Tecrubeli arkadaslardan fikirlerini bekliyorum

Missy_Cat

Karanlikta yanabilirim
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
2.142
369
Günaydın herkese
6 Eylül günü yapılacak ameliyat ama düşünmekten uyku tutmuyor eşimden başka kimse bilmiyor sorup konuşacağım kimse yok yani

1-ameliyat sonrası yanımda kimse olmayacak hatta çıkınca servisle eve döneceğim çok mu sıkıntı çekerim ?

2- 2 çocuğum var ameliyat sonrası sarılma fln çok ağrılı olirmu ufak 3 yaşında

3-ameliyattan 7 ve 10 gün sonra başkalarının daveti yaklaşık 3 hafta sonra bizim dvetimiz olacak ozamana iyileşme ilerlermi rahatça gezinebilirmiyim

4- 1.65 boy 53 kiloyum cup denilen den anlamıyorum sütyen ölçüsü 70 fln 375 çökmüş büyük durur

Operasyon sonrası düzenleme:
1- durum öyle gerektirdiği için yanımda kimse yoktu çok çok bı sıkıntısını yaşamadım hemşireler yardımcı oldu yatıp kalkarken zorlandim sadece onuda yavaş hareketlerle kendim yapabildim ama imkan varsa yanınıza birini ayarlayın
2- eve dün geldim çocuklara düştüğümu ağrım olduğunu söyledim sarılma dan öpüyorum hatta akşam ufaklığı ayağımda salladım sorun olmuyor yani
3- bugün daha da iyiyim çocuklara kendime kahvaltı hazırladım 3.gunum yani tahminim bu haftaki ne değil ama haftaya olana giderim
4-emzirme döneminde de goguslerim aşırı büyümüştü çok fazla sütüm vardı hatta emzirmeyi bırakali bı sene oldu hala sıkıca süt geliyor yani göğüs döküm baya deforme olmuştu bu işimize yaradı ve 400 CC takabildi doktor şuanda sanki emzirme dönemindeki dolgunluğu hissediyorum hiç fazla yada garip gelmiyor bu durum mesela sanki bu kadar gerilmesine alışkınım gibi oldum

Bir not daha; drenlerin çıkması çok merak ediliyor bende aciyacak diye öyle lastik bı baktım doktorun elinde duruyor sağdaki ,soldakinde hafif bı yanma hissettim yani çok aciyacak diye hazirlanin hiç acimadi yahu diye karşılaşınca:)

Şimdilik durum bu kendi davetimiz olunca yine yazarım nasi gecti

Son düzenleme:

1- servis sallanırken sıkıntı çıkarabilir ama normal araba dahi olda bu sıkıntıyı yaşardınız. En sallantısız yere oturmaya çalışın tekerlek üstü olmasın.

2- ilk 1 hafta sarılmak zor olur ani hareket yapmayın kucağınıza kaldırarak almaya çalışmayın.

3- iyileşme hızınıza bağlı olarak değişir ama gezebilirsiniz diye düşünüyorum.

4- sütyen ölçünüz 70 olduğuna göre göğüs kafesiniz dar demektir bence 375 gayet dolgun duracak . Ama yine de hazırlıklı olun ameliyatta daha iyi duracaksa farklı büyüklükte silikon takabilir doktorunuz .

Bol şans

Ben ameliyattan sonraki gün arabayla eve dönerken her ufacık sarsıntıda ağlayacak gibi oluyordum. Yanınızdan biri olmadan çok zor.. Sarılma vsyi geçtim tuvalete bile yalnız gidemedim ben 4 gün boyunca, kollar hareket etmiyor çünkü..

Çok teşekkür ederim cvplariniz için

Maalesef buna katlanmak zorundayım annemle yakın oturuyorum ve asla haberi olmaması lazım büyük yaygara çıkar ,yanıma çağıracağım çok yakın biri yok hatta çocuklar bı gece babalarıyla kalacak onu bile düşünüp acaba sabah olsam akşam cikarirlarmi diye düşünüyorum, hatta ve hatta 7 yaşındaki oğlum durumu anlarda bı yerlerde yumurtlarmi diye de düşünüyorum yani boool bool düşünüyorum bu ara

Belim tutuldu dersin çocuğa çünkü 2 büklüm olacaksın. Allah yardımcın olsun. Meme ameliyatı estetik ameliyatlar içinde, kasaltıysa, en zorlarından biri. Ama 3-4gün sık dişini. Ne yapalım, memeye değer bu kararı Alman BİLE cesur biri olduğunu gösteriyor. 2 çocuk doğurmuşsun, halllersin inşallah

Dimi bı sezeryan kadar zor değildir herhalde bende 2 sezaryen bir ameliyat daha artı bide kürtajla laporaskopik ligasyon yapıldı olmayan yok yani
İnanır mısın 1-2 gün önceden ağır grip oldum moduna gireyim diyorum ahh ne senaryolar yazıyorum kafamdan şu bakalım hangisi tutar

Korkutmak istemem ama sezeryan olmuş bir arkadaş bu ameliyat için daha zor demişti. Kim olduğunu hatırlayamadım ama..

Ben de sezeryan oldum doğrusu üzerinden 8 yıl geçti ama şimdi bu ağrıların acısı daha çok taze olduğu içindir mi nedir bilmiyorum ama o zamanlar bu kadar çok ağrı , sızı çektiğimi hatırlamıyorum. Sadece oturup kalkarken biraz desteğe ihtiyaç duyuyordum ama onun dışında gece yarısı ağrılarla özellikle bel ve sırt ağrısı uyanıp hareket etme kabiliyetimin tamamen elimden alınmışcasına başkalarına muhtaç olduğumu hatırlamıyorum

Unutmak bir mucize beyin sadece öğrenme organı DEĞİL aynı zamanda da unutmak organı iyi ki unutuyoruz.... yoksa nasıl Yen'i deneyimlere açık olacaktık

sanırım cevap herkes için farklı araba ile yolculuk tümseklerde ve çukurlar da can acıtıyor ama dayanılmayacak gibi değil zaten her tür arabada bunu yaşayacaksınız sarılmaları yüzeysel yapabilirsiniz ama bu çocukları üzebilir o yüzden hasta olduğunuzu ve bir müddet bunu yapamayacağınızı dürüstçe açıklayın hatta dr culuk oynayalım ben hastayım siz dr olun beni muayene edin ilaçlarımı verin sonra hemşire olun diyin böylece hem vakit geçirir hemde fazla kol hareketi yapmadan yatarsınız zaten ilk günler arkanızda yastıkla yatmak daha iyi olacak en az 3 gün belki 5 gün bu size bağlı kalkarken birinin arkadan kaktırması iyi olur ha ben kendim kalktım hiçbir zaman yardım almadım tuvalette kolay lastikli şeyler giyin elle sıyırmak kolay olsun kemerli zor şeyler zor olur saçlarınızı bağlamak bile çok zor olacak. gezme konusunda sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ben 4. günü pazara falan gitmiştim bişey taşımadım gezdim sonra arkadaşlarımla buluştum sadece fazla özlemli sarılmalar yapmadım davet için hazırlık yapmak zorlayabilir ama onun içindi birinden yardım alırsınız olur biter :))

sakın çocuğa söylemeyin benimki biliyordu ilk zamanlar hatta bi keresinde mememe vurunca canım yandı ahh dedim ne oldu patladı mı demişti bi dahada onun yanında bunun konusunu açmadık şu an artık unuttu bunu 9 yaşında ve bana sürekli memelerin kocaman diyor

Ayy dermiyim hiç gördüğü ilk insana bı başlıyor artık unutana kadar anlatır
Bugün anestezi gorumesine gittimyonlenditen bayana hemen usulca ameliyat kelimesini kullanmayalım dedim beni normal doktor muayenesine gittim biliyor telden çizgi film açtım kapı onunda izledi
Birde işin kötüsü sanırım adet zamanima denk gelecek ameliyat günü ve anestezi doktoru ertelenir dedi ama ben olsun bitsin istiyorum bakalım neolacak

Arkadaşlar acaba adet söktürücü ot fln icsem sorun olirmu erken olayım o güne denk gelmesin diye??

hiçbir şey içmeyin adet sorun olmaz kansızlığınız yoksa normal pedinizle girersiniz kansızlık varsa bişey diyemem
Kansızlık için ilaç kullanıyorum zaten şansıma erken oldum son 2 güne geliyor tam istediğim gibi
Anestezi doktoru adet döneminde yapmıyoruz kanaman fazla olur fn demişti çoğu doktor erteliyoor sanirim

çok güldüm buna yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…