• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

bence eskiden de çoktu, benim dışarı çıkıp laf yemediğim gün yoktu, tabii oturulan muhitte fark ediyor, gençken eşim yanındayken laf yediğim ya da bakışla tacize uğradığım halde eşime çaktırmadığımda çoktur, bu manyakların napacağı belli olmuyor ki
bununda giyimle de hiç alakası yok, mini giymezdim, şimdide giymem, ne kapalı giyinirim ne açık, genelde tişört-kot ikilisi açıklığında diyeyim. Ama kapalı arkadaşlarda tacize uğrardı daha açık giyinenlerde, bu tipler için fark etmiyor zaten
giyimle kesinlikle alakası yok. ben tesettürüne çok dikkat eden bir insanım. yüzüm dışında açık yerim yok ama şurada sayamayacağım kadar çok ve gerçekten iğrenç şekillerde tacize uğradım. açıklık kapalılık meselesi değil. kadın olduğumuzu anlamaları taciz için yeterli. allah bu zihniyetin belasını versin.

bencede eski ile şimdi. arasında bi fark yok sadece artık taciz alanı genişledi duyulması arttı önceden ev telefonunu ararlardi rastgele, bayan aciyorsa dadanırlardı 7 8 yaşındaydım teyzemin vardı böyle bi sapığı

kadınlar o zamanda anlatamıyodu şimdi. de, fakat şu son bikaç gündür insanlar anlatıyorlar bilinçaltına attıkları hikayeler gün yüzüne çıktı

öğlen eşim yemeğe geldi o bile bi hikaye anlattı eve gidiyorum sincan dolmuşundayım herif kızın tekine yaslamis gidiyo diyo bişey diyemedim kızda bi bakış yakalasam müdehale edicem ama bi yandan da sanane de diye korkuyorum dedi bu ikilemle eve kadar gelmiş

bence eskiden de çoktu, benim dışarı çıkıp laf yemediğim gün yoktu, tabii oturulan muhitte fark ediyor, gençken eşim yanındayken laf yediğim ya da bakışla tacize uğradığım halde eşime çaktırmadığımda çoktur, bu manyakların napacağı belli olmuyor ki
bununda giyimle de hiç alakası yok, mini giymezdim, şimdide giymem, ne kapalı giyinirim ne açık, genelde tişört-kot ikilisi açıklığında diyeyim. Ama kapalı arkadaşlarda tacize uğrardı daha açık giyinenlerde, bu tipler için fark etmiyor zaten
Lise 2 ye gidiyordum ablamda son siniftaydi. Mayis ayi falan dizalti corap giymeye baslamisiz. Tam evin sokagina girecegiz arabanin gecmesini bekliyoruz ki karsiya geçelim. Araba yavasca yanimizdan gecerken gördüm adam penisini acmis ve salliyor ayni zamanda bize bakıyor. Ablamla ikimiz şok olduk kosarak eve gidiyoruz. Araba ileriden geri dönüyor yanimizda yavaslayi kizlarrr s.kimi gordunuz mu diyip yabsak yavsak gülüyor.
Ben başlıyorum bagira cagira kufur etmeye ama onun daha cok hosuna gidiyor kahkaha atip gaza basip gidiyor.

Aylarca aklimdan çıkmadı. Hala da aklima gelince urperirim. Korkunc bi seydi daha 15 yasindaydim.

Cok cok kucukken basima daha kotusu de gelmis aslinda ama onun farkina büyüyünce vardik arkadaşlarla. Kimseye anlatamadim kendim bile unuttum zaten hatirlamak istemiyorum.

Dedigin gibi hep vardi bu igrenclik.

Bakma simdi butun erkekler pel duyarli gözüküyor ama cogu ikiyuzlu. Eksi sozlukte bir kadinin taciz gunlugu diye bi baslik vardi.orada yasadiklarini anlatan kizlara atmayin, kezbanlik yapmayin vs yazan erkek musveddeleri simdi ozgecana agitlar yakiyor. Iki gün sonra eski pislik hallerine donecekler

Devlet ille affetmek istiyosa kendine karşı yapılmış suçları affetsin, benim annem babam kardeşim arkadaşım akrabam vs katledilecek gasp edilecek tecavüze ugrayacak ama affı devlet edecek böyle bi saçmalık var mı, ne hakla? ???

kızlar bu arada ben kırmızı ışık uygulamasını indirdim inşallah kullanmak zorunda kalmam
saol tatlım bende indirdim şimdi
inşallah lazım olmaz dediğin gibi.

bende eskiden taciz daha çokdu diye düşünenlerdenim

daha ilkokula giderken taciz edilmediğimiz gün yoktu ki , karşıdan gelen her adam penisini gösterir, ilkokul çocuğuna laf atardı ! ortaokulda bir öğretmenim biz üç kız arkadaşı yanına çağırdı sizi hafta sonu pikniğe götürcem dedi :KK57: sadece biz mi öretmenim dedik ve siz ve ben dedi , eşi felan da yok eşimin işi var o gelemiyecek biz beraber gidelim dedi , hani o dönemde öğretmene çok güvenilir ya hiç aklımıza kötü bişey gelmedi , anne babamız izin vermez ki öğretmenin gelemeyiz dedik, anne babanıza söylemeyin sizde ödev yapmaya kütüphaneye gideceğiz dersinizi dedi :KK57: saflık çocukluk hala kötü bişey düşünmüyoruz öğretmenim bizi ne kadar seviyo gözüne girdik herhalde diye seviniyoruz bide biz :)
biz kendi aramız da konuştuk , anne babamız kütüphaneye bakıp bizi bulamazlarsa çok kızar diye gitmedik , resmen belki bir tacizi veya tecavüzü teğet geçmişiz :KK57:

eskiden de oluyordu vahşi cinayetler ama teknoloji vs olmadığı için daha az duyuluyordu
mesela bizim mahallede ben ilkokula giderken münevver cinayeti gibi cinayet oldu
adam karısının cesedini parçalayıp her gün bir parçasını siyah poşette çöpe atmış , çöpçünün biri fark etti de öyle çıktı ama yerel basın dışında duyulmadı
resmen öğretmenin gözde öğrencisi değil Allah ın sevgili kuluymuşsunuz tüylerim ürperdi

Şükürler olsun ki ben penis gösterme tacizine uğramadım, çok iğrenç, hele çocukların psikolojisini bozar

Lise 2 ye gidiyordum ablamda son siniftaydi. Mayis ayi falan dizalti corap giymeye baslamisiz. Tam evin sokagina girecegiz arabanin gecmesini bekliyoruz ki karsiya geçelim. Araba yavasca yanimizdan gecerken gördüm adam penisini acmis ve salliyor ayni zamanda bize bakıyor. Ablamla ikimiz şok olduk kosarak eve gidiyoruz. Araba ileriden geri dönüyor yanimizda yavaslayi kizlarrr s.kimi gordunuz mu diyip yabsak yavsak gülüyor.
Ben başlıyorum bagira cagira kufur etmeye ama onun daha cok hosuna gidiyor kahkaha atip gaza basip gidiyor.

Aylarca aklimdan çıkmadı. Hala da aklima gelince urperirim. Korkunc bi seydi daha 15 yasindaydim.

Cok cok kucukken basima daha kotusu de gelmis aslinda ama onun farkina büyüyünce vardik arkadaşlarla. Kimseye anlatamadim kendim bile unuttum zaten hatirlamak istemiyorum.

Dedigin gibi hep vardi bu igrenclik.

Bakma simdi butun erkekler pel duyarli gözüküyor ama cogu ikiyuzlu. Eksi sozlukte bir kadinin taciz gunlugu diye bi baslik vardi.orada yasadiklarini anlatan kizlara atmayin, kezbanlik yapmayin vs yazan erkek musveddeleri simdi ozgecana agitlar yakiyor. Iki gün sonra eski pislik hallerine donecekler

bide paylaşıyorlar otobüste son yolcu kadınsa inmeyelim diye e kadın sana nasıl ve neden güvensin

bencede eski ile şimdi. arasında bi fark yok sadece artık taciz alanı genişledi duyulması arttı önceden ev telefonunu ararlardi rastgele, bayan aciyorsa dadanırlardı 7 8 yaşındaydım teyzemin vardı böyle bi sapığı

kadınlar o zamanda anlatamıyodu şimdi. de, fakat şu son bikaç gündür insanlar anlatıyorlar bilinçaltına attıkları hikayeler gün yüzüne çıktı

öğlen eşim yemeğe geldi o bile bi hikaye anlattı eve gidiyorum sincan dolmuşundayım herif kızın tekine yaslamis gidiyo diyo bişey diyemedim kızda bi bakış yakalasam müdehale edicem ama bi yandan da sanane de diye korkuyorum dedi bu ikilemle eve kadar gelmiş
Keske susmasaymıs esınız belkı kız korkuyordu

Bız avm esımle öyle bır olaya sahıt olduk kızlar 15 yaslarındaydı butun avm guvenlığı ayaga kaldırdık

Rezıl edeceksın herkese

2 sokakta ötemizde öz babası kızını hamile bıraktığında babamıza bile güvenememiş aynı odada oturmaktan çok uzun bi süre kaçmıştık 4kızkardeş.

bide paylaşıyorlar otobüste son yolcu kadınsa inmeyelim diye e kadın sana nasıl ve neden güvensin
Hepsi sov yapiyor hepsi ikiyüzlü. Bunlarin hepsi temiz de sokakta orda burada ugradigimiz tacizleri kimler yapıyor.?

Bir de her seyi taciz gormeyenler var. O basligin her sayfasini okuyup bir kez daha igrendim ikiyuzluluklerinden. Mini giymia kiizn bacaklarina bira dökülmesi taciz degilmis mesela. Ya da dalga geciyor pislikler yok parmagimin ucu dokundu yok sirtimi elledi falan diye. O kadar adiler ki. Tahammul edemiyorum

şuan benim için taciz daha az hatta yok ama bunu sebebi hayat standartlarımın değişmesi, eskisi gibi olsa değişen bişey olmayacaktı bence. Şimdi her yere arabayla gidiliyor, iş yeri daha nezih bi yerde, zaten çarşıya pazara gitmiyorum gitsemde eşimle

#sendeanlat hashtag'ınde yazılanları okudunuzmu?
korkum deprestı
hanı genelde kız cocuklarından bahsedılıyorda bende oglum ıcın korkuyorum gelecegım ıcın korkuyorum yanı
hemde oyle eften puften degıl gercekten yanı

resmen öğretmenin gözde öğrencisi değil Allah ın sevgili kuluymuşsunuz tüylerim ürperdi
aynen çocuk olunca anlayamıyorsun resmen
üç kız olması özellikle , eşi olmaması felan bide 35 yaşında adam 13 yaşında kızlarla piknikte napsın ki ? ne bizle dertleşebilir nede tavla vs oynayabilir , tabi bunlar çocukken düşünülmüyor büyüyünce eyvah dedik

lise 2 de kimyadan kaldım kalacam kafa basmıyo sapık olduğunu zaten bildiğim kimya hocası başka bi arkadaşla haber etmiş bana sınav kağıdını yeniden okuyalım diye bende dedim neyini tekrar okuyacak yapamadığımı bende biliyorum

2 gün sonra tenefuste arkadaşla geziyoruz bu da nöbetçi bahçede yanına çağırdı beni sınav kağıdını okuyacaktık gelmedin diye tekrar okumaya lüzum yok olsa bile bana ne gerek var dedim lafı çevirdi özlem senden tuhaf bi elektrik alıyorum dedi bende hoca fazla yaklaşma bana çarpılırsın okulu tepene yıkarım dedim ve kimyadan kaldım Allahtan son sınıfta verdim

lise 2 de kimyadan kaldım kalacam kafa basmıyo sapık olduğunu zaten bildiğim kimya hocası başka bi arkadaşla haber etmiş bana sınav kağıdını yeniden okuyalım diye bende dedim neyini tekrar okuyacak yapamadığımı bende biliyorum

2 gün sonra tenefuste arkadaşla geziyoruz bu da nöbetçi bahçede yanına çağırdı beni sınav kağıdını okuyacaktık gelmedin diye tekrar okumaya lüzum yok olsa bile bana ne gerek var dedim lafı çevirdi özlem senden tuhaf bi elektrik alıyorum dedi bende hoca fazla yaklaşma bana çarpılırsın okulu tepene yıkarım dedim ve kimyadan kaldım Allahtan son sınıfta verdim

akıllı kızmışsın başkalarının daha saf davranmış olabilir, ortaokulda hiç bilemiyosun lise de biraz çakmaya başlıyosun yetişkin tacizlerini

Keske susmasaymıs esınız belkı kız korkuyordu

Bız avm esımle öyle bır olaya sahıt olduk kızlar 15 yaslarındaydı butun avm guvenlığı ayaga kaldırdık

Rezıl edeceksın herkese

canım eşim polis, arkadaşlarından çok duymuş önce şikayet ediyolar sonra sen işini yapınca vay siz kimsiniz diye saldırıyolarmıs bazı kadınlar

üniversitede kantinde falan dayak yiyen bi kız vardı en son erkek arkadaşının bunu araba bagajından çıkardığını görünce gittik dekana anlattık biz hallederiz dedi neyse kızı çağırmış bunlar kızım ailen bu sehirde yoksa biz varız korkma. demişler kız ne dese beğenirsiniz ben yetişkin bir kadınım ilişkim kimseyi bağlamaz sizin işiniz sadece ders vermek hadi bakalım ne dersin buna

insan taciz anında kilitleniyor. çoğu kadın tacize uğradığını sonradan anlıyor yada hiç anlayamıyor. bu pisliği yapanlar yaptıkları işi ciddiye alıyor ve bu konuda taktikler oluşturuyorlar. mesela araba fren yaparken sendelemiş gibi yapıp kadının üzerine çullanmak, elini kolunu oynatırken yanlışlıkla değmiş gibi yapmak.. geçen haftalarda bir video vardı. kadıncağız tacize uğruyordu. pis şerefsiz elini öyle ustalıkla kullanıyor ki taciz olduğunu anlamak kadın açısından zor. ama paylaşıldığı mecralarda o kadar çok hoşuna gidiyor diye ses çıkarmıyor gibi mesajlar vardı ki..

canım eşim polis, arkadaşlarından çok duymuş önce şikayet ediyolar sonra sen işini yapınca vay siz kimsiniz diye saldırıyolarmıs bazı kadınlar
işte diyoruz ya önce kadınlar eğitilmeli sonra erkekleri eğitmeliler diye çok doğru

Bu durumda polis ne yapsın dimi

Back