Tecavüz gibi kürtaj

Dream_on

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
806
Puanlar
323
'İÇİMİZ ÇOK ACISA DA ALDIRMAYA KARAR VERDİK'
İki evladım var, 37 yaşındayım. Eşimle korunmamıza rağmen bir şekilde hamile kaldım. “Olurdu olmazdı” derken, içimiz çok acısa da, aldırmaya karar verdik. Çok zor bir karardı ama yaptırmak zorundaydık. Maddi olarak üçüncü bir çocuğu büyütmemiz, yetiştirmemiz mümkün değil. Çocuk demek para demek. Yok böyle bir imkânımız.

'KÜRTAJ OLMAK 750 LİRADAN BAŞLIYORMUŞ'
Böyle sakin yazdığıma bakmayın. Geçen hafta hamile olduğumu öğrenince şok yaşadım. Eşim de, en az benim kadar perişandı. Hemen fiyatları araştırmaya başladık, kürtaj olmak 750 liradan başlıyormuş, dedik ki, “Devlet hastanesine gidelim...”

'DOKTOR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ'
Salı günü bir devlet hastanesinin Aile Planlama Merkezi’ne gittim. Ultrasona aldı doktor beni. Evet, bebek vardı. Kadın doktor açtı ağzını yumdu gözünü, “İlkokul mezunuyla üniversite mezunu arasında en ufak bir fark yok. Hepiniz aynısınız!” dedi. Hekimlikten ve hasta psikolojisini anlamaktan uzak, sadece kişisel egosunu tatmine dayalı bir sürü söz sarf etti. Hiç cevap vermedim, vermek de istemedim, çünkü benim üzüntüm bana yetiyordu.

'ETEK TIRAŞI OL, BANYO YAP'
Perşembe gününe randevu verdi. Gelirken etek tıraşı olmamı, banyo yapmamı ve bir de etek getirmemi söyledi. Tuhafıma gitti. “Ha bir de gelmeden, mutlaka bir şeyler ye!” dedi. Oysa narkoz alacağımı düşündüğüm için, “Bu doğru olmaz!” diye geçirdim aklımdan.

‘KOCANIN ALTINA YATMAYI BİLİYORSUN AMA’
Perşembe sabahı erkenden kalktım ve hazırlandım, eşimle yola koyulduk. Saat tam 08.45’te hastanedeydik. Eşimi bekleme salonuna aldılar, beni de başka bir bölüme. Odada 4 kadındık. Bir saat kadar bekledikten sonra doktor hanım geldi. Sanki çocuklarıymışız gibi, “Geçin bakim şuraya” dedi, geçtik. Üreme sistemini anlattı. Sonra da verdiği bilgilerin pekiştiğinden emin olmak adına, “Neyle korunacaksın bundan sonra?” gibi sorular sordu. Cevap veren kadına, “Madem öyle, bunu daha önce niye yapmadın?” dedi. Kadın, “Kocam...” diye geveleyince “Altına yatmayı biliyorsun ama” diye azarı bastı.

ODADAN ÇIKAN KADINLARIN YÜZÜNDEKİ DEHŞET İFADESİ
Sonra bizi ranzaların olduğu bir odaya aldılar. 4 yatak vardı 4’ü de birbirinden leş, camlar açık. Eteklerimizi giymemiz söylenince, hiç tanımadığım kadınların önünde soyundum, iç çamaşırımı çıkardım, eteğimi giydim ve sıramı beklemeye başladım. Kadınları tek tek, başka bir odaya alıyorlardı. Meğer en korkunç şey o odada yaşanacakmış da, haberim yokmuş! Ben en sonuncuydum. Odadan çıkan her kadının yüzünde dehşet ifadesi vardı ve kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Sıra bana geldi.

NARKOZSUZ KÜRTAJ
Odaya girdim. O odanın da camı açıktı, jinekoloji masası da camın yanındaydı. Uzanmam söylendi. Ben hâlâ saf bir şekilde narkozcu bekliyorum. “Herhalde bir narkozitör gelip beni uyutacak” diyorum. Masanın hemen yanında ağzı açık bir tıbbi atık çöp kovası var, içi de kanlı gazlı bez ve pamuk dolu, ona bakıyorum. Bu arada, odanın kapısı açık hasta mahremiyeti yok, isteyen istediği gibi girip çıkıyor. “Allah’ım ben n’apıyorum burada? Bu insanların arasında işim ne?” demeye kalmadan, bir spekülümün kabaca içime yerleştirilmesiyle irkildim. Meğer kürtaj yaparken ne narkoz, ne sakinleştirici, ne de ağrı kesici hiçbir şey vermiyorlarmış!

'BEBEĞİMİ, BEN KENDİMDEYKEN VAKUMLADILAR'
O an yaşadığım bedensel ve duygusal travmayı asla unutmayacağım. Ağlamaya başladım. Ki ben ketum bir insanım kolay kolay ağlamam ama rızam da olsa, gözümün önünde bebeğimin alınması, kocaman bir aletin bebeğimi ben kendimdeyken vakumlaması...

'HER ŞEYDEN NEFRET ETTİM'
Beni çok sarstı. Her şeyden nefret ettim. Kendimden, eşimden, çaresizliğimizden, bunu bana yapan insanlardan, maruz kaldığım bu iğrençlikten, bu zihniyetten... Beş dakika kadar sürdü. Masanın kenarlarını sıkmaktan avuçlarımın içi acıdı, morardı. Ayağa kalktığımda titriyordum. Kendimi tecavüze uğramış gibi hissediyordum. Zaten duygusal olarak, orada tecavüz ettiler bana.

'DEVLET KADINLARI BÖYLE CEZALANDIRIYOR'
Yaşadıklarımı şimdi değerlendirdiğimde... Kürtajın, narkoz, sakinleştirici, hatta ağrı kesici bile verilmeden yapılmasını, devletin kadınları bir tür “cezalandırma” şekli olduğunu düşünüyorum. “Benim bedenim, benim kararım diyorsunuz öyle mi? Alın size!” demek bu. Başka yerlerde, tür acı deneyimler yaşayan kadınlar var mı bilmiyorum. Ben yaşadıklarımı paylaşmak istedim, belki konu dikkatini çeker, yazarsın ve bu sayede bazı şeylerin değişmesine vesile olursun... Sevgiler. (Eda K.B.)

BİRİLERİ ÇIKIP İNSAN HAKLARINDAN KADIN HAKLARINDAN BAHSEDİYOR YAZIKLAR OLSUN BUNA İZİN VEREN VİCDANSIZLARA NE DESEM AZ GELİCEK..

Allahım korku filmi gibi bu yazılanlar, diyecek bişey bulamadım!!!!!!!!

bende okuduğumda tüylerim diken diken oldu inanın. Ama ülkemizin gerçekleri ve sırf nüfus artışı uğruna kadınlara yapılan işkenceler. Hiç birinin bizim başımıza gelmeyeceği garantisi yok o kadınların yaşadıklarından hepimiz sorumluyuz az veya çok.

çok kötü oldum okurken çok büyük bi tramva yaşamışsınız...

ben yaşamadım yukarı da ki mağdurun yazdığı bir mektup yalnızca paylaşmak istedim sizlerle

Bu yazıyı okuyunca özel hastanelerin varlığına birkez daha şükrettim.

allahın cezaları, sanki babalarının hayrına çalışıyorlar.

hayır bu şekilde yapmaları hastanın sağlığını etkiliyor .kürtajı doğru bulmuyorum etik açıdan ama şu var insanlar bakabilecek kadar çocuk yapmalı ...
hiç bir doktor kürtaj yapmayı sevmez bunu biliyorum ama şu anlatılanlar gerçekten çok rahatsız etti beni ..
hükümetin 3 çocuk politikasını anlamıyorum ..insanlarla alay ediyorlar resmen ...
sen asgari ücretle işçi çalıştır sonra 3 çocuk yapın de ..
birileri bizle alay ediyor gerçekten denilcek çok şey var ama neyse ...

Aman Allahım bu ne vahşet...
işye bu yüzden kadın jinekologlardan nefret ediyorum.ama erkek jinekologlar daha ılımlı ve güzelcene anlatıyor.işini iyi yapan doktorları tenzih ederim.

bende kürtaj taraftarı değilim ama bu yapılana isim bile koyamıyorum. çocuğunuzu içinizden alıyorlar ve bu sırada bilinciniz yerinde fiziksel acıdan geçtim bu nasıl bir psikolojik vahşettir. Din diyorlar Allah diyorlar ama bu yapılan insanlığa bile sığmıyor hükümetin 3 çocuk bu politikası daha çok canlar yakacağa benziyor.

Artik hap var iciyorsun bebek evde cikiyor bizim bi tanidik yapti
ben olsam yapmazdim ya yapamazdim büyük konusmakta istemiyorum ama kürtaj daha iyi yani biliyorum oda iyi drgil ama benimde zaten ikitane cocugim var

Maddi durumu iyi olan şükreder özel hastanenin varlığına ama şimdi fakir ne yapsın neye şükretsin

Hangi hastanede oldu bunlar yazabilirmisiniz ??

Birde neden böyle bir muameleye karşı koymadınız --kocanın altına yatmayı biliyorsun-- ne demek yanı açıkcası kımse bana böyle birşey söyleyemez bunun maddıyatla alakası yok
narkoz alıp almycanızı sormadınız mı ??

bana inandirici gelmedi hangi doktor hangi cesaretle boyle birsey yapar ki hadi eskiden olsa tamam ama smdi imkansiz bence madem ole biseye maruz kaliyosun sikayet et doktora ver agzinin payini

arkadaşlar hiç inandırıcı değil bende bir kaç gün önce bebeklerimin kalbi durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldım ve beni içeri aldılar devlet hastanesinde oldum lokal anestezi altında yaptılar ve hiç bir şey hissetmedim ama bebeklerimi kaybetme acısının yanında o acı hiç bir şey kalıyo

Kanım çekildi okurken.! Narkozsuz kürtaj, Türkiye nereye gidiyor Hakaretler ise diz boyu.! Sen kimsin ki bana dil uzatabiliyorsun. Sen doktorluk vazifeni yerine getir tamam, terbiyesiz şeyler.
Sanavda çok geçmiş olsun, Allah korumuş, evlatlarına eşine bağışlamış seni..

kürtaj zaten sadece özel hastanelerde genel anesteziyle yapılır, devlet hastanelerinde lokal anestesi olur.
zaten genel olsa tüm hastalara yetişmek mümkün olmaz, imkansız bişey.
yeni olan bi durum değil bu, yıllardır böyle.
genel anestezi demek, anestezi uzmanı demek, monitörizasyon demek, postop takip demek
zaten ameliyatların bile zar zor yapıldığı yoğun devlet hastanelerinde imkansız kürtaja bunu ayırmak, onun yerine kanserli hastaları opere ederler.
ayrıca narkozitör nedir ya o kadar okumuş anestezi uzmanı yerine narkozitör mü diyo, hayatta aklıma gelmez benim uyduramam öyle bi kelime.

Ilce devlet hastenedinde bile arkadasim genel anestezi ile kurtaj oldu

Ben de acikcasi pek inanmadim bu yaziya
Bu kadar teslimiyet niye cikanlara insan bir sorar nasil olu diye bir kere etek getir nedir ya var mi boyle bir sey
Haydi var diyelim yasandi bu olanlar sonra ne yapilmis sikayet edilmmis mi
Ayrica kendi istegi ile bebegi aldiran kadinin bebegimi canlicanli kopardilar bnden diye vicdan yapmasi da ayri bir ironi
Anestezi altinda olsa idi cani yanyacakti demek ki
Bakacagin kadar cocuk yapacaksin korunacaksin arkadasim ha oldu aldirmak istiyorsun boyle vicdan oyunlarina girmeyeceksin

Son düzenleme:

"3 çocuk yapılmalı canım asgari ücretle güzel büyür 3 çocuk okumasın boşver amele lazım bu ülkeye 12 saat çalışsın alsın 750-800 tl ooo çok bile veriliyo yani yeterde artar"

düşünce bu sanırsam, ben geçen ay öğrendim devlette hiç bir iş yapılamayacağını özele param yeter mi artık biriktirip te takılcam, narkoza hiiç girmiyorum sistem olarak devlet hastaneleri hastane değil mezbaha oldu

3 çocuk diye direten devlet ilk önce bunun alt yapısını hazırlamalıydı.. hoş zaten bu alt yapı çalışmasıda zorraki henüz hazırlık aşamasındaymış! zaten bu kürtajmış 3-5 çocukmuş kimbilir neyin ört-bas edilmesi için öne sürüldü bilinmez..

kürtajda yapılan doktorların edebsizliğine gelince.. sadece şunu söylemek istiyorum doktora - sağlık personeline yapılan şiddeti kınarken şimdi nerdeler acaba?? kendi içlerindeki bu çürürükleri neden ayıklamıyorlar?? bu haksızlıklara edepsizliklere sessiz kaldıkları için o doktorlardan bir farkları kalmıyor maalesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…