Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

işte herşeyi bu yazı ifade etti

Dolmuşa bindiğinde, şoförün kapıyı kapatıp, gaza basıp ıssız bir yere götüreceği korkusunu yaşamayan, bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmayan,
ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikle bakmadan yürüyebilen, arkasından gelen kişinin adımlarının temposuna kulak kesilmeyen,
yanından geçen birinin kendisini taciz edebileceği korkusu yaşamayan,
eve yemek siparişi verdiğinde bile tekse eğer, siparişi getiren kişinin yalnız olduğunu anlamaması için elinden geleni yapan,
hayatında hiç tacize uğramamış olan,
bindiği taksinin plakasını almak zorunda kalmayan,
hayatında bir kere olsun tecavüze uğrama korkusu yaşamamış olan bir kadın kaldı mı bu ülkede?

Ne yazsam da içim soğumaz bir türlü. aklımdan geçenleri anlatacak kelimede bulamıyorum zaten,

İdam cezasi getirmemek icin hala neyi bekliyorlar?İcim kan agliyor resmen soyleyecek hicbirsey bulamiyorum bogazim dugumleniyor.Umarim adalet yerini bulur bu psikopatlari hadim edip idam cezasi verilmesi lazim.Hepsinin yok edilmesi lazim daha kac genc kizimiz daha bu korkuyla yasayacak daha kaci bu vahseti gorecek

harika bir anlatım bu kadar mı doğru olur

itin birini beslemek için canım imralıda

size basımdan gecen bir olayı anlatmak istiyorum.Ben İzmirde yasayan bir üniversite öğrencisiyim bundan yaklasık iki sene önce okuldan cıktım dolmusa bindim söför genc bir adamdı pislik bir tipti yanında da aynı sekilde arkadası oturuyordu gideceğim mesafe cok uzundu ve ben son durakta inecektim,son durağa geldik,bu bahsettiğim son durakta o güzergahtaki bütün dolmusların kalktığı yer kalkıs noktası olduğuna bakmayı sanayinin yanına öyle cok da insan olmuyor etrafta cok ev yok.neyse son durağa geldim ben ayaklandım kapıya gittim inmek istediğimi söyledim durdu minibüs kapıda bekliyorum ama pislik kapıyı acmadı seni gitceğin yere bırakalım dedi yanındaki pis tipli arkadası da pis pis sırıtıyor öyle korktum ki bacaklarımdan can kesildi o an da cünkü buna benzer bir olay da yıllar önce Denizlide yasandı,kıza yine dolmus söförü ve arkadasları tecavüx edip öldürmüstü biz o zamanlar zamanlar o sehirde yasıyorduk sehir calkalanmıstı ben kücüktüm ama unutmadım etkilenmistim.neyse bu olay aklıma geldi okadar korktum ki can havliyle bağırdım acın kapıyı inmek istiyorum diye kapıyı yumruklarım neyseki kapıyı actılar kendimi dısarıya attım hemen annemi arayıp ağlayarak anlatmıstım bu olayı.ÖZGECAN ın haberini izlerken annemle aklımıza geldi büyük birsey atlatmısm,adamlar o an birazcık daha cesaretlense benim de basıma gelecekti belki bu korkunc olay.ÖZgecan icin cok üzülüyorum dünden beri ağlıyorum nasıl söndü hayatı gencecik fidanın.en büyük acıları cekerek veda etti hayata.bu basımdan gecen olayı paylasmak istedim ne yazikki dolmus söförlerinin bazıları böyle iste dikkatli olmamız gerekiyor,sehrin göbeğinde bile olsanız tek kaldığınızda aman ne olucak demeyin bayanlar inin bir sonrakine binin bu olay unıtulunca biz de önlem almayı bırakmayalım..

arkadaşlar istanbulda olanlar lütfen lütfen nolur gıdın eylemlere baska sehırlerde de eylem varsa gıdın nolur yalvarıyorum
gıdın sesımızı duyurun nolursunuz
ben . gantepteyım bı eylem haberı var mı burdan olan bıldırsın bana
sabah kalktım baktım tum eylem yerlerıne bekledım yok

allah belalarını versin ya şimdide uyuşturcu bahane mi oldu uyuşturucu kullanırken dışarda gezebilecek kadar ayık ta kızı yakacak kadar vahşi
yaa külahıma anlatsınlar
Allahım ya çıldırdım
Içinde bulunduğumuz toplumun vehameti işte Norve.Uyuşturucu kullanan adamın dolmuş kullanmasına nasıl izin veriliyor? Kaç tanesi daha uyuşturucu kullanıyor bunların?heran başka bir kadın veya çocukta öldürülebîlir bunlar tarafından demekki.
Ne günahı vardı o kız çocuğunun, evine gitmek îçin dolmuşa binmiş sadece!!!

çok gecmıs olsun Allahtan bir şey olmamış..

Bu konuya kafamı toplamadan yazmak istemedim, dün akşam kaç kere yazdım yazdım sildim hatırlamıyorum. Sonunda sadece ne kadar çaresiz kaldığımızı yazmaktan başka bi şey yapamadım, elim gitmedi.

Kimin yerine koymaya çalışsam kendimi nefes alamıyorum.

Ailesini düşünüyorum o kızın. Hani derler annesini kaybeden çocukları anlatmak için öksüz, babasını kaybeden çocukları anlatmak için yetim sıfatı bulunmuştur; ama evladını kaybeden aileler için böyle bi sıfat yoktur. Çünkü bu durum bir isim bile verilemeyecek kadar berbattır.

Hele bi de bu ölüm bi kazadan, bi hastalıktan gelmiyorsa, biri bile bile, tüm o iğrenç hisleri uğruna çaldıysa evladını, canını, veda etme hakkını senden...

Belki saçma bulacaksınız ama sahi birini yakmak vahşetten, canilikten, şerefsizlikten öte nasıl bi bencilliktir? Dünyanın hemen her yerinde ölen insan en güzel haliyle ailesine son bi kez gösterilir, onlara veda hakkı verilir. Birini "yakıp" da ailesinin elinden o son anı bile çalmak hangi küfürle tanımlanır ki? Kızının gül yüzüyle hatırlamak isteyen bi anne-baba yanmış bi cesedi teşhis etmeye nasıl mecbur bırakılır?

Özgecan ı düşünüyorum. O minibüsteki tedirginliğini... Az yaşamadım o tedirginliği bi dönem. Kurs dönüşü mecbur minibüste en sona hep ben kalırdım. Elim çantanın içinde biber gazı spreyini sıkı sıkı tutarken az yolu gözlemedim doğru güzergahta mıyız hala diye. O yalnız gidilen sürede içten içe "nolur minibüse biri binsin" diye düşünmek nasıl bi his biliyorum. Bazen sahte telefon konuşmaları yapardım bağıra bağıra "5 dakikaya evdeyim baba, bilmem ne minibüsündeyim" diye. Hani evde bekleyenim olduğunu bilirse başıma bi şey gelmez düşüncesi işte.

Özgecan'ı ne kurtarırdı oradan diye düşünüyorum ama bulamıyorum. 1 kisi olsa belki kaçardı ama 3 kişinin elinden nasıl kaçılır ki? Kim bilir ne feryatlar etti ama yetmedi yaşamasına..

Bi de o insan demeye dilimin varmadığı canilere bakıyorum. Tüm hümanistliğimi toplamaya çalışıyorum aslında. "En akıl almaz kötülükleri yapan insanlar bile masum birer bebek olarak başlamazlar mı hayata?" diyorum. Bi de şimdiki hallerine bakıyorum, burada da paylaşılmış, sokakta yan yana yürümeye korkacağın at hırsızı kılıklı adamlar. O güle oynaya sevdiğimiz bebekler nasıl etleri lime lime doğransın, en büyük işkencelere maruz kalsın istediğimiz katillere, tecavüzcülere dönüşüyorlar gerçekten anlamıyorum.

Bi kadının sütüyle hayata tutunan, onun ninnileriyle uyuyan bi adam gün gelince başka bi kadına böyle bi kötülüğü nasıl yapar ki? Hiçbi şey gelmese kendi annesi de mi gelmez aklına?

Bakın tecavüzü geçiyorum canavarca hisle adam öldürmenin cezası bile tek başına ağırlaştırılmış müebbeti gerektirirken, bu adamların en iyi şansı hayatlarının sonuna kadar bi delikte yaşamaya mahkumiyetken, kanunda yazan buyken bu adamlar bi daha gün ışığını görürse, bi daha aramızda dolaşmaya başlarsa, bu rezalet bi daha tekrarlanırsa... Yani daha kanunda yazan uygulanmazsa idam getirilse ne olur getirilmese ne olur, daha müebbet bile uygulanmazken idamı kim uygulayacak?

Bence bu dolmuş kültürüde bitmeli devlet eliyle nerde it,kopuk,uyuşturucu bağımlı,hükümlü var bu işte saklanıyor

bende gecen yıl dolmuşa bındım
evımız son durakta ve ıssız
dolmustan ındıkten sonra baya bı yurumem gerekıyor ve sokak lambası yok o yolda cok ıssız
dolmuscu bırakayım dedı arkadası da vardı dolmusun ıcınde
karanlık oldugu ıcın dısarda köpek oldugu ıcın korktum tamam dedım
gıdene kadar aynadan bakıp durdu elımı cantamdakı deodorantıma goturdum bır sey olsa sıkacaktım
dolmustan ındım allahtan kapıyı acmamazlık yapmadı
ındıkten sonra arkadası pesımden geldı numarasını verdı soforun
plakanı aldım senı sıkayet edıcem dıye bagırdım arkasından
allah cezalarını versın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…