- 28 Nisan 2021
- 1.391
- 1.479
- 33
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Çok geçmiş olsun bu durumu polise anlattınız mı pekiDoğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Kazen sizde bir şey sormak istiyorum bazı insanlar sanki bile isteye kurumları- kuruluşları ya da bir bölgeyi (Doğu, batı farketmiyor) karalamak amacıyla konu açıyor gibi geliyor bana. Ve ben bunda art niyet görüyorum. Bu tarz şahısları cimere şikayet ettiğimizde bir sonuç alabiliyor muyuz?Sizden alıntı yapmışım ama ben size sormamıştım
Her dogru her yerde yapilmaz. Anlatılanlardan cocugun tecavüze degil tacize ugradigini, hayati riskinin olmadığını, duyulmasi durumunda daha baska kotu sonuclar dogacak cografyada büyüdüğünü görüyorum. Her zaman dümdük kanuna göre ilerlemezsin. Hayatta bazen inisiyatif alman gereken durumlar olur. Aile cocugu korumayi reddederse bildirmeliydi. Simdi karsidaki cocuk + kendisi + kendi cocugu + eşi tehlikede. Noluo böyle yapinca benim dusunemedigim?? karsidaki cocugun psikolojisi mi duzeliyor. Daha beter bi duruma geldi karsidaki cocugun psikolojisi su an. Taciz yetmemis gibi bi de ölümle tehdit ediliyor. Cok mu iyi olmuş. Bas bas bagrinmayi bi birakin ya. Hayatta hic tecrubesi olmayan insanlar böyle davranir ancak.Yasalar sizin mantığınızla ilgilenmiyor maalesef. Yasaya göre çocuk belli bir yaşın altındaysa ve ortada istismar söz konusu ise aileye haber verilmeden gerekli kurumlara bildirme yükümlülüğünüz bulunuyor. Eğer bildirmezseniz ve bu durum bir şekilde ortaya çıkarsa meslek hayatınız son bulabilir. Bunu etik derslerinde bile üstüne basa basa vurgularlar. Aile ile konuşsa ne değişecekti? Kızlarını koruyup, haklarını mı arayacaklardı? Yapacakları tek şey olayın üstünü kapatacaklardı ve konu sahibini yine tehdit edeceklerdi. Ayrıca kendinizi düşünmek zorundasınız demişsiniz ama karşınızdaki de bir çocuk. Lütfen bunun vicdani tarafını da düşünün.
Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
kanuna göre ilerlemezsin ne ya eğer böyle bir durum bildirilmezse ve ortaya çıkarsa hapis cezası bile var. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın sizin başınıza gelirse onu yaparsınız o zaman . Bunun dersini gördük herkes kafasına göre karar verse kanun neden varHer dogru her yerde yapilmaz. Anlatılanlardan cocugun tecavüze degil tacize ugradigini, hayati riskinin olmadığını, duyulmasi durumunda daha baska kotu sonuclar dogacak cografyada büyüdüğünü görüyorum. Her zaman dümdük kanuna göre ilerlemezsin. Hayatta bazen inisiyatif alman gereken durumlar olur. Aile cocugu korumayi reddederse bildirmeliydi. Simdi karsidaki cocuk + kendisi + kendi cocugu + eşi tehlikede. Noluo böyle yapinca benim dusunemedigim?? karsidaki cocugun psikolojisi mi duzeliyor. Daha beter bi duruma geldi karsidaki cocugun psikolojisi su an. Taciz yetmemis gibi bi de ölümle tehdit ediliyor. Cok mu iyi olmuş. Bas bas bagrinmayi bi birakin ya. Hayatta hic tecrubesi olmayan insanlar böyle davranir ancak.
Eki Görüntüle 2938525 Eki Görüntüle 2938524 Bu şahıs hasta. 2020 Kasım’da bekar doğuda atanıp tek basına yaşayacak biri. 2021 Ocakta evli çocuklu biri. Başka bir konuda da eşimin işi dolayısıyla doğuya gideceğiz demiş. Türkçe öğretmeni bir anda psikolojik danışman oluyor. Her şeyiyle yalan. Bir de güya ücretsiz izine ayrılmış. Hani sen Şubatta zaten yeni atanmıştın? 1 yıl dolmadan ücretsiz izine ayrılman mümkün değil. Hani sen tek yaşayacaktın ne ara 20 aylık kızın oldu? Korkunçsun.
Hayat derste görülenler kadar basit degil. Sacma sapan hareketler etmeyin kendi basiniza. Basta kız için cok kotu olmus bu durum.kanuna göre ilerlemezsin ne ya eğer böyle bir durum bildirilmezse ve ortaya çıkarsa hapis cezası bile var. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın sizin başınıza gelirse onu yaparsınız o zaman . Bunun dersini gördük herkes kafasına göre karar verse kanun neden var
hanımefendi yasak diyorum bildirmese bu arkadaş başına bela alırdı. tabii ki de teori ve pratik farklı bende biliyorumHayat derste görülenler kadar basit degil. Sacma sapan hareketler etmeyin kendi basiniza. Basta kız için cok kotu olmus bu durum.
Yasalara göre çocuk ne söylerse beyanı esastır ve derhal kolluk kuvvetlerine haber verilmesi gerekir. Ben de öğretmenim. Aynı şeyi yaşadım. Okul müdürüne haber verdim. Pedogog bana okul müdürüne dahi haber vermemeniz gerekirdi dedi. Direkt ilgili birimlere haber vermeliymişim. Tabi ben rehber öğretmen olmadığım için bilmiyordum. Bizler de tehdit edildik. Süreç uzun ve yorucu. Allah kolaylıklar versin konu sahibi.İnternette çok güzel bir yazı buldum:
“İstismar türleri içinde hem çocuk hem de ailesi için baş edilmesi ve kabul edilmesi en güç olanı, cinsel istismardır. Bir de buna rehber öğretmenin deneyimsizliği eklenirse, istismar ile baş etmek daha da güçleşir. Farklı şekillerde ve farklı nedenlerle yaşanan olaylara göre yaklaşım sergilenmeli.
İstismar durumunda çocuk ile bir kere görüşmek yeterli olmaz. İzlemeye alınmalı, belli aralıklarla görüşmeler yapılmalı”
İşte benim de anlatmaya çalıştığım hemen apar topar polise bildirmek yerine çocuğun mahremiyetine ve olayın gizliliğine önem vererek okulla birlikte eyleme geçilmesiydi.Neyse daha fazla kendimi yormayacağım çünkü aramızda “Hukukçu” geçinen çok arkadaş var.Arif olan anlar söylediklerimi.
Ay allah aşkına ne anlatıyorsunuzhanımefendi yasak diyorum bildirmese bu arkadaş başına bela alırdı. tabii ki de teori ve pratik farklı bende biliyorum
Sence bu insanlar yani kizin ailesi konusulacak turde insanlar miymis?Ne diyeyim siz “Kadıncağızın” yanındaymış da işini çok iyi yaptığına tam inanıp ailenin de konuşulmayacak insanlar olduğuna hüküm verip kararınızı vermişsiniz.Laf söylemek ne haddimize!!!
O hiç önemli değil arkadaşlarSence bu insanlar yani kizin ailesi konusulacak turde insanlar miymis?
Bu da gol diilmiş, konu fakemisİyilik yapmaya korkar olduk ayrıca tehdit edildiğinizi yetkililere muhakkak bildirin
Ya daha dün okudum 1.5 yasinda kizina yemedi diye yumruk atip öldürmüş babasi, her ana baba normal degil ki, dogrusu bence de yasada belirtilen neyse o, herkesi kendimiz gibi saniyoruz, namusum gitti diyip kizini vurmaya kalkacak manyak da cok.Bacılar sakin olun . Burda konu sahibi face , konu olmasadayorumlara bakın arkadaş farklı farklı branşlarda farklı farklı mekanlarda farklı farklı medeni hallerde konu açmış birçok kez. Evet belki konu sahibi bunu yaşamadı orasına kendisi bir açıklama yapmadı. Güzel ülkemin bir yerlerinde bu tarz şeyler yaşanıyor. Ve psikolojik danışman olan bir arkadaş yasa numasina varana kadar TC anayasasında açık hükmü bildirmiş. Hiç kimse bilmeden polise intikal etmesi gereken bir durum olduğunu belirtti. Kendi can güvenliği için bazı arkadaşlar aileye bildir çık işin içinden deselerde burası Türkiye bu sefer niye öyle yaptın diye sorun olurdu.