Tek başına yaşamakk?

Ben yaşadım hemde buyuk ve pahalı bir şehirde. Kiram sizin dusundugunuzun 3 katıydı diyim anlayın yaşadığım yerin pahalılık durumunu ona göre kıyaslama yapın. Fatura ve kiraları çıkardığımda 1000 lira harcamiyordum bile ama dikkat ediyordum. Misal bi ogun dışarıda yediysem diğer ogun evde corba falan yapıyordum. Kıyafete falan cok fazla para harcamam ben bi de. Iyi para verip kalitelisinden alırım ama az alırım sürekli cesit cesit giyinmem. Ogrenciydim ben bu arada. Öğrencilik hayatı suruyordum iste oyle cok luks kaliteli bi yasam degildi aylık 700 800 lira yetiyordu yetirmeye çalışıyordum. Guzel zamanlardı ama =D
Bir de bu hayatı ne kadar süre için dusunuyorsunuz o önemli bence. Yıllarca her seyden kısa kısa kıt kanaat yasanmaz ama bir kaç yıl boyle idare edilir diye dusunuyorum. Ve acil ya da ekstra bisey çıkması durumunda aileniz yanınızda olur mu size yardım ederler mi? Cok şükür bende olmadı ama olsaydı onlar yardım ederlerdi.

Bu anlattıklarım 7 8 ay kadar oncesi bu arada. Su anda hayat daha pahalı

Yiyeceğe ayda 100 tl mi :) Sizin market fiyatlarında haberiniz yok mu? 15 liradan aşağı beyaz peynir yok. bir süzme yoğurt 10 tl olmuş. Öğrenciyken ben de ayrıydım başka şehirde.. İstanbul ama. İstanbul zor ve pahalı bi şehir zaten. Bir de o kadar düşük kiraya o evler dökülüyordur. Moral bozmak istemem ama öyledir..

Yüz mü :)
Hadi eve hic yemek almayın diyelim
Ki kahvaltıyı da iş yeri veriyor var sayıyorum zira sarküteri ürünlerine peynir zeytin yumurta ekmek aldınız mı biter yüz lira
Evin tuvalet kagıdı kagıt havlu sabun deterjan bez sampuan diş macunu vs vs bi dünya ihtiyacı daha var

Aferin demek için geldim.
Umarım gayene ulaşırsın
Ve evet hesabını bilirsen geçinirsin
Ben gençlerin aile evinden çıkıp eşleriyle yeni bir yaşama başlamadan önce kendi ayakları üzerinde durma fikrini ve hayatı tanımak adına kendilerine şans vermelerini % 100 destekliyorum
Tebrikler kuzum umarım dilediğince olur

Bana sampuan üç dört ay gidiyor tuvalet kagıdı ikinci ayada kalıyo temzlik malzemeleri felan bunlar dısındaa mutfakk içinde corba mercimek pilav makarnaa patates domates soğan biberr zeytin peynir yumurta benim klasik yediğim şeyler bunlarr çok çeşit çeşitt istikrarlı yiyen biri değilim o kadar her ay temizlik malzemesesi dışındaa dedim 100-150 mutfak alışverşi olarak bunlara gider diyee öğrenci evinde kaldıgımızda 3 kişi mutfak alışverişimiz 200 ü gecmyodu hiç bi de tek kişi düşünürsekk yeter bence

Böylee destekk görmekk nee güzell :) valla öylee üniverste kazanıp ailemin yanondan gidincee öğrendim hayatın ne demek oldugunuu şimdi tekrar ailemin yanına dönünce hiç yaşamıyo gibiyim ottan bi farkım yok gibi bu yüzden gitmek istyorum güzel dilekleriniZ içinde ayrıca teşekkürederim:)

Allah gönlünüze göre versin tabi ama pirinc olmus 10lira mercimek olmus 8 lira domates en kötüsü 5lira e bunlara yag lazım en kötü zeytinyag 20 lira
Ne zaman ögrenciydiniz bilmiyorum ama bana yüz lira cok ütopik geldi

İşte ben tutup bi kilo peynir almycamkii 200 gr yeter bana çok öylee yemek yiyenn bi insan değiliimm benim en tassaruffum mutfaktan yana olurr benim en cok kıyafete felan gidiyor

İşte ben tutup bi kilo peynir almycamkii 200 gr yeter bana çok öylee yemek yiyenn bi insan değiliimm benim en tassaruffum mutfaktan yana olurr benim en cok kıyafete felan gidiyor

Her gün sadece sabah bir akşam bir simit yeseniz bile 60 tl eder. Simit 1 lira ise..

Bu seneyee kadarr öğrenciydimm yeni mezunumum :) doğruu fiyatlarr arttı ama kiloyla almaya gerek yok zaten yenmyoo kalıyoo bi teneke yağ iki ay yetti bizee bi pakett makarnadan bi paket pirincten üç dört kezde makarna pilav yapılabilyo işte tamamen tasarruf ben kıyafetten yapamayorum

Eh peki madem illa yemicrm diyosun
Kıyafeti de iki ayda bir alısveriş yaparsın biriktirip istedigini almaya öyle gidersin yapcak bişey yok ayagını yorganına göre uzatıcaksın

Yalnız yaşamak onun doğrusu
Üniversite nerde okudun?
Ailenin yaşadığı il neresi?
Gitmek istediğin yeri sormuyorum, bunların cevabı çünkü şu
Tatmin olacak mısın? Şehir sana yeterli eğlence hobi imkanı sünüyor mu?
Diyetin nasıl? Et mi sebze mi? Gittiğin yerde bunlara göre para harcayacaksın
9 sene 3 aydır yalnız yaşıyorum, hep büyükşehirde yaşadım, ama giderim 5000 aylık
Kira fatura dahil değil,
Tabi bu denge değişecek yakında, ben de yazarak kendimce hesap yapmış oldum

Geçinirsin demiştim de yiyeceğe 100 lira gider lafından sonra vazgeçtim hahsjsjs ayda 100 lirayla karnını falan doyuramazsın, gerçekten market fiyatlarından haberin var mı? Öğrencilik hayatım dahil iş hayatına atıldıktan sonra da belirli bir süre yalnız yaşadım, zamlar bu kadar değildi o zaman bile ayda 100 liradan fazla harcıyordum mutfağa. Mümkün değil yani, şaka mı yapıyorsun dünyadan mı haberin yok anlamadım. Eski kıyafetlerinle idare edersin ama yaşamak için yemek zorundasın yani. Ben yemek yemem ama kıyafete kozmetiğe para harcarım, böyle bir şey yok. Abur cuburla da hem karnın doymaz hem de sivilceli, şişko bir kız olursun.

Umarım peynirin kilosunun 50
Sucuğun 75 lira
Oldugunu biliyorsundur
Zira her market alisverisinde sinir krizi geçiriyorum

İlk etapda biraz toplu paraya ihtiyacınız olucak kesin.ilk kira depozito vs.sonra zorunlu eşyalar ,gıda malzemesi ,temizlik malzemesi vs.hangi şehir olduğu önemli

Ben de seneye bu zamanlar ayrı eve çıkmayı düşünüyorum :) Allah gönlümüze göre versin. Ama benden tavsiye, ayrı eve çıkmadan biriktirebildiğiniz kadar para biriktirin.

Para biriktirip çıkmak en mantıklısı. 10 senedir yalnız yaşıyorum inan son zamlar kötü etkiledi ve çok değil 2 aydır ciddi anlamda hissedilen bir şey bu. Elektrik faturam bile 2 katına çıktı bir anda. Yani 350 olarak hesaplanan fatura bedeli aşabilir. Ancak kirayı dediğiniz gibi 500 civarı bulursanız zaten masraflar çıktıktan sonra elde çok bir şey kalmayacağı için kıyafete para harcamazsınız. 1000 lirayla ev geçindirilir mi diye soruyorsunuz kısaca kira fatura harici, küçük yerde yol parası da yoksa geçinilir gayet de. Oradaki yaşamdan ne beklenildiğine bağlı olarak, yaşam tarzına bağlı olarak rahat rahat da olur biraz sıkışık hep hesap kitap yaparak da olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…