- 14 Haziran 2019
- 14.486
- 70.284
Çık konudan hemen beceriksiz (!)Kavunu da kocam doğramıştı zaten onu bile ben yapmadım
Bir sunumdan anlamayan da gelmesin bu konuya. 3 harfli marketten Palm yağlı börek bile indirememişsin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çık konudan hemen beceriksiz (!)Kavunu da kocam doğramıştı zaten onu bile ben yapmadım
Aynen oyle,aynı şeyi düşündüm.mesela sizde eli dolu gitseydınız mesela tuzlu kurabıye tatlı kurabıye falan goturur misafirliğe giden siz ne alıp gittiniz ev sahibine?
Şahsen misafirliğe gitsem ve tabakta ikisi olsa kekin yüzüne bakmam pastaya gömülürüm bisküvili pastaya ciddi haksızlık yapılıyor benceBisküvili pastayla keki hazırlama süresi neredeyse aynı yalnız, bol pudingle malzemeden çalınmadan yapılmış bir bisküvi pastası kekten lezzetli de olur.
Kardeşim yeni doğduğunda annem böyle zorbalığa uğradıYok valla kek börek poğaça beceremiyorum yalan yok. Sevmem de yapmam da o yüzden belki de
Ama bana gelen misafir arkamdan böyle konuşsa bir daha selam vermem.
Görgü meselesi işte.
Ben bir arkadaşıma gitsem kuru çay verseler de üzülmem dertlenmem. Vakti yoktur, keyfi yoktu, parası yoktur. Vardır bir sebebi derim.
Haklısınız yazdığım şehirlerin hepsi aynı bölgede zaten.Şuan hızlı bir dönüşüm yaşanmıyor. Her yer böyle değildi. Sizin gibiler her şeyi kendi düzeninizle bir tutuyorsunuz. Her yeri aynı sanıyorsunuz. Sınıf atlamış, modernleşmiş gibi ifadelerin çok gereksiz, çünkü sınıf atlama, modernleşmeyle alakalı bir mevzu yok. Görgüyle, saygıyla alakalı bir şey var.
Annem doğulu, babamın babası karadenizli annesi göçmen, ben istanbul'da doğdum, büyüdüm yaşıyorum. Babamın amcasının hanımı misafirlikte sadece çay ve yanına ülker petibör ikram etmişti. Ee şimdi ne olacak? Kendi evimde misafire kadayıf dolmaları, su börekleri, etli yemekler ikram edilirken misafirlikte önüme petibör geldi diye aynı konuyu açan kişi gibi mırın kırın edersem saygısızlık olur.
Her evin düzeninin farklı olduğunu anlamak, bunu kavramak çok zor olmamalı. Kendi yörenizde görüp, yaşayıp "bu her yerde böyledir" yazıyorsunuz ama değil.
Bence deYani bir salata yada hazır birşey yanına koymak zor değil bunu demek istiyorum.Zaten bizde çeşit çeşit şeyler kimseden beklemiyoruz
Onu söyleyeni kınarlar annenizi değil.Kardeşim yeni doğduğunda annem böyle zorbalığa uğradı
İki kardeş liseye gidiyoruz
Babam tek çalışıyor
Yeni doğan kardeşimin sağlık sorunu var
Maddi olarak kötü durumdayız
Bebek görme derdine doluşuyolar eve
Köyden iki tanıdık kadın gelmiş ben okuldayım
Annem de çayın yanına kek yapmış sadece
Ne fakirliğimiz kaldı ne görgüsüzlüğümüz