o ay rahim kabul etmeyedebilir ama rahimle ilgili aklımızda birşey kalmaması için histereskopi yapalım dedi. Kalınlık için de o kalınlıkta tutar üç çizgi de vardı demişti. 8 mm ile progestana başlamıştık. Bana histereskopide çizik attı, onun tutunmaya etkisi olacağını düşünüyor. Sen de doktoruna söyle istersen bunu. Anestezi altında yapıldığı için öyle ağrı sızı olmuyor. Prp hakkında bilgim yok canimcim.
Soylicem kuzum tesekkurler. Senin transfer gelecek ay mi olacak ?

*Prp'nin literatürde kanıtlanmış pek bir başarısı yok sanirim o nedenle pek çok hoca uzak duruyor. Bir kaç arkadaşım yaptırdı ama majör bı degisiklik olmadı hatırladığım kadarıyla.
*Rahim bağışıklığı dediğin transfer sonrasinda bir kaç hafta verilen serum mu onu tam bilemedim ama faydasını gören olmuş, aklımda o da ben de hocama sorucam. Ama daha çok bebeği kabul etmeyen bağışıklık ile ilgili sıkıntılarda faydalı sanırım, ama örneğin ben daha önce kendi kendime hamile kalmıştım kromozomal sıkıntıdan düştüler hep, sanırım bana gerek yok ama kesin sorucam, ortaya karışık kumpir gibi ne varsa yapın diyip herşeyden koydurasim var 🙃
*Histereskopi aslında bende de elzem değil ancak hocam yapalım dedi. Hafif bı septum var o düzeltilecek. Hamile olmaya engel değil daha önce de olduğuma göre de, gene de girip bı bakicak çizik falan atılacak. Bı de kurtajlar sonrasında maraz falan varsa iyice de bakmış olacak. Büyükler düşüğün eşi içerde kalır gerisi gelir, hemen hamile kalınır der ya o doğru. Benim de hamilelikler ard arda oldu. Histereskopi de bu görevi görüyor gibi.Rahim travmatize olunca embriyoyu daha iyi kapıyor sanırım.
Ancak her rahim her hikaye farklı, doktorun da senin hikayene göre ilerliyor olabilir ama ben olsam histereskopide ısrar ederdim sanırım. Kolaylıklar gelsin çok ✨🙋🏼‍♀️
Bende senle aynı kafadayim.su an yapilacak herşey yapılsın 🤓 histeroskopiye ikna ettim yaptıracak inşallah.

Soylicem kuzum tesekkurler. Senin transfer gelecek ay mi olacak ?
Hiçbir şey belli değil canimcim. Haftaya adet olurum, büyük ihtimalle estrofem vermek istemez hemen, çünkü iki ay baskiladik yumurtaları bir ay daha baskilanir mı üstüste üç ay transfer hazırlığı oluyor mu bilmiyorum. Ama en kötü rahim duvarı kalinlasirsa natürel transferi soracağım bu ay için. Yani kendi yumurtam catladiktan beş gün sonra doğal transfer. İyi birşey mi düşünüyorum hiç bilmiyorum.

X