Yüz mü :)yiyecek olarak diyorsanız ayda 100 tl anca gider ya da gitmez tüm gün işte oluncaa evde yemeğe çok vaktim olmazz en az o tutar diye düşğnüyorum onun dışında abur cubur çok alıyorum yemekten ziyade bunlara gider heraldee
Bana sampuan üç dört ay gidiyor tuvalet kagıdı ikinci ayada kalıyo temzlik malzemeleri felan bunlar dısındaa mutfakk içinde corba mercimek pilav makarnaa patates domates soğan biberr zeytin peynir yumurta benim klasik yediğim şeyler bunlarr çok çeşit çeşitt istikrarlı yiyen biri değilim o kadar her ay temizlik malzemesesi dışındaa dedim 100-150 mutfak alışverşi olarak bunlara gider diyee öğrenci evinde kaldıgımızda 3 kişi mutfak alışverişimiz 200 ü gecmyodu hiç bi de tek kişi düşünürsekk yeter benceYüz mü :)
Hadi eve hic yemek almayın diyelim
Ki kahvaltıyı da iş yeri veriyor var sayıyorum zira sarküteri ürünlerine peynir zeytin yumurta ekmek aldınız mı biter yüz lira
Evin tuvalet kagıdı kagıt havlu sabun deterjan bez sampuan diş macunu vs vs bi dünya ihtiyacı daha var
Böylee destekk görmekk nee güzell :) valla öylee üniverste kazanıp ailemin yanondan gidincee öğrendim hayatın ne demek oldugunuu şimdi tekrar ailemin yanına dönünce hiç yaşamıyo gibiyim ottan bi farkım yok gibi bu yüzden gitmek istyorum güzel dilekleriniZ içinde ayrıca teşekkürederim:)Aferin demek için geldim.
Umarım gayene ulaşırsın
Ve evet hesabını bilirsen geçinirsin
Ben gençlerin aile evinden çıkıp eşleriyle yeni bir yaşama başlamadan önce kendi ayakları üzerinde durma fikrini ve hayatı tanımak adına kendilerine şans vermelerini % 100 destekliyorum
Tebrikler kuzum umarım dilediğince olur
Allah gönlünüze göre versin tabi ama pirinc olmus 10lira mercimek olmus 8 lira domates en kötüsü 5lira e bunlara yag lazım en kötü zeytinyag 20 liraBana sampuan üç dört ay gidiyor tuvalet kagıdı ikinci ayada kalıyo temzlik malzemeleri felan bunlar dısındaa mutfakk içinde corba mercimek pilav makarnaa patates domates soğan biberr zeytin peynir yumurta benim klasik yediğim şeyler bunlarr çok çeşit çeşitt istikrarlı yiyen biri değilim o kadar her ay temizlik malzemesesi dışındaa dedim 100-150 mutfak alışverşi olarak bunlara gider diyee öğrenci evinde kaldıgımızda 3 kişi mutfak alışverişimiz 200 ü gecmyodu hiç bi de tek kişi düşünürsekk yeter bence
İşte ben tutup bi kilo peynir almycamkii 200 gr yeter bana çok öylee yemek yiyenn bi insan değiliimm benim en tassaruffum mutfaktan yana olurr benim en cok kıyafete felan gidiyorYiyeceğe ayda 100 tl mi :) Sizin market fiyatlarında haberiniz yok mu? 15 liradan aşağı beyaz peynir yok. bir süzme yoğurt 10 tl olmuş. Öğrenciyken ben de ayrıydım başka şehirde.. İstanbul ama. İstanbul zor ve pahalı bi şehir zaten. Bir de o kadar düşük kiraya o evler dökülüyordur. Moral bozmak istemem ama öyledir..
İşte ben tutup bi kilo peynir almycamkii 200 gr yeter bana çok öylee yemek yiyenn bi insan değiliimm benim en tassaruffum mutfaktan yana olurr benim en cok kıyafete felan gidiyor
Bu seneyee kadarr öğrenciydimm yeni mezunumum :) doğruu fiyatlarr arttı ama kiloyla almaya gerek yok zaten yenmyoo kalıyoo bi teneke yağ iki ay yetti bizee bi pakett makarnadan bi paket pirincten üç dört kezde makarna pilav yapılabilyo işte tamamen tasarruf ben kıyafetten yapamayorumAllah gönlünüze göre versin tabi ama pirinc olmus 10lira mercimek olmus 8 lira domates en kötüsü 5lira e bunlara yag lazım en kötü zeytinyag 20 lira
Ne zaman ögrenciydiniz bilmiyorum ama bana yüz lira cok ütopik geldi
Eh peki madem illa yemicrm diyosunBu seneyee kadarr öğrenciydimm yeni mezunumum :) doğruu fiyatlarr arttı ama kiloyla almaya gerek yok zaten yenmyoo kalıyoo bi teneke yağ iki ay yetti bizee bi pakett makarnadan bi paket pirincten üç dört kezde makarna pilav yapılabilyo işte tamamen tasarruf ben kıyafetten yapamayorum
Fasulye nohut stoğu olanın sırtı yere gelmezailenizden bulgur salca fasulye nohut tarhana,konserve eriste gibi destekler varsa cok daha rahat edersiniz.
yiyecek olarak diyorsanız ayda 100 tl anca gider ya da gitmez tüm gün işte oluncaa evde yemeğe çok vaktim olmazz en az o tutar diye düşğnüyorum onun dışında abur cubur çok alıyorum yemekten ziyade bunlara gider heraldee
yiyecek olarak diyorsanız ayda 100 tl anca gider ya da gitmez tüm gün işte oluncaa evde yemeğe çok vaktim olmazz en az o tutar diye düşğnüyorum onun dışında abur cubur çok alıyorum yemekten ziyade bunlara gider heraldee
İlk etapda biraz toplu paraya ihtiyacınız olucak kesin.ilk kira depozito vs.sonra zorunlu eşyalar ,gıda malzemesi ,temizlik malzemesi vs.hangi şehir olduğu önemliHerkesee merhabalarrr :) ben üniversteyi bitirdim ve şuan ailemin yanındayım. Ama bazı sebepşerden dolayıı daha küçük bi şehirde hayat kurmayı düşünüyorum seneye bu zamanlarda. Sizee sorum şu küçük bir şehirdee ortalamaa kirası 450 500 tl olan esyalar ikincii el olup ilk etaptaa. (öğrenci evi gibide düşünebilirsiniz). Asgari ücretle tek başımaa gecinebilirmiyim ortalama 2019 da asgari ücret 1800 gibi olcak belkide iki bin o paradan 500 kira 300 faturalar gite 1000 tl le kalıyoo ben çok harcama yapan biri değilim bu paraylaa tek balıma küçük bi şehirde geçinebilirmiyim aranızda ya da tanıdıgınızda olabilir böyle örnekler varmıı şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?