• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba benim kızımda 3.5 tek taraflı vur vardı açık ameliyat oldu üzerinden 10 yıldan fazla zaman geçti tıp gelişti e bende biraz unutmuş olabilirim ama elimden geldiğince sorularını cevaplamak isterim ameliyat açıktı kapalının tekrar etme olasılığı yüksek diye açık yaptırdık ameliyat sanırım 1 1,5 saat sürdü sonrasında çocuk 4 gün hastanede sondalı kaldı 2 3 saate bir tansiyonunu ölçüyorlar sondadaki idrarıda ölçüyorlardı agızdan antibiotik veriyorlar pansuman yapıyorlar sonra sonda çıkarılıyor idrar tahlili verip hastaneden de çıkıyorsunuz .............................rutin 3 ayda bir kontrol var bir süre, o arada tahlillere devam operasyon başarılı mı diye bir voyding de var herşey yolunda ise kontroller azalıyor senede 2 senede bire düşüyor idrar tahlilini de sadece ateş ve şüpeli durumlarda veriyorsunuz tabi arada dmsa var onunda mantığı vur tekrarlarsa falan zaten böbrekden anlaşılır diye bide voydingden daha kolay bu çocuklar hep 3 yaşında 4 yaşında kalmıyor bir süre sonra voyding onları hem psikolojik hemde bedenen çok zorluyor.......... bu anlattıklarım sadece vur operasyonu ile ilgili siz darlıkdan bahsetmişsiniz darlık ner de up darlığımı mesane boynu darlığımı çocuğun cinsiyeti ne çit toplayıcı sistemle ilgili bir bilğim yok ama operasyonla ilgili soracağınız bir şey olursa yazarsınız.tekrar geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Arkadaslar enfeksiyon gecirilmedigi halde neden dmsa cekimi ikinciye ya da ucuncuye cekiyorlar sonucta enfeksiyon olursa bobrek zarar gorur
bazan enfeksiyon olmadan böbrek hasar alabiliyor mesela mesanenin kasılmasının sebep olduğu bir çeşit basınç vs gibi durumlar var bunlar genelde mesane dinamiği ile ilğili bu konuda anladıklarımı size anlatamam çünkü mesane çok karışık bir şey yaklaşık on beş yıla rağmen ben bile henüz gizemini tam çözemedim:mad: bazan böbrek çıkım darlığı gibi yorumlanan durum yani up darlığı, değilde üretal valv olabiliyor eğer çocuk erkekse onunda ameliyatı sistoskopi ile yapılıyor.bu arada sistoskobi sanırım vur ameliyatında bir rutin kızsada erkeksede bu ameliyatta sistoskopi ile bakıyorlar.

Son düzenleme:
çok teşekkürler açıklama için benim bebeğimdeki durum sol böbrek çift toplayıcı sistem ama tüm böbreğe reflü yok çift sistem olu nca sadece alt polüne reflü var 2-3 derece..peki sizde böbrekte skar oldu mu..yani sanırım kalıcı hasar oluyor..sistoskopi ile bakma nedenleri nedir

mesanede cep oluşmuş mu yada valv gibi herhangi bir anomali var mı diye bakıyorlar böbrekde skar yok herşey normal 47 53 fonksiyonları yani kayıp yok.

Son düzenleme:
mesanede cep oluşmuş mu yada valv gibi herhangi bir anomali var mı diye bakıyorlar böbrekde skar yok herşey normal 47 53 fonksiyonları yani kayıp yok.
Bildigim kadariyla puv denen bir durum o ve voiding isleminde ilk onun tanisini koyuyorlar..

Bildigim kadariyla puv denen bir durum o ve voiding isleminde ilk onun tanisini koyuyorlar..
bazen uretal valv voigding de tam teşhiş edilemiyor üç tipi var valv çok nadir görülen bir durum.vur kadar sık görülen bir durum değil.

bazen uretal valv voigding de tam teşhiş edilemiyor üç tipi var valv çok nadir görülen bir durum.vur kadar sık görülen bir durum değil.
evet belki olabilir,ancak doktorlar erkek çocuklarda bunu riske atmazlar..ben mecidiyeköy AL KAda cektrdim en iyilerden diye biliyorum..bakalım şimdi de mag3 ve dmsa var

zaten vur da mesane fonksiyonlarına yani ürodinami sanırım yapılması gerek bazı cocuklar çiş turtar ya da acele yapar bunların tedavısınden sonra ameliyat oluyor bildğim kadaryla

Biz dmsa sonucunu aldık sağ böbrek hala /70 sol ise 37 den 30 a gerilemiş...çarşamba sabah voding yapılacak ve sonra dr.gidilecek...sonuç başkası için ne gözükür bilemem ama benim için iyiydi bunu görmek aradan geçen 14 aya rağmen hala bu denli çalışması hasarın yinedeaz olması...kendi kendime senaryo bile yazdım bbelki ameliyat ertelenir....tabi sonucu çarşamba size yazarım...

Ameliyat sonrası sondalı onu hastanede tutmak bazen dibe vuruyorum sonra ben anneyim deyip....kimseyede söyleyemedik ramazan bşde bayram olunca üzülmesinler diye...hani annem babam bilse belki onlar güç verirdi bana...

Voiding çekişdi bugün.alka da kolay oldu neyseki. Sonuç sağ 3 sol 4 e gerilemiş ; ))) tabi akşamüstü 5 te kendi dr.gidecez bakalım belki ameliyat tarihi uzar...ama tabi bu gerilemeye ragmen kanalda artan genişleme sol böbreğin yapısı fonksiyon da azalma ben yine de pek umutlanmayayım...akşam durum u yazarım.

Voiding çekişdi bugün.alka da kolay oldu neyseki. Sonuç sağ 3 sol 4 e gerilemiş ; ))) tabi akşamüstü 5 te kendi dr.gidecez bakalım belki ameliyat tarihi uzar...ama tabi bu gerilemeye ragmen kanalda artan genişleme sol böbreğin yapısı fonksiyon da azalma ben yine de pek umutlanmayayım...akşam durum u yazarım.
çok sevindim.1 yılda vur 4 ve 3 olması.iyileşicek gibi duruyor.Bİzde 1 yılda 5 iken 4-5 arası gözüküyor.Belki ameliyat etmezler .Hayırlısı olsun sizin için.Bence 2 doktora danışın,fikirler değişebiliyor.

canım geçmiş olsun..çocuğun hiç enfeksiyon oldu mu bir de neden fonksiyon azalması oluyor enfeksiyon geçirmediği halde..bizim de durum karışık allah hepimizin evladına sağlık versin

Canım fonk.azalmayı ben rapora bakıp demiştim 33 ken 30 ama dr.dedi ki o azalma değilmiş yani çekim anında fark olabilir.eğer değer 33 ten 20 lere düşse imiş azalma kabul edermiş...bu arada salı gün heyete çıkmıştı fosyamız.netice ameliyat dendi çünkü müdahale edilmeden geçeceğini düşünmüyolarmış ama yine de beklenebilir o da enfeksiyon hiç geçirmediği için o da en fazla bir yıl dedi...hani düşünün dedi..ki ben hiç düşünemez halde iken..

Bizim kararımız ameliyattan yana...Ameliyat olursa ilaç kullanımı ortadan kalkacak daha uzun aralıklarla kontrolü olacak henüz daha küçük atlatmasıkolay olur gibi geliyor. ..bekleyebilirizbu da bi seçenek ama bu sefer enfeksiyon durumunda hasar verecek ilacı her gece içecek ki onsekiz aylık oğlum onsekiz aydır her gece ilaç içiyor..

anladım canım doğrudur..inşallah en doğru karar verilir ve bir an önce kurtulursunuz..sizi çok iyi anlıyorum..bizim de sol böbrekte üst taraf 32 alt taraf 6 çıktı fonksyon olarak yani böbrek bölümlü..eğer 10 a çıkmazsa alt taraf o zaman ameliyatla alınabilirmiş anlayacağın bizim durum daha zor..

merhaba herkese,
benim de hamileligimin 33. haftasinda bebegimin böbreklerinde sislik ve kanallarinda genisleme tespit edildi.. 38.hafta dolar dolmas sezaryen ile dogum yaptim. bebegim 1 haftalikken voiding cekildi ki tam bir kabustu.. sondayı takamadilar cok minik diye neyse.. voiding sonucu posterial uretral valve problemi oldugu cikti ortaya. yani mesanin altinda bir valf var. mesanin kendini tam olarak bosaltmasini engelliyordu. Reflü gözlenmedi ama bobreklerde basinctan kaynakli genisleme var.. bebegim 15 günlükken kapali ameliyatla valf sorunu giderildi. 1 hafta sonda ile gezdik. oğlum şu an 46 günlük. geçen hafta ultrasondakin degerleri dr. gorunce genellikle reflü olan hastalarda bu değerleri gorürürüz dedi. oğlum 3 aylık olunca sintigrafi cektirecegiz. her gun 1,5 cc largopen kullaniyoruz koruma amaçlı. dr kilo alımı çok iyi diyor. şimdi sintigrafi de böbreklerde hasar var mi yok mu o anlaşılacakmiş. böbreklerde hasar olmama ihtimali var mı acaba.. merak ediyorum. eğer reflüsü yoksa tedaviye yine koruyucu antibiotik kuanarak mi devam edicez? bir de zaten yeni anneyim, bebegim enfeksiyon gecirmedi, ateslenmedi de.. ama enfeksiyondan nasil korucam, daha hiç ateşlenmedi ama ateşlenince hemen enfeksiyondan şüphelenmem mi gerekyor bilmiyorum. kafam çok karışıyor.. çok üzülüyorum. oğlumu takip eden bir bebek üroloğu bir de bebek nefroloğu var. kendimi neye hazırlamalıyım bilmiyorum, iyi düşünmeye çalışıyorum. hastalık bir an önce geçsin istiyorum, ama sanirim oldukca uzun bir surec bizi bekliyor. sintigrafi de reflü çıkmasin, böbrek fonksiyonlari da cok iyi ciksin tek dilegim bu...

çok geçmiş olsun.Çocuğunuzun rahatsızlığı ile ilgili pek bilgim yok,umarım herşey sizin için iyi yönde gelişir.Ateşlenince napmalıyım demişsiniz; çocuklar herhangi bir rahatsızlıktada ateşlenebiliyor biliyorsunuz.Ama ateşlendiği zamanlarda idrar tahlilide yaptırmayı unutmayın.İnşallah sintigrafi sonucuda iyi çıkar.Bebişe sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Merhaba arkadaşlar,
Benim kızımda vur 4 seviyede çıktı voiding çekildi şimdi de dmsa çekilmesi gerekiyor ama İstanbul da nerede çektirebiliriz tavsiyeniz var mı burada paylaşılabiliyor mu onu da bilmiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Back