• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TECRÜBELİ BAYANLAR LÜTFEN OKUYUNNN

Birkucukeylulmeselesi

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
581
318
18
34
Iyiaksamlar allah izin verirse sonunda taşınmaya karar verdik büyük bir eve cikicaz inşallah tasinma aşamasını sizler nasıl yola soktunuz mesela ilk nerden ve tasinmaniZa nekadar süre kala toparlanmaya başladınız hanımlar benim tasinmama 3 ay kaldı günler göz açıp kapayincaya geçiyor bi el atın fikirlerinizi bekliyorum

Oncelikle kullanmadiklarinizi kutulayin
Tasinacaginiz evi temizleyin
Son hafta tul perde yikayin utuleyip asarsiniz

ben yatak yorgan carsaf havlu nevresım battanıye gıbı seylerı vagumlu hırclara koydum 1 hafta onceden

perdelerı ve halıları temızlemecıye gonderdım 1 gun onceden

gıyınmeyen kıyafetlerı hurcladım gıydıklerımı tasınmadan bır gun once vestıyer ıcıne kapı arkasına askısıyla astım kı bırde utu derdı olmasın dıye aracınız varsa boyle yapın yoksa elbise tasıma kolılerı satılıyor kartondan gardılop 20 tl ye tasınırken ona asarak koyun tasımacılar eve goturur hıc kırısmadan kırlenmeden kıyafet ısınıde cozersınız utuden kurtulursunuz
netde yazın bıkac fırma cıkar elbıse taşıma kolisi dıye

avızelerı bır gun onceden cıkardık sıldım temızledım kartona koydum

mutfagı tasınmaya 2 gun kala topladım bıkac tane kullan at tabar bardak catal ve bıkac gun dısardan hazır yemekle ısı cozdum mutfak en yoran kısım son ana asla bırakmamak gerek

salon vıtrın dolap ıcı ıvır zıvırları 1 hafta onceden yapabılırsınız

yapı marketlerde pıtpıtlı naylonlardan satılıyor ona sarar sarar koyarsınız hıc kırılmaz bırde gazete pisligiyle ugrasmazsınız

ayakkabı terlık canta gıbı seylerı buyuk battal sıyah cop posetlerıne koydum ayrı ayrı bırde onu kolılemekle ugrasmadım

Ben 1 haftada tüm evi paketledim :)
Kitaplar ve kızımın oyuncakları en kalabalık kisimdi oradan başladım..
Her odanın kolilerini o odada paketledim ve üzerine hem konacağı odayı hem içinde ne var yazdım ve numaralandirdim..
En sona son dakika içine atacaklarim için bi koli açık bıraktım..
Tasimacilara hiç iş bırakmadım ve evi kamyona 1 saatte taşıdılar :) bu kadar güzel toplama görmedik dediler :)))
Yeni ev 30 dk uzaklıkta ve tüm iş 2.5 saatte bitti diyebilirim:) jet taşınma..
En önemlisi toplamaya başlamadan Atmak!!!
Koli bandı yapıştırma aleti kullanmak :)
Tam yerleşmek de 1 hafta sürdü ve 15 günde herşey bitti..

Nakliye şirketleri herşeyi toplayıp sarıyor yada varillere dolduruyorlar.
Siz nakliyenin el sürmesini istemediğiniz eşyaları toparlayın yeter örneğin yatak odasındaki dolap içleri, çocuk eşyaları..
Buna 2 gün önce başlasanız yeterli
Hayırlı olsun

ben yatak yorgan carsaf havlu nevresım battanıye gıbı seylerı vagumlu hırclara koydum 1 hafta onceden

perdelerı ve halıları temızlemecıye gonderdım 1 gun onceden

gıyınmeyen kıyafetlerı hurcladım gıydıklerımı tasınmadan bır gun once vestıyer ıcıne kapı arkasına askısıyla astım kı bırde utu derdı olmasın dıye aracınız varsa boyle yapın yoksa elbise tasıma kolılerı satılıyor kartondan gardılop 20 tl ye tasınırken ona asarak koyun tasımacılar eve goturur hıc kırısmadan kırlenmeden kıyafet ısınıde cozersınız utuden kurtulursunuz
netde yazın bıkac fırma cıkar elbıse taşıma kolisi dıye

avızelerı bır gun onceden cıkardık sıldım temızledım kartona koydum

mutfagı tasınmaya 2 gun kala topladım bıkac tane kullan at tabar bardak catal ve bıkac gun dısardan hazır yemekle ısı cozdum mutfak en yoran kısım son ana asla bırakmamak gerek

salon vıtrın dolap ıcı ıvır zıvırları 1 hafta onceden yapabılırsınız

yapı marketlerde pıtpıtlı naylonlardan satılıyor ona sarar sarar koyarsınız hıc kırılmaz bırde gazete pisligiyle ugrasmazsınız

ayakkabı terlık canta gıbı seylerı buyuk battal sıyah cop posetlerıne koydum ayrı ayrı bırde onu kolılemekle ugrasmadım

Ben 1 haftada tüm evi paketledim :)
Kitaplar ve kızımın oyuncakları en kalabalık kisimdi oradan başladım..
Her odanın kolilerini o odada paketledim ve üzerine hem konacağı odayı hem içinde ne var yazdım ve numaralandirdim..
En sona son dakika içine atacaklarim için bi koli açık bıraktım..
Tasimacilara hiç iş bırakmadım ve evi kamyona 1 saatte taşıdılar :) bu kadar güzel toplama görmedik dediler :)))
Yeni ev 30 dk uzaklıkta ve tüm iş 2.5 saatte bitti diyebilirim:) jet taşınma..
En önemlisi toplamaya başlamadan Atmak!!!
Koli bandı yapıştırma aleti kullanmak :)
Tam yerleşmek de 1 hafta sürdü ve 15 günde herşey bitti..

Nakliye şirketleri herşeyi toplayıp sarıyor yada varillere dolduruyorlar.
Siz nakliyenin el sürmesini istemediğiniz eşyaları toparlayın yeter örneğin yatak odasındaki dolap içleri, çocuk eşyaları..
Buna 2 gün önce başlasanız yeterli
Hayırlı olsun
aynen haklısınız çok teşekür ederim fikirleriniz icin

Günaydın cnm , öğrenciyken annem çalıştığı için evi ben taşımıştım evlenince de iki kere taşındık çoğu şeyi ben yaptım .
Eğer ağır kanlı biri isen bir ay önceden başla kullanmadığın mutfak eşyalarını örneğin misafir takımlarını kolile evdeki objeler süs eşyaları gibi. Eşyamız çok demişsin iki odalı idi bizim evde ama eşya azdı. Obur zıvır atabileceğin şeyleri ayırmaya başla şimdiden alabildiğini al. Ben jumbo boy çöp torbalarına katlı olan kıyafetleri doldurup koli içine koydum kirlenmeden taşıyıp tekrar yikamadım perdeleri çamaşır makinasını yeni eve kurunca makinaya attım çıkanları hemen astım. Zaten iki odalı evin ne kadar halısı olacak. Koçtaş’tan 70-80tl ye pat pat naylon aldım . Koltuk halı sandalye eşimle sardık. Taşınma 500-700 tl arası tutmuştu. Mesafe yakın eşya azdı

Günaydın cnm , öğrenciyken annem çalıştığı için evi ben taşımıştım evlenince de iki kere taşındık çoğu şeyi ben yaptım .
Eğer ağır kanlı biri isen bir ay önceden başla kullanmadığın mutfak eşyalarını örneğin misafir takımlarını kolile evdeki objeler süs eşyaları gibi. Eşyamız çok demişsin iki odalı idi bizim evde ama eşya azdı. Obur zıvır atabileceğin şeyleri ayırmaya başla şimdiden alabildiğini al. Ben jumbo boy çöp torbalarına katlı olan kıyafetleri doldurup koli içine koydum kirlenmeden taşıyıp tekrar yikamadım perdeleri çamaşır makinasını yeni eve kurunca makinaya attım çıkanları hemen astım. Zaten iki odalı evin ne kadar halısı olacak. Koçtaş’tan 70-80tl ye pat pat naylon aldım . Koltuk halı sandalye eşimle sardık. Taşınma 500-700 tl arası tutmuştu. Mesafe yakın eşya azdı
Öyle istiyorumki herseyi ama herseyi igneden ipliği yikayip gotuurmek istiyorum azcikta pimpirikliyim

Bol bol havlu peçete al. Tabak bardak tarzı şeyleri havlu peceteye sar. Böylece koliden çıkar çıkmaz dolaplara koyarsın.

Gazete var evde hemde çokça
Ben krem renkli düşük kalite kağıtlardan almıştım kiloyla. O kadar çok girmiş ki içine hala bitmedi. Onlar çok iyi oluyor. Kitaplarım çoktu onları son ay kolileyip bir köşeye yığdım. Kıyafetlerden kullanmadiklarinizi burçlara koyabilirsiniz. Mutfak eşyalarından kullanmadiklarinizi da kolileyin. Son haftaya da kalani halledersiniz. Herşey dahil nakliyeye verirseniz bilemem tabi gelip heryeri toparliyorlar. Ben kendim topladım. Yatakları da büyük naylona ya da strech filme sarın. Çünkü hep yerlere sürtüyorlar. Birkaç kişide gördüm yataklar bütün koridorları süpürdü. Bir de yeni eve eşyaları koyarlarken özellikle tembihleyin içeri girerken ayakkabılarını çıkartsınlar. Yoksa bir daha komple temizlikle toz toprakla uğraşmayasınız.

Back
X