Mune, Kuran Anayasa diyorsun, herseyi kavrar diyorsun. Kuran'in temeli iman, en buyuk mukafat cennet, en buyuk ceza cehennem. Icinde iki buyuk kavram var, zulum ve ser. Hemen hemen butun sureleri de bunun cevresinde sekillenmis. Orada medeni hukuk ve ceza hukukuna girdigi bir kac sure var sadece.. Bir kac sure ile mi olusur Anayasa? Diger surelerin hepsi de imanin gerekliligi uzerinedir, sarti uzerinedir. Her hangi bir sureyi al bak, icinde yasa olarak ne var? Diyelim ki Yunus suresi, 109 ayetten olusur, icinden yasa cikartabilecegin hic bir veri yoktur, anayasa dedigin Kuranin cogunlugu da boyle surelerden olusur.Saraylım,
Kuran dinin anayasa kitabıdır, sen buna itiraz edebilirsin ama bu böyledir, içinde ele alınmamış tek hüküm yoktur. Diyorsun ki tecavüzün lafı bile geçmez, tekrar okumanı öneririm. Ki,
Eğer bugün ben müslümanım diyen ve çoğunluğunun Müslüman olduğu söylenen ülkelerde insanlar dinlerinin gerekliliğini tam ve doğru yerine getirseydi zaten tecavüz, hırsızlık, cinayet, başkasının hakkını gasp, yağma, öz evladına tecavüz gibi ahlaksızca vakalar yaşanmazdı.
Ve evet her ülke kafasına göre uyguluyor çünkü işlerine öyle geliyor, bugün bizde olsa aynısı olacağınında farkındayım, hatta devlet yönetimine bir kere İslam devleti yazıldı mı olacakları kestiremiyorum bile, ülkeye bir Humeyni gelirse ne olur diye endişe etmemek mümkün değil, bu sebeple gerçek şeriatı istesemde, gerçeğiyle din adamlarının kafasına göre uygulayacakları farklı olacağından laiklikten vazgeçilmesini istemem. Laikliğin geliş sebeplerinden biri de budur aslında, herkesin kendi kafasına göre uygulamalar yapıp, bu uygulamaların değişkenlik göstermesi.
Padişahlar devlet bekası deyip kundaktaki kardeşlerini öldürmüş ama biz Osmanlı İslam üzerine yönetiliyordu diyoruz mesela, evet bazı uygulamaları olabilir ama evlat ve kardeşlerini öldürmeleri 1 yanlışın tüm doğruları götürmesi gibi birşey, dinde bunu nereye oturtacağız? Oturtacağımız bir yer yok, bildiğimiz öldürmüşler işte, cezalandırılmaları gerekir dine göre ama padişah denip meşru görülmüş yaptıkları, oysa ayetlerde padişahlara devlet büyüklerine ayrı muamele edin diye birşey yoktur, herkes eşittir.
Uzattım ve dayanamadığım için dini yoruma da epeyce girdim ama birşeyi istemek, duygularını dile getirmek başkadır, mantığına yatanı onaylamak başkadır.
Mantıklı olan laik yönetimin devam etmesidir.
Benim bu son yazdigim yorum tamamen pembe ve ustune gittigimde link haline geliyor. tikliyorum, karsimda kizkurusu..
Sizde de yazi pembe link halinde mi?
Mune , bu ne?
subliminal mesac mı veriyorsun saraylım
Yok valla.. Siz yaziyi ne renk goruyorsunuz? Aklima geldi simdi, bu yorumda alintiladigim Munenin mesajinda kizkurusuna da birseyler yaziliydi, ben o kismi sildim, acaba ondan mi boyle oldu?
Ben de de öyle çıkıyor? nasıl oldu ki böyleYok valla.. Siz yaziyi ne renk goruyorsunuz? Aklima geldi simdi, bu yorumda alintiladigim Munenin mesajinda kizkurusuna da birseyler yaziliydi, ben o kismi sildim, acaba ondan mi boyle oldu?
Sahi mi?Bizde de pembe ve üstüne basmalı link :) Nasıl başardın bunu, her mesajda birine yönlendirelim konuyu
Sahi mi?Iyi bari, ben de bir tek bana gorunuyorlar sanmaya baslamistim.. Neyse ki daha delirmemisim, bu da birseydir..
Tikladiniz mi? Size ne cikti?
Benim bu son yazdigim yorum tamamen pembe ve ustune gittigimde link haline geliyor. tikliyorum, karsimda kizkurusu..
Mune , bu ne?
İlluminatici Saraylım seniYok valla.. Siz yaziyi ne renk goruyorsunuz? Aklima geldi simdi, bu yorumda alintiladigim Munenin mesajinda kizkurusuna da birseyler yaziliydi, ben o kismi sildim, acaba ondan mi boyle oldu?
Kadinin hismina ugradim desenize..Pek sever beni..
Bilmez miyim..Bayılıyorum hemde
Bugunde çık güzelsin :)Allahin hikmeti kızlar
Canım benim en az senin kadarBugunde çık güzelsin :)
mune kendi yorumunda onun ismini etiketlemis sende alıntı yapmıssın boyle bambaska bisey cıkmıs degisikSahi mi?Iyi bari, ben de bir tek bana gorunuyorlar sanmaya baslamistim.. Neyse ki daha delirmemisim, bu da birseydir..
Tikladiniz mi? Size ne cikti?
kizkurusu rica ederim ne demek, asıl kapatmak istediğiniz halde yazdığım yoruma cevap verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Umuyorum inşallah birgün her konuyu önyargılardan arındırarak konuşur insanlar.
Saraylım,
Kuran dinin anayasa kitabıdır, sen buna itiraz edebilirsin ama bu böyledir, içinde ele alınmamış tek hüküm yoktur. Diyorsun ki tecavüzün lafı bile geçmez, tekrar okumanı öneririm. Ki,
Eğer bugün ben müslümanım diyen ve çoğunluğunun Müslüman olduğu söylenen ülkelerde insanlar dinlerinin gerekliliğini tam ve doğru yerine getirseydi zaten tecavüz, hırsızlık, cinayet, başkasının hakkını gasp, yağma, öz evladına tecavüz gibi ahlaksızca vakalar yaşanmazdı.
Ve evet her ülke kafasına göre uyguluyor çünkü işlerine öyle geliyor, bugün bizde olsa aynısı olacağınında farkındayım, hatta devlet yönetimine bir kere İslam devleti yazıldı mı olacakları kestiremiyorum bile, ülkeye bir Humeyni gelirse ne olur diye endişe etmemek mümkün değil, bu sebeple gerçek şeriatı istesemde, gerçeğiyle din adamlarının kafasına göre uygulayacakları farklı olacağından laiklikten vazgeçilmesini istemem. Laikliğin geliş sebeplerinden biri de budur aslında, herkesin kendi kafasına göre uygulamalar yapıp, bu uygulamaların değişkenlik göstermesi.
Padişahlar devlet bekası deyip kundaktaki kardeşlerini öldürmüş ama biz Osmanlı İslam üzerine yönetiliyordu diyoruz mesela, evet bazı uygulamaları olabilir ama evlat ve kardeşlerini öldürmeleri 1 yanlışın tüm doğruları götürmesi gibi birşey, dinde bunu nereye oturtacağız? Oturtacağımız bir yer yok, bildiğimiz öldürmüşler işte, cezalandırılmaları gerekir dine göre ama padişah denip meşru görülmüş yaptıkları, oysa ayetlerde padişahlara devlet büyüklerine ayrı muamele edin diye birşey yoktur, herkes eşittir.
Uzattım ve dayanamadığım için dini yoruma da epeyce girdim ama birşeyi istemek, duygularını dile getirmek başkadır, mantığına yatanı onaylamak başkadır.
Mantıklı olan laik yönetimin devam etmesidir.
mune kendi yorumunda onun ismini etiketlemis sende alıntı yapmıssın boyle bambaska bisey cıkmıs degisik
Düzelttim, yazarken kızkurusunun adını tıkladıysan link olarak atmış olabilirBenim bu son yazdigim yorum tamamen pembe ve ustune gittigimde link haline geliyor. tikliyorum, karsimda kizkurusu..
Mune , bu ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?