bazan enfeksiyon olmadan böbrek hasar alabiliyor mesela mesanenin kasılmasının sebep olduğu bir çeşit basınç vs gibi durumlar var bunlar genelde mesane dinamiği ile ilğili bu konuda anladıklarımı size anlatamam çünkü mesane çok karışık bir şey yaklaşık on beş yıla rağmen ben bile henüz gizemini tam çözemedimArkadaslar enfeksiyon gecirilmedigi halde neden dmsa cekimi ikinciye ya da ucuncuye cekiyorlar sonucta enfeksiyon olursa bobrek zarar gorur
Bildigim kadariyla puv denen bir durum o ve voiding isleminde ilk onun tanisini koyuyorlar..mesanede cep oluşmuş mu yada valv gibi herhangi bir anomali var mı diye bakıyorlar böbrekde skar yok herşey normal 47 53 fonksiyonları yani kayıp yok.
bazen uretal valv voigding de tam teşhiş edilemiyor üç tipi var valv çok nadir görülen bir durum.vur kadar sık görülen bir durum değil.Bildigim kadariyla puv denen bir durum o ve voiding isleminde ilk onun tanisini koyuyorlar..
bazen uretal valv voigding de tam teşhiş edilemiyor üç tipi var valv çok nadir görülen bir durum.vur kadar sık görülen bir durum değil.
evet belki olabilir,ancak doktorlar erkek çocuklarda bunu riske atmazlar..ben mecidiyeköy AL KAda cektrdim en iyilerden diye biliyorum..bakalım şimdi de mag3 ve dmsa varbazen uretal valv voigding de tam teşhiş edilemiyor üç tipi var valv çok nadir görülen bir durum.vur kadar sık görülen bir durum değil.
çok sevindim.1 yılda vur 4 ve 3 olması.iyileşicek gibi duruyor.Bİzde 1 yılda 5 iken 4-5 arası gözüküyor.Belki ameliyat etmezler .Hayırlısı olsun sizin için.Bence 2 doktora danışın,fikirler değişebiliyor.Voiding çekişdi bugün.alka da kolay oldu neyseki. Sonuç sağ 3 sol 4 e gerilemiş ; ))) tabi akşamüstü 5 te kendi dr.gidecez bakalım belki ameliyat tarihi uzar...ama tabi bu gerilemeye ragmen kanalda artan genişleme sol böbreğin yapısı fonksiyon da azalma ben yine de pek umutlanmayayım...akşam durum u yazarım.
canım geçmiş olsun..çocuğun hiç enfeksiyon oldu mu bir de neden fonksiyon azalması oluyor enfeksiyon geçirmediği halde..bizim de durum karışık allah hepimizin evladına sağlık versinVoiding çekişdi bugün.alka da kolay oldu neyseki. Sonuç sağ 3 sol 4 e gerilemiş ; ))) tabi akşamüstü 5 te kendi dr.gidecez bakalım belki ameliyat tarihi uzar...ama tabi bu gerilemeye ragmen kanalda artan genişleme sol böbreğin yapısı fonksiyon da azalma ben yine de pek umutlanmayayım...akşam durum u yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?