Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar
- Konu Sahibi eyl2000
- Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?ayrıca sizin reflüde (2-3) idrar böbreklere kadar çıkmadığından iye durumunda antibiyotik tedavisi hemen yapıldığında böbreğe zarar vereceğini sanmıyorum.böbrekte fonksiyon azalması ateşli enfeksiyon geçirince oluyor di mi arkadaşlar
inşallah sağolun,ama bizde bir de cift toplayıcı sistem var..ve parankim dokuda incelme de görüldü ayrıca da darlıktan süpheleniliyorayrıca sizin reflüde (2-3) idrar böbreklere kadar çıkmadığından iye durumunda antibiyotik tedavisi hemen yapıldığında böbreğe zarar vereceğini sanmıyorum.
Hepinize merhaba. ..geçen pazartesi ultrason sonucunu dr götürdük ve sonuç bayramdan sonra ameliyat...dün dms yapıldı 8 temmuz voiding için gün aldık..8 indrn sonra tüm sonuçlar dr oradan kurula çıkacak ve ameliyatgünü için aranıcam...bi tuhafım...rabbim tüm hastalara şifa versin...
Dmsa sonucunu cuma alıcam.sizinle paylaşırım...ameliyatı da açık ameliyat olacak dedi ve 4 -5 gün hastanede kalıcaz...aslında en çok düşündüren oğlumu nasıl tutucaz orada.dün damar yolunun açılması felaketti.elinş tuttuk ağzıyla çıkartmaya çalıştı...Ameliyat konusunda da dr güveniyorum Rabbim yardım eder...öyle işte. ...
canını sıkma ..seni anlayabiliyorum..bizimde 4 temmuzda mag3 var damar yolu nasıl açılcak bilmiyorum daha çok küçük sizin kaç yaşındaDmsa sonucunu cuma alıcam.sizinle paylaşırım...ameliyatı da açık ameliyat olacak dedi ve 4 -5 gün hastanede kalıcaz...aslında en çok düşündüren oğlumu nasıl tutucaz orada.dün damar yolunun açılması felaketti.elinş tuttuk ağzıyla çıkartmaya çalıştı...Ameliyat konusunda da dr güveniyorum Rabbim yardım eder...öyle işte. ...
canını sıkma ..seni anlayabiliyorum..bizimde 4 temmuzda mag3 var damar yolu nasıl açılcak bilmiyorum daha çok küçük sizin kaç yaşında
3 aylıkkken çekilcek canım bak üzme kendini..seninle aynı sanırım çift taraflı 5 reflüsü olan bir kadının bloğunu okudum ben sen de bak istersen..bir yolculuktur annelik..yaz google a onun kızı da yeni ameliyat olmuş sanırım bilgi verir belki17 aylık...ama üç aylıkken dms ve mag3 yaptırmıştık bşz ve bebekken daha kolay olmuştu...sizin ki ne kadarlık
Allah yardımcınız olsun.Bizde geçen ay ameliyat ettirmeye karar vermiştik. pijamaları hastanede gerekecek şeyleri almıştık.sonradan doktorumuz bekleyelim dedi.seni anlıyorum endişelisindir, ancak çocuğun için bunun daha iyi olacağını düşün.Ayrıca operasyonu yapacak olan doktora "daha çok küçük ,nasıl olur serum falan zor olmaz mı " dedim.Çocukların her duruma daha çabuk adapte olduğunu ve sorun yaşanmadığını söylemişti.Umarım operasyonunuz iyi geçer bu hastalığı hiç yaşamamış gibi olursunuz.Lütfen bizi zaman zaman bilgilendir.Şimdiden geçmiş olsun.(DMsa sonucunu aldınız mı? Sonuçlarınız değişmiş mi?)Hepinize merhaba. ..geçen pazartesi ultrason sonucunu dr götürdük ve sonuç bayramdan sonra ameliyat...dün dms yapıldı 8 temmuz voiding için gün aldık..8 indrn sonra tüm sonuçlar dr oradan kurula çıkacak ve ameliyatgünü için aranıcam...bi tuhafım...rabbim tüm hastalara şifa versin...
Enfeksiyon geçirilmesede bazen Vurda kendiliğinden skar oluşabiliyor buda fonksiyon kaybı yapabiliyor.Bu sebeple enfeksiyon olmasada yılda birkez Dmsa çekimi isteniyor.Ayrıca Dmsa her iki böbreğinde toplam böbrek fonksiyonlarına katılımının değerlendirilmesi dışında ,böbrek boyutu,şekli ,korteks tabakasının ne durumda olduğu hakkında da ayrıntılı bilgi veren bir film olduğundan tekrar ediilmesi gerekiyor.Arkadaslar enfeksiyon gecirilmedigi halde neden dmsa cekimi ikinciye ya da ucuncuye cekiyorlar sonucta enfeksiyon olursa bobrek zarar gorur
anladım canım,desene belki bir ömür kontrol altında olacak bizim çocuklarEnfeksiyon geçirilmesede bazen Vurda kendiliğinden skar oluşabiliyor buda fonksiyon kaybı yapabiliyor.Bu sebeple enfeksiyon olmasada yılda birkez Dmsa çekimi isteniyor.Ayrıca Dmsa her iki böbreğinde toplam böbrek fonksiyonlarına katılımının değerlendirilmesi dışında ,böbrek boyutu,şekli ,korteks tabakasının ne durumda olduğu hakkında da ayrıntılı bilgi veren bir film olduğundan tekrar ediilmesi gerekiyor.
evet canım ameliyat olsada filmler bir süre devam ediyormuş.Böbrek hastalıklarının bu denli önemli ve süregen olduğunu kendi başımıza gelince farkettik.Allah tüm hastalara,bilhassada çocuklara acil şifa versin inşallah.ben bir doktora sordum,ameliyattan sonra da geçirilmiş enfeksiyonların harabiyeti devam ettiğinden dmsa çekimleri olurmuş..kontrol için
doktorla bu konuyu ayrıntılı olarak konuşmadım.Operasyondan 3 ay sonra voiding yapıldığını biliyorum..Ancak problem sadece reflü ise operasyon sonrası en az 3-5 yıl yılda bir kez dmsa ve bazı filmlerin isteneceğini biliyorum.Çünkü bazı ameliyatlardan sonra reflü derecesi sıfırlanmıyabiliyor veya darlık oluşabiliyor ,ama bunlar nadir durumlar.Herşey iyi olsada kontroller yılda birkez yapılıyor diye biliyorum.Ama kk da daha önce operasyon geçirenler var onlara soralım,cevap alırsam burayada yazarım.acaba ne kadar sürüyor bu kontroller,hiç doktora sorma fırsatın oldu mu ?amin inşallahh
tamam canım ,bekliyorum :)doktorla bu konuyu ayrıntılı olarak konuşmadım.Operasyondan 3 ay sonra voiding yapıldığını biliyorum..Ancak problem sadece reflü ise operasyon sonrası en az 3-5 yıl yılda bir kez dmsa ve bazı filmlerin isteneceğini biliyorum.Çünkü bazı ameliyatlardan sonra reflü derecesi sıfırlanmıyabiliyor veya darlık oluşabiliyor ,ama bunlar nadir durumlar.Herşey iyi olsada kontroller yılda birkez yapılıyor diye biliyorum.Ama kk da daha önce operasyon geçirenler var onlara soralım,cevap alırsam burayada yazarım.