• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
İnanın çok sevindim,harika bir haber.İlaç içmesine gelince biraz zor gibi geliyor önceleri ama zamanla alışılıyor.Bizimde iki yıl oldu antibiyotik içmeye başlayalı.İyi olsunlar da önemli olan bu.
Evet ilaç içmesine okadar çok üzülüyorumkii:( birsürü yan etkisini yzun vadede görücez:(:(:( sintigrafiyi yapısal bozukluktan şüphelendiği için istedi doktor, bu arada hasar olmadığınıda gördük ama ben internette hasaeın enfeksiyondn 5-6 ay sonra ortaya çıkabileceğini okudum dün. Doğrumu bu acaba??? Sizin evladınız nasıl şuan? Doktorunuz ne zaman geçmesini bekliyot? Rabbim korusun kuzucuklarımızı...

Evet ilaç içmesine okadar çok üzülüyorumkii:KK43: birsürü yan etkisini yzun vadede görücez:KK43::KK43::KK43: sintigrafiyi yapısal bozukluktan şüphelendiği için istedi doktor, bu arada hasar olmadığınıda gördük ama ben internette hasaeın enfeksiyondn 5-6 ay sonra ortaya çıkabileceğini okudum dün. Doğrumu bu acaba??? Sizin evladınız nasıl şuan? Doktorunuz ne zaman geçmesini bekliyot? Rabbim korusun kuzucuklarımızı...
geçmiş olsun evet böbrek de hasar oluşturacak kadar şiddetli bir enfeksiyondan 6 ay sonra böbrek de skar oluşur ama korkmayın bir şey yoktur inşallah.

geçmiş olsun evet böbrek de hasar oluşturacak kadar şiddetli bir enfeksiyondan 6 ay sonra böbrek de skar oluşur ama korkmayın bir şey yoktur inşallah.
Evet çok zor dirençli bi enfeksiyon geçirdik malesef:( şuan skar görülmedi, inşallah ilerde oluşmazz

Evet ilaç içmesine okadar çok üzülüyorumkii:KK43: birsürü yan etkisini yzun vadede görücez:KK43::KK43::KK43: sintigrafiyi yapısal bozukluktan şüphelendiği için istedi doktor, bu arada hasar olmadığınıda gördük ama ben internette hasaeın enfeksiyondn 5-6 ay sonra ortaya çıkabileceğini okudum dün. Doğrumu bu acaba??? Sizin evladınız nasıl şuan? Doktorunuz ne zaman geçmesini bekliyot? Rabbim korusun kuzucuklarımızı...
Biz ilk enfeksiyon geçirdikten sonra bakıldığında skar vardı,ve çok az fonksiyon kaybı .Sonra bir enfeksiyon daha geçirdi 1 yıl sonra yapılan sintigrafide skar ve fonksiyon kaybında bir artış görülmedi.Şuan 27 aylık bebeğim,bir süre daha bu şekilde devam edilecek tabi enfeksiyonlar geçirmezsek.Reflünün durumuna tekrar bakılacak düzelme olmuyorsa ,operasyon yapılacak.Tam net olmamakla birlikte bir fonksiyon kaybınız olmadığı için (Allaha şükür) kötü bir durum olacağını zannetmiyorum.Allah yavrularımıza şifa versin inşallah.

Biz ilk enfeksiyon geçirdikten sonra bakıldığında skar vardı,ve çok az fonksiyon kaybı .Sonra bir enfeksiyon daha geçirdi 1 yıl sonra yapılan sintigrafide skar ve fonksiyon kaybında bir artış görülmedi.Şuan 27 aylık bebeğim,bir süre daha bu şekilde devam edilecek tabi enfeksiyonlar geçirmezsek.Reflünün durumuna tekrar bakılacak düzelme olmuyorsa ,operasyon yapılacak.Tam net olmamakla birlikte bir fonksiyon kaybınız olmadığı için (Allaha şükür) kötü bir durum olacağını zannetmiyorum.Allah yavrularımıza şifa versin inşallah.
aminnn,in şallah operasyona gerek kalmaz... İlk enfeksiyondan hemen sonramı sintigrafi çektirdiniz sizde?

aminnn,in şallah operasyona gerek kalmaz... İlk enfeksiyondan hemen sonramı sintigrafi çektirdiniz sizde?
İlk enfeksiyondan bir ay sonra yine enfeksiyon geçirince bakılmıştı tüm testlere yani ikinci enfeksiyondan sonra.Daha sonra bir enfeksiyon daha geçirdi ama sonrasında yaklaşık 10 ay sonra çekilen filmlerde herhangi bir hasar artışı görülmedi.Bizde tek taraflı vur 5 derecesi yüksek.Sizin reflü derecesinin düşük olması,erkek çocuk olması çok pozitif durumlar.Genelde vur 3 ve altına sadece ilaç tedavisi veriyorlar.Ayrıca çocuğunuzun 1 yaşın altında olması sebebi ile ilk 1 yaşta olan hızlı büyüme ile birlikte reflü derecesi büyük ihtimalle düşecektir.(İnşallah) .
.

İlk enfeksiyondan bir ay sonra yine enfeksiyon geçirince bakılmıştı tüm testlere yani ikinci enfeksiyondan sonra.Daha sonra bir enfeksiyon daha geçirdi ama sonrasında yaklaşık 10 ay sonra çekilen filmlerde herhangi bir hasar artışı görülmedi.Bizde tek taraflı vur 5 derecesi yüksek.Sizin reflü derecesinin düşük olması,erkek çocuk olması çok pozitif durumlar.Genelde vur 3 ve altına sadece ilaç tedavisi veriyorlar.Ayrıca çocuğunuzun 1 yaşın altında olması sebebi ile ilk 1 yaşta olan hızlı büyüme ile birlikte reflü derecesi büyük ihtimalle düşecektir.(İnşallah) .
.
Desteğiniz ve ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim:) inşsllah ilk kontrolde sizde çocuğunuzun iyileştiği haberini slırsınız ve hiç bir operasyona gerek kalmaz.. Topiği takip ediyorum iyi haberlerinizi bekliyorum.. Dualarımdasınız:)

Desteğiniz ve ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim:) inşsllah ilk kontrolde sizde çocuğunuzun iyileştiği haberini slırsınız ve hiç bir operasyona gerek kalmaz.. Topiği takip ediyorum iyi haberlerinizi bekliyorum.. Dualarımdasınız:)
Çok teşekkür ederim.Allah tüm hasta çocuklara şifa versin,bizimkilere de inşallah.Yeni bir durum olduğunda buradan paylaşırım, her adımı paylaşmak istiyorum ki bu hastalığı yaşayan kişilere fikir verebilelim ve yeni birşeyler öğrendikçe ve umarım çocuklarımız iyileştikçe umudumuzu arttıralım.Dualarınız için teşekkür ederim.Bende siz ve diğer annelerin çocukları için hep dua edeceğim.Sağlık ve mutlulukla kalın bizi haberdar edin.Ayrıca sizin nezdinizde; aynı durumda olan diğer insanlara fikir olabilmesi adına ,diğer annelerinde durumlarında değişiklik oldukça burada paylaşmalarını rica ediyorum.Gördüğüm kadarı ile internet ortamında bu hastalığı yaşarken başlangıcından sonuna kadar bilgilerini paylaşan yok.Başlanmış sonra genelde yazmayı bırakmışlar.İnşallah biz çocuklarımızın iyi olduğunu görüp burada paylaşma şansına sahip oluruz.Sevgiler,iyi yıllar.

Merhaba kızlar yeni yılın ilk mesajını ben yazayım. Öncelikle tüm annelere Allah sabır versin. Çocuğunun hasta olması çok zor. Benim de 7 aylik bi oğlum var. Gebeliği min 22. Haftasında ayrıntılı ultrasonda böbreğinde tek taraflı genişleme olduğunu öğrendik. Doğum erken oldu falan derken kapanmadı. Test yaptırdığımız vur 5 olduğu tespit edildi ve 1 defa enfeksiyon geçirdi hastanede yattik damardan antibiyotik tedavisi aldı ve çok sıkıntı çekti taburcu olduktan 4 gun sonra tekrar ateşlendi 14 gün yattik şu an bakarım günde yarım ölçek kullanıyoruz her ay idrar kültürü. En son 2 buçuk aylik en hastalandı ama ben korkuyorum ateşlendiginde günü birlik de olsa acaba hasta mı diye şu an ameliyat demiyorlar kapanmasını bekleyeceklermis. Ayrıca Sünnet oldu.

Merhaba kızlar yeni yılın ilk mesajını ben yazayım. Öncelikle tüm annelere Allah sabır versin. Çocuğunun hasta olması çok zor. Benim de 7 aylik bi oğlum var. Gebeliği min 22. Haftasında ayrıntılı ultrasonda böbreğinde tek taraflı genişleme olduğunu öğrendik. Doğum erken oldu falan derken kapanmadı. Test yaptırdığımız vur 5 olduğu tespit edildi ve 1 defa enfeksiyon geçirdi hastanede yattik damardan antibiyotik tedavisi aldı ve çok sıkıntı çekti taburcu olduktan 4 gun sonra tekrar ateşlendi 14 gün yattik şu an bakarım günde yarım ölçek kullanıyoruz her ay idrar kültürü. En son 2 buçuk aylik en hastalandı ama ben korkuyorum ateşlendiginde günü birlik de olsa acaba hasta mı diye şu an ameliyat demiyorlar kapanmasını bekleyeceklermis. Ayrıca Sünnet oldu.
Geçmiş olsun diyelimde geçsin inşallah:( çok zor gerçekten. Oğlm bugün iki kez kustu. Kusma olunca yüreğim ağzıma geldi eğer yarında olursa doğruca acile:(

Geçmiş olsun yeşilinci. Ben şunu anladım çok araştırıp her doktora da güvenmemeyi. Çünkü oğlum daha 45 gunluk ken 80.000 e coli üremesi varken mag3 testi yapıldıktan sonra enfeksiyon geçirdi. Meğer idrar kültürü yapıldıktan sonra testler yapılırmış. Ama şimdi gözüm açıldı. Tabi iş işten gecmediyse taburcu edildikten sonra da koruyucu antibiyotik 4 gun kullanmayınca gene ateşlendi. O kadar çok yere başvurdum ki bi şey çıkmadı. Ve bana dedikleri iyi mi hastalandı da işte test yaptik hastalığını öğrendik bana nefret geldi. Sünnet oldu sistoskopi kamera ile bakildi birazda darlık varmıs. Yavrumdan anestezi uzmanı bile kan alamadı

Hem de antibiyotik kullanımına dikkat etmek gerek ben her hafta şişeyi değiştirip buzdolabına muhafaza ediyorum.

:KK8::confused:
Hem de antibiyotik kullanımına dikkat etmek gerek ben her hafta şişeyi değiştirip buzdolabına muhafaza ediyorum.
Bende 10 günde bir değiştiriyorum ama buzdolabına koymamak gerek diye biliyorum, evlerde sıcak balkona koysam buzdolabından farkı yok.. En serğn odaya koymaya öalışıyorum. Mag3 nedir hiç bilmiyorum bunu:( benim oğlumda 6 aylık daha yeni öğrendik sayılır. Pek saygıdeğer ecoli mikrobuyla öğrendik malesef:KK42: oğlum sünnetliydi zaten doktorumuz enfeksiyonu görünce böbreklerinden şüphelendi, şüphelendiği gibide çıktı malesef:( iğne vurulduk 10 tane geçti çok şükür. Şimdi suprax kullanıyoruz. Enfeksiyon olmazsa 2 ay daha kullanıcaz. Tabi bu aradada her ay tahlil ve kültür yaptırıcaz. Diken üstündeyim resmen:( paronayak oldum:( ateşimi var, niye kustu... Anne olmak zor zanaatmiş:(

Bilmiyorum ki eczacı poşete sarıp kapat kısmına koyabilirsin demişti bactrim kullanıyoruz senin oğlunun kusmasi nasıl bi de her enfeksiyon ateşli mi olur ates siz olabilir mi

Bilmiyorum ki eczacı poşete sarıp kapat kısmına koyabilirsin demişti bactrim kullanıyoruz senin oğlunun kusmasi nasıl bi de her enfeksiyon ateşli mi olur ates siz olabilir mi
Kusması aşırı değil aslında süt fazlası gibi ama normalde kusn bi bebek değil o yüzden tedirgin oldum. Enfeksiyonu varken ağız dolusu kusuyordu:( ateşsizde olabilir enfeksiyon biz ateş sorunu yaşamadık öyle. Ama bi arkadaşımın bebeğide çok ateşlendi mesela, vede inatçı bi ateşti. İlaç veriyorum düşüyor 3 saat sonra tekrar çıkıyor demişti

:KK8::confused:

Bende 10 günde bir değiştiriyorum ama buzdolabına koymamak gerek diye biliyorum, evlerde sıcak balkona koysam buzdolabından farkı yok.. En serğn odaya koymaya öalışıyorum. Mag3 nedir hiç bilmiyorum bunu:KK43: benim oğlumda 6 aylık daha yeni öğrendik sayılır. Pek saygıdeğer ecoli mikrobuyla öğrendik malesef:KK42: oğlum sünnetliydi zaten doktorumuz enfeksiyonu görünce böbreklerinden şüphelendi, şüphelendiği gibide çıktı malesef:KK43: iğne vurulduk 10 tane geçti çok şükür. Şimdi suprax kullanıyoruz. Enfeksiyon olmazsa 2 ay daha kullanıcaz. Tabi bu aradada her ay tahlil ve kültür yaptırıcaz. Diken üstündeyim resmen:KK43: paronayak oldum:KK43: ateşimi var, niye kustu... Anne olmak zor zanaatmiş:KK43:
mag3 dmsa dtpa gibi biraz daha geliştirilmiş sintigrafi .

Geçmiş olsun yeşilinci. Ben şunu anladım çok araştırıp her doktora da güvenmemeyi. Çünkü oğlum daha 45 gunluk ken 80.000 e coli üremesi varken mag3 testi yapıldıktan sonra enfeksiyon geçirdi. Meğer idrar kültürü yapıldıktan sonra testler yapılırmış. Ama şimdi gözüm açıldı. Tabi iş işten gecmediyse taburcu edildikten sonra da koruyucu antibiyotik 4 gun kullanmayınca gene ateşlendi. O kadar çok yere başvurdum ki bi şey çıkmadı. Ve bana dedikleri iyi mi hastalandı da işte test yaptik hastalığını öğrendik bana nefret geldi. Sünnet oldu sistoskopi kamera ile bakildi birazda darlık varmıs. Yavrumdan anestezi uzmanı bile kan alamadı
Sistoskopi nasıl yapıldı canım

Arkadaşlar bizde aynı sorunla boğuşuyoruz maalesef. Kızım şuan on aylık ve sol da 3. Derece vur ve çift toplayıci sistem var ayrıca mesanesinde de çıkıntı varmış. uroloji profesörümuz çok iyi ama ilaç dozunu ayarlayamiyor siz bunun için çocuk doktoruyla mi görüşüyorsunuz acaba kim ayarlıyor takip ediyor

Arkadaşlar bizde aynı sorunla boğuşuyoruz maalesef. Kızım şuan on aylık ve sol da 3. Derece vur ve çift toplayıci sistem var ayrıca mesanesinde de çıkıntı varmış. uroloji profesörümuz çok iyi ama ilaç dozunu ayarlayamiyor siz bunun için çocuk doktoruyla mi görüşüyorsunuz acaba kim ayarlıyor takip ediyor
Çok geçmiş olsun bizim dozları nefrologumuz ayarlıyor ama devamlı gittiğimiz çocuk doktorumuzuda bilgilendiriyorum. Çüft toplayıcı olmadından dolayı vur var sanırım sizde. Operasyon gerekecekmi acaba, nasıl bi yol izliyor doktorunuz?

Back