TBMM Başkanı'ndan skandal sözler: Laiklik olmamalıdır!

Düzelttim, yazarken kızkurusunun adını tıkladıysan link olarak atmış olabilir
Bana hala gorunuyorlar o yorumda Mune.. Olmamis galiba.. Ama bosver yorulma, onemli degil.. Ben nasil oldugunu buldum, hatta seni bile linkledim bir onceki mesajimda..

Duzeltme yapiyorum, tam simdi duzelmis kizkurulu yorum..

Bana hala gorunuyorlar o yorumda Mune.. Olmamis galiba.. Ama bosver yorulma, onemli degil.. Ben nasil oldugunu buldum, hatta seni bile linkledim bir onceki mesajimda..

Gördüm gördüm beni de yazının içine linklemişsin görünmez artık damağını kaldırıp su içseydin keşke

Ene ene, ben de öğrencem ben de öğrencem. Saraylım bana da öğretsene shot'lan Sep'i gıcık edeyim

Laiklik neden bu kadar batıyor zihniyetlerine çok merak ediyorum gerçekten, ille din siyasete bulaşacak, çünkü başka türlü nemalanamıyorlar dinden tam anlamıyla...

Bunu savunanlar vardır mutlaka burada da, şeriat hukukuyla yönetilmek isteyenler belki de... Bu kişiler lütfen Afgan Ferhunde'yi anımsasın, bilmiyorlarsa açsın baksın googledan. İlahiyat mezunu 27 yaşında bir kadın, sırf muska geleneğini sorguluyor diye Kurana hakaret ettiği gerekçesiyle polislerin gözü önünde erkekler tarafından taşlanarak linç edilerek öldürülmüştü. Bu korkunç olay laik bir ülkede mümkün değil gerçekleşemez! O polisler oturup izlemez!

Laikliğin olmadığı yerde varılabilecek nihai yer belli, nemalanacaklar da belli. İyi bir senaryonun gerçekleşmesi olası bile değil!

Şeriat bu değil diyenler.. Biz daha şu koca dünyada iyi bir örneğini göremedik, kusura bakmayın. Uygulamada bu hale geliyor işte..

Kaldı ki bu ülkede Müslüman olmayanlar var, neden saygı gösterilemiyor? Ben deistim mesela. Neden İslam hukukuyla yönetileyim?

Son düzenleme:
ülkeyi kaç yıl geriye sarmak istersiniz?
ona göre toptan yapalım değişiklikleri...

ya laiklikten rahatsız olan kişinin amacı nedir, laiklik sana dinini yaşama demez ki, herkes dinini yaşasın der.
peki niye o zaman laiklik ilkesi dinini yasamak isteyen vatandasi devlet dairelerinde dune kadar cok gordu de basortusuyle calisamadi namazini kilamadi vs vs

peki niye o zaman laiklik ilkesi dinini yasamak isteyen vatandasi devlet dairelerinde dune kadar cok gordu de basortusuyle calisamadi namazini kilamadi vs vs

Bugün isteyen namazını kılıyor değil mi? Hala laik bir ülkedeyiz değil mi? Tamam, başka sorun kalmadı o zaman, değil mi? Bu ülkede bugün baş örtüsü sorunu yok, inanç özgürlüğü de var. İsteyen okuyor çalışıyor istediği örtüyle değil mi?
Hukuk denilen şey zaten zaman içinde evrilen toplumsal ihtiyaçlara cevap veren bir şey. Son yıllarda da toplumun beklentileri o anlamda karşılandı, ben de bunu destekliyorum. Laikliği de savunuyorum. Zaten o yasaklar sonradan geldi, gereksizdi bence de..
Ama şeriat hukuku değiştirilemeyen, toplum ihtiyaçlarına göre evrilemeyen bir şey. Bunu unutmayın.

ak partinin hicbirzaman seriat hukukunu getirecegini sanmiyorum..anlastigimiz nokta su o zaman herkes inancina gore yasayabilir.carsaflida mini eteklide kinanmamali.

ak partinin hicbirzaman seriat hukukunu getirecegini sanmiyorum..anlastigimiz nokta su o zaman herkes inancina gore yasayabilir.carsaflida mini eteklide kinanmamali.

Laiklik kalkınca ne getirecekler ki? Dini hukuk diyorlar? Yarın açık açık şeriat da derler, aynı şey zaten, dini hukuk islam hukuku o da şeriat demek.. Zina suçu işleyen kadınlar hukuk emretti diye sokak ortasında taşlansın da derler... Başaramayacaklar o ayrı tabi ki ama niyet o, anlaşılıyor artık... Ama şeriata çok inandıkları için olduğunu kesinlikle düşünmüyorum, yönetebilmek için bunu istiyorlar bence..
Asla destek verebileceğim bir parti olmamasına rağmen bundan 6-7 yıl öncesine kadar adamların derdi şeriat değil, diyordum ben de. Hiç bir sıkıntım da yoktu inanın. Ta ki kendinden olmayan her kesime saldırmaya başlayıncaya, halkı birbirine kırdırmaya çalışıncaya, bunu başarıncaya ve özellikle kadın hakkında oradan buradan buyurgan açıklamalar yapılmaya başlayıncaya kadar. Özgürlükçü olmadıkları gözümüze sokulunca yani, ben de bu kanıya varabildim...

Neyse, başarabilecekleri bir durum değil ama.. Yine de can sıkıcı..

Seriat gelsin ve ilk kendi hirsizlik yapan ellerini kessinler o zaman. Seriat gelsin ve ilk once kendileri ne yasattilarsa hepsini yasasinlar. Yermi peki hic sanmiyorum. Musluman bir ulke degiliz. İslamyet sekilcilikten oteye gidemiyor. Namaz kilip, orus tutuyorsan muslumansin. Ee peki hani islamiyetin emrettigi iyi huy, guzel ahlak, durustluk. Bunlari cok yapabiliyorlarda birde laiklige laf ediyor. Dunyada kac ulkede laiklik varmisi sorguluyorlar. DunyDa kac ulke seriatla yonetiliyor biri banaa bir soylesin?

ben herzaman bi partiye takilmadim kim benim vatanima milletime hizmet ediyorsa ona destek verdim..40 yil ayni zihniyette kalanlardan degilim..ancak disardan gordugum kadariyla objektif olmaya calisirsam simdiki hukumetin inanclara saygili herkesin inancina gore yasamasini teminat almaya calisan bi hukumet olarak goruyorum..
bi zaman malum parti kapali bi bayani secim arabasindan senin burda isin yok diye arabadan kadini yaka paca attilar..aslinda bu kadin o partiden.onlarin inanclara ne kadar saygin oldugunu olcmek istemis.halbuki acik bi bayan..
peki soruyorum size inancini ozgur yasamak isteyen okullara basortulu girmek isteyen yada istedigi okulda katsayi zulmunden dolayi okuyamayan bu ulkenin vatandaslarinin yaninda zamaninda oldunuzmu destek oldunuzmu.?onlari disladiniz ocu gordunuz..asil ozgurlugun kiymetini onlar biliyor..korkmayin seriat gelmez panige kapilmayin..

Türban yasağı eylemlerinde çok da inançlı olmayan bir kadın olarak ben vardım, siz ne yapıyordunuz o sıralarda? Başörtülü arkadaşı hoca derse almayınca sınıfı terkedenler arasındaydım, ya siz?

İnançlara saygılı hükümete dahil hatta başında bulunan adam "afedersiniz ermeni, biliyorsunuz alevi" der mi? Bu mu saygı? İnançlara saygılı hükümet cem evlerini nasıl ibadethane olarak görmez? İnançlara, halkına saygılı hükümetin üyeleri nasıl kadına bu kadar saygısız, iğrenç, korkunç yakıştırmalar yapabilir? O inanç o din değil midir cenneti anaların ayağının altında sayan, kadını el üstünde tutan???

canım bu dediklerinden kesinlikle ben de rahatsızım, nasıl ki şimdi türbanlı hemcinslerimin haketmedikleri pozisyonlara sırf türbanlı oldukları için girmelerinden rahatsızsam.
yanlışları söyleyelim, umuyorum ki, ülkemiz ve evlatlarımız için en doğrusunu bulabiliriz.

elbette ki her dine mensup kişiler kendilerini herhangi bir şeye zorlanmadan yaşayabilsinler, bir müslüman olarak da en çok da müslümanların bu özgürlükten faydalanmasını isterim muhakkak ki.
sonuçta artık kendimizi geçtik, evlat yetiştiren kişiler olarak onların geleceklerini daha çok düşünüyoruz.

itiraf edeyim mi sephora,
ben başlarını açsınlar diyordum, sonuçta eğitim için diyordum.

açıkçası çok da doğru düşünmediğimi biraz eşşek kadar olunca algılayabildim.

canım onları geç, islamiyetin en büyük yasağı şudur; kimseye minnet etmeyeceksin, kimseye kul köle olmayacaksın Allahtan başka...
Biri giderse bu ülke batarcılar bunu bilmiyorlar mı...

ilk paragrafiniz icin sizi kutlarim aslinda olmasi gereken bu.beni anladiniz sanirim.ben her kesimden insana saygi duyulmasi ve inancini utanmadan sikilmadan korkmadan yasamasindan yanayim..plajlardaki insanlar nasil mutlu mesut gunesleniyorsa cekinmeden atihorum Sultanahmetdeki carsafli tesetturlu arkadaslarimizada kotu gozle bakilmasini istemiyorum..

ben basortusuyle okunmasına karsı degilim ama sonrasında yaptıgı meslekte erkek kadın ayrımı yapanlar cıktı mesela ben oyle insanlara kızıyorum sadece madem oyle evinde oturacaksın yoksa yuzu gorundugu surece basortusuyle okumus meslegini icra etmis onemli degil ki

20'li yaşların başında olur öyle şeyler. Ben eylem yapanı da karşı çıkanı da anlıyorum. Ama biri gelip bana bişey yaptın mı dediğinde deliriyorum. Türbanlıdan çok açık kadınlar vardı o eylemlerde, biz savunduk onların yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…