• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taziye evine ne gider

Bizde yemek götürülür cenaze evinde 3 gün yemek pişirilmez ama genelde sadece birgün yemek getirilir aslında adetimiz 3 gün.

Cogunuz cay seker demissinz kizlar.
Cay demleyip goturmuyosunz dimi?
Nasil oluyor o? Nasil goturuyosunz?
Ilk kez duydum ben, bizim oralarda hic bisey goturulmez( sivasliyiz)

Ayrica bizde cok garipsenir taziye evinde sofrada " baklava, tatli, borek,pasta, sarma " konuldugunda.
Bunlar bizim bayram yemeklerimizdir.
Ölumu bayramdir bize demek oluyor, garipsenir.
Herkes getirirse bi tencere corba getirir gelen misafirlere dagitilsin, acilarinin yanina bide yemek derdine dusmesinler diye.

Bizde hiçbirşey götüren getiren görmedim,
Ama eşimiz oralarda, Iğdır da, çay, şeker, un, pirinç götürüyorlar. Bence çok güzel bir gelenek

Cogunuz cay seker demissinz kizlar.
Cay demleyip goturmuyosunz dimi?
Nasil oluyor o? Nasil goturuyosunz?
Ilk kez duydum ben, bizim oralarda hic bisey goturulmez( sivasliyiz)
Paket çay goturuluyor. Gelen gidene ev sahibi demlesin diye. Bizim Burada.paket cay ve toz seker götürülür . Yinede fikir almak icin bu konuyu actim

Ayrica bizde cok garipsenir taziye evinde sofrada " baklava, tatli, borek,pasta, sarma " konuldugunda.
Bunlar bizim bayram yemeklerimizdir.
Ölumu bayramdir bize demek oluyor, garipsenir.
Herkes getirirse bi tencere corba getirir gelen misafirlere dagitilsin, acilarinin yanina bide yemek derdine dusmesinler diye.
Ev sahibi o acının için de yemek derdine düşmesin diye gotutulur sonuçta uzak yollardan gelenler var o gelenlerde aç olur tatliyida dagitirlar.

Ev sahibi o acının için de yemek derdine düşmesin diye gotutulur sonuçta uzak yollardan gelenler var o gelenlerde aç olur tatliyida dagitirlar.

Evet o dusunce bizdede var belirttigim gibi canim. Ama tatli borek biz aliskin degiliz.
Tabi her yore farkli.

Canim guneydoğuda yasiyorum. Bizde yas yerine ihtiyaci olabilecek seyler goturulur. Biri cay alir. Biri seker alir. Biri sivi yağ alir. Biri un alir. Yani bir eve gerekebilecek ana seyler alinir.

Yedisi cikmadiysa yemek gotururuz. Gelen giden cok oldugu icin disaridan. Yedisi ciktiktan sonra cay vr kup seker gotururuz.

Genelde yemek tercih edilir.
Pide, börek, tatlı gibi.
Ya da sürekli aynı şeylerin gidebileceği ihtimaline karşı evde fırında çokça tavuk baget yapıp, küçük piliçlerden pilavlı olarak birkaç tane hazırlatıp götürebilirsiniz.
Benim gördüğüm, bildiklerim bunlar.

Bizde de türlü tarzı yemekler, pilav ve de tepsi tepsi börekler gider ev halkına gelen giden konusunda yardımcı oşmak için. Bir de tulumba tatlısı.
Çay ve şekeri duymadım ama ben götürmeye utanırdım. En iyis bir tepsi börek, tatlı vs.

Back