- Konu Sahibi 35smyrna35
-
Merhaba kızlar,
Uzun zaman sonra her birinizin fikrine aslında desteğine ihtiyacım var. 9 senelik evliyim Allah'a şükür herşey yolunda. Çalışıyorum, işim var. Artık bebek sahibi olmaya karar verdik. Uzun zamandır korunmasız ilişki yaşıyorduk fakat hamile kalmıyordum. Konumuz elbette bu değil. Çünkü ben hiç bir zaman hamile kalayım diye ölüp bitmedim. Ama eşim çocuk sahibi olmak çok istiyor. Bende bir gün anne olmayı hep istedim. 2 hafta önce kontrollerimiz için doktora gittik. Daha sonra doktor hem eşimden hem de bende testler istedi kontrol amaçlı. Sonrasında çok ufak bir polip çıktı bende asla sıkıntı yaratmayacak şekilde. Ve adı nedeni bilinmeyen kısırlıkmış yaşadığımız durumun. Ben çok tedirgin oldum ve alanında uzman başka bir hekime gittik. Aşılama ya da tüp bebek önerdi. Ve biz tüp bebek için randevu aldık.
Konum şu ki çok korkuyorum. Defalarca deneyen insanlar var tutmayan. Biyolojik ve psikolojik olarak beni zorlayacak bir süreç ve ben sanki bir anda sürüklenmiş gibi hissediyorum kendimi bu yola. 35 yaşındayım ve doktor daha fazla beklememizin anlamsız olduğunu ve ilerde zorlayıcı bir süreç olacağını anlattı.
Kızlar çalışıyorum. Ve işim aşırı stresli, patronum çok zor bir adam. Evimle işim arası 2 saat. İstanbuldayım. Yani oldu da gebe kaldım. İşimden ayrılmak zorundayım. Evde işsiz olduğum dönemleri hatırladıkça nefesim daralıyor.
Bebekten sonra değişecek hayatımı düşününce sancılanıyorum.
Bebekli videolar izliyorum diyorum ki heveslenirsin. Ama yok.
Belki diyeceksiniz ki ortada birşey yok dur bakalım. Bayramdan sonra tedavi sürecim başlayacak. İğneler, ilaçlar vs.
Kızlar ne yapacağım? Benim gibi olan ve anne olduktan sonra bu düşüncelerine gülen var mı? Ya da ben mi çok büyütüyorum?
Benim sizin fikirlerinize, samimiyetinize çok ihtiyacım var
Her birinize şimdiden teşekkürler
Doktor tabi ki para kazanmak için size baskı yapmış kısmında haksizsiniz. Sebepsiz infertilite on yillarca sürebilir bir ay sonra da hamile kalabilir . Malesef buna bir çözüm bulamıyorlar stresli olmayın sağlıklı beslenin diyebiliyorlar. Belirli yaşlardan sonra çocuk sahibi olma ihtimali de düşüyor . Konu sahibi için de realist olmak gerekirse bundan sonrası yokuş aşağı zaten . Tüp bebek tedavisi de bir süreçBen de neredeyse 30 olacağım ve sizin gibiyim. Çocuk istemiyorum, hiçbir zaman da istemedim. Kendinizi boşuna özendirmeye çalışmayın istemiyorsunuz. Eğer evlenmeden önce çocuk istemediğinizi belirttiyseniz eşinizi size baskı yapmakta haksız buldum. Hem doktor(tabii ki para kazanmak için) hem eşiniz size tüp bebek baskısı yapmış, üstüne de eşim stresli biri demişsiniz. Çocuk doğduktan sonra o stres 2 katına çıkacak ne konular okuyoruz burda
Doktor tabi ki para kazanmak için size baskı yapmış kısmında haksizsiniz. Sebepsiz infertilite on yillarca sürebilir bir ay sonra da hamile kalabilir . Malesef buna bir çözüm bulamıyorlar stresli olmayın sağlıklı beslenin diyebiliyorlar. Belirli yaşlardan sonra çocuk sahibi olma ihtimali de düşüyor . Konu sahibi için de realist olmak gerekirse bundan sonrası yokuş aşağı zaten . Tüp bebek tedavisi de bir süreç
tüp bebek gerçekten manevi olarak zor bir süreç yaşayan biri olarak söylüyorum. çok isteyerek büyük hevesle bile başlayan insanları psikolojik olarak yoruyor ve stres tutunmayı da etkiliyor diyorlar eğer gerçekten hazır hissetmiyorsanız bir kaç ay erteleyebilirsiniz en azından sakinleşip kafanızı toparlamak için.Merhaba kızlar,
Uzun zaman sonra her birinizin fikrine aslında desteğine ihtiyacım var. 9 senelik evliyim Allah'a şükür herşey yolunda. Çalışıyorum, işim var. Artık bebek sahibi olmaya karar verdik. Uzun zamandır korunmasız ilişki yaşıyorduk fakat hamile kalmıyordum. Konumuz elbette bu değil. Çünkü ben hiç bir zaman hamile kalayım diye ölüp bitmedim. Ama eşim çocuk sahibi olmak çok istiyor. Bende bir gün anne olmayı hep istedim. 2 hafta önce kontrollerimiz için doktora gittik. Daha sonra doktor hem eşimden hem de bende testler istedi kontrol amaçlı. Sonrasında çok ufak bir polip çıktı bende asla sıkıntı yaratmayacak şekilde. Ve adı nedeni bilinmeyen kısırlıkmış yaşadığımız durumun. Ben çok tedirgin oldum ve alanında uzman başka bir hekime gittik. Aşılama ya da tüp bebek önerdi. Ve biz tüp bebek için randevu aldık.
Konum şu ki çok korkuyorum. Defalarca deneyen insanlar var tutmayan. Biyolojik ve psikolojik olarak beni zorlayacak bir süreç ve ben sanki bir anda sürüklenmiş gibi hissediyorum kendimi bu yola. 35 yaşındayım ve doktor daha fazla beklememizin anlamsız olduğunu ve ilerde zorlayıcı bir süreç olacağını anlattı.
Kızlar çalışıyorum. Ve işim aşırı stresli, patronum çok zor bir adam. Evimle işim arası 2 saat. İstanbuldayım. Yani oldu da gebe kaldım. İşimden ayrılmak zorundayım. Evde işsiz olduğum dönemleri hatırladıkça nefesim daralıyor.
Bebekten sonra değişecek hayatımı düşününce sancılanıyorum.
Bebekli videolar izliyorum diyorum ki heveslenirsin. Ama yok.
Belki diyeceksiniz ki ortada birşey yok dur bakalım. Bayramdan sonra tedavi sürecim başlayacak. İğneler, ilaçlar vs.
Kızlar ne yapacağım? Benim gibi olan ve anne olduktan sonra bu düşüncelerine gülen var mı? Ya da ben mi çok büyütüyorum?
Benim sizin fikirlerinize, samimiyetinize çok ihtiyacım var
Her birinize şimdiden teşekkürler
Bunu ticaret olarak yapan insanlar olabilir tabi ki ama belirli yaştan sonra riske atılmaması ve çokta beklenemesi gerektiğini beş doktordan kendim duydum. Hic biri tup bebek tedavisini bizzat uygulamiyordu . Kendim bu sorunu yaşayan biri olarak söylüyorum. Zaten süreç önce ilaç tedavisi , sonra aşılama en son tüp bebek olarak ilerliyor ilk çocuktan sonra ikincisi korunmasız olan Çok insan oluyor evet eminim bilimsel bir açıklaması vardır. Konu sahibi tek bir doktorla sınırlı kalmamıştır ama temel mesele zaten çocuğu istemediği halde bu kadar zor bir sürece girmesiEniştem doktor kendisi bile itiraf ediyor doğal yollardan kolaylıkla çocuk sahibi olabilecek gencecik kadınlara kendiliğinden çocuğun olmaz diyerek tüp bebek öneriyor doktor arkadaşlar diye. Hatta bu kadınlar nasıl olsa kendiliğinden çocuğum olmaz diye tüp bebekten sonra korunmayı bırakıyorlar ve çoğu tekrardan hamile kalıyor istemediği halde. Onlar bundan para kazanıyorlar ve kadın doğumcu doktorların çoğu bu konuda maalesef ki etik davranmıyor
Bunu ticaret olarak yapan insanlar olabilir tabi ki ama belirli yaştan sonra riske atılmaması ve çokta beklenemesi gerektiğini beş doktordan kendim duydum. Hic biri tup bebek tedavisini bizzat uygulamiyordu . Kendim bu sorunu yaşayan biri olarak söylüyorum. Zaten süreç önce ilaç tedavisi , sonra aşılama en son tüp bebek olarak ilerliyor ilk çocuktan sonra ikincisi korunmasız olan Çok insan oluyor evet eminim bilimsel bir açıklaması vardır. Konu sahibi tek bir doktorla sınırlı kalmamıştır ama temel mesele zaten çocuğu istemediği halde bu kadar zor bir sürece girmesi
Haklisiniz her meslekte oldugu gibi orada da çürük elmalar vardır tabi ki .Ben genel bir bilgi verdim, çünkü konu sahibinin çocuk sahibi olmamak için bir nedeni yokmuş. Belki kendiliğinden olacak belki tüp bebekle bilemem. Ancak doktorların çoğu bu sebepten tüp bebek diye tutturuyor bunu bizzat bir doktordan duyduğum için biliyorum. Tüp bebek topiğine bakarsanız anlarsınız, 23 yaşında tüp bebek deniyorlar alt tarafı 10 aydır çocuğu olmamış
10 ay çok komik bir süre olmuş, ama altında yatan sebep tüplerin tıkalı olması yada bunun gibi kilit bir rahatsızlıksa 10 ay değil 10 günde de tüpe yönlendirilebilir. Diğer tedaviler hiç bi sonuç vermez çünkü. O yüzden detayı bilmek lazım bu 10 ay konusunda.Ben genel bir bilgi verdim, çünkü konu sahibinin çocuk sahibi olmamak için bir nedeni yokmuş. Belki kendiliğinden olacak belki tüp bebekle bilemem. Ancak doktorların çoğu bu sebepten tüp bebek diye tutturuyor bunu bizzat bir doktordan duyduğum için biliyorum. Tüp bebek topiğine bakarsanız anlarsınız, 23 yaşında tüp bebek deniyorlar alt tarafı 10 aydır çocuğu olmamış
Çok kararsızsınız. Resmen eşinizin dayatması ile istemediğiniz bir yola çıkıyorsunuz. Ve bu yolda yalnızsınız. Eşinizin elinden gelen hiç bie şey olmayacak. Çocuk doğduktan sonrada bahsettiğiniz korkuların çoğunda yine yalnız olacaksınız. Dünyaya bir bebek getirmeden önce iyice emin olun. Gerçekten istemeden, sağlıklı bir psikoloji ile yöneteceğiniz bir süreç değil bu. Sizden çok bebeğe yazık olur.Her birinize cevapları için çok teşekkür ederim. Ben ne hissettiğimi ne düşündüğümü bilemediğim bir dönemdeyim aslında.
Anne olmak heyecanlandırıyor elbette. Hep bir gün anne olmayı istedim hala da istiyorum. Ama sanki süreç hızla ilerledi ve sürüklenmiş gibi hissettim.
Eşim elbette istiyor ama baskıcı bir insan asla değil o yüzden 9 sene sabırla bekledi beni :)
Ben düzenimin alt üst olmasına, işimi bırakmaya, tüp bebek sürecine, uykusuzluğa, sorumluluğa alışır mıyım onun tedirginliği içindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?