Tedbir nafakası alabilir miyim?

Bir iş bulsanız diyeceğim,pandemi yüzünden bu ara o da zordur Allah yardımcınız olsun.
Bu arada nafaka da oyke büyük bir meblağ olmuyor çocukla ikinize maksimum 1000
Çalışıyorum zaten, işsiz değilim. Ama aldığım maaş kira+çocuğun okul ücreti+faturalar+kredi borçları ile bitiyor. Mutfak masrafı, çocuğun doktoru-ilacı, kredi kartı borcu, avukat masrafı vs ye param kalmıyor.
1000 tl ye bile razıyım, en azından kiramın bir kısmını öderim, yine beni rahatlatır.

Çalışıyorum zaten, işsiz değilim. Ama aldığım maaş kira+çocuğun okul ücreti+faturalar+kredi borçları ile bitiyor. Mutfak masrafı, çocuğun doktoru-ilacı, kredi kartı borcu, avukat masrafı vs ye param kalmıyor.
1000 tl ye bile razıyım, en azından kiramın bir kısmını öderim, yine beni rahatlatır.
Bağlanır inşallah.Cocugunuz 5 yaşındaydı sanırim,ana sınıfına mi gidiyor

Bağlanır inşallah.Cocugunuz 5 yaşındaydı sanırim,ana sınıfına mi gidiyor
Oğlum 4 buçuk yaşında. Özel anaokuluna gönderiyorum mecburen çünkü devlet anaokulları yarım gün. Ben sabah 8 akşam 6 çalışıyorum. Bakacak kimse de yok. Özel okulların da maşallahı var, bu yıl 1500 verdim ayda, önümüzdeki yıl 2000 tl den aşağı kayıt yaptıramam heralde. Zaten maaşın yarısı okula gidecek.

Oğlum 4 buçuk yaşında. Özel anaokuluna gönderiyorum mecburen çünkü devlet anaokulları yarım gün. Ben sabah 8 akşam 6 çalışıyorum. Bakacak kimse de yok. Özel okulların da maşallahı var, bu yıl 1500 verdim ayda, önümüzdeki yıl 2000 tl den aşağı kayıt yaptıramam heralde. Zaten maaşın yarısı okula gidecek.
Daha dün bir arkadaşla konuştuk bunu ,özel anaokulu konusunu.Memnun musunuz

Daha dün bir arkadaşla konuştuk bunu ,özel anaokulu konusunu.Memnun musunuz
Çok memnunum. Gerçekten çocuğuma çok şey katıyor, İngilizce öğreniyor, doğayı keşfediyor, harfleri yazmayı bile öğrendi.
Ancak tek kötü yanı pahalı. Ki bizim okulumuz en uygunu bu çevredeki, geçen sene 2100 tl idi en düşük okullar, ben yalvar yakar 1500'e düşürtmüştüm.

Çok memnunum. Gerçekten çocuğuma çok şey katıyor, İngilizce öğreniyor, doğayı keşfediyor, harfleri yazmayı bile öğrendi.
Ancak tek kötü yanı pahalı. Ki bizim okulumuz en uygunu bu çevredeki, geçen sene 2100 tl idi en düşük okullar, ben yalvar yakar 1500'e düşürtmüştüm.
Ovvv çok pahalıymış ya her şey ne kadar uçuk 😔

The_WitcH The_WitcH öncelikle Allah yardımcınız olsun En az hasarla kurtulursunuz inşallah ve çocuğunuzla hayatınıza bakarsınız🤲 avukatın ne kadar ücret talep etti Ben de bunu merak ettim

The_WitcH The_WitcH öncelikle Allah yardımcınız olsun En az hasarla kurtulursunuz inşallah ve çocuğunuzla hayatınıza bakarsınız🤲 avukatın ne kadar ücret talep etti Ben de bunu merak ettim
Çok teşekkür ederim. Normalde çekişmeli boşanma davalarında baronun belirlediği ücret 10 bin tl. Ancak ben ikna ettim 8 bin tl ye anlaştım. Onu da 4'e böldü sağolsun.

Çok teşekkür ederim. Normalde çekişmeli boşanma davalarında baronun belirlediği ücret 10 bin tl. Ancak ben ikna ettim 8 bin tl ye anlaştım. Onu da 4'e böldü sağolsun.
Oofff 10 bin mi?🙄 Evlenirken bir kaş saatlik kullandığımız düğn salonuna verdiğimiz paraya acıyan eşim bunu duyunca napar acaba. Bende anlaşmalıdan vazgeçip git dava aç diyecektim. Bu parayı duyunca barışmaya bile çalışabilir 😡

Çalışmayan adam da tedbir nafakası öder mi? Öderse tahminen ne kadar bağlanır?
Bilen varsa lütfen aydınlatsın beni. Bu boşanma psikolojisi değil de geçim sıkıntısı beni daha çok zorluyor gerçekten.
Erkek çalışsada çalışmasada hakim nafaka bağlıyor. Hiç merak etme sadece biraz indirim yapar hakim çalıştığınız için bide karşı tarafın avukatı müvekkilim işsiz çalışmıyor geçinemiyor dicek. Ama Çalışmanız bişey değiştirmez nafaka bağlanıyor kadına.

X