Ben seni anladım, misafirlik deyince daha özenli, emek verilmiş şeyler anlıyorsun
Lakin misafir ağırlama şekilleri de değişti artık
Mesela eskiden 5 çayı misafiri dendiği zaman hamurişleri, tatlılar, salatalar döktürülürdü, akşam yemeği dendiği zaman en az on çeşit yapılırdı ama şimdi kadının daha çok iş hayatına katılmasıyla değişti her şey. Bende çok çeşiti severim misafir ağırlarken ama şimdilerde insanların alışkanlıkları da değişti, hamurişleri, öyle ağır tatlılar falan yenmiyor artık, çok kez hiç dokunulmayıp kaldığına şahit oldum. Kendi adıma çok çeşit yaparım ama sunum perisi de değilimdir, evimde envai çeşit bardak fincan, tabak bilmem ne tutmam ruhum daralıyor. Hal böyleyken akşam çayında zaten vakit kısıtlı yemekten sonra gelinse 8 ya 8,5 gibi oturuluyor ertesi gün kiminin işi, kiminin okulu var akşam oturmasının en en ileri saati 11 dir yani üç saatlik bir misafirlik söz konusu o da en fazla ben gittiğimde maksimum 10 da kalkmayı tercih ederim insanları yormamak için o misafirlikte de bolca sohbet ve tek çeşit bir ikram yeterlidir. Genelde irmik tatlısı, margarinsiz şekerpare, ıslak kek falan yaparım yanında küçük bir kuruyemiş tabağı olur akşam için bu kadar. Gelen çok samimi bir dostumsa çay faslından sonra sütlü kahve seansı yaparız onu da eti karam bitterle severiz :))) Hamurişi kadınlığı bitti artık sade ve hafif ikramlar var