- 10 Şubat 2017
- 1.393
- 1.160
- 38
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Ben de internette çok güzel bir yazı buldum; dünya düzdür, bu yazı da onun ispatıdır. Çünkü “internette öyle yazıyor”…İnternette çok güzel bir yazı buldum:
“İstismar türleri içinde hem çocuk hem de ailesi için baş edilmesi ve kabul edilmesi en güç olanı, cinsel istismardır. Bir de buna rehber öğretmenin deneyimsizliği eklenirse, istismar ile baş etmek daha da güçleşir. Farklı şekillerde ve farklı nedenlerle yaşanan olaylara göre yaklaşım sergilenmeli.
İstismar durumunda çocuk ile bir kere görüşmek yeterli olmaz. İzlemeye alınmalı, belli aralıklarla görüşmeler yapılmalı”
İşte benim de anlatmaya çalıştığım hemen apar topar polise bildirmek yerine çocuğun mahremiyetine ve olayın gizliliğine önem vererek okulla birlikte eyleme geçilmesiydi.Neyse daha fazla kendimi yormayacağım çünkü aramızda “Hukukçu” geçinen çok arkadaş var.Arif olan anlar söylediklerimi.
Yasalar sizin mantığınızla ilgilenmiyor maalesef. Yasaya göre çocuk belli bir yaşın altındaysa ve ortada istismar söz konusu ise aileye haber verilmeden gerekli kurumlara bildirme yükümlülüğünüz bulunuyor. Eğer bildirmezseniz ve bu durum bir şekilde ortaya çıkarsa meslek hayatınız son bulabilir. Bunu etik derslerinde bile üstüne basa basa vurgularlar. Aile ile konuşsa ne değişecekti? Kızlarını koruyup, haklarını mı arayacaklardı? Yapacakları tek şey olayın üstünü kapatacaklardı ve konu sahibini yine tehdit edeceklerdi. Ayrıca kendinizi düşünmek zorundasınız demişsiniz ama karşınızdaki de bir çocuk. Lütfen bunun vicdani tarafını da düşünün.Her dogru her yerde geçerli olmaz. Basmakalip sekilde hareket edemezsiniz hayatta. Geçiş üstünlüğüm var diye yaya şeridinde araba gelirken atliyor musunuz yola? Önce tabiki kendinizi düşünmek zorundasınız. Bulundugunuz konumda fazla dejenere olmus sinirleriniz bence. Cocugun ailesiyle konusmadan direkt hukuki işlem başlatmaniz hic mantikli gelmedi bana. Aileyle konussaydiniz nasil bi yapıları var onu da görürdünüz hem. Bu durumun kiza ne yarari olacak onu da anlamadım. İlla bas bas yapılması gerekmiyor bir takim seylerin. Bazen sinsi ilerlemek daha yapıcı sonuclar getirir.
Bu işte sinsi ilerleyeyim derken kendinizi parmaklıklar arkasında bulabilirsiniz. Olayın doğruluğunu araştırmak, incelemek yapmak, aile yapısına bakmak kolluk kuvvetlerinin işidir. Duyduğunuz an sorumluluğunuz başlar, bildirmediğiniz her dakika aleyhinize işler.Her dogru her yerde geçerli olmaz. Basmakalip sekilde hareket edemezsiniz hayatta. Geçiş üstünlüğüm var diye yaya şeridinde araba gelirken atliyor musunuz yola? Önce tabiki kendinizi düşünmek zorundasınız. Bulundugunuz konumda fazla dejenere olmus sinirleriniz bence. Cocugun ailesiyle konusmadan direkt hukuki işlem başlatmaniz hic mantikli gelmedi bana. Aileyle konussaydiniz nasil bi yapıları var onu da görürdünüz hem. Bu durumun kiza ne yarari olacak onu da anlamadım. İlla bas bas yapılması gerekmiyor bir takim seylerin. Bazen sinsi ilerlemek daha yapıcı sonuclar getirir.
Hem istismar hem intihar var olayda ayrıca bana gelmeden dört beş kişi öğrenmiş sınıf arkadaşları ve öğretmeni hemen bildirmem gerekiyordu geciktirmek de suçYasalar sizin mantığınızla ilgilenmiyor maalesef. Yasaya göre çocuk belli bir yaşın altındaysa ve ortada istismar söz konusu ise aileye haber verilmeden gerekli kurumlara bildirme yükümlülüğünüz bulunuyor. Eğer bildirmezseniz ve bu durum bir şekilde ortaya çıkarsa meslek hayatınız son bulabilir. Bunu etik derslerinde bile üstüne basa basa vurgularlar. Aile ile konuşsa ne değişecekti? Kızlarını koruyup, haklarını mı arayacaklardı? Yapacakları tek şey olayın üstünü kapatacaklardı ve konu sahibini yine tehdit edeceklerdi. Ayrıca kendinizi düşünmek zorundasınız demişsiniz ama karşınızdaki de bir çocuk. Lütfen bunun vicdani tarafını da düşünün.
İntihar olayı geçmişte olmuş ben bu ikisini de öğrenince hemen kolluk kuvvetlerine ulaştım.Evet, çok merak ettim doğrusu. Rehber öğretmene tehdit savuranlar, kızlarına daha kötüsünü yapabilirler.
Bunları yaptım şubeden aradılar ve sonrasında aramalar kesildi. Ama tabi okul çıkışı birşey yapmayacaklarının garantisi yoktelefon numarani degistir .
olayin sorusturuldugu karakola gidip amir mudur kim varsa gorusmek istedigini soyle boyle boyle arayip beni rahatsiz ediyorlar yardimci olur musunuz de . dogu oldugu icin bir telefon acip gozlerininkorkuturlar diye dusunuyorum. duruma gore sikayetcide olabilirsin .
okul muduruyle durumu gorustun mu?
Ne diyeyim siz “Kadıncağızın” yanındaymış da işini çok iyi yaptığına tam inanıp ailenin de konuşulmayacak insanlar olduğuna hüküm verip kararınızı vermişsiniz.Laf söylemek ne haddimize!!!
İntihar olayı geçmişte olmuş ben bu ikisini de öğrenince hemen kolluk kuvvetlerine ulaştım.
Çekirdek aile olmasa bile aile içinden istismar ayrica aile içinden biri bildiği halde üstünü örtmüş bu zamana kadar gelmiş intihar girişiminde de bulunmuş on yaşında bir çocuk intihar edecek kadar kötü şeyler yaşadıysa ergenliğe geldiğinde yüzde doksan beş intihar edip ölürdü belki de istismar tekrarlayın tecavüz olacaktı bunların önüne nasıl gececekti aile şu zamana kadar ne yapmış?Bu işte sinsi ilerleyeyim derken kendinizi parmaklıklar arkasında bulabilirsiniz. Olayın doğruluğunu araştırmak, incelemek yapmak, aile yapısına bakmak kolluk kuvvetlerinin işidir. Duyduğunuz an sorumluluğunuz başlar, bildirmediğiniz her dakika aleyhinize işler.
Aileye söyleseydin önce diyenlere son sorum. Diyelim ki kanunu hiçe saydı ilk anneye söyledi. Anne dedi ki ' tamam hocam biz gerekli işleri yaparız, şikayet ederiz.'
Bizi rezil ettin diye tehdit eden insan bu aşamadan sonra ne yapar dersiniz? Çocuğu aldı ortadan kayboldu. Ne yapacaksınız. Tck nettir, 6 aydan başlar cezası. Artıl önce aile bilmeliydi diyerek yanlış bilgiye boğmayın lütfen buraları.
Taciz ve ailevi sebeplertaciz yüzünden olmamış mı? ben öyle anlamıştım.
Konu sahibi bunlara bir açıklama getirirseniz keşke.Eki Görüntüle 2938511 bu arkadaşın psikolojik danışman olmadığını söyledim değil mi? Hiçbir meslektaşımın böyle yapmayacağını yordamın bu olmadığını söyledim değil mi? 2021 yılında Türkçe öğretmeni olarak atandığını iddia eden mesajını ekliyorum. Ki bence o bile şaibeli. Baştan sona saçma sapan bir fake hesap.