Tehdit ediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı konuların fake olmasına seviniyorum
Ama fake diye altta yapılan yorumlar gerçekliğini yitirmiyor ne yazık ki
Konu fake evet ama yasalara nasıl uyarsın diyenler gerçek 🤦‍♀️
Kaldı ki bu konu sahibi için face şüphesi var. Bu tarz ve daha ağırlari yaşanıyor. Biraz önce okul müdürüm okul grubuna yazmış. Okulumuzda öğrenci ilkokul çocuğunu arabaya çağırmışlar. Polise intikal etti olay rehber öğretmenler sınıflarda bu tarz durumlarda neler yapılması gerektiği hakkında çocuklara bilgi verecekler haberiniz olsun yazmış. Binlerce olay yaşanıyor.

Her dogru her yerde yapilmaz. Anlatılanlardan cocugun tecavüze degil tacize ugradigini, hayati riskinin olmadığını, duyulmasi durumunda daha baska kotu sonuclar dogacak cografyada büyüdüğünü görüyorum. Her zaman dümdük kanuna göre ilerlemezsin. Hayatta bazen inisiyatif alman gereken durumlar olur. Aile cocugu korumayi reddederse bildirmeliydi. Simdi karsidaki cocuk + kendisi + kendi cocugu + eşi tehlikede. Noluo böyle yapinca benim dusunemedigim?? karsidaki cocugun psikolojisi mi duzeliyor. Daha beter bi duruma geldi karsidaki cocugun psikolojisi su an. Taciz yetmemis gibi bi de ölümle tehdit ediliyor. Cok mu iyi olmuş. Bas bas bagrinmayi bi birakin ya. Hayatta hic tecrubesi olmayan insanlar böyle davranir ancak.
Eğer doğruysa her yerde gayet yapılır. Ayrıca bu durumun tecavüz taciz ayrımı mı yapılır? Çocuk sonuç olarak istismara uğramış ve daha fazla dayanamamış utandığı halde öğretmenine anlatmış. Bunu anlatmak çocuklar için inanılmaz zordur. Siz hala her doğru her yerde yapılmaz diyorsunuz. Cidden hayretle okuyorum.

Durumun ciddiyetini anlayamıyorsunuz sanırım. Bu olay başka şekilde ortaya çıktığında hakkınızda direkt olarak soruşturma açılır ve mesleki hayatınız son bulabilir. Hala insiyatif almaktan bahsediyorsunuz.

Ayrıca çocuğun psikolojisi daha beter bir hale gelmedi. Zaten kötü durumdaydı. Aksine içinde bulunduğu iğrenç durumdan kurtulmak için öğretmenine sığındı. Bir çözüm bulunmasını istedi. Belki de yardımlarla psikolojisi bundan sonra daha da iyi hale gelecek.

Bas bas bağrınmayı bırakın derken? Asıl siz böyle sindirmeyi ve umursamaz olmayı bırakın. Çocuk bu ya çocuk. Hayatta hiçbir tecrübesi olmamakla alakası falan da yok bu durumun. Bana psikoloji eğitimi verilirken de bu öğretildi. Etik diye bir kavram vardı bilmiyorum biliyor musunuz? Bu tarz vakalarla karşılaşan psikolog arkadaşlarım da hocalarım da aynı şekilde yasalara uygun davrandılar. Hepsi de gidip bizzat aileye haber vermeden şikayetlerini gerekli yerlere yaptılar. Bir tek her şeyi siz biliyorsunuz ama haklısınız. Olur da karşınıza böyle bir çocuk falan çıkarsa kafanızı çevirip yolunuza devam etmeyi tercih edersiniz.

Kaldı ki bu konu sahibi için face şüphesi var. Bu tarz ve daha ağırlari yaşanıyor. Biraz önce okul müdürüm okul grubuna yazmış. Okulumuzda öğrenci ilkokul çocuğunu arabaya çağırmışlar. Polise intikal etti olay rehber öğretmenler sınıflarda bu tarz durumlarda neler yapılması gerektiği hakkında çocuklara bilgi verecekler haberiniz olsun yazmış. Binlerce olay yaşanıyor.
Bu konu fake olabilir
Ama ülkemizde bu tarz olaylar yaşanıyor ne yazık ki

Konunun gerçeklik değerinden çok insanların yaklaşımı dehşete düşürdü beni zaten

Bu konu fake olabilir
Ama ülkemizde bu tarz olaylar yaşanıyor ne yazık ki

Konunun gerçeklik değerinden çok insanların yaklaşımı dehşete düşürdü beni zaten
Kesinlikle..Olayın doğru ya da yalan olması önemli değil, bu tarz durumlar her yerde yaşanabiliyor..En başından beri saçma şeyleri savunanlar var..Rehber öğretmenler bu işin kanununu anlattığı halde, hala yok kafana göre iş yapma, yok aileye haber etseydin..Maşallah herkes her konuda uzman, ülkenin özeti resmen.

Bana da film gibi geliyor söylediklerim ama annesi arayıp o kızı öldürecek beni de öldürecek kan davası başlayacak bunun sorumlusu sizsiniz bizim ailede bir sürü hakim savcı var diye bağırınca ne olacağını kestiremiyorum. Kaded uygulamasını böyle birşey için kullanabilir miyim sadece aile içi şiddet de mi kullanılıyor biliyor musunuz
ailelerinde bir sürü hakim savcı var ise daha iyi ya kız çocuğu nasıl öldürülüyor bu durumda ? yobaz doğu kafası değişmemiş mi ? eski bir tarihte tecavüz edilen bir genç kızı ailesinin öldürüp kepçe ile gömdüklerini hatırlıyorum ,

Düzeltme; fake mi?? Yarım saat mesaj yazdım, ayıptır yaaa... Üzülmüştüm.
Neyse,en azından fakeymis de böyle bir olay yaşanmamış.

Hayır hocam istismar bildiriminde idarenin imzasına veya bilgilendirilmesine gerek yok. Arkadaşın hataları var ama muhtemelen çok tecrübesiz.
Var kesinlikle rehberlik hocasinin once mudure bildirmesi gerekir.mudur herhangi bir islem yapmazsa rehber ogretmen istismar intihar madde kullanimi durumlarinda mudurun emrini cigneyerek polise basvurur.konu sahibi eksik mi anlatti bilmiyorum ama mudure soylemeliydi.kendi basina hareket edemez

Düzeltme; fake mi?? Yarım saat mesaj yazdım, ayıptır yaaa... Üzülmüştüm.
Neyse,en azından fakeymis de böyle bir olay yaşanmamış.
Nee fake mi ? Cocuga ayrı üzüldüm öğretmene ayrı. Neyse ki zarar gören olmamış
Bu kadar hassas bir konuda nasıl fake konu açılır ya

Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Acilen şikayet edin,koruma isteyin..gerekirse milli eğitimden çözüm isteyin.

Doğuda bir okula rehber öğretmen olarak atandım. Okul çok karışık neredeyse her öğrencide büyük bir problem var. Maddeden intihar girişimine boşanma şiddet vsye kadar. Bazen günde 7 8 görüşme yaptığım oluyor. Dün De bir öğrencim cinsel istismara uğradığını belirtti. Acilen tutanak tutup çocuk polisini aradım. Aile içerisinden ama her zaman yüzyüze gelemediği biri tarafından sadece dokunsal boyutta. Üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen hala olayın etkisindeydi çocuğumuz. Çocuk polisiyle birlikte şubeye gittim ilk ifadede beraber bulunduk. O arada anne baba merak eder panık olup okula falan gider diye düşünerek aileye haber verilmesini istedim bana ara dediler boşluğums geldi aradım. Olayı ben aktarmadım şubeye geldiğinde babası beni görünce bizi rezil ettin diyerek üzerğme yürüdü. Telefonumu öğrendikleri için akşam saatlerine kadar telefon susmadı. Annesi bu kız ölecek sorumlusu sensin diyerek beni tehdit ederek ailesinde savcılar hakimler varmış bağırarak konuştu. Şu sn korkudan okula gidemiyorum. Ben yapmam gerekeni yaptım yapmasaydım vicdanın el vermezdi ve xsten bildirmezsen hemen anında hapise bile atılabilirdim. Şu an uyuyamıyorum bu saat oldu göğsüm sıkışıyor kaç saattir ağlıyorum kıza da üzülüyorum kendim çocuğum için de korkuyorum. Büyük bir sşirrlermiş.
Bunu bildirip tayin isteyin

Malesef bazen..gorevinizi bile yapamiyosunuz..degerli ogretmenim..eger il disi dusunuyosaniz..hemen tutanak tutturun.bu soylemler icin sahidiniz varsa..yada telefonunuzda bir ses kaydi yada mesaj varsa..karakolda soyledilerse zaten karakolda goruntu ve ses kaydi oluyo diye biliyorum..hemen basvuruda bulunun.can guvenligim yok diye..atama isteyin..ozur gurubundan..sizde sonucta kendinizi ve ailenizi dusunmek zorundasiniz..kizimiza cok uzuldum..gurur duydum sizinlede..en azindan bir kizin hayatini kurtardiniz..ama sizin guvenliginizde onemli..

İlk yapmanız gereken çocuğun annesiyle konuşmanızdı. Çünkü yakın aileden biri değilmiş, çocuğa belli etmeden annesine durumu haber verseydiniz olaylar bu boyuta gelmezdi. Direk olayı polise intikal ettirmişsiniz. Hatalısınız demiyorum yanlış anlamayın ancak çok hassas bir konu ve birden ortalık yangın yerine dönmüş. Allah hiç bir çocuğa böyle bir zorluk yaşatmasın ama böyle bir olayda her hareketin düşünülerek atılması gerek.
Boyle bir olayda ilk cocuk subeye bildirilir..ogretmenimiz dogru olani yapmis..bi kere herseyi gectim..yasal prosedur boyle..ogretmenimizin yaptigi tek hata veliye haber vermekmis karakolda..oda aslinda hata degil bana gore..bosluguna gelmis diyorum..cunki boyle olaylar gizli olmasi gerekir..profesyonellik biraz farkli ilerliyor..sizin dediginiz gibi once aile aranmiyor boyle durumlarda..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X