Tehdit ediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Görev yaptığınız ilçede Kaymakam ile görüşün. Anlatın durumu. Zaten kaymakamlığa bilgi notu verilmiştir emniyet tarafından. Olay sıcakken görüşün ki unutulmayın.
Anadolu ve Doğu’da Allah’tan sonra Kaymakam gelir.
Çözülür probleminiz.

Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Birkaç hafta önce benzer bir durum benimde başıma geldi. Bende çocukla birlikte çocuk büroya gittim ama aile ile hiç irtibata geçmedim. Onlarda geleceği zamanda karakoldan ayrıldım. Malesef istirmacı baba. Ancak suçun işlevi somut düzeyde olmadığı için baba serbest bırakılmış benden sonra. Ertesi gün hafta sonuydu. Baba sınıf öğretmenini, müdürü arayıp bana tehditler savurmuş. Ben pazartesi öğreniyorum. Hemen müdür polisi aramış. Polis devreye girmiş. Pazartesi olunca bana anlattılar. Gelir diye tedirgin oldum ama gelen giden olmadı.
Sizde hemen tehdit aldığınız için hemen suç duyurusunda bulunun ve koruma talebi isteyin. Güvenlik sebebiyle görev yeri değişikliği isteyebilirsiniz

Tacizi birinci derece aile üyelerinden görmüyor bu çocuk tabiki önce anne ve babasına haber verecek. Dediğiniz şey birinci derece aile üyelerinden görülürse olabilir ancak. Okul müdürü olsa yine anlayacağım. Ama kendi kafasına göre yapmış herşeyi. Anne ve babasına haber verip onlarla birlikte hareket etmek zorunda. Zaten arkadaşın anlattıkları yalan belli.
Konu yalan olabilir de Yani bu neyin ısrarı bir anlasam..Konu doğru olsa düşünün konu sahibi diyor ki, kız daha önce intihar girişimin de bulunmuş, baba eski konuyu niye açıyorsun diye kızıyor..yani herkes zaten biliyor..Önce aile öğrensinde tekrar kıza basıp yapıp üstünü mü kapatsın..vallahi anlayamadım ya sizi..Abisi tarafından taciz edilen öğrencimiz durumu ilk en büyük abisine anlatmış, o da, tacizci abiyi sen sapıkmısın diye dövmüş ve olay kapanmış..Allahtan idarecimiz olayı öğrendiği gibi yetkililere haber vermiş..Her aile sandıgınız minnoş ailellerden değil..Ama bu durumda idareye haber verilir tabi bence de..

Konu yalan olabilir de Yani bu neyin ısrarı bir anlasam..Konu doğru olsa düşünün konu sahibi diyor ki, kız daha önce intihar girişimin de bulunmuş, baba eski konuyu niye açıyorsun diye kızıyor..yani herkes zaten biliyor..Önce aile öğrensinde tekrar kıza basıp yapıp üstünü mü kapatsın..vallahi anlayamadım ya sizi..Abisi tarafından taciz edilen öğrencimiz durumu ilk en büyük abisine anlatmış, o da, tacizci abiyi sen sapıkmısın diye dövmüş ve olay kapanmış..Allahtan idarecimiz olayı öğrendiği gibi yetkililere haber vermiş..Her aile sandıgınız minnoş ailellerden değil..Ama bu durumda idareye haber verilir tabi bence de..
Birşeyin ısrarı değil. Ben mesajları okumadığımı dile getirdim konu sahibinin mesajlarını okudunuz keşke benimkine de bir göz atsaydınız. Gerçek anne baba olan biri böyle bir konunun üstünü zaten asla kapatmaz. Aileyle görüştükten sonra aile konuyu kapatıyor olsaydı ben bunu onlarda sezmiş olsaydım yine gider okul müdürüne danıştıktan sonra polise şikayette bulunurdum öğrenci ile. Zaten mesajımda ailenin tepkisi bilgisinin olup olmadığını anlamanız için onlarla konuşmalıydınız demiştim.

Birşeyin ısrarı değil. Ben mesajları okumadığımı dile getirdim konu sahibinin mesajlarını okudunuz keşke benimkine de bir göz atsaydınız. Gerçek anne baba olan biri böyle bir konunun üstünü zaten asla kapatmaz. Aileyle görüştükten sonra aile konuyu kapatıyor olsaydı ben bunu onlarda sezmiş olsaydım yine gider okul müdürüne danıştıktan sonra polise şikayette bulunurdum öğrenci ile. Zaten mesajımda ailenin tepkisi bilgisinin olup olmadığını anlamanız için onlarla konuşmalıydınız demiştim.
Sherlock Holmes’ çuluk oynardınız yani, eğlenceli olabilir tabi..

Eki Görüntüle 2938589 Güya arkadaş 3 yılı dolmadan bir de eş durumu yapmış. 🤣 arkadaşlar 2016’dan sonra atanan öğretmenler 3 yıl dolmadan eş durumu tayin isteyemiyor bakın şahıs sürekli karar değiştiriyor. Şuna inanıp yorum yapmayın. Kafasına göre hayaller kurup uyduruyor sürekli. Bari biraz bilgisi olsa da konularda tutarlı olsa.

Eski hesabınızın şifresini mi unuttunuz?

baktım şimdi daha detaylı.
zaten doğudalarmış yazdığına göre ve türkçe öğretmeni olarak batıya atanmış. ama bu konu doğuda geçiyor🙈 sanırım eş kişisi aç kalmasın diye gitmemiş batıya bırakıpta doğuda kalmış.
siz prosedürü biliyorsunuz diyelim gitmedi atandığı yere o zaman olduğu yerde ücretli rehberlik öğretmenliği yapabiliyor mu?
bu oluyorsa böyle olmuş olabilir.
Ücretli öğretmen yapmazlar Türkçe öğretmenini. Kaldı ki ‘ücretli rehber öğretmen’ diye bir şey yok. Sınıf öğretmeni vs gibi alanlarda ücretli öğretmen alınıyor. Hala inanmaya çalışıyorsunuz yahu yalan söylüyor 😁🤣 bi de bakandım atandım diyor konusunda. Neden doğru bulmaya çalışıyorsunuz anlamadım 🤷🏼‍♀️

Ücretli öğretmen yapmazlar Türkçe öğretmenini. Kaldı ki ‘ücretli rehber öğretmen’ diye bir şey yok. Sınıf öğretmeni vs gibi alanlarda ücretli öğretmen alınıyor. Hala inanmaya çalışıyorsunuz yahu yalan söylüyor 😁🤣 bi de bakandım atandım diyor konusunda. Neden doğru bulmaya çalışıyorsunuz anlamadım 🤷🏼‍♀️

niye bu kadar gerginsiniz ?
fikir alışverişi yapmaya çalışmıştım sizinle gereksiz bir girişim olmuş pardon.

Eki Görüntüle 2938589 Güya arkadaş 3 yılı dolmadan bir de eş durumu yapmış. 🤣 arkadaşlar 2016’dan sonra atanan öğretmenler 3 yıl dolmadan eş durumu tayin isteyemiyor bakın şahıs sürekli karar değiştiriyor. Şuna inanıp yorum yapmayın. Kafasına göre hayaller kurup uyduruyor sürekli. Bari biraz bilgisi olsa da konularda tutarlı olsa.
Bunu da yanlış biliyorsunuz, eşlerin ikisi de sözleşmeli ise doğuda kalmak/doğuya gitmek şartıyla ister.
23 tane il vardır, Iğdır, Hakkari gibi, buralara tayin isteyen kişinin kaç yıldır x yerinde görev yaptığına da bakılmaz.
Kendinizce bilgi veriyorsunuz ama ikidir verdiğiniz bilgiler eksik/yanlış.

Bunu da yanlış biliyorsunuz, eşlerin ikisi de sözleşmeli ise doğuda kalmak/doğuya gitmek şartıyla ister.
23 tane il vardır, Iğdır, Hakkari gibi, buralara tayin isteyen kişinin kaç yıldır x yerinde görev yaptığına da bakılmaz.
Kendinizce bilgi veriyorsunuz ama ikidir verdiğiniz bilgiler eksik/yanlış.
Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 35. maddesi 3. fıkrasındaki; “ Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanlardan öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranır. Aday öğretmenlerin yer değiştirme istekleri değerlendirmeye alınmaz.” Yani 1 yılınız dolmadan aday memur iseniz doğudaki eşinizin yanına dahi gidemezsiniz. 1 yıl şartı aranır. Ocakta atanmış hanımefendi 2021 Ocak. Ancak 2022 Şubat özür atamalarında doğudaki eşin yanına gidebilir. Saygılar.

Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 35. maddesi 3. fıkrasındaki; “ Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanlardan öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranır. Aday öğretmenlerin yer değiştirme istekleri değerlendirmeye alınmaz.” Yani 1 yılınız dolmadan aday memur iseniz doğudaki eşinizin yanına dahi gidemezsiniz. 1 yıl şartı aranır. Ocakta atanmış hanımefendi 2021 Ocak. Ancak 2022 Şubat özür atamalarında doğudaki eşin yanına gidebilir. Saygılar.
1 yıl olayını bilemem, sizin mesajınızda 3 yılı dolmadan eş durumu yapmış, bunu yapamaz yazıyordu, ona yönelik olarak yazdım. 3 yıl dolmadan belirli şartlarda tayin yapılmaktadır.

Arkadaşlar burda birbirimize girdik ama şaibeli bir şekilde konu açan konu sahibi ortada yok.Kıs kıs gülüp konuya yorum yazanlarla dalga geçtiğine eminim öyle olmasa durumu açıklayıcı bir şeyler yazardı

olay ne ya bana da anlatın konu gercek mı degılmıs
ınsallah degıldır

Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
meslektaşız. siz doğru olanı yapmışsınız bence polise haber verin koruma tedbiri falan aldırın numaranızı değiştirin hatta bu olayı sosyal medyada da yayın. Allah yardımcınız olsun

Siz nasıl rehber öğretmensiniz hiç mi cinsel istismar bulgusu durumunda yapılacakları bilmiyorsunuz? Ya yazdıklarınız baştan sona yalan ya da her şeyi yanlış yapıyorsunuz. İstismar bulgusu durumunda çocuk polisler tarafından her ilde bulunan çime yollanır (çocuk izleme merkezi) orada gözlem yapılır. Pdr öğretmeninin gözlemi çok da bir şey ifade etmez. Karakolda 18 yaşından küçük çocuğun psikolog/ pedagog olmadan ifadesi alınmaz. Bunu pdr + özel eğitim mezunu olan zamanında çimde çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum 🤷🏼‍♀️ Öyle aman aman öğrenci bana söyledi hemen polise diye bir adım uygulanmıyor polis de çime getiriyor zaten ya da çimden uzmanları çağırıyor. Madem tehdit edildiniz bu da çok basit savcılığa şikayette bulunup (hani karakolda tehdit edildiğinizi söylüyorsunuz ya) her yerde kamera var. Bulunduğunuz karakolda da yapabilirdiniz dediğimi haliyle de tehditten mazeret tayini isteyebilirdiniz. Yıllarca doğuda çalışmış biri olarak söylüyorum hiç de bahsi geçen insanlarla bire birde karşılaşmadım. ‘Bizi rezil etti’ mantığında bile olsalar bunu toplum içinde bağıra çağıra yansıtmazlar. Daha da rezil olacaklarını düşünürler çünkü. Ayrıca idareye haber vermeden tutanak nasıl tutuyorsunuz tek sizin imzanızla o tutanak resmiyet de kazanmaz 🤷🏼‍♀️ Kusura bakmayın sizi art niyetli fake konu açan biri olarak görüyorum. Zira konu dediğiniz gibi ilerlemiyor yıllarca bu alanda çalıştım. Polisi öğrencim taciz ediliyor diye arasanız bile idare aracılığı ile aranmanız istenir ya da polis geldiğince idareye geçer oradan resmî yolla iletilir. Aileye falan da haber verilmez aile içi istismarda olayla genelde bakanlık ilgilenir zira bakanlığa haber verilir çocuk onlarca alınır, onlar aracılığı ile aileye dava açılır. Bu çocuğa en az zarar veren ve çocuğu toplumca arkadaşları gözünde en az damgalayan yöntem. Konu gerçekse sizin gibi bir pdrciyi mezun ettikleri adına hocalarınızı kınıyorum. Yol- yordam bilmeyen, kendi alanının en önemli konusunda bile ne yapacağını bilmeden çocuğu bütün şehire ‘ifsa’ ederek bu işi yapan birisi olmuşsunuz. Okula gelen polisler çocuğu götürürken diğer arkadaşları ne düşündü? Olay yalansa- hayal ürünü ise (böyle bir durum ne yazık ki olabiliyor) bu çocuk normal hayatına dönünce hangi şartlar ile karşılaşacak? Kaldı ki sizin ayrıntılı rapor hazırlayıp idarenize sunmanız onların bir üst kuruma sunması gerekli (öğrenip sunmazsanız 1-6 yıl arası ceza var bildiğim kadarıyla) . Tehdit durumunda da ne yapacağınızı bilmiyorsunuz anlaşılan. Google it ne diyelim?
size bir konuda danışmak için mesaj atmak istedim ama olmadı. siz bana ulaşabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X