• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tedirginim

Arkadaşım çok geçmiş olsun , paxil (paksil ) kaygı bozukluğu ve panik atak ilacı .Ben kullanıyorum yıllardır ,diğer depresanlar gibi ağır değil .Şahsen bana uyku uğuşukluk tepkisizlik vs yapmadı .Tabi herkesde farklılık gösterebilir.Doktorunun detaylı açıklama yapmasını isteyebilirsiniz .Kullanıp kullanmamanız konusunda bir şey diyemeyeceğim...

Arkadaşım çok geçmiş olsun , paxil (paksil ) kaygı bozukluğu ve panik atak ilacı .Ben kullanıyorum yıllardır ,diğer depresanlar gibi ağır değil .Şahsen bana uyku uğuşukluk tepkisizlik vs yapmadı .Tabi herkesde farklılık gösterebilir.Doktorunun detaylı açıklama yapmasını isteyebilirsiniz .Kullanıp kullanmamanız konusunda bir şey diyemeyeceğim...

ben de aynı şikayetler ile gitmiştim insülin direnci çıkmıştı.

Doktora gidip sonra doktorun verdiği teşhisi beğenmeyip soru soranlara kızıyorum ben...Niye gittin ki o zaman doktora? Bizler senin doktorundan daha mı iyi bileceğiz? Doktorun ne diyorsa onu yap. Kafana yatana kadar soru sor. Yine de yatmazsa başka başka doktorlara git ama "doktorlara" git; KK üyelerine sorma ilacı kullansam mı kullanmasam mı sizce diye...

yorgunluk ve uykulu olma durumum yüzünden doktora başvurdum tahlil vs yapildi sıkıntı çıkmadı. Doktor da bana antidepresan yazmış. Fakat ben antidepresan konusunda çok tedirginim beyin fonksiyonlarımı bozup daha fazla uyku yapmasından korkuyorum. Kullananlar fikir verebilir mi ?

tr deki doktorlar oyle ya her gelene basiyorlar antidepresani, almayin hanimefendi yazik degilmi bunyenize. Ben gitsem kim bilir bana neler neler verirler bu hayat sartlarimda neyse.
Sizi sizden baskasi bilemez antidepresen alacak sorununuz varsa sorunun nerde oldugunu biliyorsunuzdur, yorgunluk uyku mevsim gecislerinde vucudun alisamamasindan bile olur. ama baska sebepleri varsa vede biliyorsaniz sorununuzun ilac alip beyninizi uyusturarak gecmeyecegininde farkindasinizdir. Doktorlarin her derdi ilan insana ilac veriop toplumun beynini uyusturma cabalarini anlamiyorum gercekten.
Esim kronik urtiker hastasi (bir tur alerji) ve sebebi belli degil, tabi her doktora gitti en son psikolojik bu herseyi kafaya takiyorsun cok mukemmeliyetcisi falan diye zirvalamis doktor birde antidepresan vermis yani cozum mu bu simdi ?
Ilac alip beynini uyusturup sersem tavuk gibi gezince sokaklarda problemler ortadan kalkiyormu ?

Su aralar bende oyleyim mesela ama sorunlarimin nedenini biliyorum, ve kendime cok yuklenmeden hareket etmeye birseyler yapmaya kendimi motive etmeye calisiyorum. Insan kendini bilmez mi ya ? Illaki bir sorun varsa sebebini biliyorsunuzdur. Cozum odakli dusunun, sizi tembellige iten motivasyonunuzu goturen faktorleri tespit edin
is, aile, es , sevgili, gelecek kaygisi vb...

Doktora gidip sonra doktorun verdiği teşhisi beğenmeyip soru soranlara kızıyorum ben...Niye gittin ki o zaman doktora? Bizler senin doktorundan daha mı iyi bileceğiz? Doktorun ne diyorsa onu yap. Kafana yatana kadar soru sor. Yine de yatmazsa başka başka doktorlara git ama "doktorlara" git; KK üyelerine sorma ilacı kullansam mı kullanmasam mı sizce diye...

bana antidepresan yazıyorum demedi diyorum dinç hissedecegin bir ilaç yazıyorum dedi. Sonra alınca farkettim antidepresan olduğunu. Kizıyorsan kız ayrıca istediğimi sorarım

Yani uyuşukluk ille de depresyondan olacak diye bir şey yok ki.
Vitamin eksikliği olabilir, aşırı şeker tüketiminden olabilir, B vitamini eksikliği olabilir. Depresyonla yazdıklarınıza bakılırsa bence alakanız yok. Gevşetici ne alaka bilemedim ya metabolizma bozukluğunuz varsa?? Tirotinize baktırdınız mı?

Doktora gidip sonra doktorun verdiği teşhisi beğenmeyip soru soranlara kızıyorum ben...Niye gittin ki o zaman doktora? Bizler senin doktorundan daha mı iyi bileceğiz? Doktorun ne diyorsa onu yap. Kafana yatana kadar soru sor. Yine de yatmazsa başka başka doktorlara git ama "doktorlara" git; KK üyelerine sorma ilacı kullansam mı kullanmasam mı sizce diye...[/fikir edinmenin yanlış bir tarafı yok...Nihayetinde konu sahibi son kararı kendisi verecek , maalesef her zaman doktor doğru teşhis koymayabilir.Bir ilaç fuaryası var gidiyor bence uyanık olmak lazım. Teşekkürler...

En az 6 ay kullanmaniz.lazim.oda ne ilginc doktor hemen.antideprasan mi verilir ya...sahsen ben psikiyatriden ilk etapta beni dinlemesini isterim (ki sizinlisi psikaytrmiydi )gittim anlattim anlattim anlattim sabrediceksin dedi peki dedim geldim :KK53:

Can
bana antidepresan yazıyorum demedi diyorum dinç hissedecegin bir ilaç yazıyorum dedi. Sonra alınca farkettim antidepresan olduğunu. Kizıyorsan kız ayrıca istediğimi sorarım
ım benim antidepresan değil paksil kaygı bozukluğu ilacı ben kullanıyorum çünkü.Tekrar geçmiş olsun...

Vitamin eksikliği olabilir, aşırı şeker tüketiminden olabilir, B vitamini eksikliği olabilir. Depresyonla yazdıklarınıza bakılırsa bence alakanız yok. Gevşetici ne alaka bilemedim ya metabolizma bozukluğunuz varsa?? Tirotinize baktırdınız mı?

yok hanimefendinin bulgulari depresyon baslangicindan da olabilirde, ben diyorumki depresyon baslangici bile olsa doktorlar isin kolayina kaciyorlar hastayla konusup sorunlu yonlerini tespit edip gelistirmek yardim etmek , bir kac seans konusmak yerine basiyor antidepresani, kafasi uyussun sorunlarini dusunmesi iyi hisseder diye dusunuyorlar.

ya benden sadece kan tahlili istedi onda D vitamini eksikligi çıktı. Tiroid için ayrı bir işlem gerekiyor sanırım ona da bi baktirayım

Ayni durumda gittim bende biraz saha fazlar deprasyon belirtisi vardi. Antideprasan yazdi. Kullanmadim, iyi ki de kullanmadim. Isin icinden cikamayan doktorlar ilaci verio geciyorlar..
hayatiniza enerji getirecek seyler yapmaya calisabilirsiniz.
Sevdiginiz insanlarla gecirebilecrginiz vakit ve ortam olusturmaya calisin. Enerji verecek veya sevdiginiz yemekleri yiyebilirsiniz. inanin o ilactan daha dinclik verecektri. Antideprasanlar kisinin duygularini hapsediyoru. Tabiki tibbi anlamda gercekten bir gereklilik varsa kullanilmali.. ilk önce daha bu yöntemleri kullanmanin faydali olabilecegini düşünüyorum

ya benden sadece kan tahlili istedi onda D vitamini eksikligi çıktı. Tiroid için ayrı bir işlem gerekiyor sanırım ona da bi baktirayım

Guatr saç dökülmesine ve uyuşukluğa yol açabiliyor. Bir baktırın derim.

Bir de naçizane tavsiyem spor yapmanız. Spor cidden enerji seviyesini yükseltiyor:) Spor salonuna gitmeseniz bile, evde her gün 10 dk ip atlasanız bile bence faydasın görürsünüz.

Geçmiş olsun.

evet evet tamamen aynı durum ders calisamiyorum boynum ağrıyor sabah uykulu kalkıyorum. Bana da ampul verdi ama ayda bir ise yarar inşallah bana da
umarim ise yarar . benim d vitaminim 7 küsür cikmisti doktor haftada 1 dediama soyledigi sureden sonra canim istedikce kullanmaya devam ettim abartmamak kaydiyla . bi zararini gormedim zaten recetesiz satiliyor ampulun icindede aycicek yagi var :D ayda bir kullanmak ne kadar ise yarar bilmiyorum ama

Benim de senin gibi sorunlarım vardı. Doktorum hiç bir şeyin yok dedi. Başka doktora gittim. Yeterli beslenemiyor olabilirsin dedi. Artık yediğimiz sebzeler, meyveler doğal değil dedi. Bir de daha sonraları gece bacağıma kramp girmeye başladı. vitamini eksikliğinden oluyormuş.
Ben balık yağı hapı ve arı sütü poleni içmeye başladım. Eczanede satılanların hiç bir etkisini göremedim. Bunlar çok iyi geldi, krapm falan girmiyor bacağıma. Epey farkettim çok yorgun oluyordum. Bence başka bir dr a daha git.

Benim de senin gibi sorunlarım vardı. Doktorum hiç bir şeyin yok dedi. Başka doktora gittim. Yeterli beslenemiyor olabilirsin dedi. Artık yediğimiz sebzeler, meyveler doğal değil dedi. Bir de daha sonraları gece bacağıma kramp girmeye başladı. vitamini eksikliğinden oluyormuş.
Ben balık yağı hapı ve arı sütü poleni içmeye başladım. Eczanede satılanların hiç bir etkisini göremedim. Bunlar çok iyi geldi, krapm falan girmiyor bacağıma. Epey farkettim çok yorgun oluyordum. Bence başka bir dr a daha git.

istemsiz kramplar magnezyum yada demir gibi seylerin eksikliginden olur, yediklerinize dikkat edin yada takviye alin. mesela magnezyum tabletleri regl haftasindan once kullanirsaniz kramp seklindeki sancilarada iyi geliyor aklinizda bulunsun.

Direk antidepresanı yapıştırmaları çok rahatsız edici bir durum. B12 eksikliği falan olabilir mi, vitaminsizlik?
Belki mevsimseldir, geçici ruh hali düşüklüğüdür, ya da işsizlik canınızı sıkıyordur? Bence ilacı kullanmadan önce bir psikoloğa gidip 1-2 seans konuşun, eğer her şey yolunda gidiyorsa vitamin takviyesi alıp kendinizi aktif olmaya zorlayın.

istemsiz kramplar magnezyum yada demir gibi seylerin eksikliginden olur, yediklerinize dikkat edin yada takviye alin. mesela magnezyum tabletleri regl haftasindan once kullanirsaniz kramp seklindeki sancilarada iyi geliyor aklinizda bulunsun.

Su an artık öyle bir sorunum kalmadı. Kullandığım ilaçlar sayesinde sanırım. Bende balık yağı hapı ve arı suyu polen kullandım o da tablet şeklinde. Çok dikkat ediyorum yemem icmememe. Sigara yok. Ama sorun çıkıyor. İşte artık doğal beslenemiyoruz. Köye gittim benim 2 3 katım yastakiler nasıl tırmanıyolar o bayırları, yaylaları Karadeniz'de yaşamak var da işte bende orada yapamam. :KK51:

Back