• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrubelerinizi Paylasabilir misiniz Cok Ciddi Bir Durum Var

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
arkadaslar merhabalar

hamile bir arkadasimla konustum dun. maalesef morali cok bozuktu arkadaslar.. ben de evinde internet varsa girip kadinlar kulubundeki arkadaslarin hamilelige ve sonrasina dair tecrubelerini paylasmasini soyledim ama interneti de yok. bana bazi sorular sordu ama ben de hamile olmadigim ve yasamadigim icin bi sey diyemedim.. o yuzden ben burdan size soruyorum cok iyi bir bayan kendisi fikir almak istiyor galiba ne yapacagini bilemiyor...

son ayinda suan ve bir kizi olacak insallah.. annesi ve babasi yasli ve memleketlerinde oldugu icin gelemiyorlar.. gelse gelse ablasi gelecekmis dogumuna o da fazla kalmaz diyor..
kayinvalidesinin esi vefat etmis. bu arkadasin esi de cok iyi bir insan ama suan askerde. herhalde bir iki ay sonra gelecek..
hem onun sitresini yasiyor hem de kaynanasi cok laf sokan ve bunu boyle devamli huzursuz eden bir tip..

diyorki dogum yapinca her seyine karisip cocugun yikamasindan giydirmesine tutun her seyini kendisinin yapacagini ve bunlari arkadasimiz bana soyledi ben de olsun daha iyi ne guzel sen de dinlenirsin dedim...

ama oyle degilmis burnundan getirebilecek ve lohusayken devamli uzecek bir tipmis..

ne yapmaliyim nasil davranmaliyim diyor.. hamilelikten once de pek iyi degilmis aralari..

eger aranizda bunlari yasayan varsa bi fikir versin ben ona anlatirim dediklerinizi..

ben de sastim kaldim yardimci da olamiyorum.. sakin olmalisin dedim ama...

lohusalik problemlerini de okudum ama iste sizden de tavsiye almam gerekir diye dusundum..

kavga etmek istemiyor. ben de dedim sutun gider kavga falan etme.. ama kaynanasi cok gicik bir tipmis kizdirmak icin elinden geleni yapacak her seye karisacak diyor

sonunda patladi kizcagiz agladi telefonda ben nasil gonlunu yatistirayim allah korusun bir sey olacak diye de korkuyorum...

bebek en azindan 1 ayini bitirene kadar nasil davransin kendisini nasil yatistirsin kaynanasina nasil karsilik versin

eline koz vermek istemiyormus.

yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar

Arkadaşınız çok genç biri herhalde, bir de hamileliğin getirdiği endişeler vardır. Bence kayınvalidesi ne derse desin, hiç sesini çıkarmasın, herşeyine pekiyi desin, hiç kızmadan aşarsa bu günleri kadın bir süre sonra vazgeçecektir. Çünkü bazı insanlar karşısındaki kızdıkça, morali bozuldukça daha çok üstüne gelir. Çok mutlu neşeli şen şakrak davransın. Bebeği olacak zaten en mutlu günleri kayınvalide bıraksın, sarsın bebeği, bıraksın yıkarken iki kere yıkasın ensesini, çocuk kimin yine arkadaşınızın bunu kim değiştirebilir, kimse, hatta anne veya ne diyorsa siz tecrübelisiniz nasıl yıkasam bana yardım edin falan desin bıraksın kadın kendini çocuk profesörü sansın. Hiç canını sıkmasın, böyle şeyler gelip geçici, yazık etmesin gençliğine, hayat çok kısa kayınvalideye sıkılacam diye bebeğinin en güzel anlarını kaçırmasın. :):22:

Kavga etmek istesin..Disini göstersin..Kendini kaybetsin mesela onu bunu kırsın bagırsın cagırsın..Ondan iyisi olmaz..

arkadaslar benim bu arkadasim dogum yapti... simdi de cok stresli bir donem geciriyor kizcagiz...

kayinvalidesi her seyne karismaya baslamis bebegin simdiden... yikatmiyormus kiza... sekerli su falan icirmis... pekmez yedirtmis.... catlicam stresten icime atiyorum deyip duruyor....

altini aliyormus ben dogurdum seni anneeem diyormus kadin yaa....

napsin bu kizcagiz kocasi da yok basinda askerde...

arkadaslar benim bu arkadasim dogum yapti... simdi de cok stresli bir donem geciriyor kizcagiz...

kayinvalidesi her seyne karismaya baslamis bebegin simdiden... yikatmiyormus kiza... sekerli su falan icirmis... pekmez yedirtmis.... catlicam stresten icime atiyorum deyip duruyor....

altini aliyormus ben dogurdum seni anneeem diyormus kadin yaa....

napsin bu kizcagiz kocasi da yok basinda askerde...

Sustuğu sürece daha kötü depresyona girer bence.Gerektiğinde çekip alsın çocuğunu elinden.Ne demek ben doğurdum.Höst derler adama.Kocası mı kurtaracak onu?Kendi kendini savunmayı öğrensin.Aciz birisi değil sonuçta.Hep büyüklerimize saygı öğretildi ama bazı büyükler de saygı göstermekten yoksun.O yüzden gerektiği gibi davranılacak.Lafını esirgerse sinirden de çatlar stresten de.Sinir hastası olur insan.

inanılmaz sinir oldum:4:
o kadını şu an yolmak istiyorum.. kızı sahipsiz bulduğu için yapıyo bence, ablası yanına gitse çok iyi olur, kıza birilerinin sahip çıkması lazım...

Back