• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları tek başlık bebeğinde böbrek reflüsü olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
inşallah.dahada güzel haberler paylaşırız.rapor dediğim gibi çıktı.beklediğimden iyi,doktorun beklediğindende iyi.o 30 larda yada aynı bekliyorum demişti.ayrıca vur 5 e 3 e takılmayın.iki böbrektede 4 5 olup hiç kalmayan gördüm diyor.zaten operasyonlada düzeltilir diyor.böbreği korumak önemli diyor.allah korusun ama işyerinde çocukken doktora hiç gitmemiş ama tek böbrekle yaşayan çocuk doğuran arkadaşım var iki tane.allah tüm şifa bekleyenlere yardım etsin inşallah.ayrıca voidingi yakında zamanını bilmiyorum çektireceğiz.doktor tam düzlmeler bir kaç yıl alıyor diyor artık bekliycez ve görücez voidingte.ayrıca operasyon gerekirse önce kapalı ki basitmiş.düzelme olmazsa ki nadir açık yapılıyormuş öyle diyor.sizinde iyi çıkar inşallah önce voiding demiştin galiba hayırlısı.iyi haberler duyunca kendi çocuğummuşcasına seviniyorum.yaşayan bilir bazı zorlukları.

nazer96 voıding ne zamandı .çektirince bana lütfen haber ver.inşallah iyileşme olmuştur.olmazsada üzülme biliyosun dermansız dert olmasın.ameliyatla yada birşekilde düzelecekler inşallah.

Merhaba ; ) biz bu hafta ultrason cektirecez umarım yolundadir hersey.daha önce de belirtmistim oglumun sol bobregi daha kucuk ama yine de % 37 sag normal boyutta % 67.ve böbrek kanallarınin genişliği de farkli.ultrasona 4 ay ara vermemizi istedi dr. Sık tekrarlayinca değişiklik pek yok gibiydi.ama bu kez daha bi umutluyum carsamba ultrason çekilip Dr. Gidecegiz ve aksaminda sonuçları yazarım. Iyi haberlerini bekliyorum bu arada. ..

iyi olmanıza sevindim.bayadır yazmayınca
Merhaba ; ) biz bu hafta ultrason cektirecez umarım yolundadir hersey.daha önce de belirtmistim oglumun sol bobregi daha kucuk ama yine de % 37 sag normal boyutta % 67.ve böbrek kanallarınin genişliği de farkli.ultrasona 4 ay ara vermemizi istedi dr. Sık tekrarlayinca değişiklik pek yok gibiydi.ama bu kez daha bi umutluyum carsamba ultrason çekilip Dr. Gidecegiz ve aksaminda sonuçları yazarım.

pardon üst kısımda tam yazamadan gönderdim.bayadır mesaj yazmayınca acaba birşeymi oldu diye düşündüm.ama iyi olmanıza sevindim.inşallah ultrason iyi çıkar.bizde dmsa dan sonra voiding çektirecektikya daha doktora gitmedik.biraz çocukta dinlensin dedik.1-2 hafta sonra gidicez.çocuklarda sıkıldı artık napalım.iyi olsunlar da sonunda.iyi haberlerini bekliyorum inşallah bebişinin.

Ultrason cekildi ama bi değişiklik yok sadece sol kanal genişliği fazla artmis mayis sonu tekrar ultrason ve onun sonucuna göre belki dmsa mac3 önce yapilir dedi...voding için bir bucuk yasi gecmesi beklenecekmis...ben bu arada üroloji ye gitmeye karar verdim. Persembe aksami üroloji ye randevumuz var....cok sabır gerekiyor yasantimizi etkileyen bisey yok ama ortada bi hastalık var ve insan bur an önce atlatmak istiyor. ..sizde nasıl

inşallah mayıstaki ultrasoon daha iyi çıkar.bizde bugün voiding yaptırdık.sonuç salı günü ama pek düzelme yok herhalde varsada 4 falan galiba.bugün bizde dedikki 1 2 çıkar ama ilaçtı devamdı belki daha kötü olur.4-5 çıkar ameliyat derler daha iyi olur belki .yani keşke ameliyatsız düzelse ama galiba gerekecek .açıkçası ne düşünceğimizi şaşırdık.siz enfeksiyonmu oldunuz genişleme artmış dedinya.yada belki yanlışlıkla öyle göründü tam anlamadım.ama herzaman birkaç doktordan fikir almak iyidir.ürologlarında takibinde olan insanlar duydum, bide fikrimi sorarsan önce öbür doktorun dediklerinden pek bahsetmeyin çünkü ona göre yorum yapabiliyorlar, sadece film ve usg sonuçlarını gösterip yorum almak en iyisi.bide bugün baya internetten araştırdım erkek çocuklarında iyileşme olasılığı çok yüksek .ben bide çok evhamlıyım bütün hayatımızı etkiliyor, yani bebişinkinide yok hasta olur ellemeyin yok hadta olur dışarı çıkarmıyorum,eve arkadaşlarımı bile kabul etmiyorum çoğunu
çocuk biraz hapis gibi.ateşlenirse kusarsa diğer hastalıklar bile olsa böbrekle karışır yeniden tahlil falan gerekir diye hep teyakkuzdayım
buda tüm aileyi etkiliyor.zaten çocukta idrar vermek istemiyor poşeti çekiştiriyor neyse çok uzun yazdım hepsi geçecek inşallah daha kötü hastalıklar var, Allah korusun.

Voding sonucu nasıl.bide nasıl cektirdiniz durdumu off zor süreçler ultrason da bile zorlanır ken...biz üroloji randevusunu yarina erteledik...simdi tum raporları toparladim ama onları toparlarken ben dağıldım...bazen ufacık bi an geliyo unutuyorum herseyi sonra onun bi gülüşünde şimşekler cakiyo bende..yoruluyorum korkuyorum bazen...

voiding pek iyi değil 4 e düşmüş bir yılda .gelişimi iyi diye böbrektede çok hasar yok diye doktorumuz şimdilik böyle antibiyotikle devam diyor.yine aklımız karıştı yani bizde geçen yıl gittiğimiz bir nefrolog vardı fikrini sormak için bi ara gideceğiz.voiding bu sefer daha farklı çekildi fakültede çektirdik daha güvenilir olur diye.ama daha uzun sürdü yarım saate yakın kollarından bacaklarından tuttuk ağladı tabi ama napalım.yanımızda oyuncak kitap vb götürdük ilgisi dağılsın diye birde topitop veriyoruz doktorda genelde biraz rahatlıyor.ayrıca bazen bende korkuyorum.çocuğun bıkmasından,çektiklerinden ,üzülüyorum ben bu yaşımda onun olduğu kadar ne iğne oldum ne film çekildim.ama çok dayanıklılar Allah güç veriyor 5 dakika sonra unuttu herşeyi(sanırım) gülmeye falan başladı ayrıca beyaz gömlekli tişörtlü herkesi doktor sanıyor geriliyor.inşallah iyi olacağız ne hastalıklar vardaha kötü olan .bizimkilerin hastalık dereceleri yüksek ama Allah koruyor kendileri iyi.

Derinmasalim bebegin hayirli olsun...iyi düşün ki herşey iyi olsun.kaygi ve stres yok.

derin masalım benim hamileliğimde herhangi birşey farketmedi doktor.ayrıca hamilelikteki böbrek büyüklüğü v.b her durumun hastalık belirtisi olmadığını,zamanla geçebildiğini biliyorum.lütfen gönlünüzü ferah tutun.hiçbirşeycik olmaz inşallah.

Merhaba kizlar hepimizin bebeklerine Allahım sifa versin bizlerede sabir en ufacık aci cekmesinler inşallah. .lafi biraz uzaticam benim kizim 2.5 yasinda tesadüfen karin agrisiyla gittiğimiz doktorumuz butun ic organlarina baktirmamizi istedi ve cift toplayici sistemin oldugunu öğrendik bi kanalinda genisleme varmis o gune kadar idrar yollariyla ilgili hic bi sikayet enfeksiyon ates yokken ogrendikten 10 gun sonra idrar yolu enfeksiyonu gecirdi ilac kullandik bizden doktorumuz voiding ve baska testler istedi ama kizim okadar hassas ki labiasinda hafif bi kapalilik var krem surerken bile katiliyor babasiyla zor sürüyorum uykusunda deniyorum kaniyo diye aglamaya başlıyor bu yuzden doktorumuza o testleri 2.bir enfeksiyon sonrası yaptırmak icin soz verdik guya cok sonra olur ne de olsa ilki 2.5 yil sonra olmustu ama 2. Enfeksiyon 15 gun sonra gerceklesti artik kacis yok uyutmuyolarmista voiding sirasinda cani acir mi nasil olur yaptıran anneler bana bilgi verirmisiniz doktorumuz ameliyat soz konusu dedi genislemeden dolayi icim daraliyor

Merhaba kizlar hepimizin bebeklerine Allahım sifa versin bizlerede sabir en ufacık aci cekmesinler inşallah. .lafi biraz uzaticam benim kizim 2.5 yasinda tesadüfen karin agrisiyla gittiğimiz doktorumuz butun ic organlarina baktirmamizi istedi ve cift toplayici sistemin oldugunu öğrendik bi kanalinda genisleme varmis o gune kadar idrar yollariyla ilgili hic bi sikayet enfeksiyon ates yokken ogrendikten 10 gun sonra idrar yolu enfeksiyonu gecirdi ilac kullandik bizden doktorumuz voiding ve baska testler istedi ama kizim okadar hassas ki labiasinda hafif bi kapalilik var krem surerken bile katiliyor babasiyla zor sürüyorum uykusunda deniyorum kaniyo diye aglamaya başlıyor bu yuzden doktorumuza o testleri 2.bir enfeksiyon sonrası yaptırmak icin soz verdik guya cok sonra olur ne de olsa ilki 2.5 yil sonra olmustu ama 2. Enfeksiyon 15 gun sonra gerceklesti artik kacis yok uyutmuyolarmista voiding sirasinda cani acir mi nasil olur yaptıran anneler bana bilgi verirmisiniz doktorumuz ameliyat soz konusu dedi genislemeden dolayi icim daraliyor
merhaba,benim bebeğimde de sol böbrek alt polde çift toplayıcı sistem var voiding çekildi,korkmana gerek yok benim bebeğim 1 aylıkken çekildi..ağlamadı bile..

merhaba,benim bebeğimde de sol böbrek alt polde çift toplayıcı sistem var voiding çekildi,korkmana gerek yok benim bebeğim 1 aylıkken çekildi..ağlamadı bile..

Simdi aglamasi degilde artik bizim kültür sonuclarimiz temiz cikmiyo 3 kere antibiyotik kullandık her seferinde temiz cikacak voiding yaptıracaz diye bekliyoruz en sonunda doktorumuz bakteri bitecek gibi gozukmuyor ayni antibiyotigi tekrar kullanacak o sorada çekilecek antibiyotik baskisi altinda bobrege bişey olmaz dedi ama hic bana mantikli gelmedi enfeksiyon bobrege cikarsa sonuçta herkes kulturu temiz cektiriyor voidingi kafam cok.karisti azalacagina artarak devam ediyo enfeksiyonu

Simdi aglamasi degilde artik bizim kültür sonuclarimiz temiz cikmiyo 3 kere antibiyotik kullandık her seferinde temiz cikacak voiding yaptıracaz diye bekliyoruz en sonunda doktorumuz bakteri bitecek gibi gozukmuyor ayni antibiyotigi tekrar kullanacak o sorada çekilecek antibiyotik baskisi altinda bobrege bişey olmaz dedi ama hic bana mantikli gelmedi enfeksiyon bobrege cikarsa sonuçta herkes kulturu temiz cektiriyor voidingi kafam cok.karisti azalacagina artarak devam ediyo enfeksiyonu
bence bir başka doktor a daha sorun sakın enfeksiyon varken çekim yapmayın

bence bir başka doktor a daha sorun sakın enfeksiyon varken çekim yapmayın

Bizim doktorumuz Prof ihsan karaman 18 sene once kardesimi aynı sorunlardan ameliyat etmisti 1 sene oncede kuzenimin oğlunu bilemiyorum bu sekilde hata yapar mi

Back