• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrübeli anneler bebeğini sadece anne sütüyle besleyenler nezaman ek gıdaya geçmeli

bavse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2008
561
6
116
tecrübeli anneler bebeğini sadece anne sütüyle besleyenler nezaman ek gıdaya geçmeli
iki hafta sonra bebeğim dört aylık olacak sadece anne sütüyle besleniyo kilo alımıda azaldı bu aralar zor emiyo geçicimi bilmiyorum.bu durumda dört aylık olduğunda ek gıdaya geçerse emmeyi bırakırmı yada altı aylık olduğunda ek gıdaya alışması geçmi olur?

Bende de aynı sorun var. 2,5 aylık kızım çok iştahsız zorla emziriyorum doğal olarak az kilo alıyor. hala 4600gr. Ben 4 ayını doldurunca ek gıdalara başlayacağım. Ama yinede doktora sormakta fayda var diyorum.

canımbenim iki çocuğum var biri 8 yaşında biri 6,5 aylık kızımda 6 ay emzirdikten sonra oğlumda ise 4 aydan sonra başladım çünkü sütüm yetersiz geldi işe başladım vb... ama kızımda çok zorlanmıştım yemeyi reddetti hep emmek istedi oğlumda ise daha kolay oldu emmeyide bırakmadı gerçi hala çok sütüm yok ama yinede emiyor yeterki biberona alıştırma biberona alışan bebek memeyi reddedebiliyor bebeğinin kilo alımı azaldıysa ve az kilo aldıysa 4. ayı dolduktan sonra doktorununda fikrini alarak öncelikle meyve sularına sonra sebze pürelerine yanlızca tattırarak başlayabilirsin
bebeğini sağlıkla büyüt canım

Anne sutu yeterlıyse 6. aydan sonra ek gıdaya gecılmelı.. bu benım yorumum degıl tabı.. uygun olan ve benım mantıgıma uyan..
Ama dıger yemeklerden tatlardan tattırmayı ıse 4. aydan sonra olabılrı dıye dusunuyorum.. yemeklerın suyundan vs gıbı.. sadece tadımlık..
dırek 6. ayda yenı lezzetlere acılmak bıraz zorlanmaya sebep olabılıyor...

ben dr.umuzun tavsiyesi ile 6. ayı dolduğunda başladım ek gıdalara..
yalnız; anne sütü ile kilo alımı güzeldi...
4. ay bittiğinde, yeterli kiloyu alamadığını görünce dr.un zaten başlatacaktır ek gıdalara..
bebeğinin hep sağlıklı ve iştahlı günleri olsun inşAllah :nazar: :nazar:

Kızım tam 6 aylık olduğunda ek gıdaya geçtik.
Eğer sütün yetiyorsa sakın ek gıda verme cnaım.
Anne sütüyle devam.
Doktorunm yönlendirir gerçi
6 aylık başlanması geç falan da olmaz.
Önemli olan doğru şekilde ek gıdaya başlamak ve devam etmektir.
Yanlış davranmazsan bebeğin iştahlı bi bebek olacaktır.

teşşekkür ederim.
aslında kilosu normal çünkü ilk iki ay güzel kilo aldı üçüncü ayda emerken ağlamalar az emdiğinden 600 gr aldı dr anne sütüne devam dedi.

Kızım tam 6 aylık olduğunda ek gıdaya geçtik.
Eğer sütün yetiyorsa sakın ek gıda verme cnaım.
Anne sütüyle devam.
Doktorunm yönlendirir gerçi
6 aylık başlanması geç falan da olmaz.
Önemli olan doğru şekilde ek gıdaya başlamak ve devam etmektir.
Yanlış davranmazsan bebeğin iştahlı bi bebek olacaktır.

teşekkür ederim ilginiz için.doğru şekilde derken nasıl davranacaz biraz açıklarsanız.

benim bir tanıdığım doktor bana,mamacı doktorlara aldanmayın sütünüz yeterse 2 yaşına kadar sadece anne sütüyle besleyin dedi.
7 hastasıda öyle yapmış. (herkesin sütü 2 yaşına kadar götürmediğinden 7 hasta) bu bana ne kadar mantıklı geldi bilemiyorum yorum sizin..

slm cnm benim kizimda 4 bucuk aylik benim doktorumda hala sadece emzirmemi söyledi 6. aya kadar simdiki hedefimiz emzirmek
eger kizinin kilo alimi iyiyse bencede ek gidaya baslamak icin acele etme derim 6 aylik olunca ek gidaya baslamasi zor olur diyorlar kimisi ama bence bebekden bebege fark var

benim kızımda 3 ay 10 günlük sadece anne sütü ile besleniyo şuan kilosu 6 ama bende başlasammı acaba 4 aylık olunca?
bide kaşıkla mı biberonlamı vermeliyiz? yani 4 aylık bebeğe kaşıkla verilirmi?

benim kızımda 3 ay 10 günlük sadece anne sütü ile besleniyo şuan kilosu 6 ama bende başlasammı acaba 4 aylık olunca?
bide kaşıkla mı biberonlamı vermeliyiz? yani 4 aylık bebeğe kaşıkla verilirmi?

kilosu gayet idealken neden onu anne sütünden mahrum edip mamayla şişirmeyi planlıyorsun?
bence yanlış düşünce.. hedefin 6 ay olmalı yerimseniben

ya buna en iyi drun karar verecek, bütün doktorlar 4le 6 ay arasında ek gıdaya başlatıyo, beimki 4. ayda başladı, seninkisi 6. aaya kadar sadce emzirme der, benim drum da geç kalınca çocuğun kaşığı reddettiği yönündeydi, benim bebeğim emmeyi reddetti, biberon vermedğiim halde, sağıp vermeye çalıştım ama bi süre sonra o da kesildi, şu anda sadece mama alıyoruz, bir de ek gıda alıoruz, sana tavsiyem burayı diil de drunun söylediklerini baz al, burdan ne söylense ne yazılsa boş çünkü, drun anne sütüne devam dediyse deam et, ki zaten bu ay olmasa öbür ay yine başlıcaksın, şu anın tadını çıkart, ek gıaya başlayınca adamın ağzına mıçıyolar :roflol:

kilosu gayet idealken neden onu anne sütünden mahrum edip mamayla şişirmeyi planlıyorsun?

ya çok doğr u bişey söylemişsin de arkadaşım, bu şişirme kelimesi bence yanlış, tabiki sütü olan anneler emzirsin mamaya dayanmasın ama şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın, tabiki anne sütü kadar diil ama anne sütü örnek alınarak hazırlanıyo artık mamalar, üstelik o mamayı da alması gerekiyo gelişimi iiçin, üzerime alındım doğrusu, biz 3 aydır sadece mama alıoruz anne sütü almıoruz, 7,5 aylık olduk ve anca 7 kiloyuz şu anda, :delphin:

ya buna en iyi drun karar verecek, bütün doktorlar 4le 6 ay arasında ek gıdaya başlatıyo, beimki 4. ayda başladı, seninkisi 6. aaya kadar sadce emzirme der, benim drum da geç kalınca çocuğun kaşığı reddettiği yönündeydi, benim bebeğim emmeyi reddetti, biberon vermedğiim halde, sağıp vermeye çalıştım ama bi süre sonra o da kesildi, şu anda sadece mama alıyoruz, bir de ek gıda alıoruz, sana tavsiyem burayı diil de drunun söylediklerini baz al, burdan ne söylense ne yazılsa boş çünkü, drun anne sütüne devam dediyse deam et, ki zaten bu ay olmasa öbür ay yine başlıcaksın, şu anın tadını çıkart, ek gıaya başlayınca adamın ağzına mıçıyolar :roflol:

a.s.benim korkum ek gıdaya başladığında emmeyi bırakması zaten yoksa ilaki ek gıda alması değil gerekirse altı ay emziririm.

doktorun eger kılo alımı ıyı anne sutune devam dedıyse anne sutune devam et
ben hala anne sutu veren 7aylık bebege sahıbım
5 aydan sonra tattırmalarım basladı ama tam olarak 6.ayında meyve suyu, corba ve yogurda basladım
ama hepsı doktor kontorlunde

ben kızımı 6 ay oluncaya kadar sadece anne sütüyle besledim 5.ayımda işime başladığım halde sütümü stoklamıştım ve sonrasında da hep sağdım fakat 5,5 ayda artık meyva suyu yoğurt falan tattırmaya başlamıştım şimdi MAŞALLAH :nazar:her şeyi hiç ayırmadan yiyiyor

doktorun eger kılo alımı ıyı anne sutune devam dedıyse anne sutune devam et
ben hala anne sutu veren 7aylık bebege sahıbım
5 aydan sonra tattırmalarım basladı ama tam olarak 6.ayında meyve suyu, corba ve yogurda basladım
ama hepsı doktor kontorlunde

ben kızımı 6 ay oluncaya kadar sadece anne sütüyle besledim 5.ayımda işime başladığım halde sütümü stoklamıştım ve sonrasında da hep sağdım fakat 5,5 ayda artık meyva suyu yoğurt falan tattırmaya başlamıştım şimdi MAŞALLAH :nazar:her şeyi hiç ayırmadan yiyiyor

bebeklerinize maşallah inşallah bende kızıma sizin yönteminizi uygulayacam sanırım en doğrusu sizin yaptığınız yöntem.bu durumda 5 aylıkken tattırmaya başlayıp 6 aylık olduğunda da ek gıdaya geçmek gerekiyora.s..

hayır canım anne sütüne devam tabiki inşallah 1 yaşına kadar emer ama hani meyve püreleri falan bi çok çeşit varya onlar için dedim ben..
ek olarak yani yine 6 ayımı beklemem lazım onlar içinde?

a.s.benim korkum ek gıdaya başladığında emmeyi bırakması zaten yoksa ilaki ek gıda alması değil gerekirse altı ay emziririm.

canım bırakcaksa bırakıyo zaten, ben şanssız bi anneyim o yönden, benim sütüm dolup dolup taşıyodu, donduruculara stokladığım sütün hesabı yoktu, ama reddetti işte, biberon vermediğim halde reddetti, tadınımı beğenmedi dedim sağıp verdim o şekilde alıyodu, memeyi istemedi, emme güdüsü çok fazla değil zaten, emzik de pek kullanmıyoruz, sadece uykuya dalarken alıyo sora ağzından atıyo, tabiki biberonun konforunu görünce memeyi reddedebilir ama benimkisi biberonun konforunu bile bilmiyodu, öyleyken bıraktı, dönem dönem çocuklarda memeyi reddetme eğilimi olabiliyomuş , zorladığın kadar zorlayacaksın, ben sonuna kadar mücadele ettim ama olmadı işte, gece yarıları kaç kere kalkıp uykusunda kandırıp vereyim dedim ama uykusunda bile almadı, ek gıdalara başlayınca da memeyi bırakma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaksın evet, ama kaşığı da reddedebiliyolar, ya bu biraz bebeğinle alakalı bir durum, ek gıdaya başladığında baktın ki bebeğin memeden sğoumaya başlıyo bi süre ek gıdayı azaltıp sadece memeye dönebilirsin, o geçici dönemi atlatınca da yeniden ek gıdalara başlayabilirsin, ki şu anda ek gıdaya başlasan bile sadece tadımlık verceksin, birkaç kaşık meyve suyu mesela, öğün olarak vermiceksin, ben artık öğün olarak veriyorum, ama dediğim gibi bu bebeğnile alakalı, eğer bebeğin almayacaksa zaten almıo, bi tarafını yırtsan yine almıyo, inşallah bebeğin memeyi reddetmez de gnlünce emzirebilirsin, şu anda ek gıda olayını gözünde büyütme, eğer günde 1 dfa kaka yapıyosa, aylık kilo alımı da standartların içindeyse bebeğin doyuyodur, zaten dediğim gibi istesende istemesende ek gıdaya eninde sonunda başlıcaksın ve o zaman çok zorlanacaksın, verdiğin şeyi yemek istemicek, kaşığı reddetcek, hatta meme kolayına gelecek, kaşığa alıştırana kadar zorlanma ihtimalin çok yüksek, ben çok zorlandım mesela, çocuk kaşığı görünce deliriyodu, şu anların tadını çıkart, en kolay emzirme dönemi, ek gıdaymış mamaymış filan düüşnme bunları, nasıl olsa geççeksin acelesi yok şu aşamada, ama tabki önce doktorunun ne söylediği önemli

Back