a.s.benim korkum ek gıdaya başladığında emmeyi bırakması zaten yoksa ilaki ek gıda alması değil gerekirse altı ay emziririm.
canım bırakcaksa bırakıyo zaten, ben şanssız bi anneyim o yönden, benim sütüm dolup dolup taşıyodu, donduruculara stokladığım sütün hesabı yoktu, ama reddetti işte, biberon vermediğim halde reddetti, tadınımı beğenmedi dedim sağıp verdim o şekilde alıyodu, memeyi istemedi, emme güdüsü çok fazla değil zaten, emzik de pek kullanmıyoruz, sadece uykuya dalarken alıyo sora ağzından atıyo, tabiki biberonun konforunu görünce memeyi reddedebilir ama benimkisi biberonun konforunu bile bilmiyodu, öyleyken bıraktı, dönem dönem çocuklarda memeyi reddetme eğilimi olabiliyomuş , zorladığın kadar zorlayacaksın, ben sonuna kadar mücadele ettim ama olmadı işte, gece yarıları kaç kere kalkıp uykusunda kandırıp vereyim dedim ama uykusunda bile almadı, ek gıdalara başlayınca da memeyi bırakma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaksın evet, ama kaşığı da reddedebiliyolar, ya bu biraz bebeğinle alakalı bir durum, ek gıdaya başladığında baktın ki bebeğin memeden sğoumaya başlıyo bi süre ek gıdayı azaltıp sadece memeye dönebilirsin, o geçici dönemi atlatınca da yeniden ek gıdalara başlayabilirsin, ki şu anda ek gıdaya başlasan bile sadece tadımlık verceksin, birkaç kaşık meyve suyu mesela, öğün olarak vermiceksin, ben artık öğün olarak veriyorum, ama dediğim gibi bu bebeğnile alakalı, eğer bebeğin almayacaksa zaten almıo, bi tarafını yırtsan yine almıyo, inşallah bebeğin memeyi reddetmez de gnlünce emzirebilirsin, şu anda ek gıda olayını gözünde büyütme, eğer günde 1 dfa kaka yapıyosa, aylık kilo alımı da standartların içindeyse bebeğin doyuyodur, zaten dediğim gibi istesende istemesende ek gıdaya eninde sonunda başlıcaksın ve o zaman çok zorlanacaksın, verdiğin şeyi yemek istemicek, kaşığı reddetcek, hatta meme kolayına gelecek, kaşığa alıştırana kadar zorlanma ihtimalin çok yüksek, ben çok zorlandım mesela, çocuk kaşığı görünce deliriyodu, şu anların tadını çıkart, en kolay emzirme dönemi, ek gıdaymış mamaymış filan düüşnme bunları, nasıl olsa geççeksin acelesi yok şu aşamada, ama tabki önce doktorunun ne söylediği önemli