Tedbir nafakası alabilir miyim?

The_WitcH

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
293
363
41
Merhaba,

Eşimle 1 buçuk aydır ayrı yaşıyoruz, evi terketti. Önce anlaşmalı boşanma için avukatlarımız görüştü ama şartlarda uyuşamadık, çekişmeli boşanma davası açmak zorunda kaldım. Avukatıma vekalet verdim, dilekçeyi hazırlıyor şimdi, önümüzdeki günlerde davayı açacak.
Evden gittiğinden beri geçen ay rica ettim, kirayı ödeyebilir misin dedim, ödeyecek durumum yoktu, tamam dedi, barışma umudu olduğu için ödedi. Ancak o zaman boşanma davası filan henüz net değildi. Şimdi tabi davayı açtığım için eşimden maddi bir talebim olamaz, onun da kendiliğinden yardım edeceğine ihtimal bile vermiyorum.
Ancak çocuğum var, ailemin durumu da pek iyi değil, avukat masrafı vs zaten ellerinden geleni yapıyorlar, tek maaşla, krediler vs tüm borçlar üstüme kaldı.
Eşim olacak zat-ı muhterem çalışmıyor ama işsizlik maaşı alıyor 1750 tl. Davayı açarken tedbir nafakası isteyeceğiz. Ama bağlanması 1 ayı bulur dedi avukatım.
Tecrübeli arkadaşlarımdan rica ediyorum, beni aydınlatın, bu durumda çocuğum için tedbir nafakası alabilir miyim? Ben çalışıyorum ama yetmiyor maaşım. Oğlumun sadece okul taksidi zaten maaşımın yarısı.
Çalışmayan adam da tedbir nafakası öder mi? Öderse tahminen ne kadar bağlanır?
Bilen varsa lütfen aydınlatsın beni. Bu boşanma psikolojisi değil de geçim sıkıntısı beni daha çok zorluyor gerçekten.
(Not: 1. Bu arada eşimin işsiz olduğuna bakmayın, ailesinin yanında, ekmek elden su gölden yaşıyor, tek kuruş harcaması yok, tek harcaması sigarası. 2. Ayrıca tam 3 iş görüşmesi yaptı bu son 1 ayda ama parasını beğenmedi beyefendi. Benden tazminat istedi 50 bin tl, kimsenin yanında 3 kuruşa çalışmak istemiyormuş, kendi işini kuracakmış benden aldığı parayla. 3. Boşanma davasında %100 kusurlu kendisi, evlilik birliğini temelden sarsmaktan açıyoruz davayı).

Bağlaması nasıl 1 ayı buluyor anlayamadım. Sanırım avukat ilk duruşma tarihi için böyle bir tahmin yürütmüş. Dava süresince tedbir, hükümle beraber yoksulluk nafakası talep edilebilir. Genelde ilk celsede tedbir nafakasina karar verirler zaten. Diğer sorduğunuz sorularla ilgili yorum yapamam. Kimse genelgecer yorum yapamaz. Bunu da belirteyim. Çünkü buna hakim karar verir hatta çok muallakta kalırsa sirf bu riskleri hesaplaması için bilirkişi tayin eder. Demem ki sorduğunuz soruların cevabı için dahi ayrı bir meslek dalı var. Siz içinizi rahat tütün, bunları düşünüp yipratmayin kendinizi.

Ben tedbir nafakasını davayı açtığımın 2. Gününde aldım hem de İstanbul Çağlayan Adliyesinde , çağlayandan daha yoğun bir adliyede yok Türkiyede , o yüzden 1 ay uzun bir süre , sanırım onu sık sık rahatsız etmeyin diye demiştir.
Tedbir nafakası alsa dahi onu icraya koyacaksınız mahkeme karar verdi diye ele para geçmiyor. İcrada da adamın maaşı mal varlığı taşınmazı alacaklı olduğu dosyası yoksa üzgünüm alamazsınız birşey . Çünkü resmiyette parası yok .Bankalarını takip edin belki banka haczi yaparsınız. Davayı kazansanız da saydığım şeyler geçerli önemli olan icraat icra kısmı

Ben geçen ay çekişmeli açtım,Çarşamba dava açıldı pazartesi oğluma tedbir nafakası kararı verildi,avukatım da üç gün sonra nafakayı icraya koydu.Hem geçen ay için hem bu ay için iki nafaka aldim.Her şey çok çabuk oldu yani..sanırım hakim ile alakalı

Ay inşallah hemen bağlanır. 300-500 neyse razıyım tedbir nafakasına. Avukatım sanırım çok umutlanmayayım diye 1 ayı bulabilir hazırlıklı olun dedi. Maddi açıdan zorda olduğumu biliyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

Bağlanır bağlanmaz icraya da konulacak,o zaman süper inşallah çabucak başlar.ilk nafaka davanın avildigi günün ertesi gün ,ikincisi bir sonraki ay..iki nafaka birden gibi bişey oluyo

Geçmiş olsun inşallah süreci kısa zamanda atlatır ve hayatınıza bakarsiniz
Ama şeyi anlamadım, eşiniz sizden nasıl tazminat istiyor? Yani aldatma vs gibi bir kusurunuz yokken erkek nasıl kadından tazminat talep.edebilir ki?

Çok teşekkür ederim.
Kendisi gerçek bir gerizekalı olduğu için istiyor. Başka hiçbir açıklaması yok :)
İş kuracakmış da kendine, sermayesi de yokmuş. Bu kadar yıl emek vermiş bu evliliğe, hakkıymış o para.

Alabilmesi için çok ciddi bir kusurunuzu ispat etmek zorunda,değilse düşünmeye bile değmez

Alabilmesi için çok ciddi bir kusurunuzu ispat etmek zorunda,değilse düşünmeye bile değmez
Havasını alır o. Uyuşturucu bağımlılığı ve hakkında bu konuda açılmış soruşturma dosyasını dava dosyama ekledim. Şiddet uyguladığına dair elimde çok iyi tanıklarım var. Hala adam kendisini suçsuz görüyor. Bi de utanmadan benden para istiyor.
Hala nafaka bağlanmadı bu arada, daha cevap dilekçesi bile gelmedi. İşi iyice yokuşa sürüyor.

Cevap dilekçesi için 15 gün süresi vardı,geçmiş mi ?
Bir arkadaşım var kk dan onun da hala bağlanmamış,hak kaybına ugramiyorsunuz ama sorun değil

İlk duruşma , dava açılışından 11 ay sonra idi . Çocuğuma o zaman bağlandı .. Umarım sizin avukatın dediği gibi 1 ayda bağlanır .

Ne kadar bağlandı?

Allah bereket versin

Geriye dönük olan da ödendi ..

Çocuğunuz kaç yaşında , siz çalışıyor musunuz
Amin sağolun.
Çalışıyorum,başta yanlışlıkla bana da 500 bağlanmıştı, kendisi itiraz ettigi için kaldırıldı.
Oğlum 2,5 yaşında..sizinki ?

İlk duruşma , dava açılışından 11 ay sonra idi . Çocuğuma o zaman bağlandı .. Umarım sizin avukatın dediği gibi 1 ayda bağlanır .
11 ay? Ben mahvolurum ya, en fazla 2-3 ay daha geçinecek kadar kenarda satacak birşeylerim var. Bu kadar uzun süre mağdur olmanız ne acı

Ailenizden hiç destek yok mu ?
Ne satışı yapıyorsunuz

Ailenizden hiç destek yok mu ?
Ne satışı yapıyorsunuz
Ailem sağolsunlar market alışverişi yaparlarken benim de evime alıyorlar eksiklerimi. Ama başka da birşey yapamıyorlar. Annem çok büyük ameliyatlar geçirdi, evde kendi işini bile zor görüyor. Babam emekli ama hala çalışıyor ve çok büyük vergi borçları var. Bu yüzden çok da bir yardım alamıyorum. Zamanında dişimden tırnağımdan arttırıp gizli gizli kenara koyduğum gram-çeyrek altınlar vardı. Onları satıp kiramı ve avukat ücretimi ödüyorum iki aydır. Bir de evde kullanmadığım eşyaları ikinci el satış uygulamalarından satıyorum. Böyle böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum.

Bir iş bulsanız diyeceğim,pandemi yüzünden bu ara o da zordur Allah yardımcınız olsun.
Bu arada nafaka da oyke büyük bir meblağ olmuyor çocukla ikinize maksimum 1000

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…