• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek Basina Araba İle Yolculuk

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Benim bir arabam var.Ailem yaşadığım yere 5 saat uzaklıkta.Tek başıma acaba onların yanına arabayla gidebilir miyim.Yolda başıma bisey gelir diye korkuyorum.Tek başına araba ile yolculuk yapan var mı aranızda.

şimdi sana kimse garanti veremez bişi olmaz diyemez sen dikkatli sürersin ama birisi gelir arkadan çarpar allah korusun olmayacak şey değil fakat bu 30 dakikalık yoldada basına gelebilecek bir şey. onun dısında seni kimse rahatsız edemez yani aracına binip kapılarını kilitle ve gündüz gözüyle dikkatli sekilde sağ şeritte sür aracını en iyisi.

İzmitten Erzurum’a 15 saatlik bir yolculukla kendi rekorumu kırmıştım üç sene önce. Yolun yarısında sanırım Amasya’da mola verip şehir merkezinde bir otelde uyuyup öyle devam etmiştim. Ne olacak arkadaş, aç müziği yalnız yolculuğun tadını çıkar :KK3:

Bayılırım yolculuğa
Eskiden tek şimdi eşimle...
O yolu siz 7 saat olarak düşünün
5 saatte bitmez hızınız hep 100 üzeri değilse
Tamamen kendine güven ve tecrübe işi
Kimse yolda bir şey olmaz diye garanti veremez kaza açısından.
Ama sapık vs olarak soruyorsanız güvenli tesislerde durursunuz

Benim bir arabam var.Ailem yaşadığım yere 5 saat uzaklıkta.Tek başıma acaba onların yanına arabayla gidebilir miyim.Yolda başıma bisey gelir diye korkuyorum.Tek başına araba ile yolculuk yapan var mı aranızda.
Ben
Evlenmeden önce sürekli yapardım

Arabayla veya yoldan kaynaklı sebeplere bi iey diyemem tabi ki
Ama onun dışında bilinen petrol ofislerinde durarak gayet sorunsuz geçiyor yolculuklar

Ama kendinize bu konuda güvenmiyorsanız bence de yola çıkmayın

İsimden doları Senelerdir bu şekilde yolculuk ederim direksiyonunza guveniyorsaniz yola çıkın .otoban varsa yollar çokda güzel orta şeritten sakince gidin eğer cok çok acemiyseniz dortlulerinizi yakıp gidin😀kitleyin kapılarınızı açın hafif bir müzik terapi gibi gelir ...

İsimden doları Senelerdir bu şekilde yolculuk ederim direksiyonunza guveniyorsaniz yola çıkın .otoban varsa yollar çokda güzel orta şeritten sakince gidin eğer cok çok acemiyseniz dortlulerinizi yakıp gidin😀kitleyin kapılarınızı açın hafif bir müzik terapi gibi gelir ...
Uzun yolda acemilikten dörtlüleri yakarsa polis ceza yazar diye biliyorum ben

Diğer söylediklerinize katılıyorum

Şehirlerarası yollarda araç kullanmak bir tek bana mı çok daha rahat ve keyifli geliyor acaba?

Manzara güzel, trafik akıcı mis..

Yolu zaten biliyorsunuzdur ama yolda önümü göreyim derseniz yol tarifini de açın, arada göz atarsınız keskin viraj vs var mı diye. İlk kez gittiğm yollarda yapıyorum bazen.

Usbnizi güncelleyin yol şarkılarıyla, yağınıza suyunuza bakın, marşa basın. İyi yolculuklar.

Şehir merkezlerinde araba kullanmak daha zor ve tehlikelidir.

Ben gittim uzun yola. 6 saatlik yoldu.
Araç kullanmayı sevmiyor olmama rağmen sorunsUzdu.

Yine haftaici yakın dostumla komşu şehirde birkac günlüğüne tatile gideceğiz. Kiz kiza.

Neden korkalim ki. Her köse basında polis bekliyor zaten. Korkmayın

Gideceğiniz güzergahtaki yollar nasıldır bilmiyorum ama genel bir yorum yapayım. Ailemin yaşadığı şehirle benim yaşadığım şehir arası 4.5 saat. Tek başıma gidebiliyorum. Şehirler arası yol olduğu için trafik yok, dur kalk derdi yok. Şehir içi trafikten çok daha iyi.
Yol bu tabii her şey olabilir. Araç arıza yapabilir, teker patlayabilir. Yola çıkmadan aracınızı güvenilir bir yere baktırın. Yolda bırakacak bir sorunu olmadığına emin olun.
Yani tedbirinizi alıp çıkarsanız yola gözünüzde büyüttüğünüz gibi olmadığını göreceksiniz. Yola gece değil de sabah çıkarsanız daha da sakin gidersiniz.

Neyden tedirgin oldunuz yola gece mi çıkacaksınız ki eğer sabahtan çıkarsanız uykunuzu almış bir şekilde normalde de araba kullanıyorsanız ne gibi bir sıkıntı olur ki

Dikkat her zaman gerekli sadece uzun yolda değil şehir içinde daha çok gerekli
Kendinize güveniyorsanız acemi bir sürücü değilseniz çıkın ne olabilir ki

En sevdigim sey yol yapmak, tek kisi olursa en guzeli ;))
En uzun suruşum tek kontakla Zigana Dagi-istanbul, neredeyse 20 yildir gece gunduz kar buz sis dag bayir her yola tek basima girdim uyarilar şunlar olur;
  • Telefon sarjiniz dolu olsun, muhakkak kolay ulasilabilen yerde suyunuz, gunes gozlugu ve gece gidiyorsaniz gece gorus gozlugunuz olsun. Bagajda da acil lastik tamir kiti ve iyi bir reflektor varsa buradan çin'e bile gidersiniz.
  • Yola cikmadan lastik havasini ayarlayin, serinlikte de yakit alin.
  • Arac uzerinize kayitli ve kredi kartiniz da varsa Allah vermesin ariza/kaza halinde kredi kartiniz araciniz icin ucretsiz cekici hizmeti verir. Aklinizda olsun hep lazim olabilen bir bilgidir.

yani kim bunun garantisini versin ki? milyarlarca insanın yaptığı bir şey. ama kendine bu kadar güvensizken yapma bence

Tek basima seyahatten hic cekinmem ama tek basima uzun yola sürücü olarak cikamam.

Normalde de iyi kullanirim ama otoyolda beni uyku basiyor, o yuzden korkuyorum. Muhabbet eden biri de yoksa yanimda, allah korusun dalar giderim. Kendinize guvenmiyorsaniz bence cikmayin. Cunku sakasi olan bir konu degil.

Cekinceniz nedir? Yolda birileri sizi rahatsiz edebilir diye mi cekiniyorsunuz? Yoksa 5 saat araba kullanmak sizin icin yorucu mu olur?

Back
X