- 25 Nisan 2022
- 1.858
- 2.296
- 63
- Konu Sahibi 35smyrna35
-
İstemiyorsanız neden nasıl karar verdiniz ki? Sırf yaşınız geçiyor diye istemeyerek çocuk yapmak doğacak çocuğa haksızlık değil mi?Merhaba kızlar,
Uzun zaman sonra her birinizin fikrine aslında desteğine ihtiyacım var. 9 senelik evliyim Allah'a şükür herşey yolunda. Çalışıyorum, işim var. Artık bebek sahibi olmaya karar verdik. Uzun zamandır korunmasız ilişki yaşıyorduk fakat hamile kalmıyordum. Konumuz elbette bu değil. Çünkü ben hiç bir zaman hamile kalayım diye ölüp bitmedim. Ama eşim çocuk sahibi olmak çok istiyor. Bende bir gün anne olmayı hep istedim. 2 hafta önce kontrollerimiz için doktora gittik. Daha sonra doktor hem eşimden hem de bende testler istedi kontrol amaçlı. Sonrasında çok ufak bir polip çıktı bende asla sıkıntı yaratmayacak şekilde. Ve adı nedeni bilinmeyen kısırlıkmış yaşadığımız durumun. Ben çok tedirgin oldum ve alanında uzman başka bir hekime gittik. Aşılama ya da tüp bebek önerdi. Ve biz tüp bebek için randevu aldık.
Konum şu ki çok korkuyorum. Defalarca deneyen insanlar var tutmayan. Biyolojik ve psikolojik olarak beni zorlayacak bir süreç ve ben sanki bir anda sürüklenmiş gibi hissediyorum kendimi bu yola. 35 yaşındayım ve doktor daha fazla beklememizin anlamsız olduğunu ve ilerde zorlayıcı bir süreç olacağını anlattı.
Kızlar çalışıyorum. Ve işim aşırı stresli, patronum çok zor bir adam. Evimle işim arası 2 saat. İstanbuldayım. Yani oldu da gebe kaldım. İşimden ayrılmak zorundayım. Evde işsiz olduğum dönemleri hatırladıkça nefesim daralıyor.
Bebekten sonra değişecek hayatımı düşününce sancılanıyorum.
Bebekli videolar izliyorum diyorum ki heveslenirsin. Ama yok.
Belki diyeceksiniz ki ortada birşey yok dur bakalım. Bayramdan sonra tedavi sürecim başlayacak. İğneler, ilaçlar vs.
Kızlar ne yapacağım? Benim gibi olan ve anne olduktan sonra bu düşüncelerine gülen var mı? Ya da ben mi çok büyütüyorum?
Benim sizin fikirlerinize, samimiyetinize çok ihtiyacım var
Her birinize şimdiden teşekkürler
Çok zorlu bir süreç hazır hissetmeden başlamayın benceMerhaba kızlar,
Uzun zaman sonra her birinizin fikrine aslında desteğine ihtiyacım var. 9 senelik evliyim Allah'a şükür herşey yolunda. Çalışıyorum, işim var. Artık bebek sahibi olmaya karar verdik. Uzun zamandır korunmasız ilişki yaşıyorduk fakat hamile kalmıyordum. Konumuz elbette bu değil. Çünkü ben hiç bir zaman hamile kalayım diye ölüp bitmedim. Ama eşim çocuk sahibi olmak çok istiyor. Bende bir gün anne olmayı hep istedim. 2 hafta önce kontrollerimiz için doktora gittik. Daha sonra doktor hem eşimden hem de bende testler istedi kontrol amaçlı. Sonrasında çok ufak bir polip çıktı bende asla sıkıntı yaratmayacak şekilde. Ve adı nedeni bilinmeyen kısırlıkmış yaşadığımız durumun. Ben çok tedirgin oldum ve alanında uzman başka bir hekime gittik. Aşılama ya da tüp bebek önerdi. Ve biz tüp bebek için randevu aldık.
Konum şu ki çok korkuyorum. Defalarca deneyen insanlar var tutmayan. Biyolojik ve psikolojik olarak beni zorlayacak bir süreç ve ben sanki bir anda sürüklenmiş gibi hissediyorum kendimi bu yola. 35 yaşındayım ve doktor daha fazla beklememizin anlamsız olduğunu ve ilerde zorlayıcı bir süreç olacağını anlattı.
Kızlar çalışıyorum. Ve işim aşırı stresli, patronum çok zor bir adam. Evimle işim arası 2 saat. İstanbuldayım. Yani oldu da gebe kaldım. İşimden ayrılmak zorundayım. Evde işsiz olduğum dönemleri hatırladıkça nefesim daralıyor.
Belki diyeceksiniz ki ortada birşey yok dur bakalım. Bayramdan sonra tedavi sürecim başlayacak. İğneler, ilaçlar vs.
Kızlar ne yapacağım? Benim gibi olan ve anne olduktan sonra bu düşüncelerine gülen var mı? Ya da ben mi çok büyütüyorum?
Bu hazır olunacak birşey değil yasiyacaksiniz ve geçecek. Sürekli kaygı duymanız malesef hir şeyi degistirmez.Her birinize cevapları için çok teşekkür ederim. Ben ne hissettiğimi ne düşündüğümü bilemediğim bir dönemdeyim aslında.
Anne olmak heyecanlandırıyor elbette. Hep bir gün anne olmayı istedim hala da istiyorum. Ama sanki süreç hızla ilerledi ve sürüklenmiş gibi hissettim.
Eşim elbette istiyor ama baskıcı bir insan asla değil o yüzden 9 sene sabırla bekledi beni :)
Ben düzenimin alt üst olmasına, işimi bırakmaya, tüp bebek sürecine, uykusuzluğa, sorumluluğa alışır mıyım onun tedirginliği içindeyim
Her birinize cevapları için çok teşekkür ederim. Ben ne hissettiğimi ne düşündüğümü bilemediğim bir dönemdeyim aslında.
Anne olmak heyecanlandırıyor elbette. Hep bir gün anne olmayı istedim hala da istiyorum. Ama sanki süreç hızla ilerledi ve sürüklenmiş gibi hissettim.
Eşim elbette istiyor ama baskıcı bir insan asla değil o yüzden 9 sene sabırla bekledi beni :)
Ben düzenimin alt üst olmasına, işimi bırakmaya, tüp bebek sürecine, uykusuzluğa, sorumluluğa alışır mıyım onun tedirginliği içindeyim
Ben mi okuduğumu anlamadım diye düşündüm yorumlardan sonra, konu sahibinin ilk mesajına tekrar döndüm, hayır gayet iyi anlamışım.
Kadın ben asla bebek istemiyorum dememiş, bir gün anne olmayı istiyorum demiş hatta, eşi daha istekliymiş hepsi bu.
Bu sürece girerse sadece eşi için girmeyecek, kendisi de anne olmak istiyor ama korkuyor ki bu çok normal. 20’li yaşlarında gözü kapalı bir insan değil, olgun bir kadın ve bir bebek sahibi olduğunda başına neler geleceğinin farkında olarak endişelenmesi çok olağan.
Sevgili Konu Sahibi,
Tüp bebek süreci mutlaka yorucudur, yaşamadım, bilemem. Ama eğer bir gün bebek istiyorsan artık bunu geciktirmek doğru değil, bu tedaviler de bebek bakımı da yaşın ilerledikçe daha zor gelecek. Bekledikçe endişelerin azalmayacak emin ol.
ama yaşım ilerledikçe de anne olmak ve bebek için isteğim arttığında
Ama romantik bir destek vermez ki yaşayan.Aslında anlatmaya çalıştığım tam olarak buydu :) İstiyorum, farkındayım ve inanın başıma geleceklerden korkuyorum :) Ben sanırım bir üyenin dediği gibi biraz sizlerden romantizm bekledim ya da cesaret. Yaparsın, çok güzel vs. Ama yine bir üye arkadaşımın dediği gibi psikolojik destek sanırım beni toparlayacak. Çünkü süreç, gebelik ve annelik beni korkutuyor. Onun dışında tüp bebek, aşılama, ilaçlara tedirginim ama yaşım ilerledikçe de anne olmak ve bebek için isteğim arttığında bugünüm için pismanlık yaşamak istemiyorum. Tüp bebek süreçlerinde anne adaylarının mutsuz hikayelerini, olumsuz deneyimlerinide okudum.
Hepinize çok teşekkür ederim :)
Şuan hamile olabilirdiniz yani doğal yollardan olsaydı ya da belki doğmuş kucağınızda olacaktı .uzun zaman denenmiş olmalı ki doktor yoluna gidilmişArtık bebek sahibi olmaya karar verdik. Uzun zamandır korunmasız ilişki yaşıyorduk fakat hamile kalmıyordum
evet bence de kocamla ilgili bir durum yok ki :) O aile olmak istiyor anlıyorum da onu. Ben doktor randevusu alırken psikolog randevusu da bakmaya başladım :)Şuan hamile olabilirdiniz yani doğal yollardan olsaydı ya da belki doğmuş kucağınızda olacaktı .uzun zaman denenmiş olmalı ki doktor yoluna gidilmiş
Yani kocanıza yüklenilmesi doğru değil yorumlarda bu iki taraflı alınmış bi kararmış zaten .
Sizin korktuğunuz nokta tüp bebek süreci ve piskolojik olarak etkilenme hormon igneleri . Bu süreçte evde dinlemeniz gerekecek ve işe gidemiceksiniz
İnşAllah hersey güzel olsun sizin için . Anne olmak zordur ama Allah dağına göre kar yağdırırmış .evet bence de kocamla ilgili bir durum yok ki :) O aile olmak istiyor anlıyorum da onu. Ben doktor randevusu alırken psikolog randevusu da bakmaya başladım :)
İstemiyorsanız istemiyorsunuz dur zorla değil ya. Askıya alın biraz. İşinizi de değiştirin bence patron zorsa gitsin anası nazlasın . İki saat git iki saat gelse zaten korkunç.Merhaba kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?